Κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν μόνον στους νεκρούς




Κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν μόνον στους νεκρούς, στις χώρες υπάρχουν γραμμές πάλης , αξιοπρέπειας και προοπτικής… γιατί ο ευνουχισμός δεν αντιστρέφεται σύντροφοι της κυβέρνησης και αυτό είναι το πρόβλημα, η οικονομική κρίση, εφόσον τα οικονομήσουν και αντέξουμε θα ξεπεραστεί, ο αφοπλισμός της λογικής της πολιτικής και της αξιοπρέπειας ποτέ, σε πια δόξα να τραβήξουμε ξανά...

Δήμος Χατζηπασχάλης

Πρόεδρος Σωματείου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Θεσσαλονίκης



ΑΔΕΔΥ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/04/2010

Στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

•1. Η συνάντηση έγινε για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και της κοινωνίας και την δημιουργία εντυπώσεων για την επιβολή των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

•2. Τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με το Δ.Ν.Τ., δυσβάστακτα και επώδυνα, ρίχνουν τα βάρη και πάλι μόνο στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα στον Δημόσιο Τομέα.

•3. Η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων στο δημόσιο, το πάγωμα των μισθών για τα τρία επόμενα χρόνια, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και η αύξηση του κόστους ζωής, με την αύξηση του Φ.Π.Α., των ειδικών φόρων κατανάλωσης και την αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων, οδηγούν κατευθείαν στην φτώχεια και πολλούς στην οικονομική ένδεια και εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να επιλέγει πολιτικές που φορτώνουν όλο και περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους και συνταξιούχους και συγχρόνως αφήνει ελεύθερο και χωρίς υποχρεώσεις το πεδίο των «έχοντων και κατέχοντων».

Οι αγώνες των εργαζομένων αποτελούν την μόνη ελπίδα για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της κυβέρνησης για την προστασία των δικαιωμάτων μας

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η Ε.Ε της ΕΔΟΘ/Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της ΕΔΟΘ /Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Θ. για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς το Σάββατο 1 του Μάη στις 10.30 στην Πλατεία Αριστοτέλους , για να σταματήσουμε αυτή την πολιτική και να μην πληρώσουμε εμείς ξανά την κρίση και το δικό τους χρέος , αλλά οι έχοντες και κατέχοντες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ.

Θεοδωράκης:κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.

Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο.


Αθήνα, 27.4.2010

Μίκης Θεοδωράκης

Ευάγγελος Βενιζέλος,

«Εκφράζω την βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ’ εντολήν του οποίου η Κυβέρνηση ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το Σύνταγμα- για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, επειδή ήθελαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους, στο πλαίσιο της νέας συνολικής φορολογικής πολιτικής.

Αυτό έγινε παρ’ ό,τι έχω δημόσια δηλώσει κατ’ επανάληψη την πρόθεση της Κυβέρνησης –όχι μόνο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών- να αποκαταστήσει την εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων χωρίς να κάμπτεται η γενική αρχή της ενιαίας φορολόγησης όλων των εισοδημάτων. Αυτό επαναλήφθηκε μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής, ως κοινή επιθυμία και θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Είναι, όμως, εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους.

Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης.

Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου. Εκλαμβάνω το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας.

Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους».

να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας

"Πρέπει να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας όποιο κόμμα και αν ψηφίζαμε, προσφέροντας ο καθένας μας μέσα από την επαγγελματική ή άλλη δραστηριότητα έμπρακτα τους συνανθρώπους μας για να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή με αλληλεγγύη που απαιτείτε σήμερα, για να μην γίνουμε ζούγκλα και μας οδηγήσουν σε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού!

Να μην τους κάνουμε το χατίρι, να χτίσουμε την δική μας ενότητα με συνοχή και αλληλεγγύη .

Να συμπαρασταθούμε ενεργά – έμπρακτα

- στον άνεργο γείτονα που χάνει το σπίτι του από την τράπεζα.

- στον γείτονα που του κάνουν έξωση και πετούν την οικογένειά του στον δρόμο."

- στον άρρωστο που του κλείνουν την πόρτα από το δημόσιο σύστημα υγείας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε.
Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.
Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.
Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας.
Εγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη ...
Βρήκαμε τη στάχτη. Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή
μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα.
Φαντάζομαι, εκείνος
που θα ξανάβρει τη ζωή, έξω από τόσα χαρτιά, τόσα
συναισθήματα, τόσες διαμάχες και τόσες διδασκαλίες, θα
είναι κάποιος σαν εμάς, μόνο λιγάκι πιο σκληρός στη
μνήμη. Εμείς, δεν μπορεί, θυμόμαστε ακόμη τι δώσαμε.
Εκείνος θα θυμάται μονάχα τι κέρδισε από την κάθε του
προσφορά. Τι μπορεί να θυμάται μια φλόγα;
.
Γ. Σεφέρης, Λονδίνο, 5 Ιουνίου 1932

Η «προς Ευρωπαίους» επιστολή Παπακωνσταντίνου

«Προς

Πρόεδρο Eurogroup

Κύριο Jean-Claude Juncker

Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων

Κύριο Olli Rehn

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Πρόεδρο

Κύριο Jean-Claude Trichet

Αγαπητοί Κύριοι,

Σύμφωνα με την Απόφαση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 25ης Μαρτίου 2010 για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, όταν χρειαστεί, και την επακόλουθη Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της 11ης Απριλίου 2010, η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Παπακωνσταντίνου».

δημοσιονομικό έλλειμμα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2009 εμφανίζει η Ιρλανδία (-14,3%), ακολουθεί η χώρα μας (-13,6%), η Μ. Βρετανία (-11,5%), Ισπανία (-11,2%), η Πορτογαλία (-9,4%), Λετονία (-9%), Λιθουανία (-8,9%), η Ρουμανία (-8,3%), η Γαλλία (-7,5%) και η Πολωνία (-7,1%).

ΕΔΟΘ ΝΤ ΑΔΕΔΥ...

Ο google earth ¨κάρφωσε¨ φοροφυγάδες με πισίνα

Ο δορυφόρος της google earth εντόπισε 500 φορολογούμενους κατοίκους της Εκάλης που έχουν σπίτια με πισίνα. Από τους φορολογούμενους αυτούς, οι 324 είχαν δηλώσει την πισίνα στην εφορία ενώ οι υπόλοιποι 176 απέφυγαν να τη δηλώσουν.

Σύντομα, οι φορολογούμενοι αυτοί, θα κληθούν από την Εφορία προκειμένου να δώσουν διευκρινήσεις και για να γίνει η περαιτέρω διασταύρωση των στοιχείων.

Οι δορυφορικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων του Λεκανοπεδίου αλλά και σε νησιά όπως Μύκονο και Σαντορίνη όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.

Η κρίση πηγάζει από την αδιαφάνεια της εξουσίας

«Η κρίση πηγάζει πρωτίστως από την αδιαφάνεια της εξουσίας, του κράτους και του δημοσίου βίου της χώρας, από την πελατειακή αντίληψη που διάβρωσε τα πάντα. Αφορά κατεξοχήν το πώς λειτουργεί η χώρα μας, την έλλειψη σεβασμού του κράτους, συντεχνιών, ομάδων συμφερόντων αλλά και συχνά και πολιτών προς τους ίδιους τους νόμους και τους θεσμούς της χώρας, την περιφρόνηση αυτονόητων κανόνων δεοντολογίας, κορυφαίο σύμπτωμα είναι το γεγονός ότι το ίδιο το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας αποτέλεσε αντικείμενο απόκρυψης και αδιαφανών χειρισμών».
«Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας οφείλεται επίσης στο ότι η εξουσία και το κράτος δεν σεβάστηκαν και κατασπατάλησαν τους όποιους φόρους των Ελλήνων φορολογουμένων εάν η Ελλάδα έλεγχε καλύτερα τη διαφθορά -όχι στα στάνταρ της Σουηδίας, αλλά έστω και στο επίπεδο της Ισπανίας- θα είχε μικρότερο έλλειμμα, κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια».
Ομιλία πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ /ΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΕΘΑ /ΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΝΔΩΡΑΣ 2 ΚΟΖΑΝΗ 50100
ΤΗΛ 2461041553
Μετά τις εκλογές της 14 Απριλίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου ,την εκλογη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ και για το συνέδριο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ / Κοζάνης τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω :
Ψήφισαν 115
Έγκυρα 114
Λευκά 0
Άκυρα 1
Έλαβαν το Ψηφοδέλτιο ¨ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ¨ 88 ψήφους και το ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨ 26 ψήφους
Με βάσει τα παραπάνω αποτελέσματα και αριθμό ψήφων εκλέγονται για το Δ Σ
από το Ψηφοδέλτιο ¨ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ¨ οι
Ιορδανίδης Ιωάννης
Τζάλλας Πασχάλης
Ψιάνος Παναγιώτης
Τυροδήμου Μαρία
Χατζόγλου Γεώργιος
και από το ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ οι
Νικολοπούλου Αννούλα
Γιαλαμάς Ξενοφών
Για το συνέδριο της ΠΟΕ /ΥΕΘΑ εκλέγονται μόνο από το Ψηφοδέλτιο ¨ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ οι
Ιορδανίδης Ιωάννης
Τζάλλας Πασχάλης

Τζουμάκας: Αποφράς ημέρα...

"16 Απριλίου . Αποφράδα ημέρα για την Ελλάδα ,για τις δυνάμεις της εργασίας και για τη προοδευτική πολιτική.
Στις 7 Φεβρουαρίου είχα εκφράσει ,δημόσια ,τη διαφωνία μου με το ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ των νεοφιλελεύθερων επιλογών της Κυβέρνησης .Η χώρα μπήκε στη τροχιά υλοποίησης νεοφιλελεύθερων συνταγών , για να φτωχύνει κατά 25 έως 30 %.
Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε την επιβολή του Δ.Ν.Τ. στη χώρα."

''Όχι, αυτά δε θα μας τα κόψεις Αγγέλα'' !

ΜΠΡΕΧΤ:Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.

Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις.
Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος;
Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.
Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα.
Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε.
Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.
Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του.
Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση.
Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δεχτούμε τα μέτρα που κάνουν καθολικό φαινόμενο την ανεργία , τη φτώχια και την εξαθλίωση .

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δεχτούμε ότι έχουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ευθύνη και ότι πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες της κρίσης.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να συμμετέχουμε στο “ εθνικό μέτωπο “ της κυβέρνησης και των προθύμων , που θέλουν εμείς να τρώμε τη σάρκα μας και άλλοι “πατριώτες” στο όνομα της κρίσης να κερδίζουν εκατομμύρια .

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να μας λιώσουν οι μυλόπετρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου .

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να είμαστε παθητικοί θεατές και χειραγωγημένοι“Τηλεακροατές” όπως επιδιώκουν να μας μεταβάλουν με όλα όσα θα ακολουθήσουν

υπόθεση της Αμαρύνθου

Oργή και θλίψη μας προκάλεσε η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Αμαρύνθου. Ήταν τον Οκτώβριο του 2006, που η ανήλικη αλλοδαπή μαθήτρια είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από 4 συμμαθητές της, ενώ 3 συμμαθήτριες βιντεοσκοπούσαν το «κατόρθωμά» τους.

Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της υπόθεσης Αμαρύνθου εντάσσεται στο κλίμα συγκάλυψης της βίας κατά των γυναικών και της κατίσχυσης της οικογενειακής ή κοινωνικής (στην προκειμένη περίπτωση) «συνοχής» έναντι του δικαιώματος των γυναικών για αυτονομία του σώματος και σεβασμό της αξιοπρέπειας, και αναβιώνει επικυρώνοντας το πατριαρχικό δικαίωμα για τον έλεγχο του σώματος των γυναικών.
Επαναβεβαιώνουμε σήμερα την αλληλεγγύη μας προς την νεαρή, ενήλικη πλέον, παθούσα και καταγγέλλουσα, και ζητούμε την αποδοχή του αιτήματός της για έφεση της εκδοθείσας απόφασης.
Αθήνα, 12 Απριλίου 2010
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Παγκόσμια Πορεία Γυναικών
Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας
Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη
Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών
Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας
Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
Πολιτικός Σύνδεσμος Γυναικών
Ομάδα Γυναικών ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
Ομάδα φύλου Νεολαίας ΣΥΝ
Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ
Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ
Θεματική Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Οικολόγων Πρασίνων

Πριν είναι αργά...

Το γράψαμε και το ξαναγράφουμε καθώς το επόμενο βήμα μας θα είναι διαφορετικό!!
Η έλλειψη προσωπικού στα αρτοποιεία θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην έλλειψη ψωμιού.
Τραγική η κατάσταση, με το ελάχιστο προσωπικό των αρτοποιείων να περιμένει πότε,αν και πόσους θα στείλει η Δκση της 884 ΠΑΒΕΤ για την παραγωγή ψωμιού.
Την Δκση της ΙΙΙ ΤΑΞΥΠ θα επισκεφτεί το προεδρείου του Σωματείου μας για λύση του προβλήματος....πριν είναι αργά.



συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Έβλεπα στην τηλεόραση εικόνες από το πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Μου κάνε φοβερή εντύπωση, όταν είδα τους σύνεδρους των δύο κυρίαρχων παρατάξεων να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι τούς αρχηγούς

των δύο κομμάτων που κυβερνούν τόσα χρόνια και που υλοποιούν σήμερα αυτή την απάνθρωπη αντεργατική πολιτική.

Μετά από λίγο οι ίδιοι σύνεδροι πήραν αποφάσεις για κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Ας βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματά του..................

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Αντιπρόεδρος Σωματείου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παύση καθηκόντων σε υπάλληλο του υπ. Προστασίας του Πολίτη

Παύση καθηκόντων επιβλήθηκε στον πολιτικό υπάλληλο του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, που συνελήφθη για σειρά αδικημάτων.
Παύση καθηκόντων, όπως προβλέπεται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, επέβαλε ο διοικητής της Ασφάλειας Βόλου στον πολιτικό υπάλληλο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συνελήφθη χθες από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος για απιστία, παράβαση καθήκοντος και απάτη.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε τιμηθεί για ανδρεία το 1999, όταν ήταν φαντάρος, επειδή είχε αντιδράσει με γενναιότητα, στα Γιαννιτσά, κατά τη διάρκεια πειρατείας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Τότε, είχε ακινητοποιήσει τον πειρατή, αρπάζοντάς του το χέρι με το οποίο κρατούσε χειροβομβίδα και απειλούσε τους επιβάτες.

Για την πράξη του εκείνη, σε ένδειξη τιμής, προσελήφθη στο Δημόσιο ως πολιτικός υπάλληλος στο τότε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ 9-4-010

Ποιοι ένστολοι γλιτώνουν το ¨ψαλίδι¨ σε επιδόματα



Με τροπολογίες τελευταίας στιγμής στο φορολογικό νομοσχέδιο οι οποίες κατατέθηκαν χθες το βράδυ στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών μεταξύ των άλλων εξαιρεί επιδόματα των ένστολων από το «ψαλίδι» 12% που ισχύει για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι δεν μειώνεται το επίδομα ειδικών συνθηκών που καταβάλλεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος.

Επίσης εκτός των περικοπών (-12%) μένει και η ειδική αποζημίωση απασχόλησης πλέον του πενθημέρου που λαμβάνουν τόσο οι ένστολοι, όσο και οι φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και το προσωπικό φρούρησης των φυλακών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από τις δύο παραπάνω εξαιρέσεις η ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 34 εκατ. ευρώ.

τι είναι Spread

Το Spread ουσιαστικά μετράει την διαφορά μεταξύ δύο πραγμάτων ή δύο τιμών. Στην περίπτωση της Ελληνικής οικονομία και της τρέχουσας επικαιρότητας, το Spread (αυτό που ανεβοκατεβαίνει καθημερινώς) αναφέρεται στην διαφορά των επιτοκίων με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα σε σχέση με τα επιτόκια που πληρώνει η Γερμανία για τον δικό της δανεισμό.
Για παράδειγμα, αν η Γερμανία δανείζεται με 2% επιτόκιο και η Ελλάδα με επιτόκιο 5%, τότε: 5-2=3, δηλαδή το spread είναι 300 μονάδες βάσης.
Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η σύγκριση γίνεται με την Γερμανία και όχι με κάποια άλλη χώρα.
Η Γερμανία έχει επιλεχθεί διότι θεωρείται η πιο σταθερή και ισχυρή οικονομία στην ευρωζώνη, συνεπώς η σύγκριση γίνεται με αυτήν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου