Οικονομία της αγοράς

Η κατάρρευση οικονομικών κολοσσών - από παιχνίδια καταξιωμένων και χρυσοπληρωμένων γιάπιδων στο χωρίς όριο κυνήγι του "αέρα¨κέρδους -είναι αφιερωμένη σ αυτούς που πιστεύουν πως η αγορά δίνει τη λύση πάντα και δε χρειάζεται παρέμβαση του κράτους.
Η παρέμβαση όμως του κράτους που τώρα γίνεται δεκτή, δεν μπορεί απλά να κρατικοποιεί τις ζημιές να ιδιωτικοποιεί τα κέρδη όπως πράττει σήμερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι ανά τον κόσμο προσκυνητές της ελεύθερης αγοράς.

Μήνυμα δεν ελήφθη...

Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω στο δρόμο που πίστεψα και πιστεύω, στο δρόμο που μαζί συμφωνήσαμε και μαζί χαράξαμε, ιδίως, στο δρόμο που επέλεξαν οι πολίτες.

Η δική μου απόφαση είναι αυτή. Και η απόφαση αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν δέχομαι εκβιασμούς. Δεν δέχομαι απόπειρες, που στόχο έχουν να επιβάλουν πολιτικές ξένες προς την εντολή του Λαού.

Δίλημμα δεν έχω κανένα

Είπαν...

Παυλόπουλος: Ο Καραμανλής θα οδηγήσει τη Ν.Δ. στο πεπρωμένο της
Μανώλης: Παράδειγμα για όλους ο Καραμανλής
Χατζηδάκης: Είναι πατριωτικό μας καθήκον να λύσουμε το πρόβλημα της Ο.Α.
Φώλιας: Ενίσχυση των δεσμών με την κοινωνία
Μεϊμαράκης: «Όλοι έχουμε ήθος»
Μιχαλολιάκος: Ο Καραμανλής είναι το ηθικό κεφάλαιο
Πολύδωρας: «Έμεινα όρθιος για να εκφράσω το λαό»
Παπακώστα: Διαλέξαμε το δύσκολο αλλά σωστό δρόμο
Στυλιανίδης: Δώσαμε λύση στο πρόβλημα 60.000 νηπίων
Σπηλιωτόπουλος: Αντίπαλός μας τα προβλήματα του λαού όχι το ΠΑΣΟΚ
Παναγιωτόπουλος: Η πιο δύσκολη συγκυρία της Ν.Δ.
Πετραλιά: Ιστορική συνεδρίαση

Σε καλό δρόμο...

1 Με την παράγραφο 5 του άρθρου 3 του Ν 1491/84, καθιερώνεται υποχρέωση για τις Διοικήσεις των φορέων του Δημόσιου τομέα να καθορίσουν ειδικούς χώρους στο εξωτερικό μέρος των κτιρίων που στεγάζονται οι υπηρεσίες τους για την προς τα έξω προβολή των αιτημάτων των συνδικαλιστικών οργανώσεων με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για το περιεχόμενο των αιτημάτων αυτών.

2. Το σκεπτικό του υπ' αρθ. 13/2008 Βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Ναυτοδικείου Θεσσαλονίκης κρίνει ότι, « η ανωτέρω υποχρέωση αφορά και στον Στρατό, δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι υπάλληλοι που υπηρετούν σ' αυτόν, είναι τακτικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι και εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις που ισχύουν για τους Δημόσιους Υπαλλήλους, εφόσον δεν προβλέπεται διαφορετική ιδιαίτερη ρύθμιση».

Η εποχή της απληστίας

"Η εποχή της απληστίας και της ανευθυνότητας στην Wall Street και στην Washington δημιούργησε την οικονομική κρίση που τόσο έντονα βιώνουμε σήμερα. Παρακαλώ να διαβάσετε και να στηρίξετε τις λύσεις που ακολουθούν. Πρώτον, να μην επιβαρυνθούν οι Αμερικάνοι με επιπλέον φόρους, προκειμένου να καλυφθούν τα σφάλματα των υπευθύνων της κρίσης. Δεύτερον, Main Street not just Wall Street. Τρίτον, να επιστραφούν τα χρήματα στους φορολογουμένους και να βοηθηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το σχέδιο για την ανόρθωση της οικονομίας είναι μόνο η αρχή της αλλαγής. Αν εργαστούμε όμως όλοι μαζί, θα ξεπεράσουμε την κρίση και θα κάνουμε το έθνος μας δυνατότερο. Ευχαριστώ. Barack Obama"

έξι εκατομμύρια ευρώ για τα εγκαίνια του «Μουσείου Ακρόπολης»

Μιχάλης Λιάπης: «Αναφορικά με όσα ακούγονται για τα εγκαίνια του Μουσείου και το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ πρέπει να επαναλάβω ότι δεν είναι από κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού. Θα δοθούν από την ελληνική κυβέρνηση ειδικά για να προβληθεί η χώρα και το Μουσείο μας, για να έρθει πιο κοντά η επιστροφή των γλυπτών. Θα πρέπει τελικά να αποφασίσουμε αν θέλουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά ή με τα μεγάλα. Κι αν θα αντιμετωπίζουμε τα μεγάλα ως πτωχοπρόδρομοι ασκώντας κριτική ακόμα και τα αυτονόητα».

Περί διαφάνειας ο λόγος...


Η χώρα μας καταλαμβάνει την 57η θέση και εξακολουθεί να
 βρίσκεται όχι μόνο στην τελευταία θέση ανάμεσα στα παλαιά 15 μέλη της Ε.Ε. αλλά και κάτω από τη βάση του 5. 

                                                                                                                                                                                                                                           

Δανειζόμαστε 1 δισ. ευρώ κάθε 10 ημέρες

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, από τα 252 δισ. ευρώ του δημοσίου χρέους τα 74 έχουν συσσωρευτεί από τις αρχές του 2004 ως σήμερα. Τα 41 από αυτά τα 74 δισ. ευρώ έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους 9 μήνες! Κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή παλαιών χρεών, αλλά τα περισσότερα είναι νέα χρέη για την κάλυψη των διευρυνόμενων ελλειμμάτων του κεντρικού κράτους.

Καταδίκη 12 μηνών για Γ. Κεφαλογιάννη

Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Ρεθύμνου ο πρώην βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ. και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης για τα αδικήματα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της πρόκλησης τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας.
Ο ίδιος δήλωσε τα παρακάτω: 
Ο κύριος εκείνος ο ανεκδιήγητος εισαγγελέας θα πρέπει να ξέρει ότι και οι κρίνοντες κρίνονται. Θα προσφύγουμε στον δεύτερο βαθμό Δικαιοσύνης και εκεί ευελπιστούμε ότι θα βρούμε δικαστικούς λειτουργούς που τιμούν την ύπαρξή τους και αποδίδουν το δίκιο όπως έχουν ορκιστεί. Ουσιαστικά σήμερα καταδικάστηκε ο κοινοβουλευτισμός
Το παρακάτω κείμενο από ΤΑ ΝΕΑ:
Ο αστυνομικός επανέλαβε στο δικαστήριο πως ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού τού είχε ζητήσει να αλλάξει την κατάθεσή του προκειμένου να αθωωθεί ο κατηγορούμενος, προβάλλοντας το δικαιολογητικό πως θα έχανε 50 ψήφους. Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε πως είχε καλέσει τον αστυνομικό στο γραφείο του για να τον συμβουλεύσει. «Η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία είναι ανεξάρτητες και δεν χρειάζονται συμβουλές», δήλωσε ο εισαγγελέας κ. Θεολογίτης που ζήτησε την καταδίκη του κ. Κεφαλογιάννη αλλά και του κ. Σπανουδάκη, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αστυνομικό Γιάννη Βρυλάκη ζητώντας του «εξυπηρέτηση» για το ίδιο ζήτημα, ενώ ήταν εκείνος που έκλεισε το ραντεβού Κεφαλογιάννη και Χαροκόπου. 

Περί ισότητας και άλλα τινά....

κα ΣΠΥΡΑΚΗ ( MEGA ): Τις τελευταίες ημέρες, με βάση μία δημόσια συζήτηση που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι είναι ηθικά ασυμβίβαστο η σύζυγος του Υπουργού Επικρατείας και στενού σας συνεργάτη, του κυρίου Θόδωρου Ρουσόπουλου, να εργάζεται σε μέσα ενημέρωσης και να έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες σε αυτό το χώρο.

Ποια είναι η γνώμη σας; Θεωρείτε ότι αυτή η δραστηριότητα εμπίπτει στα όρια και στις αρμοδιότητες του συζύγου της;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θεωρώ τέτοιου είδους απόψεις αναχρονιστικές, θα έλεγα μεσαιωνικές, σε ό,τι αφορά τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και στις επαγγελματικές δραστηριότητες. Και λυπούμαι γιατί ένα κόμμα, το οποίο θέλει να αυτοαποκαλείται ‘’προοδευτικό’’, διολισθαίνει στον πανικό του και την έλλειψη πολιτικών θέσεων στην υιοθέτηση τέτοιων αντιλήψεων.

το 2004 το εισόδημα της Μάρας Ζαχαρέα ανέρχεται σε 134.262 ευρώ, το 2005 ανεβαίνει στα 185.186 ευρώ, ενώ το 2006 εκτινάσσεται στα 393.750 ευρώ. 

Ανάλογη είναι και η πορεία των καταθέσεων που δηλώνει η σύζυγος τού υπουργού Επικρατείας. Στα 29.124 ευρώ κυμαίνονταν οι καταθέσεις της το 2004, έφτασαν τα 55.781 ευρώ το 2005 και στην τελευταία δήλωση πόθεν έσχες για το 2006 αναφέρονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς 215.241 ευρώ. 

Κώστας Γεωργάκης

Γένοβα 19 Σεπτέμβρη 1970. 
Ο 22χρονος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης διαμαρτυρήθηκε με την αυτοπυρπόλησή του για την δικτατορία στην Ελλάδα.

Στον πατέρα του άφησε το ακόλουθο γράμμα: 

«Αγαπημένε μου πατέρα, σε παρακαλώ συγχώρα με χωρίς να κλάψης. Ο γυιός σου δεν είναι ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους ανθρώπους ίσως με περισσότερο φόβο. Φίλησε το χώμα της πατρίδας για μένα. Μετά από τρία χρόνια καταπίεσης, δεν μπορώ ν’ αντέξω άλλο. Δεν θέλω εσύ να αντιμετωπίσης κανένα κίνδυνο γι αυτή μου την πράξη, αλλά δεν μπορώ ούτε να σκεφθώ ούτε να ενεργήσω αν δεν είμαι ελεύθερος. Ζήτω η Δημοκρατία, Κάτω η Τυραννία. Η πατρίδα μας που γέννησε την ελευθερία θα εξαφανίση τους τυράννους.Συγχώρα με αν μπορείς ο Κώστας σου».

από τον Ιανουάριο του 2004

Με επιστολή-φωτιά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου:

«Τα περιουσιακά στοιχεία της Μονής στην περιοχή τα σεβόμαστε και τα υπερασπιζόμαστε, αλλά οι Κύπριοι πατέρες ήρθαν σαν κατακτητές στην περιοχή με έναν αλαζονικό τρόπο επικαλούμενοι χρυσόβουλα πριν από 1.000 χρόνια και μάλιστα κάποιων κατακτητών της περιοχής που αναφέρουν τοπωνύμια που δεν προσδιορίζονται σήμερα, επικαλούμενοι, μάλιστα, γνωριμίες με αρεοπαγίτες που φιλοξενούνται στο Βατοπέδι».

«Ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης, πνευματικοπαίδι του ηγούμενου, παραδίδει σαν να είναι αμπελοχώραφα του πατέρα του την παραλίμνια περιοχή "όποια κι αν είναι αυτή", εκτάσεις που κατέχουν οι αγρότες της περιοχής, παραλίμνιες εκτάσεις, αλσύλλια, αρχαιολογικούς χώρους, οικισμούς και απορώ πώς ακόμη δεν έκανε παρέμβαση η εισαγγελική αρχή».

ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου Παντελεήμων 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ

Το ΓΕΣ, στα πλαίσια καθορισμού της εβδομάδας 10 έως 14 Δεκεμβρίου 2008 ως «Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας»,

προκηρύσσει

διαγωνισμό αφίσας, με θέμα «Οδική Ασφάλεια - Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων».

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, να αποστείλουν μέχρι δύο προτεινόμενες αφίσες στο ΓΕΣ/ΓΕΠΣ/ΓΑΠΕ (Στρατόπεδο «Στρατηγού Παπάγου», Μεσογείων 227-231, Χολαργός, ΣΤΓ 1020) μέχρι 30 Οκτωβρίου 2008.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του διαγωνισμού θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα, τα οποία θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή.

Πληροφορίες σχετικές με το διαγωνισμό, στα τηλέφωνα 210-6552938 και 210-6553372 (ΓΕΣ/ΓΕΠΣ/ΓΑΠΕ).

Γιατί Κε Φώλια...

Ενώ κατά το τελευταίο δίμηνο η τιμή του μπρεντ μειώθηκε από τα επίπεδα-ρεκόρ των 147 δολαρίων το βαρέλι, στα 99 δολάρια χθες, δηλαδή κατά 33%, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην ελληνική αγορά δεν έπεσε παρά μόνο 6%; 

Παπανδρέου για Ενόπλες Δυνάμεις...

Θα εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα εξοικονόμησης πόρων στις αμυντικές δαπάνες. Σήμερα, η προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων διενεργείται χωρίς συνολικό σχεδιασμό και με πλήρη αδιαφάνεια, με όλα τα αποτελέσματα που ξέρετε.

 

 Μπορούμε -και επιβάλλεται- να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα,  να μειώσουμε το κόστος. Για ένοπλες δυνάμεις ισχυρές, με μειωμένο κόστος λειτουργίας, με φροντίδα για το προσωπικό και με διαχείριση. Έτσι θα εξασφαλίσουμε το «μέρισμα ειρήνης» αλλά και με μια επιθετική διπλωματική πολιτική σε όλη την περιοχή, για να μπορέσουμε να εδραιώσουμε την ειρήνη, τη συνεργασία και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή μας.

 

 

Μειμαράκης για δηλώσεις Γ Παπανδρεου..

 Για να εξυπηρετήσει όμως μικροκομματικά του συμφέροντα, διαστρέβλωσε εις γνώσιν του την πραγματικότητα....όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ οι αμυντικές δαπάνες άγγιζαν το 5% περίπου του ΑΕΠ. Επίσης γνωρίζουν ότι, σήμερα, μετά τον εξορθολογισμό και το νοικοκύρεμα της διαχείρισης, είναι κάτω από το 3%¨

Πήραμε τις απαντήσεις...επιτέλους

ΒΛΑΧΟΣ ( ALPHA ): Από το σύνολο των απαντήσεων που έχετε δώσει στις δέκα ερωτήσεις που σας έχουν κάνει, βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν σας έχουν ενημερώσει επαρκώς οι συνεργάτες σας για το κλίμα που υπάρχει έξω από αυτή την αίθουσα και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στην ελληνική κοινωνία.Θα ήθελα λοιπόν να σας κάνω ευθέως την εξής ερώτηση: Εχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε ένα πολιτικό χαρακίρι, συνδέοντας το όνομα Καραμανλή, την πορεία της παράταξης, την πορεία της κυβέρνησης, την πορεία της χώρας, με υπουργούς οι οποίοι πριν τρία χρόνια μένανε σε ένα διαμέρισμα, σήμερα έχουν δύο και τρία σπίτια, αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα η οποία απαιτεί μεγάλα χρηματικά ποσά;Ποιο είναι το μήνυμα που αφήνετε στην ελληνική κοινωνία, στους νέους ανθρώπους; Ποιο είναι το μήνυμα, τα πρότυπα που δίνετε στα ίδια τα παιδιά σας; ‘’Μπαίνετε φτωχοί στην πολιτική και βγαίνετε πλούσιοι και σας καλύπτει και ο Πρωθυπουργός;’’

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Τις αξιολογικές σας κρίσεις τις σέβομαι αλλά αφορούν εσάς. Εγώ απαντώ σε συγκεκριμένα ερωτήματα και σε αυτά πιστεύω ότι έχω δώσει πολύ περιεκτικές και ουσιαστικές απαντήσεις.

Σεμνός και ταπεινός....

«Απαγορεύεται ο υπουργός να κάνει μια επενδυτικη κίνηση για τον ίδιο και τα παιδιά του; Εχει απαγορευτεί η ιδιοκτησία στην Ελλάδα; Ο οποιοσδήποτε διαχειρίζεται την περιουσία του με τον πλέον επωφελη τρόπο.
Αν είναι έγκλημα ότι είμαι εύπορος, σκοτώστε με»
Γ. Βουλγαράκης, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

Το 2002 δήλωσε ο ίδιος 100.915 ευρώ και η σύζυγός του 129.227 ευρώ.

Το 2003 ο ίδιος δήλωσε 103.376 ευρώ και η σύζυγος 238.868 ευρώ.

Το 2004 ο ίδιος δηλώνει 275.733,7 ευρώ και η σύζυγος 601.156,44 ευρώ

Το 2005 ο ίδιος δηλώνει 114.494 ευρώ και η σύζυγος 1.045.943,5 ευρώ.

Το 2006 ο ίδιος δηλώνει 123.358 ευρώ και η σύζυγός του 737.859 ευρώ.

Το 2007 τέλος δήλωσε 133.958 ευρώ και η συμβία του 429.379 ευρώ.

Επισκέψεις σε Μονάδες...

Επισκέψεις σε μονάδες της πόλης μας πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της, Σωτήρη Πόκα, Δημήτρη Γλέζο μέλος της ΕΕ και Δήμο Χατζηπασχάλη μέλος του Γενικού Συμβουλίου.
Συγκριμένα επισκέφτηκε το 424 ΓΣΝΕ, όπου υπήρχε μια σύντομη συνεργασία σε πολύ καλό κλίμα με το Διοικητή Ταξχο(ΥΙ) Ko Φρόνη .
Κατόπιν σε συγκέντρωση του προσωπικού ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο 424 Αντώνης Κούρτης ανέλυσαν τις θέσεις της Ομοσπονδίας.
Ευχάριστο υπήρξε το κλίμα και στη ΣΣΑΣ ,σε σύντομη συνεργασία με τον Υποδιοικητή της Σχολής Σμχο(Ο) Κο Λέντζα και το Διευθυντή Προσωπικού Ανπχο(Ο) Κο Σταυρίδη.Στη συγκέντρωση προσωπικού κυρίαρχα θέματα υπήρξαν ,οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και το ζήτημα των υπερωριών

Το μήνυμα ξεκάθαρο..


Κάθε Σεπτέμβρη βαρύγδουπες εξαγγελίες, πρωτοβουλίες και σχέδια αναπτύσσονται από τους ταγούς μας ενόψειν του πολιτικού-οικονομικού Forum της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Μια φενάκη δεκαετιών, που γεννά αισιοδοξία στον πολίτη, για να καλύψει τις ευκαιρίες που έχασε, για να αποζημιώσει τις ελπίδες του που με ευθύνη του δεν γέννησε.
Σεπτέμβρης 2008. Μια εικόνα ακόμα του αφασικού πολίτη που εφησυχάζει ή θεωρεί ότι βρίσκεται κοντά στην αλλαγή των όρων της ζωής του, ή μια ευκαρία για τη δομική του αλλαγή σε ενεργό πολίτη που μαζικά διεκδικεί και κυρίαρχα συντελεί στην ποθούμενη αλλαγή του από απλό υποδοχέα των μηνυμάτων που θέλουν να του περνάνε σε συνδιαμορφωτή της ζωής του και της ζωής των παιδιών του.
Την περασμένη διετία ο χώρος της εκπαίδευσης συγκρούστηκε συνολικά με τον πυρήνα της επικρατούσας πολιτικής σκέψης και πρακτικής.
Ένα μαζικό κίνημα από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς σήκωσαν ισχυρές αντιστάσεις απέναντι στη λογική των κυβερνώντων που δεν ήταν άλλη από την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας και την πειθάρχηση της νεολαίας. Αποτέλεσμα ότι, όχι μόνο σταμάτησαν ουσιαστικά οι επαγγελόμενες μεταρρυθμίσεις, αλλά και δεν τελεσφόρησε η ανευ λόγου, συνταγματική αναθεώρηση.
Το μήνυμα ξεκάθαρο. Ο πολίτης σε εγρήγορση, οι κυβερνώντες σε εσωστρέφεια και σκεπτικισμό.
Στο σήμερα πρωτοβουλίες των κυβερνώντων και σχεδιασμοί επί χάρτου αναθεωρούν τη ζωή μας, απορυθμίζουν την κοινωνία μας εκδηλώνοντας αυταρχισμό, αλαζονικότητα και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Βλέπε ασφαλιστικό, οικονομία, φορολογικό, ευέλικτες συνθήκες εργασίας σε όφελος πάντα του εργοδότη, δημόσιου ή ιδώτη. Οι μέθοδοι πάντα οι ίδιες : επικοινωνιακά παιχνίδια, παραπληνητικές αναφορές, παραπομπές πάντα στον κακό προηγούμενο κυβερνήτη, κοινωνικό αυτοματισμό στρέφοντας την μια ομάδα εναντίον της άλλης.
Συμπέρασμα, ήρθε η ώρα. Δεν αποδεχόμαστε μοιρολατρικά, διαμορφώνουμε μόνοι μας τους όρους του μέλλοντος μας. Εξάλλου εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας χωρίς να αφιστάμεθα της συμμετοχής μας, επειδή κάποιοι άλλοι θα δρούν για μας. Είμαστε οι εντολείς και αυτοί οι εντολόδόχοι μας. Ευνόητο, όταν αποκλίνουν από την εντολή που έλαβαν να προειδο -ποιούνται και να ελέγχονται. Όχι κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά καθημερινά- όχι μπροστά στην κάλπη , αλλα΄στο χώρο εργασίας, στο δρόμο, στην κοινωνία-όχι καλυπτόμενοι πίσω από την εξουσία και τις εκφράσεις της, αλλά στη ζύμωση .
Δέσποινα Στόλη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου