ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ Απογραφής

8.500 συνταξιούχοι άνω των 105

«το IKA είναι ένας οργανισμός πρωτοφανής. Δηλαδή νοικιάζουμε τις ιδιοκτησίες μας - η μισή Πανεπιστημίου ανήκει στο IKA, από το PEΞ μέχρι τη X. Tρικούπη όλα αυτά τα ακίνητα ανήκουν στο IKA- και εισπράττουμε 3 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ εμείς όταν νοικιάζουμε ακόμα και στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή, πληρώνουμε πάνω από 11 ευρώ το τ.μ».O κ. Σπυρόπουλος αποκάλυψε ότι από έναν πρώτο έλεγχο προέκυψε ότι υπάρχουν πάνω από 8.500 περιπτώσεις υπεραιωνόβιων άνω των 105 ετών που εισπράττουν σύνταξη!

P. Σπυρόπουλος νέος διοικητής του IKA
είπαμε κάντε το και μη το λέτε πριν το κάνετε!!!!

Γενική εκτίμηση στοιχείων απογραφής

Οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί 1,5 - 2 ακόμη και 2,5 εκατ. Δημοσίων Υπαλλήλων. Αποδεικνύεται ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από το Μ.Ο. της Ε.Ε.

Είναι ώρα από την προπαγάνδα να έρθουμε στην ουσία. Συγκεκριμένα:

· Στον τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής τους. Δηλαδή της εμπορευματοποίησης των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών και την επιβάρυνση των πολιτών με δυσβάσταχτο κόστος για τα μείζονα και αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση.

· Στη δημοκρατική αναδιοργάνωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, που σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, ξερίζωμα των λογικών περί κράτους – λάφυρου, του εκάστοτε νικητή των εκλογών.

· Στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εκσυγχρονισμό μέσων και διαρκή εκπαίδευση, ανανέωση δυναμικού και δυνατοτήτων, αξιοκρατία.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με σαφείς προτάσεις, συγκεκριμένες θέσεις και διεκδικήσεις, σταθερά επιδιώκει την αύξηση της κοινωνικής αποτελεσματικότητας των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, τον απεγκλωβισμό από οποιαδήποτε λειτουργία ή διαδικασία που βρίσκεται στο πλέγμα ιδιωτικών, παρασιτικών ή αδιαφανών, πρακτικών ενός φθαρμένου και σε κρίση συστήματος.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Το μέγεθος της παραοικονομίας

Ψάξτε ό,τι θέλετε.

Απαντάω λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ: Ψάξτε όποιον θέλετε. Ψάξτε ό,τι θέλετε. Ψάξτε όσο θέλετε.

Έτσι κι αλλιώς, χάρη μας κάνετε!

Γιατί όπου βρεθεί αληθινό σκάνδαλο με εμπλοκή Νεοδημοκράτη, μας βοηθάτε να ξεφορτωθούμε βαρίδια της παράταξης. Κι όπου δεν βρείτε τίποτε κι απλώς ταλαιπωρείτε ανθρώπους, μας βοηθάτε να συσπειρώσουμε την παράταξη. Που καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί το κάνετε και που το πάτε. Και δεν μασάει…

Αντώνης Σαμαράς στη Λέσβο (29/07/10)

http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=64125&Itemid=92

Παραστατικά

Δεν κάνουν πίσω οι απεργοί

«Όλος αυτός ο κόσμος που βλέπετε γύρω σας δίνει ό,τι έχει και δεν έχει για να μην χάσει αυτό που λέγεται περιουσιακό του στοιχείο», δήλωσε ο Γιώργος Τζωρτζάτος, πρόεδρος των Συνδικάτων Χερσαίων Μεταφορών, μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης.

«Δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο στις άδειές μας αλλά να πανηγυρίσουμε όπως οι πρόγονοί μας όταν πήγαιναν σε μάχη», επεσήμανε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Τζωρτζάτος, ενώ ευχαρίστησε όσες κοινωνικές ομάδες συμπαραστέκονται στον κλάδο.

Τριήμερο πένθος


thumb

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις , με απόφαση του υπουργού Άμυνας Ε. Βενιζέλου, λόγω της πτώσης στα Μέγαρα σήμερα το πρωί του ελικοπτέρου «Apache» που κόστισε τη ζωή σε δύο επίλεκτα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού. Νεκροί είναι δύο χειριστές της Αεροπορίας Στρατού, ύστερα από βαριά αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων.

Σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσία στο χακί

Σύνταξη σε ηλικία 60 ετών ή έπειτα από 40 χρόνια υπηρεσίας (35 πραγματική και πέντε πλασματική) θα παίρνουν από το 2015 οι στρατιωτικοί, όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για την ιεραρχία και τις προαγωγές στις Ενοπλες Δυνάμεις


Σειρά μέτρων

Mετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ). Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην
κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών».


Συνολικά 768.009 οι απογραφέντες

Οι άνδρες στο δημόσιο καλύπτουν ποσοστό 54% και οι γυναίκες 46%. Σε ποσοστό 39% οι απογραφέντες δημόσιοι υπάλληλοι είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, σε 28% Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 9% Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε 9% Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες των απασχολουμένων στο Δημόσιο, είναι:
- 43.743 άνω των 60 ετών,
- 168.958 μεταξύ 50 και 60,
- 258.280 μεταξύ 40 και 50,
- 205.277 μεταξύ 30 και 40,
- 86.246, μεταξύ 20 και 30,

«επανάσταση του αυτονόητου που έλειπε από τη χώρα»

«μπορεί το Μνημόνιο να έχει πτυχές που περιόρισαν τις κινήσεις μας, από την άλλη μεριά όμως, αυτά τα οποία κάνουμε, δεν είναι λόγω Μνημονίου. Οι μεγάλες αλλαγές που κάνουμε δεν είναι λόγω του Μνημονίου. Θέλω να το τονίσω αυτό, γιατί πολλές φορές είναι εύκολο είτε κι εμείς να συρθούμε, είτε και η δημοσιογραφία να σύρεται σε αυτή τη λογική και να μπούμε σε μια παθητική στάση, που συνοψίζεται στην έκφραση "εφόσον το λέει το Μνημόνιο, αυτό κάνουμε».

Γιώργος Α. Παπανδρέου πρωθυπουργός


Τι έχουμε ξεχάσει…

Η Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη (1987) πρόβλεπε έως την 1-1-1993 την ‘Ενιαία Αγορά της ΕΕ’ με το πλήρες άνοιγμα της αγοράς της ΕΕ των χώρο των υπηρεσιών (όπως και των αγαθών κεφαλαίων και προσώπων). Οι μεταφορές είναι τμήμα των υπηρεσιών. Όλα αποφασίσθηκαν με ειδική πλειοψηφία στους κόλπους του Συμβουλίου. Η υπόθεση των κλειστών επαγγελμάτων έκλεισε στην ουσία το 1993.
Η Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992) συνεχίζει και αναφέρεται, εκτός των άλλων και στην πολιτική των μεταφορών απαγορεύοντας διακρίσεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό. Ενδεικτικά αναφέρεται το Άρθρο 74 της Συνθήκης.
‘Απαγορεύεται η επιβολή από ένα κράτος μέλος ,στις μεταφορές που εκτελούνται εντός της Κοινότητας, κομίστρων και όρων που συνεπάγονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποστήριξη ή προστασία προς το συμφέρον μιας ή περισσότερων ορισμένων επιχειρήσεων ή βιομηχανιών, εκτός αν επιτραπεί από την Επιτροπή
Οπότε η υπόθεση των οδικών μεταφορών και του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων γενικά δεν είναι υπόθεση είτε της τρόικας είτε της ελληνικής κυβέρνησης. Συνάγεται ουσιαστικά από τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε βάσει της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης (1987) και των όσων ακολούθησαν.
Δημήτρης Μάρδας

Οι ιταλοί βουλευτές "ψαλιδίζουν" κατά 1.000 ευρώ τους μισθούς τους

Πιο συγκεκριμένα, περικόπτονται 500 ευρώ από το επίδομα για τα έξοδα διαμονής, και άλλα 500, σε μηνιαία, πάντα, βάση, από το κονδύλι που χρησιμοποιείται "για την κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται για τη διατήρηση της συνεχούς επαφής με τους ψηφοφόρους".
Επίσης, τα τρία επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να εγκριθούν νέες αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα.
Οι περικοπές σχετίζονται με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα για την περίοδο 2011-2013, που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

"Όχι" στις ταυρομαχίες είπε η Καταλονία

Σήμα κατατεθέν της Ισπανίας, τουριστική ατραξιόν, αλλά και βιομηχανία που προσφέρει περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας, οι ταυρομαχίες είχαν ανέκαθεν φανατικό κοινό αλλά και φανατικούς αντιπάλους. Κυριότερο επιχείρημα εναντίον αυτού του “ηρωικού” θεάματος ή αθλήματος είναι η βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι σε ένα ζώο που βρίσκει μαρτυρικό θάνατο στην αρένα.
Το κοινοβούλιο της Βαρκελόνης, διαφοροποιούμενο για μία ακόμη φορά από τη Μαδρίτη, ψήφισε χθες την απαγόρευση των ταυρομαχιών στην αυτόνομη περιοχή της Καταλονίας. Η απαγόρευση, που θα ισχύσει από τη 1 Ιανουαρίου 2012, ψηφίστηκε από 68 καταλανούς βουλευτές, ενώ υπέρ των ταυρομαχιών ψήφισαν 55 και 9 επέλεξαν την αποχή. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενο από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε η καταλανική βουλή αποφάσισε να λάβει υπόψη το ψήφισμα της φιλοζωικής οργάνωσης “Prou!” (“Φτάνει πια!”), που είχε συγκεντρώσει 180.000 υπογραφές με αίτημα την απαγόρευση των ταυρομαχιών.
Οι τελευταίες αρένες που είναι ακόμη σε λειτουργία στην Καταλονία θα πρέπει να κλείσουν μέσα στους επόμενους 17 μήνες

Πολιτική επιστράτευση απεργών

Χρονικό επιστρατεύσεων στη χώρα μας :
-1979- επιστρατεύονται οι τραπεζικοί υπαλλήλοι, αφού με την απεργία τους είχαν «παραλύσει» οι τράπεζες.
-1983- επιστράτευση των οδηγών – ιδιοκτητών βυτιοφόρων εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας τους. Παράλληλα, είχε κηρυχθεί και επίταξη των βυτιοφόρων αυτοκινήτων υγρών καυσίμων δημόσιας χρήσης και πολιτική επιστράτευση των οδηγών – απεργών. (Το ΣτΕ το οποίο εξέτασε την προσφυγή των απεργών, δικαίωσε την απόφαση της διοίκησης, συνδέοντας την παρατεταμένη απεργία με το μεγάλο κύμα κακοκαιρίας και την έλλειψη καυσίμων σε νοσοκομεία).
-1986- Επιστράτευση των χειριστών και ιπτάμενων μηχανικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
-1994- επίταξη των λεωφορείων πολιτών που είχαν συμβληθεί με τον ΟΑΣΑ.
-2002- πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα αποκλεισμού της νησιωτικής Ελλάδας, εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας της ΠΝΟ.
-2006-πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών.

Διακοπές στα νησιά Μπόρα Μπόρα

Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν,

«Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα, δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη τη χώρα Και αυτό η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας»

Παπακωνσταντίνου

Οι φούφουτοι...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ!

στα φαρμακεία πωλείται το συμπλήρωμα διατροφής Pharmaton Vitamigen της εταιρίας Boehringer Ingelheim, το οποίο σύμφωνα με τη σήμανσή του περιέχει ως συστατικό λεκιθίνη που παράγεται από μεταλλαγμένη σόγια.

Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου κατατίθεται η προσφυγή, κατά του Μνημονίου

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:
Συνέντευξη Τύπου για την κατάθεση της προσφυγής κατά του Μνημονίου

Σε συνέχεια προηγούμενων Δελτίων Τύπου, σχετικά με την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΠΣ, καθώς και άλλων φορέων, κατά του Μνημονίου, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:
- Το κείμενο της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων έχει ήδη ολοκληρωθεί και πρόκειται να κατατεθεί την Πέμπτη 29/7/2010 ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας.
- Την ίδια ημέρα και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του ΔΣΑ (3ος όροφος) Συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιαστεί το κείμενο της αιτήσεως ακυρώσεως καθώς και οι βασικές μας αιτιάσεις κατά του Μνημονίου.
Για μια ακόμη φορά, τονίζουμε τη θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), ότι τα κοινωνικά δικαιώματα σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να τίθεται εν αμφιβόλω εξαιτίας ή εξ αφορμής οικονομικών συγκυριών, όσο δυσχερείς και εάν είναι. Την στιγμή, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει πλήρως εκχωρηθεί στον Υπουργό Οικονομικών και στους διεθνείς δανειστές της Τρόικας, ο μοναδικός πυλώνας της δημοκρατίας που απομένει, είναι η δικαιοσύνη, στην οποία και απευθυνόμαστε.

Ελευθερία Έκφρασης

Τη πρώτη νύχτα πλησιάζουνε
και κλέβουν ένα λουλούδι
από τον κήπο μας
και δε λέμε τίποτα.

Τη δεύτερη νύχτα δε κρύβονται πλέον
περπατούνε στα λουλούδια,
σκοτώνουν το σκυλί μας
και δε λέμε τίποτα.

Ώσπου μια μέρα
-τη πιο διάφανη απ’ όλες-
μπαίνουν άνετα στο...
σπίτι μας
ληστεύουν το φεγγάρι μας
γιατί ξέρουνε το φόβο μας
που πνίγει τη φωνή στο λαιμό μας.

Κι επειδή δεν είπαμε τίποτα
πλέον δε μπορούμε να πούμε τίποτα

Vladimir Maiakowski

Η κρίση βλάπτει σοβαρά και το σεξ

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, οι γυναίκες βιώνουν διπλά τα μέτρα της κυβέρνησης καθώς πλήττεται η οικονομική τους δυνατότητα αλλά και το όνειρό τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση μετά τη συνταξιοδότηση.
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), οι γυναίκες ανέστειλαν περισσότερο τις ερωτικές σχέσεις τους μέσα στον γάμο συγκριτικά με τους άνδρες, λόγω μείωσης της ερωτικής τους επιθυμίας την περίοδο της συζήτησης για το Ασφαλιστικό. Επτά στις δέκα γυναίκες δήλωσαν ότι η ερωτική τους διάθεση επηρεάστηκε αρνητικά αυτή την περίοδο.



Τρομάζει η «μαύρη τρύπα» των δήμων

Αυτό που ανησυχεί έντονα την κυβέρνηση είναι η «μαύρη τρύπα» των δήμων, της οποίας ουδείς γνωρίζει επακριβώς το πραγματικό μέγεθος. Μόνο τα δάνεια ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ. Προκειμένου να ελεγχθεί κάπως η κατάσταση, η κυβέρνηση θα ενημερώσει την τρόικα ότι έχει έτοιμη ήδη υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει τα εξής:
1 Δεν θα μπορούν να δανείζονται οι δήμοι των οποίων το ετήσιο τοκοχρεολύσιο υπερβαίνει το 20% των τακτικών εσόδων τους.
2 Δεν θα μπορούν να δανείζονται οι δήμοι των οποίων το συνολικό χρέος επί των ετήσιων τακτικών εσόδων τους υπερβαίνει ένα ποσοστό από 60% ως 80%. Αναζητούνται, παράλληλα, τρόποι ώστε οι υπερχρεωμένοι δήμοι να ξεπεράσουν τα προβλήματα της εφετινής χρονιάς, καθώς η απαγόρευση περαιτέρω δανεισμού τους είναι βέβαιον ότι θα τους οδηγήσει σε στάση πληρωμών.

Νόμιμα τα «ξεκλείδωτα» κινητά στις ΗΠΑ

Νόμιμη έκριναν οι Αρχές των ΗΠΑ το αίτημα του Ιδρύματος Προάσπισης Ψηφιακής Ελευθερίας (EFF), περί τροποποίηση των κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να δέχονται και εφαρμογές που δεν είναι εγκεκριμένες από τον κατασκευαστή.

Keep Walking

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Μετά από παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη και στη συνέχεια σύσκεψης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Παρασκευή 23 Ιουλίου, εγκρίθηκε σήμερα η χορήγηση του ποσού των €20 εκατομμύριων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την πληρωμή των εργαζομένων και την εξόφληση απαραίτητων υποχρεώσεων για την συνέχιση του έργου της εταιρείας.


Γραφείο Τύπου ΥΕΘΑ


Βατοπέδι :Τότε που χειροκροτούσαν όλοι

παραπλάνηση των αφελών και στην αναζήτηση συνενόχων

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα δεν τόλμησε καν να καταστήσει το μνημόνιο διεθνή συνθήκη που θα δέσμευε ισχυρότερα τη χώρα, παρόλο που το μνημόνιο έχει απείρως σημαντικότερες συνέπειες στη ζωή όλου του ελληνικού λαού από άλλες διεθνείς συνθήκες που έχει επικυρώσει η Ελλάδα, γιατί φοβόταν, απολύτως δικαιολογημένα, ότι δεν κατόρθωνε να βρει 180 από τους 300 βουλευτές για να την ψηφίσουν. Τα περί «εθνικής» προσπάθειας λοιπόν είναι παραμύθια, που αποσκοπούν στην παραπλάνηση των αφελών και στην αναζήτηση συνενόχων.

Γιώργος Δελαστίκ

500 εκατ. οι κάτοικοι της ΕΕ

Tην 1η Ιανουαρίου του 2010 οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ είχαν συνολικά 501,1 εκατομμύρια κατοίκους, έναντι 499,7 εκατομμυρία την 1η Ιανουαρίου του 2009.

Συνολικά 5,4 εκατομμύρια παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2009, δηλαδή είχαμε 10,7 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους. Η γεννητικότητα σημείωσε μια ελαφρά μείωση σε σύγκριση με τις 10,9 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους το 2009.

Τα υψηλότερα ποσοστά γεννητικότητας καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (16,8 ανά χίλιους κατοίκους), στη Βρετανία (12,8), στη Γαλλία (12,7) και στην Κύπρο (12,2), ενώ τα χαμηλότερα στη Γερμανία (7,9), στην Αυστρία (9,1), στην Πορτογαλία (9,4) και στην Ιταλία (9,5).

Στην Ελλάδα καταγράφηκαν 10,5 γεννήσεις ανά χίλιους κατοίκους.

Κομισιόν: Το μνημόνιο υπαγορεύει πώληση της ΔΕΗ

«Η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πωλήσει το 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες μέσω διαγωνισμού. Αυτό σχετίζεται με το πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ και της Κομισιόν»

αξιωματούχος, ο οπιοίος δεν κατονομάζεται

στο Ιnternet οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Αμελλητί, δηλαδή τάχιστα και χωρίς καθυστέρηση, θα πρέπει να αναρτώνται από την 1η Νοεμβρίου 2011 στο Διαδίκτυο οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι πράξεις όλων ανεξαιρέτως των οργάνων διοίκησης, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο την οποία εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης . Τυχόν παράβαση της ανάρτησης συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

Στην εγκύκλιο του κ. Ραγκούση ορίζεται ότι ως τις 13 Αυγούστου 2010, όλοι οι φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εξαίρεση τους ΟΤΑ για τους οποίους η καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 15η Φεβρουαρίου 2011, θα πρέπει να συστήσουν Ομάδες Διοίκησης Εργου που θα είναι υπεύθυνες για την ανάρτηση των αποφάσεων στο Διαδίκτυο.


όλα μαζί;



οι φορείς, οι σύλλογοι, οι νομάρχες, οι καλόγεροι και οι απλοί πολίτες έστελναν επιστολές στο Μέγαρο Μαξίμου για …βόλτα. Δεν τις διάβαζε ο Πρωθυπουργός, αλλά ούτε και κανένας άλλος εκεί μέσα ώστε να τον ενημερώσει! Αποστέλλονταν στους υπουργούς και μετά …μούγκα. Ούτε και αυτοί του μίλαγαν.
Τσακωμένοι ήταν ;

απίστευτο

Σούπερ μάρκετ δύο τετραγωνικών!


Αν τα περίπτερα αποτελούν μια ελληνική πρωτοτυπία, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν είναι σίγουρα η αποθέωση της εφευρετικότητας της φυλής μας. Παράδειγμα:

- Ανήκουν σε αναπήρους πολέμου, παρ’ ότι αυτή η κατηγορία έχει αρχίσει να εκλείπει τα τελευταία χρόνια.

- Απαγορεύεται να πουλάνε αναψυκτικά, γάλα, πατατάκια, γιαούρτια. Ακριβώς δηλαδή ό,τι πουλάνε.

- Ο νόμος τούς επιτρέπει να καλύπτουν χώρο 1.95 τ.μ. Ο δήμος με διαφορετική απόφαση, τους επιτρέπει όμως να «εξαπλώνονται» στα 7 τ.μ.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα λειτουργούν 17.000


http://www.disabled.gr/lib/?p=8387

Κούνεβα:Εκανα το σωστό

Σε ερώτηση αν έχει μετανιώσει για τη συνδικαλιστική της πορεία, αναφέρει: «Οχι. Εκανα το σωστό. Δεν έχω κλέψει, δεν έχω σκοτώσει,δεν έχω πει ψέματα».


Κωνσταντίνα Κούνεβα,
στο «Βήμα της Κυριακής»

διαρροή 90.000 στρατιωτικών εγγράφων

Την έντονη αντίδραση της αμερικανικής και πακιστανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει η διαρροή των περισσότερων από 90.000 εμπιστευτικά στρατιωτικά αρχεία στην γνωστή ιστοσελίδα Wikileaks. Τα έγγραφα που πλέον έχουν στη διάθεσή τους πολλές μεγάλες εφημερίδες φέρεται να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες, οι οποίες θα έπρεπε να μείνουν μυστικές για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν

224 εφοριακοί «ξέχασαν» τη δήλωση εισοδήματος!

Εφοριακούς οι οποίοι... αμέλησαν να καταθέσουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ακόμη και για τρία στη σειρά χρόνια ή που στο διάστημα αυτό δεν εκκαθαρίστηκαν οι δηλώσεις τους και έτσι δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ φόρο βάζει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για 224 εφοριακούς οι οποίοι πιάστηκαν από τις εκτεταμένες διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να μην εκπληρώνουν τις βασικές φορολογικές τους υποχρεώσεις στην τριετία 2007-2009.

η πολιτική απεχθάνεται τα κενά.

«Ξέρετε, η φύση απεχθάνεται τα κενά και η πολιτική απεχθάνεται τα κενά. Κάποια στιγμή αυτά τα κενά θα σπεύσουν να καλυφθούν. Τότε, λοιπόν, θα αναζητηθούν προσωπικότητες, οι οποίες μπορούν να δράσουν ενοποιητικά. Ο κ. Καραμανλής έχει δείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να πάρει, τουλάχιστον πήρε μια παράταξη κατακερματισμένη, την οποία και οδήγησε με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα».
πρώην υπουργός Γ. Βουλγαράκης
τέλεια και γ@μω το αποτέλεσμα!!!

άνευ σχολίου

δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης

Οι καταναλωτές λοιπόν που αρνούνται να πληρώσουν διόδια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Η Τροχαία δεν έχει καμία απολύτως δικαιοδοσία παρέμβασης.
2. Η πράξη τους δεν τιμωρείται ούτε ποινικά ούτε διοικητικά από το ελληνικό δημόσιο.
3. Δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τα στοιχεία τους στον υπάλληλο των διοδίων παρά μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους.
4. Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι των διοδίων κωλυσιεργούν προκειμένου να τους προκαλέσουν ψυχολογική πίεση λόγω των οχημάτων που ακολουθούν, μπορούν …να ανεβάσουν την μπάρα μόνοι τους και να φύγουν!

«Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη»

Παρά τη διεθνή συγκυρία, αν είμαστε ειλικρινείς, θα αναγνωρίσουμε ότι η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει κυρίως την πολιτική τάξη, που έχει την υποχρέωση να καθοδηγεί τις εξελίξεις. Η αποδοκιμασία που δέχεται σήμερα το πολιτικό σύστημα είναι πολλές φορές ακατέργαστη μέσα στη γενίκευσή της, είναι όμως - στον πυρήνα της - δίκαιη.
Η ανάγκη είναι το ισχυρότερο κίνητρο. Αν η κοινωνία, οι πολίτες πειστούν ότι το κράτος, ο μέχρι τώρα μεγαλύτερος παραβάτης, εφαρμόζει πρώτα το ίδιο τους νόμους, ότι η ισονομία ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις για τους ισχυρούς, ότι οι προβλέψεις του Συντάγματος δεν είναι κενό γράμμα, ότι τα οικονομικά βάρη κατανέμονται δίκαια, ότι η παιδεία και η υγεία δεν προσφέρονται μόνο στους προνομιούχους, τότε, παρά την κρίση, παρά τη φτώχεια, που αναπόφευκτα πλήττει μεγαλύτερα στρώματα του πληθυσμού, μπορούμε να περιμένουμε διέξοδο.

Καρόλος Παπούλιας

«Τα ανώνυμα κουπόνια κρύβουν μαύρο πολιτικό χρήμα»

"Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Πίσω από την ανωνυμία των κουπονιών χρόνια τώρα υποκρύπτεται ροή μαύρου πολιτικού χρήματος προς τα κομματικά ταμεία. Αυτή η υποκρισία δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί έχει κάνει την Ελλάδα διεθνώς επικαλούμενος εκθέσεις διεθνών οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, που στηλιτεύουν την κατάσταση αδιαφάνειας που επικρατεί στη χώρα μας. "

Ι. Ραγκούσης Υπουργός Εσωτερικών

Απογραφή: Παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Ιουλίου,

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το υπουργείο Παιδείας πήρε την πρωτιά στο πλήθος των υπαλλήλων με 124.770 υπαλλήλους χωρίς ακόμα να έχει τελειώσει η απογραφή, ακολουθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με 40.782 υπαλλήλους, ενώ στην Ελληνική Αστυνομία καταγράφτηκαν 37.481 εργαζόμενοι.

Η απογραφή μέρος δεύτερο θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο με τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ, στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Aπό την 1η Νοεμβρίου οι υπάλληλοι θα πληρώνονται, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, από τη νεοσυσταθείσα Ενιαία Αρχή Πληρωμής. Επίσης, θα δημιουργηθεί ενιαία ηλεκτρονική τράπεζα δεδομένων, με τα στοιχεία όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο, και το 2011, θα καθιερωθεί το ενιαίο μισθολόγιο. Σημειώνεται ότι μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα υπάρχει για πρώτη φορά, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, συνολική εικόνα για το προσωπικό, που μισθοδοτείται από το Δημόσιο.

χρέη τιμής ;

Ασφαλώς οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να πληρώνουν διαρκώς και μονίμως το μεγαλύτερο κόστος της σοβούσης οικονομικής κρίσης. Οπως έχει επανειλημμένως τονίσει «Το Βήμα», απαιτείται να καταστεί σαφές ότι καταργούμενα σήμερα μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων θα αποκατασταθούν μόλις η Οικονομία ανακάμψει.
Τα μέτρα λιτότητας είναι οιονεί χρέη τιμής των πάσης φύσεως εργοδοτών.

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΨΥΧΑΡΗΣ | Κυριακή 18 Ιουλίου 2010


Σωματεία Εργαζομένων ΕΒΟ ΠΥΡΚΑΛ

συμφωνούμε Πρόεδρε μου συμφωνούμε!!!

Προσοχή

οι διακοπές αποτελούν τεκμήριο και εντάσσονται στο "πόθεν έσχες"

Ο Μέγας τιμονιέρης

Ο Μέγας τιμονιέρης , η ηγετική φυσιογνωμία του συνδικαλιστικού κινήματος και ο «δεν υπάρχει κάτι που να μην είπα» εφόσον μας διηγήθηκε τόσες τίγρεις σκότωσε σήμερα, αποφάσισε στο «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» να ξαναχτίσει (πάλι και ξανά) πάνω στη συκοφαντία και το ψέμα

«Όλον τον κόσμο γύρισες και τα τίποτα δεν είδες» γράφει ο Ν Καββαδίας, σε απόσταση πολλών μέτρων λέμε εμείς.


Στη Βουλή η δικογραφία για το «λάθος» έλλειμμα

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα παραποιημένα στοιχεία που αφορούν το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και εστάλησαν στη Eurostat.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, διαβίβασε την δικογραφία στην Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς από την δικαστική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Η δικογραφία απεστάλη προκειμένου η Βουλή να αποφανθεί εάν συντρέχουν λόγοι εφαρμογής των διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στο έγγραφό του κ. Τέντε, χωρίς να κάνει καμία αξιολόγηση ή σχόλιο, αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στην Βουλή, καθώς «προσέκρουσε» σύμφωνα με τις μηνυτήριες αναφορές, σε ποινικές ευθύνες μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και συγκεκριμένα των μελών που ήταν υπεύθυνοι των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Για την υπόθεση του ψευδούς δημοσιονομικού ελλείμματος είχαν κατατεθεί, τον περασμένο Φεβρουάριο, μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από τον ΛΑΟΣ και από δύο ιδιώτες και με αφορμή αυτή είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

Κόπανος

Κλασική ύβρις που δηλώνει τον μειωμένης αντίληψης άνθρωπο.

Την εποχή της Τουρκοκρατίας υπήρχε στην Αθήνα ένας Αλβανός που γύριζε στα διάφορα σπίτια των
ελλήνων και μάζευε τον καθιερωμένο κεφαλικό φόρο. Ονομαζόταν Κιουλάκ Βογιατζή. Ήταν δύο μέτρα περίπου ψηλός και το άγριο πρόσωπο του ήταν κατάμαυρο και βλογιοκομμένο. Ο Κιουλάκ Βογιατζή κρατούσε πάντοτε στα χέρια του ένα κοντόχοντρο κόπανο και με αυτόν απειλούσε τον κόσμο. Έλεγε δηλαδή ότι θα τους σπάσει το κεφάλι, αν δεν του έδιναν μια χρυσή λίρα ή δύο φλουριά, όπως απαιτούσε ο κεφαλικός φόρος κάθε έξι μήνες.

Ο
Κιουλάκ όμως αυτός ήταν τόσο κουτός, ώστε δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τα διάφορα νομίσματα της εποχής εκείνης. Έτσι πολλοί Έλληνες που δεν είχαν να πληρώσουν, του έδιναν μερικές μπρούτζινες δεκάρες, που τις γυάλιζαν προηγούμενα για να φαίνονται χρυσές, και τον ξαπόστελναν. Από τότε, λοιπόν, έμεινε η φράση που τη λέμε συνήθως για τους ελαφρόμυαλους: τα μυαλά σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος. «Μπογιατζής» δεν ήταν άλλος από το Κιουλάκ Βογιατζή με τον κόπανο του.


Ακονίζουμε το μυαλό

Κείμενα του Νίκου Κοτζιά στη διεύθυνση:

Ποιός είπε:

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εκπροσώπους της τρόικας να συμπεριφέρονται σαν πρωθυπουργοί και να κάνουν μίνι υπουργικά συμβούλιαθέλουν, να πηγαίνουν σε κάθε έναν χωριστά Οχι να συνεδριάζουν με δυο-τρεις υπουργούς ταυτόχρονα»

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης !!!!

ΓΣΕΕ: Ωμή παρέμβαση Λοβέρδου

Η δήλωση του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου περί νομοθετικής παρέμβασης για ακύρωση των αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον θεσμό.

Η θέση της ΓΣΕΕ είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη για την απαρέγκλιτη ισχύ των τριών σταδίων της διαβούλευσης, της μεσολάβησης και της διαιτησίας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλάξει το τρίπτυχο αυτό. Ο Υπουργός Εργασίας αποδεικνύει ότι είναι εναντίον του θεσμού του ΟΜΕΔ, εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος με τους εργοδότες.

Η ΓΣΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

"αλλαγή σελίδας" στο δήμο ;

Σε πλαίσιο συμφωνίας για «αλλαγή σελίδας» στο δήμο Θεσσαλονίκης κατέληξαν τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δήμο, καθώς και κινήσεις πολιτών। Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», η «Οικολογία Αλληλεγγύη» καθώς και οι κινήσεις πολιτών «Αλλάζουμε την πόλη», «Δώδεκα» και «Θεσσαλονίκη-Δημιουργική Πόλη» συμφώνησαν, ύστερα από διάλογο τριών περίπου μηνών: «- στη διατύπωση ενός κοινού πλαισίου προγράμματος το οποίο συνδυάζει το όραμα για την πόλη με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης που χτυπάει κατά κύριο λόγο τις πιο αδύναμες και φτωχές ομάδες του πληθυσμού, - σε πρόταση ενός νέου, δημοκρατικού μοντέλου δημοτικής Αυτοδιοίκησης, - στην αναζήτηση όλων των δυνατοτήτων για την προβολή κοινού υποψήφιου δημάρχου και ψηφοδελτίου» Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί «επικοινωνιακό πυροτέχνημα», αλλά έχει βαθιές ρίζες στην αγωνία αυτής της πόλης για ζωή Για την υποψηφιότητα του Κώστα Γκιουλέκα αναφέρεται ότι «είναι μια απόπειρα εξωραϊσμού και συντήρησης ενός παρακμιακού καθεστώτος που καταρρέει μαζί με αυτούς που οδήγησαν την πόλη στο σημερινό αδιέξοδο»Το πλαίσιο συμφωνίας θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου στις 27 Ιουλίου ΑΠΕ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας

...Σ’ αυτή την περίοδο όπου με την οικονομική κρίση να βρίσκεται σε κορύφωση, με μεγάλα προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας στην οικονομία της χώρας, ιδίως για τις ανάγκες των χαμηλών και μεσαίων οικονομικά στρωμάτων του ελληνικού λαού, είναι ευθεία πρόκληση, τα παραπάνω χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, να γίνουν εργαλεία εκμετάλλευσης στα σχέδια των τραπεζικών συστημάτων και των διαφόρων κερδοσκόπων.


ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 22/07/2010, Ημερίδα του ΠΑΣΟΚ με θέμα: “Τι σημαίνει η Καύση Αποβλήτων στο Εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ Θεσσαλονίκης. Οι Επιπτώσεις στον Ανθρώπινο Οργανισμό και στο Περιβάλλον”, αναβάλλεται για τις αρχές Σεπτέμβρη 2010.

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε, με βάση τις σημερινές δηλώσεις του ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, αναγγέλλοντας την προσωρινή ανάκληση της απόφασης για αδειοδότηση της μονάδας του ΤΙΤΑΝ, η οποία επέτρεπε την καύση επικίνδυνων για την υγεία απορριμμάτων (πλαστικά θερμοκηπίων, υποπροϊόντα πετρελαιοειδών , διάφορα άλλα πλαστικά, ελαστικά αυτοκινήτων κ.αλ.).

Μπλόκο με νόμο στις αυξήσεις μισθών

«Παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εισοδηματική πολιτική του ιδιωτικού τομέα, υπάρχουν διαιτητικές αποφάσεις που δίνουν αυξήσεις ακόμη και 1,5% το α’ εξάμηνο του 2010 και 1,5% το β’ εξάμηνο του 2010», ενώ σε μια περίπτωση η απόφαση της διαιτησίας προβλέπει αυξήσεις 3%! «Ως πολιτεία έχουμε αναλάβει ορισμένες δεσμεύσεις και πρέπει να τις περιφρουρήσουμε», τόνισε ο υπουργός Eργασίας προαναγγέλλοντας την προώθηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

«Δεν μπορεί κάποιοι, καθόλου έξυπνοι και ιδιαιτέρως πονηροί, να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το ρόλο του καλού και για όλους τους άλλους το ρόλο του κακού» σημείωσε δηκτικά ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στους διαιτητές που εκδίδουν «φιλεργατικές» αποφάσεις αφήνοντας εκτεθειμένη την κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα. O υπουργός Eργασίας τέλος συνεχάρη τους κοινωνικούς εταίρους οι οποίοι - όπως είπε - συνδιαμόρφωσαν με τη νέα Γενική Eθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψαν μισθολογικούς όρους εργασίας για την επόμενη τριετία που «και μέσα στο πλαίσιο του Mνημονίου είναι και έχουν σπέρματα κοινωνικής δικαιοσύνης».
Aν. Λοβέρδος υπουργός Eργασίας,

Σωτήρης Πέτρουλας 1942- 1965



«Πάλευε και μάθαινε, μάθαινε και πάλευε».


δολοφονήθηκε αγωνιζόμενος για τη δημοκρατία στη μεγάλη διαδήλωση της νεολαίας της Αθήνας στις 21 Ιουλίου 1965.

Εκλογές για Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Υποψήφιος για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Υπαλλήλων του ΓΕΣ, είναι ο Πρόεδρος Σωματείου μας Ηλίας Σιδηρόπουλος.
Δυναμώνουμε την εκπροσώπηση μας.

ΟΣΕ,Τι προβλέπει το σχέδιο

  • Iδιωτικοποίηση της TPAINOΣE με την παραχώρηση του 49% σε ιδιώτες.
  • Διαγραφή των χρεών της που ξεπερνούν τα 680 εκατ. ευρώ.
  • Aνάληψη των χρεών του Oμίλου OΣE από το Eλληνικό Δημόσιο.
  • Mεταβίβαση μεγάλου αριθμού ακινήτων του Oργανισμού προς το Eλληνικό Δημόσιο.
  • «Συρρίκνωση» του δικτύου στην κεντρική «ραχοκοκαλιά» του ΠAΘE.
  • Διαχείριση του προσωπικού από τον «ενισχυμένο» OΣE που απορροφά την EΔIΣY.

Ε, ε, έρχεται...

δεν με ακούσατε ποτέ να λέω

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ως εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, δεν με ακούσατε ποτέ να λέω ότι τα λεφτά υπάρχουν κρυμμένα σε ένα σεντούκι σε κάποιο μυστικό υπόγειο του Υπουργείου Οικονομικών. Με ακούσατε όμως να λέω, όπως και ο Πρωθυπουργός ότι λεφτά μπορούν να βρεθούν στην πάταξη της δημόσιας σπατάλης και στη λειτουργία ενός πιο αποτελεσματικού δημόσιου τομέα, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, στη δίκαιη φορολόγηση του πλούτου και στην κατάργηση χαριστικών φοροαπαλλαγών
και μεις που νομίζαμε πως υπάρχει σεντούκι , κακώς εκπλαγήκαμε
Άντε και*
*το και, κάνει τη διαφορά

Αντιμέτωπος με κακουργήματα

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 400.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, διευθυντής του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου.

Μην ξεκινήσετε κανέναν έρανο.. θα βρει τις 400.000

Κύπρος,36 χρόνια πέρασαν

από ντροπή κανένα σχόλιο

«χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες»

Ξεκίνησαν οι αποξηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αρμόδια γενική γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει συνολικά 3.071 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, οι οποίες και θα αποξηλωθούν κατά τα προσεχές διάστημα. Παράλληλα οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας έχουν ήδη αποξηλώσει 500 μικρών διαστάσεων παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
Βγάλτε φωτογραφία και περάστε την στην φόρμα καταγγελίας του http://www.illegalsigns.gov.gr/.
Ας απαλλάξουμε μαζί την Θεσσαλονίκη από τα αυθαίρετα διαφημιστικά πλαίσια.

Λεφτά υπάρχουν...

Επιβραβεύοντας την ασυνέπεια....ακόμη μια φορά!!!

Με τις διατάξεις του άρθρου 57 ν. 3863 /2010 (ΦΕΚ. 115 /τ.Α΄/15-07-2010) παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:

Α) Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 80% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών).

Β) Ρύθμιση με τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 60% επί των προσθέτων τελών (οίκοθεν και αυτοτελών). Το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200,00 ευρώ.

Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν της προαναφερόμενης ευνοϊκής ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ μέχρι την 15/10/2010, για τον προσδιορισμό του ύψους της συνολικής οφειλής τους, η οποία θα εξοφληθεί ή θα ρυθμισθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ή Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Εφόσον η αίτηση για έλεγχο και ρύθμιση των οφειλών υποβληθεί μετά την 15.10.2010 τα ανωτέρω ποσοστά των εκπτώσεων καθορίζονται σε 40% και 20% αντίστοιχα για τις ανωτέρω περιπτώσεις.
επικίνδυνα αμετανόητοι

«βιομηχανία» ρουσφετιών

Bιομηχανία ρουσφετιών έχουν στήσει οι ίδιοι οι στρατιωτικοί μέσα στο ΓΕΣ! Πρόσφατα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου μία κατάσταση με 111 «κοινωνικά αιτήματα», δηλαδή ρουσφέτια που είχαν υποβληθεί από στρατιωτικούς -εν ενεργεία και απόστρατους- στην αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ.

Τη λίστα της ντροπής αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το ρουσφέτι εξακολουθεί να «ζει και να βασιλεύει» στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί είναι αυτοί που πρωτοστατούν στο να μετατρέπεται η θητεία σε «λούφα και παραλλαγή».



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου