ΑΣΕΠ: "Διαβλητός" ο διαγωνισμός στο ΥΠΕΘΑ

Ένα βήμα πριν από την ακύρωση του διαγωνισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με βαση τον οποίο προσελήφθησαν 55 ειδικοί επιστήμονες, οι περισσότεροι στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, βρίσκεται το ΑΣΕΠ.

Με γραπτό αίτημά τους προς τον πρόεδρο, μέλη του Συμβουλίου τον καλούν να προχωρήσει σε επανάληψη του διαγωνισμού, τον οποίο χαρακτηρίζουν διαβλητό, καθώς διενεργήθηκε με καθ' υπέρβαση του νόμου υπουργική απόφαση των κ. Μεϊμαράκη και Παυλόπουλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο αίτημά τους, "το ΑΣΕΠ δεν έχει επιλογή άλλη από το να υποδείξει την επανάληψη του διαγωνισμού του υπουργείου Άμυνας, καθώς η διενέργειά του ήταν παράνομη".

Στο σκεπτικό του αιτήματος μελών του ΑΣΕΠ για ακύρωση του διαγωνισμού, σημειώνεται ότι ενώ στη σχετική διάταξη του νόμου για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν γινόταν καμία αναφορά για απόκλιση από τις διατάξεις του νόμου περί προσλήψεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, με την κοινή υπουργική απόφαση ο κ. Μεϊμαράκης καθ' υπέρβαση του νόμου εντέλλετο να διορίσει ο ίδιος -όπως και έγινε- τα μέλη της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, αντί το ΑΣΕΠ.

Της υπόθεσης θα επιληφθεί τις επόμενες ημέρες ειδικό τμήμα του ΑΣΕΠ και θα κληθούν για εξέταση δεκάδες υποψήφιοι που υπέβαλαν ένσταση.

Στις καταγγελίες υποψηφίων γίνεται λόγος για "στημένη" συνέντευξη, ώστε να ευνοηθούν οι "ημέτεροι" του υπουργού, παρότι υπολείπονταν στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

MEGA TV 30-5-09

Ευρωεκλογές 2009


με συμμετοχή, στέλνουμε το μήνυμα!!!!

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 μ.μ. και εκτιμάται ότι μεταξύ 10 και 11 το βράδυ της 7ης Ιουνίου θα έχει δημοσιοποιηθεί το 20% των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα συμμετάσχουν 27 συνδυασμοί και 513 υποψήφιοι.

Οι εγγεγραμμένοι Έλληνες πολίτες είναι 9.866.913. Από αυτούς, οι 36.857 θα ψηφίσουν σε χώρες της ΕΕ, 110.000 ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους, ενώ οι νέοι ψηφοφόροι αγγίζουν τις 333.000, 5% περισσότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Παπαγαλάκια της eurostar

Θηλιά οι μηνιαίοι λογαριασμοί
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, το 2007 το 30% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει μια απρόβλεπτη δαπάνη με τη βοήθεια των τακτικών εισοδημάτων του
29/5/2009
Τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη είναι τα ποσοστά των Ελλήνων που δεν μπορούν -και καθυστερούν- να πληρώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς τους (νερό, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα), το νοίκι τους και τις δόσεις για το σπίτι τους διαπιστώνει η κοινοτική στατιστική υπηρεσία, η Γιούροστατ.
Το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζούσε το 2007 σε ένα νοικοκυριό που δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει, με τη βοήθεια των τακτικών εισοδημάτων του, μια απρόβλεπτη δαπάνη (σ.σ.: το ύψος της: στο επίπεδο του ορίου της φτώχειας σε κάθε χώρα-μέλος). Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι της τάξης του 30%, με μέσο κοινοτικό όρο το 34%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η κοινοτική στατιστική υπηρεσία (Γιούροστατ), το 7% του πληθυσμού της κοινότητας ζούσε μέσα σε ένα νοικοκυριό που δεν ήταν σε θέση να πληρώσει εμπρόθεσμα τους τακτικούς μηνιαίους λογαριασμούς του.
Τρίτο υψηλότεροΤο ποσοστό των Ελλήνων που βρίσκεται σε αυτή τη δυσάρεστη θέση ανέρχεται στο 16% και είναι το τρίτο κατά σειρά υψηλότερο μέσα στην Ενωση. Το 7% των Ελλήνων δεν είναι σε θέση να πληρώσει εμπρόθεσμα τις δόσεις του για ένα ενυπόθηκο δάνειο ή το μηνιαίο νοίκι για το σπίτι του.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 27, στην οποία το μέσο ποσοστό αδυναμίας εμπρόθεσμης πληρωμής ενοικίου-δανείου ανέρχεται στο 3%.
Το 2007 πάντα το 81% των Ελλήνων ζούσε σε ένα νοικοκυριό που διέθετε ένα αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 80%), το 9% σε ένα νοικοκυριό που δεν είχε τα οικονομικά μέσα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 9%) και άλλο ένα 9% που για διαφόρους λόγους δεν ήταν σε θέση να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 11%).
Ως προς την ύπαρξη παιδιών, το 91% από αυτά ζούσε στην Ελλάδα σε μια οικογένεια που είχε αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 86%), το 7% σε μια οικογένεια που δεν είχε τα οικονομικά μέσα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 9%) και το 2% σε μια οικογένεια που για διαφόρους άλλους λόγους δεν είχε αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 4%).
Με κομπιούτερΣύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Γιούροστατ για το 2007, το 44% των Ελλήνων ζούσε σε ένα νοικοκυριό που είχε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (κ.μ.ό.: 68%), το 16% των Ελλήνων σε μια οικογένεια που δεν είχε χρήματα να αγοράσει έναν υπολογιστή (κ.μ.ό.: 9%) και το 41% των Ελλήνων σε μια οικογένεια που δεν είχε υπολογιστή για διάφορους άλλους πλην των οικονομικών λόγους (κ.μ.ό.: 23%).
Η Ελλάδα εμφανίζει ένα από τα μικρότερα ποσοστά κατοχής ενός υπολογιστή και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά οικονομικής αδυναμίας για την αγορά ενός υπολογιστή. Αντίθετα, το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που έχει παιδιά και υπολογιστή είναι μεγαλύτερο από τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά και φτάνει στο επίπεδο του 57%.
Ομως, ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος ανεβαίνει κι αυτός στο 81%.
Το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών με παιδιά και υπολογιστή είναι συγκριτικά το χαμηλότερο μεταξύ όλων των λαών της κοινότητας και είναι μεγαλύτερο μόνο από αυτό της... Ρουμανίας (43%).
Γ. Δαράτος 'Εθνος 29-5-09

Χωρίς Σχόλιο!!!!


ποιός το είπε ...ποιός;

«Είμαστε έτοιμοι ως ηγεσίες πολιτικές, επιχειρηματικές, συνδικαλιστικές να αναλάβουμε μέρος του προσωρινού κόστους για να θεμελιώσουμε μόνιμες, στέρεες βάσεις ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας για όλους; Η δική μας απάντηση είναι “ναι”. Είμαστε σε τελική ανάλυση δυνατοί για να απορρίψουμε συνταγές ανευθυνότητας και να ακολουθήσουμε πολιτικές υπευθυνότητας; Η δική μας απάντηση είναι “ναι”».

Η Σατραπεία

Τι συμφορά, ενώ είσαι καμωμένος για τα ωραία και μεγάλα έργα η άδικη αυτή σου η τύχη πάντα ενθάρρυνσι κ' επιτυχία να σε αρνείται· να σ' εμποδίζουν ευτελείς συνήθειες,και μικροπρέπειες, κι αδιαφορίες.Και τι φρικτή η μέρα που ενδίδεις(η μέρα που αφέθηκες κ' ενδίδεις),και φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα,και πιαίνεις στον μονάρχην Αρταξέρξη που ευνοϊκά σε βάζει στην αυλή του,και σε προσφέρει σατραπείες, και τέτοια.Και συ τα δέχεσαι με απελπισίααυτά τα πράγματα που δεν τα θέλεις. Άλλα ζητεί η ψυχή σου, γι' άλλα κλαίει·τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών,τα δύσκολα και τ' ανεκτίμητα Εύγε·την Αγορά, το Θέατρο, και τους Στεφάνους.Αυτά πού θα στα δώσει ο Αρταξέρξης,αυτά πού θα τα βρείς στη σατραπεία·και τι ζωή χωρίς αυτά θα κάμεις.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Κάλιο αργά,παρά ποτέ;


Ταγίπ Ερντογάν. «Εκδιώχθηκαν από τη χώρα μας αυτοί που είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα. Αυτό στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα μιας φασιστικής προσέγγισης. Κάναμε κι εμείς τέτοια λάθη».

ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ


Ημερίδα με θέμα "ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ" συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και σωματεία του χώρου που ανήκουν στη δύναμη της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ.
Η ημερίδα θα γίνει στις 11 Ιουν. και ώρα 10,30 στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 30 χρόνια εισαγωγής των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Προσοχή "ιός"

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στο side της Ομοσπονδίας μας και εξαφανίζονται ανακοινώσεις Παρατάξεων με όχι τυχαία περιεχόμενα.
antivirus επειγόντως!!!

ΘΛΙΒΕΡΕΣ «επιδόσεις»

ΘΛΙΒΕΡΕΣ «επιδόσεις» στην Ευρωπαϊκή Ένωση- όπως στη φτώχεια, στην ανεργία, στις ασφαλιστικές εισφορές, στους μισθούς και τις συντάξεις- σημειώνει η Ελλάδα.
Το 50% των μισθωτών αμείβεται με μεικτές ακαθάριστες αποδοχές χαμηλότερες των 1.030 ευρώ.
Η αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων στην Ελλάδα βρίσκεται στα επίπεδα του 1984.
Οι κατώτεροι μισθοί και τα ημερομίσθια στη χώρα είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (50,5% των μισθών της Ε.Ε.),
ενώ οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα αποτελούν το 55% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων των κρατών της ευρωζώνης.
Βόμβα φόρων χτύπησε τα εισοδήματα την πενταετία 2004-2008. Ο φόρος εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας αυξήθηκε κατά 50%, ενώ ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκαν οι χαμηλόμισθοι, οι οποίοι είδαν τον φόρο εισοδήματος που καταβάλλουν ακόμη και να τετραπλασιάζεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΣΚ/ΔΥ/ΥΕΘΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 15-5-2009

Στη σημερινή της συνεδρίαση, σχετικά με τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού στο ΕΠΥΕΘΑ, η γραμματεία της Παράταξης, εφόσον εκτίμησε ότι:
1. "έχει δημιουργηθεί εις βάρος του Προέδρου της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ εικόνα συναλλαγής, προσωπικής ιδιοτέλειας και βολέματος, συμψηφισμού, ανεξάρτητα των προθέσεων πιστεύουμε το ίδιου ή της σεβαστής οικογένειάς του".
2. "η παράταξή μας διασύρεται, πλήττεται βάναυσα η αξιοπιστία και η εντιμότητα της πολιτικής της και των στελεχών της, συμπαρασύροντας στο κατήφορο και το πολύπαθο συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΕΘΑ"
3. "το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ανάγκη από στελέχη τα οποία ως φορείς της πολιτικής μας να είναι και φαίνεται ότι είναι μακριά από κάθε έννοια διαπλοκής, συναλλαγής, προσωπικών επιδιώξεων..."

Αποφάσισε τα παρακάτω:

Α. Να ζητήσει την παραίτηση του μέλους της ΠΑΣΚ/ΔΥ/ΥΕΘΑ, Σωτήρη Πόκα , από τη θέση του Προέδρου της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ
Β. Ανασύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής
Γ. Επιλογή νέου Προέδρου από τη γραμματεία της ΠΑΣΚ
Δ. Και κοινοποίηση της απόφασης της Γραμματείας σε όλα τα όργανα της ΠΑΣΚ.

Τεράστια συμβολή θα ήταν το ζήτημα να λυθεί μέσα στους κόλπους της ΠΑΣΚ και όχι στο Γενικό Συμβούλιο



Για τη Γραμματεία



Αυτό και αν είναι εκπλήξη!!!!!!

Προεκλογικά το εφάπαξ επίδομα στο Δημόσιο
Όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, στο τέλος Μαΐου, με την καταβολή του μισθού του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου, θα δοθεί στους δημοσίους υπαλλήλους και στα Σώματα Ασφαλείας το εφάπαξ οικονομικό βοήθημα των 300 ή 500 ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Για όσους είχαν στις 31-12-2008 μηνιαίες αποδοχές έως 1.500 ευρώ (135.000 άνθρωποι) προβλέπεται επίδομα 500 ευρώ,

ενώ για όσους είχαν μισθό από 1.500 έως 1.700 ευρώ (78.000 άνθρωποι) το επίδομα διαμορφώνεται στα 300 ευρώ.

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν μισθό πάνω από 1.700 ευρώ τον μήνα (478.000 άνθρωποι) εξαιρούνται πλήρως από αυτήν την «εισοδηματική πολιτική».

Νέος Διοικητής στη ΣΣΑΣ

Την Παρασκευή 15 Μάιου 2009, στο στρατόπεδο «Νικηφόρου Φωκά» στη Θεσ/νίκη, θα πραγματοποιηθεί η τελετή της παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της ΣΣΑΣ από Υπνχο Αλέξανδρο Κοκκινίδη στον Ταξχο Νικόλαο Μπαλάσκα. Ευχές για κάθε επιτυχία στο έργο του.

Το "com" κάνει τη διαφορά...

Τo «απόρρητο» των blogs με κατάληξη σε .com, καλύπτεται απ΄την Αμερικανική νομοθεσία, που προβλέπει ρητά πως «δεν επιτρέπεται να γίνει άρση του απορρήτου λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης». Αν ο εισαγγελέας που το χειρίζεται κρίνει ότι δεν πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως είναι ο εκβιασμός) ΜΟΝΟ TOTE γίνεται άρση.Στις ΗΠΑ, οι bloggers προστατεύονται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος, που δίνει σε όλους "το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. To 2006, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας γνωμοδότησε ότι οι bloggers "δεν θα διώκονται ποινικά αν ο διαδικτυακός τους τόπος φιλοξενεί σχόλια αναγνωστών που είναι συκοφαντικά προς τρίτα πρόσωπα." Λίγο αργότερα μάλιστα το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε και το δικαίωμά τους "να μην αποκαλύπτουν τις πηγές του

Το ακούσαμε και αυτό!!!

«Από το κλείσιμο της Βουλής αιφνιδιάστηκα. Δεν ήξερα και κανόνιζα το πρόγραμμα για το ποιος θα προεδρεύσει την εβδομάδα που διανύουμε. Το έμαθα το γεγονός από τα ΜΜΕ δυστυχώς Πολύ καλά έκανε και έκλεισε η Βουλή, διότι έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ανούσιο δικαστήριο με κομματική αντιπαράθεση. Ήταν η δυσκολότερη φάση που πέρασα στη Βουλή ως προεδρεύων. Σχεδόν κανένας βουλευτής δεν αναφέρονταν στα νομοσχέδια που ψηφίζονταν, όλοι αναφέρονταν στα θέματα των σκανδάλων. Το ότι αυτό έγινε με τον τρόπο που έγινε, αυτό είναι άλλο ζητούμενο. Ο πρωθυπουργός έδωσε εξηγήσεις, έχει το δικαίωμα να κλείσει τη Βουλή. Στεναχωριέμαι όταν ακούω τα περί θεσμικών εκτροπών και πραξικοπημάτων».
α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας,

ΠΑΣΚ/ΔΥ/ΥΕΘΑ

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009, και ώρα 17:00 θα συνεδριάσει η Γραμματεία της ΠΑΣΚ/ΔΥ/ΥΕΘΑ στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» Χαριλάου Τρικούπη 50 , 1ος όροφος.
Μοναδικό θέμα, η εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής για πρωτοβουλίες της Παράταξης, σχετικά με τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού στο ΕΠΥΕΘΑ.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου