ΝΟΜΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


περί αταξικής κοινωνίας!!


Έτοιμοι για απεργία οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Κινητοποιήσεις, που θα ξεκινήσουν πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη, ψήφισε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), καταγγέλλοντας την «απαξίωση» της εταιρείας.
Η γ.σ. εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου να καθορίσει τον ακριβή χαρακτήρα που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αύριο το πρωί και θα εξαρτηθεί εν μέρει από το αν θα καταβληθεί τελικά η μισθοδοσία Ιανουαρίου στους 550 εργαζομένους.

Άκυρος όρος στεγαστικών δανείων

Ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 7/2011 απόφασή του ακύρωσε ως καταχρηστικό όρο ο οποίος περιλαμβάνεται στα στεγαστικά δάνεια που χορηγούν τμηματικά οι Τράπεζες ανάλογα με την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών και αφού μηχανικός ελέγξει την πρόοδο των εργασιών και δώσει τη σχετική θετική πιστοποίηση στην Τράπεζα για τις πραγματοποιηθείσες εργασίες.

1000 λέξεις


Πόσο αμερόληπτες είναι οι προβλέψεις των οικονομολόγων;

Του Πασχου Mανδραβελη
Οταν τον Οκτώβριο του 1929 ο διάσημος οικονομολόγος Ιρβινγκ Φίσερ προφήτευε ότι «οι μετοχές έχουν φτάσει σε ένα μόνιμα υψηλό επίπεδο» ξέρουμε ότι το πίστευε. Λίγες μέρες μετά έγινε το κραχ της Γουολ Στριτ και έχασε σχεδόν όλη την περιουσία του. Τώρα που ο Νουριέλ Ρουμπινί προφητεύει την καταστροφή της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας και μερικών ακόμη χωρών κανείς δεν ξέρει αν αυτά που λέει τα πιστεύει.

Για να μην ξεχνάμε!!!


H κρίση έκανε πλουσιότερη την ελίτ του χρήματος!

Η μεσαία τάξη συνεχώς συρρικνώνεται με συνέπεια την εκδήλωση κοινωνικών εκρήξεων, επισημαίνει ο καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Χρήστος Φράγκος.

Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι την περίοδο 2008 - 2010. Η οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με τον καλπασμό της ανεργίας, την παραοικονομία και τα υψηλά επίπεδα φοροδιαφυγής συνέβαλαν ώστε να ανοίξει δραματικά η εισοδηματική «ψαλίδα» στην Ελλάδα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι το 20% του ευπορότερου πληθυσμού είχε σχεδόν είκοσι φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το 20% των πιο φτωχών πολιτών?

Η τρόικα ξανάρχεται με τελεσίγραφα: «Μειώστε τους μισθούς»

Ασφυκτικές πιέσεις για άμεση μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ασκούν οι δανειστές, οι οποίοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την περιορισμένη εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων και ζητούν πρόσθετα μέτρα

Τελεσίγραφο για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, γενικευμένη εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων και «ενίσχυση» της ευελιξίας στην αγορά εργασίας (κυρίως των συμβάσεων ορισμένου χρόνου) στέλνει η τρόικα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους και εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένοι από την έως τώρα περιορισμένη εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Κρίση, απογοήτευση, φόβος για το αύριο


Διαστάσεις εθνικού πένθους -με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες- παίρνει η απογοήτευση των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση των ίδιων και της χώρας, μετά την ένταξη στο ΔΝΤ.
Από την καθολική απογοήτευση δεν εξαιρείται κανένα κοινωνικό στρώμα, καμία πολιτική ιδεολογία, καμία ηλικία. Σχετικά λιγότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται ωστόσο όσοι δηλώνουν κεντρώοι και κεντροαριστεροί.

Η χειραγώγηση απο τα ΜΜΕ

Παλαιότερο, αλλα πάντα επίκαιρο: Ο Αμερικανός γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκυ αναφέρει τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ.

Τα παίρνουν από τον ΟΑΕΔ και απολύουν


Καταστρατήγηση ακόμη και των συμβατικών υποχρεώσεων πολλών επιχειρήσεων που έχουν κάνει χρήση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (ΕΚΗ), καθώς, όπως διαπιστώθηκε, εταιρείες που επιδοτούνται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας προχωρούν σε απολύσεις και καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων.

Ντόμινο ανεργίας και «κραχ» στα ταμεία

Η εκτίναξη της ανεργίας (ήδη στο 15% επι­σήμως), η σημαντική αύξηση της αδήλωτης (ανασφάλιστης) εργασίας (σκαρφάλωσε στο 25%) σε συνδυασμό με την απαλλαγή χιλιάδων επιχειρήσεων από την καταβολή (εργοδοτικών) ει­σφορών, προκειμένου να διατηρηθεί η απασχόλη­ση ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποσκά­πτει τα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων, που οδηγούνται με ταχύτατους ρυθμούς σε οικονομικό «κράχ», επισπεύδοντας έτσι νέες μειώσεις συντά­ξεων, πιθανότατα εντός του 2011.

Καταργούνται 8 καταχρηστικοί όροι των τραπεζών


Με απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου, απαγορεύεται η χρήση οκτώ όρων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές.
Πρόκειται για μια σειρά καταχρηστικών όρων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των καταναλωτών που συναλλάσσονται με τις τράπεζες και έχουν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη, σε υποθέσεις συλλογικών αγωγών ενώσεων καταναλωτών.

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


ραντεβού με την εφορία..αποδείξεις


      Λίγο πριν το ραντεβού με την εφορία, το οποίο για τη χρήση του 2010 θα είναι επώδυνο για αρκετούς φορολογούμενους κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε στο τεκμήριο των αποδείξεων δαπανών - λήψεων υπηρεσιών που εφαρμόζεται από 01/01/2010.
Κοινοποίηση  από: ΒΑΡΑΚΛΙΩΤΗ ΚΩΣΤΑ
ΜΕΛΕΤΗ- ΣΥΝΤΑΞΗ:     Δημήτριος Χρ. Μιχάλης Οικονομολόγος]

Άρση εμποδίων για τις επιχειρησιακές συμβάσεις ζητά η τρόικα

Όχι εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και διευκόλυνση στην επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, φέρονται να ζήτησαν οι ελεγκτές της τρόικας κατά τον τρίωρο έλεγχό τους στο Υπουργείο Εργασιας. 
Παράλληλα, οι ελεγκτές της τρόικας εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, ωστόσο, δέχτηκαν ότι «είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων».

ιστιοσελίδα της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

Ανανεωμένο και ενημερωμένο το side της ομοσπονδίας μας αξίζει την θέση του στα αγαπημένα μας.
επισκεφτήκατε το στη σελίδα http://www.poe-yetha.gr/

Δεν προχωρούμε σε αναδιάρθρωση του χρέους


Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους απέρριψε για άλλη μία φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ωστόσο ότι περιμένει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της ΕΕ και του ΔΝΤ και μείωση του επιτοκίου δανεισμού.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


26/01/2011
Νέος κύκλος αγωνιστικών & απεργιακών κινητοποιήσεων - 10/2/2011 πανελλαδική στάση εργασίας - 23/2/2011 24ωρη απεργία
H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα που διαπιστώνονται στα Επικουρικά Ταμεία Ασφάλισης, το επικείμενο "κούρεμα" που σχεδιάζεται στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τις επιλογές που προωθούνται  στο νέο μισθολόγιο για παραπέρα περικοπές των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, που προωθούνται ως συνέχεια των μέχρι τώρα οδυνηρών περικοπών στα επιδόματα αλλά και στο 13ο και 14ο μισθό, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση και με βασικό κριτήριο το συντονισμό του αγώνα με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων:

εγκύκλιος για ασφαλιστικό καθεστώς


Δικαίωμα συνταξιοδότησης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις και στους δύο γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τρία παιδιά και άνω, καθώς και με ανάπηρο τέκνο, δίνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο που εξέδοσε σήμερα ο υφυπουργός κ. Φ. Σαχινίδης, στην οποία παρέχονται οδηγίες προς το Γενικό Λογιστήριο και τα ασφαλιστικά ταμεία για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού καθεστώτος του δημοσίου τομέα (νόμος 3865/2010

Τιμοκατάλογος στα δικαιώματα;

Στη δεκαετία του ’60 οι κοινωνίες του αμερικανικού Νότου αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν τον ομοσπονδιακό νόμο που εξίσωνε λευκούς και μαύρους σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και δημόσιες υποδομές. Ουδείς ζήτησε από τους μαγαζάτορες της Αλαμπάμα να πληρώσουν ένα τέλος και να αφήσουν τις ταμπέλες που έλεγαν «σερβίρονται μόνο λευκοί». Τα σοβαρά κράτη προασπίζονται και τους νόμους και τα δικαιώματα των πολιτών τους, παντί τρόπω. Ακόμη και με... αυστηρά πρόστιμα.                             του Πασχου Mανδραβελη

Φρουτάκια και φρουτέμποροι..


Αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους...


Όλοι το έχουν αποκλείσει η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους. 
Το ΔΝΤ, η Κυβέρνηση, η ΕΕ όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους. 
Οι επενδυτές έχουν άλλη άποψη πιστεύουν ότι είναι υπαρκτό ενδεχόμενο όχι βεβαιότητα αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο.

Συνάντηση με Υπουργούς για τα ελλείμματα στα Tαμεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών, τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Υφυπουργό Οικονομικών, για τα αδιέξοδα του Ταμείου Πρόνοιας και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. Σήμερα εκκρεμούν 36.500 αιτήσεις στο Πρόνοιας, ενώ δεν έχει καταβληθεί ένα μέρισμα (Χριστουγέννων) από το Μετοχικό Ταμείο. Η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε το πρόβλημα και την ανάγκη αντιμετώπισης του, για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε με αόριστη κατεύθυνση και χωρίς καμιά συγκεκριμένη λύση

Ο ακτιβισμός, οι μετανάστες και η Νομική

Ο πολιτικός ακτιβισμός όλο και περισσότερο θα φαντάζει ως μοναδική πολιτική συγκρινόμενος με την υποκρισία του πολιτικού συστήματος. Υπάρχει όμως κίνδυνος να παράγει πολιτική για τον εαυτό του, για την δική του πολιτική επιβεβαίωση, αν αυτό που αντιλαμβάνεται είναι μόνο η διάθεση του.
 Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Ακόμη 50 χρόνια αντέχει το συνταξιοδοτικό

Μέχρι 50 χρόνια αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα, όσον αφορά τις κύριες συντάξεις, ενώ δυσοίωνο είναι το μέλλον για τις επικουρικές, σύμφωνα με την αναλογική μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή.

Κι όμως υπάρχει!!!!


Απολύουν χωρίς αποζημίωση με τη 12μηνη δοκιμή εργαζομένου

ΓΣΕΕ: ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ 5 ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ... ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ     Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Μια αγορά-ζούγκλα όπου δεν καταβάλλονται ακόμη και οι αποζημιώσεις απόλυσης των 5 ημερομισθίων στους εργάτες περιγράφουν όλες οι αναφορές που φτάνουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Μάλιστα, πολλοί εργοδότες κάνουν ακόμη και αναδρομική χρήση της διάταξης για παράταση της δοκιμαστικής περιόδου στους 12 μήνες (χρόνος εντός του οποίου η απόλυση δεν συνοδεύεται από αποζημίωση), καίτοι αυτή η διάταξη ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα και αφορά τις νέες -από εδώ και μπρος- προσλήψεις (σε υλοποίηση σχετικής πρόβλεψης του Μνημονίου).

Χάνουν παλιά επιδόματα οι μετατασσόμενοι



Όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται από 1/1/2011 από μία υπηρεσία του Δημοσίου σε άλλη δεν διατηρούν «τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στον φορέα από τον οποίο μετατάσσονται», διευκρινίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Συνεχίζουμε...


Ποιος φτιάχνει, αλήθεια, τα μνημόνια;

Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ Συγγραφέα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς nkotzias@otenet.gr.
Η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα συνίσταται στην πραγματικότητα σε καμιά δεκαπενταριά μεσαίους υπαλλήλους υπερεθνικών οργανισμών (Ε.Ε., ΚΤΕ, ΔΝΤ) και σε πέντε πιο υψηλόβαθμους.

Ανάγκη για αιμοπετάλια!!

Ο 5χρονος Γιωργάκης Μπακόπουλος, γιος του Αλχία (ΤΧ) Μπακόπουλου  Ιωάννη που υπηρετεί στο 308 ΠΕΒ πάσχει απο λευχαιμία και έχει ανάγκη απο αιμοπετάλια ομάδας 0+.
Παρακαλείται όποιος μπορεί να βοηθήσει.
Ο Γιωργάκης νοσηλεύεται στην Παιδοογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 23 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ Μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για «εκβιαστικές και αντεργατικές απαιτήσεις της τρόικας των τοκογλύφων δανειστών που αποδέχεται και εφαρμόζει η κυβέρνηση» και προαναγγέλλει ένταση της προσπάθειας και του αγώνα συντονισμού της δράσης και των κινητοποιήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών των Ευρωπαίων ηγετών».

Γιατί δεν σε πιστεύουμε;;;;


Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία υποστήριξε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να "επιβαρυνθούν μαζικά μισθωτοί και συνταξιούχοι", ενώ τόνισε πως δεν θα αυξηθούν ξανά οι συντελεστές ΦΠΑ. "Τα προγράμματα προσαρμογής που έχουν....

χωρίς λόγια!!!


«Φορολογήστε τους πλούσιους!»

«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα είναι η επόμενη πράξη του δράματος για την Ελλάδα» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο διακεκριμένος αμερικανός οικονομολόγος Ρίτσαρντ Γουόλφ, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο.

Μειώσεις μισθών ως 25%

«Τσουνάμι» ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται τους επόμενους μήνες. Εκατοντάδες κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις «ετοιμάζονται» να θέσουν σε εφαρμογή το νέο νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα συνομολόγησης με το προσωπικό τους ενός«κουρέματος των μισθών» δίδοντας ως «αντάλλαγμα» τη διατήρηση των υφισταμένων θέσεων εργασίας.

Είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι!

Όταν ο βρετανικός Economist, το αιματοβαμμένο πλέον και υπεραντιδραστικό Κόμμα του τσαγιού στις ΗΠΑ και ο Πάγκαλος στα καθ’ ημάς ξεσπαθώνουν κατά των δημοσίων υπαλλήλων, ε, τότε κι εμείς, στα βήματα του διευθυντή της γαλλικής Le Monde που την επομένη της 11ης Σεπτέμβρη αναφώνησε «είμαστε όλοι Αμερικάνοι!» δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε, «είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι!» Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Κατάληψη 20 λεωφορείων του ΟΑΣΘ


Διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη κατέλαβαν 20 λεωφορεία του ΟΑΣΘ, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των εισιτηρίων.
Τα μέλη της κίνησης Επιβάτες Θεσσαλονίκης αντιτίθενται στην αύξηση των εισιτηρίων από τα 0,60 στα 0,80 ευρώ και ζητούν φθηνότερα εισιτήρια, δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, μαθητές, ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και τους εργαζομένους από και προς τις δουλειές τους.

Τα ψεύτικα διλήμματα της σύγχρονης εξουσίας


Ολοένα και περισσότερο, η πορεία των σύγχρονων κοινωνιών καθορίζεται τα τελευταία χρόνια από τη στάση που τηρούν απέναντι σε μικρά ή μεγάλα διλήμματα.

«Επιβάτες Θεσσαλονίκης»


Πορεία για τις αυξήσεις στον ΟΑΣΘ, μέχρι το γραφείο του Σπ. Βούγια..

Φαντάροι για τα σκουπίδια…

Και ο Ευ. Βενιζέλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και άνθρωπος που δεσμεύτηκε ότι θα διαφυλάξει τα δικαιώματα των στρατευμένων, βρήκε τη λύση στο πρόβλημα αποκομιδής των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης: 
ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ!

ΣΣΑΣ Ορκωμοσία Νέων Αξιωματικών


Την Παρασκευή 21η Ιανουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της  Σχολής η τελετή ορκωμοσίας και επίδοση ξιφών 25 νέων Αξιωματικών.
Στην τελετή παρέστει ο Υπαρχηγός Επιτελείου ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Σαμπάτης Ξιφαράς

Μπεγλίτης: «Η ΕΑΒ έχει δουλειά, αλλά όχι προσωπικό»


Εχει δουλειά από παραγγελίες του εξωτερικού, αλλά δεν έχει επαρκή αριθμό εργαζομένων για να τις υλοποιήσει! Ο λόγος για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) στην Τανάγρα και η αιτία του προβλήματος που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο αν. υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης είναι ο περιορισμός του Μνημονίου για 1 πρόσληψη σε κάθε 5 αποχωρήσεις που ισχύει στην κρατική εταιρεία, όπως σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Υπερδιπλάσια τα λουκέτα στις βιοτεχνίες από τις ιδρύσεις


Μεγαλώνει κάθε χρόνο η ψαλίδα μεταξύ των βιοτεχνικών επιχειρήσεων που κλείνουν και των βιοτεχνιών που ανοίγουν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. 

Αποκορύφωμα τα στοιχεία του 2010, οπότε ιδρύθηκαν 1.808 βιοτεχνίες και έβαλαν λουκέτο 3.872, με τη σχέση ίδρυσης προς λουκέτα να γίνεται 1 προς 2,14. 

Το ΒΕΑ ζητά επειγόντως μέτρα στήριξης των μικρών βιοτεχνιών «που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά, όπως υποστήριζαν επί σειρά ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις, εκτός και εάν το νέο μοντέλο που αναπτύσσεται προβλέπει πλήρη εξαφάνιση της Ελληνικής Μικρής και Πολύ Μικρής Επιχείρησης υπό τις ευλογίες της Τρόικα».

Χωρίς σχόλια!!


Περισσότεροι από 650.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Δεκέμβριο


Ξεπέρασαν τους 650.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 4,18%.
Πιο συγκεκριμένα, οι επιδοτούμενοι άνεργοι φτάνουν τα 277.904 άτομα, δηλαδή 71.125 άτομα περισσότερα σε σχέση με το Νοέμβριο. Η αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων προέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τον κλάδο των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (+51.236 άτομα).

Οι αντάρτες του τσιμέντου,

Επιτέλους, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επαναστάτησαν. Οχι, δεν πρόκειται για τον νόμο επικύρωσης του μνημονίου, που έκοψε τους μισθούς και στέρησε το δώρο από συνταξιούχους των 600 ευρώ. Αυτό οι «αντάρτες» τον ψήφισαν, με την εξαίρεση των τριών βουλευτών που έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος. Ούτε αφορά το άλλο νομοσχέδιο για τις σχέσεις εργασίας, το οποίο κουτσούρεψε εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα. Και αυτό το υπερψήφισαν οι αντάρτες της συμφοράς, όπως και το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τα τρένα, τις δημόσιες συγκοινωνίες και ό,τι άλλο θέλει η τρόικα. Και τη μάνα τους να τους ζητούσαν να ιδιωτικοποιηθεί, θα το ψήφιζαν για το καλό του κόμματος και για να μην πέσει η κυβέρνηση, πάντα βέβαια με κρύα καρδιά.          
 του Σ. Κούλογλου

Άρνηση μονιμοποίησης συμβασιούχων από τον Άρειο Πάγο

Με την εκτόξευση μπουκαλιών στην είσοδο του Αρείου Πάγου και με συνθήματα κατά των αποφάσεων που ουσιαστικά τους κόβουν το δρόμο προς τη μονιμοποίηση, περισσότεροι από τρεις χιλιάδες συμβασιούχοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου εκδικάστηκε  η υπόθεση των καθαριστριών του ΟΠΑΠ που προσελήφθησαν το 1990 και το 1991 και εργάζονται περισσότερο από 20 χρόνια με διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

αλλάζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, επιβολή περιοριστικών μέτρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επιμήκυνση της προθεσμίας παραγραφής των αδικημάτων, όπως ακριβώς ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες, προβλέπει το σχέδιο νόμου περί ευθύνης υπουργών, που πήρε το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο.

Βούτα και ..παραγραφή.

Η ΕΕ κατά των δημοσίων υπαλλήλων

 Γ. Δελαστίκ Έθνος
Σύνθημα πανευρωπαϊκής επίθεσης εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες έδινε το συντηρητικό, ευρύτατης κυκλοφορίας οικονομικοπολιτικό περιοδικό «Εκόνομιστ» ήδη από το εξώφυλλο του προηγούμενου τεύχους του: «Η μάχη που βρίσκεται μπροστά μας - Αντιμετωπίζοντας τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα» ήταν οι χαρακτηριστικοί τίτλοι του εξωφύλλου του. Θέμα του δεν ήταν φυσικά ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας, αλλά εκείνος των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, όλης της Ευρώπης...

Ασφαλιστικά ξηλώματα...


Από το Μαρικάκι
Κάθε μικρό η μεγάλο μέτρο που παίρνει αυτή η κυβέρνηση σηματοδοτεί μια νέα απώλεια για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα χαρίζει κι άλλο έδαφος στους εργοδότες. Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων οδηγώντας δια νόμου στη μείωση των μεικτών αποδοχών των εργαζομένων. 

μας άφησε άγαλμα...

Επαναστάτες χωρίς αιτία

Ναι, είναι γεγονός! Ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έχουν ζωστεί με τα φυσεκλίκια και ετοιμάζονται για την απόλυτη εσωκομματική επαναστατική γυμναστική, ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση. Μην φανταστείτε ότι ετοιμάζονται για σύγκρουση με τις επιταγές του μνημονίου, ούτε για σύγκρουση με  νόμους και διατάξεις που δεν συνάδουν με τη σοσιαλιστική λογική τους.                                         (  Της Βάλιας Μπαζού)

ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΓΑΛΜΑ

Τα αγάλματα ως γνωστόν δεν μιλάνε. Ευτυχώς. Έτσι μπόρεσαν κάτω από το νέας κοπής άγαλμα του Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη, να συνωστισθούν και να φωτογραφηθούν οι πάντες. Δεξιοί, ποιό δεξιοί από τους Δεξιούς, φιλελεύθεροι, νεοσυντηρητικοί, ακραίοι του μεσαίου χώρου, δήμαρχοι, γλύπτες της πολιτικής  και γλύφτες της δημοσιότητας.
Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης 

Συνάντηση με την κυβέρνηση για τα Ταμεία ζητά η ΑΔΕΔΥ

Την άμεση συνάντηση της με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ζητά η ΑΔΕΔΥ με σημερινή της επιστολή που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλα πρωτογενή ελλείμματα στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, στο Μετοχικό Ταμείο αλλά και στο ΤΕΑΔΥ.

Μισό εκατομμύριο ανασφάλιστοι!!

Δραματικά για την ελληνική κοινωνία και το ασφαλιστικό σύστημα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους που διενήργησαν μικτά κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και της υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης το 2010.

Π.Ο.Ε , Ο.Α.Σ.Α

ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ
 ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΑ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε- Υ.Ε.Θ.Α
(ΩΡΕΣ 10-12 και ΣΤΑ ΤΗΛ 2103819710)

Φόροι 2011

Οι βασικότερες αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων θα εφαρμοστούν πλήρως εντός του 2011, κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οι οποίες θα υποβληθούν την άνοιξη από 5,6 εκατομμύρια νοικοκυριά.
Νέα ενιαία φορολογική κλίμακα με αφορολόγητο όριο  με συντελεστές από 18% έως και 45% στην οποία υπάγονται πλέον όλα τα εισοδήματα ακόμα και τα μερίσματα, εφαρμογή πολλών και αυστηρότερων τεκμηρίων διαβίωσης, κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων αλλά και κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ με αποδείξεις είναι ορισμένες από τις αλλαγές που θα αντιμετωπίσουν φέτος οι φορολογούμενοι.
Οι αλλαγές αυτές, μεταξύ άλλων, είναι οι ακόλουθες:

Στις σημαίες της χώρας γράφεται η λέξη ατιμωρησία

Πολλοί αναγνώστες ρωτάνε το λόγο για τον οποίο ουδείς τιμωρείται σε αυτό τον τόπο. Οι απαντήσεις πολλές και σύνθετες. Σήμερα θα ήθελα να παρουσιάσω μια από αυτές: την ιστορική παράδοση καθώς και την πολιτική-ηθική ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτή στη χώρα σήμερα.
του Νίκου Κοτζιά

Εξαγγελία ΑΔΕΔΥ για νέες κινητοποιήσεις


Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της δηλώνει πως διαφωνεί με τη «σκληρή συνταγή λιτότητας που υπαγορεύει η τρόικα» και πως θα προχωρήσει σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στα Προπύλαια για να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα μέτρα της Κυβέρνησης που αναδιαμορφώνει τις δημόσιες συγκοινωνίες, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ και αυξάνει το κόστος των εισιτηρίων.

"Μην ασχολείστε άλλο με το ... καλό μας"!

Όλοι, φορείς και οι εκπρόσωποι επαγγελματικών τάξεων, που “αντιστέκονται” στις όποιες αλλαγές, χρησιμοποιούν ως άλλοθι το … δικό μας το καλό. Δεν φωνάζουν γι’ αυτούς, για μας το κάνουν! Εμάς σκέφτονται.
Οι συμβολαιογράφοι δεν θέλουν να μειώσουν τις αμοιβές τους, για … εμάς. Αλλιώς δε θα κάνουν καλά τη δουλειά τους και το σπίτι που θα αγοράσουμε θα μας το πάρει πάλι πίσω ο πωλητής. Κοίτα τι κακό μπορεί να μας βρει! Τώρα αν εμείς δεν έχουμε χρήματα προς το παρόν να πληρώσουμε το … ενοίκιο, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν, αλλά αυτό είναι για άλλο post.

«Μπορεί η Ευρώπη να σωθεί;»

«Υπάρχει κάτι παράξενα εύστοχο στο γεγονός ότι η τρέχουσα ευρωπαϊκή δημοσιονομική κρίση ξεκίνησε από την Ελλάδα. Γιατί τα δεινά της Ευρώπης θυμίζουν κλασική ελληνική τραγωδία, στην οποία ένας ευγενής άνδρας καταστρέφεται από ένα μοιραίο λάθος ύβρεως».

Τα παραπάνω αναφέρει ο Νομπελίστας οικονομολόγος, Paul Krugman σε εκτενές άρθρο που δημοσιεύεται στους The New York Times, με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου 2011 και τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να σωθεί;»

Νέο τελεσίγραφο-δίλημμα Ρέππα πρός Απεργούς.

Τελεσίγραφο Ρέππα στους Απεργους «Συμφωνία ή ιδιωτικοποίηση και απολύσεις»
Η χώρα και οι εργαζόμενοι κ Ρέππα  δεν μπορεί να εκβιάζονται με τέτοιου είδους διλήμματα που τελικά  σπάνια απαντούν στις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας. 
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα πολιτικά διλήμματα τίθενται με τέτοιο τρόπο που να αναγκάζουν τους πολίτες να ξεχάσουν τον εαυτό τους, 
να αποσπαστούν από τα ζητούμενα τους και να βυθιστούν στη φοβική μοιρολατρία που τους σπερνετε .!!!..
και έως πότε νομίζετε ότι μπορείτε να πορεύεστε στο Κυβερνητικό σας "έργο" με διλήμματα και.. μονοδρόμους κάνοντας σημαία σας τον φόβο, την ανασφάλεια και τον τρόμο...

Για όλα φταίει το... Δημόσιο!

Το Δημόσιο τα φταίει όλα. Το Δημόσιο εί­ναι υπερτροφικό, σπάταλο, διεφθαρμέ­νο, αντιπαραγωγικό και γενικά συνιστά το μεγάλο πρόβλημα της χώρας. Αυτό εί­ναι το γενικό μοτίβο των δηλώσεων και γενικά των τοποθετήσεων της κυβέρνησης, αλλά και του συ­στήματος μαύρης προπαγάνδας που έχει στηθεί στα πρότυπα της χούντας.
Του Δημήτρη Καζάκη/οικονομολόγου - αναλυτή

Επιβάλλουν εκατ. προστίμων που δεν εισπράττονται ποτέ!

ΓΕΜΙΣΑΝ τα δημόσια ταμεία από... πρόστιμα του αέρος. Την ώρα που η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβάλλει την πολύ μεγάλη αύξηση στις επιβληθείσες ποινές, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσά που τελικώς εισπράττονται αντιστοιχούν σε όχι περισσότερο από το 3%.

Νέο μαζικό κύμα φυγής για συνταξιοδότηση



Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η μαζική «έξοδος» των ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα τα Ταμεία να κατακλύζονται από αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Σε περίπτωση που το κύμα φυγής δεν ανακοπεί, στο τέλος του έτους εκτιμάται πως θα έχουν υποβληθεί από 65.000 έως 75.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση.

Δικαίωση...

ρεσπέντζα

Οι πολίτες δεν υπακούουν...

Μια σημαντικότατη πολιτική και κοινωνική πτυχή είχε η χθεσινή καθολική απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας - λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ, τραμ. Δεν αναφερόμαστε στην κατά 100% επιτυχία της, αλλά σε κάτι άλλο: στο ότι πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη. Χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφισαν αδίστακτα αυτήν τη φορά μια δικαστική απόφαση που αφορούσε τον αγώνα που κάνουν για να αποκρούσουν ή να περιορίσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης Παπανδρέου να λεηλατήσει τα εισοδήματά τους.

ΠΟΕ ΥΕΘΑ, 10ο συνέδριο.

Αρχές Μάρτη και με την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου για την αλλαγή του καταστατικού  της ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθούν σε τριήμερη διαδικασία, (την πρώτη μέρα )το Καταστατικό συνέδριο και (τις 2 επόμενες μέρες) το 10ο τακτικό συνέδριο.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, καταγράφηκε το γεγονός πως οι εργασίες του  έγιναν σε καλό και ουσιαστικό κλίμα. 
Ψήφισμα καταδίκης των δηλώσεων Παγκάλου κατέθεσε η ΠΑΣΚ και κατά του μνημονίου η ΔΑΚΕ…δεκτά, δεκτά.!!!

«Κεραυνοί» ΠΑΣΚΕ κατά Κυβέρνησης

Με μια μακροσκελή «σκληρή» ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν 102 συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων,κατακεραυνώνουν την πολιτική της κυβέρνησης. 
Ολόκληρο το κείμενο είναι:

Ξέφρενη η πορεία της ανεργίας, έφτασε στο 13,5% τον Οκτώβριο

Περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά μέσα σε ένα μήνα, με αποτέλεσμα η ανεργία στη χώρα τον Οκτώβριο να σπάσει και πάλι τα ρεκόρ και να φτάσει στο 13,5%. Περισσότεροι από 680.000 άνθρωποι αναζητούν δουλειά, με την ανεργία να πλήττει πρωτίστως τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Μειώσεις μισθών 1.300 € τον χρόνο

Στην πρέσα θα μπουν οι αποδοχές των 770.000 δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι με το νέο σύστημα θα προκύψει μείωση του μισθολογικού κόστους ως ποσοστό του ΑΕΠ, η οποία θα μεταφραστεί σε... εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ.

Κι άλλα να κόψουν;;;

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για άρση ασυλία τεσσάρων βουλευτών

Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για άρση ασυλίας τεσσάρων βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους βουλευτές:

Πάμε Χάγη για το Δίστομο

Την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στη διαμάχη Γερμανίας και Ιταλίας για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα εκείνων που αφορούν στη σφαγή του Διστόμου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. 

όλο;...

ΠΟΕ-ΥΕΘΑ,συγκληση Γ.Σ.

Την Παρασκευή 14-1-2011 συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας με θέμα την κήρυξη του 10ο τακτικού συνεδρίου.
Αναμένονται ουσιαστικές διεργασίες στα παραταξιακά επιτελεία γιατί το σκηνικό ,πλέον, είναι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο συνέδριο, τόσο σε επίπεδο πρωταγωνιστών όσο και σε επίπεδο διαμόρφωσης των επόμενων ρόλων και όρων.

Παραιτήθηκε ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης, επικαλούμενος διαφωνίες με την εφαρμογή Κοινοτικών προγραμμάτων. Για το θέμα αυτό ενημερώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου.

ethnos online

«Πέρασε» το τεστ με... 4,9%

Η σημαντική ζήτηση για ελληνικά έντοκα γραμμάτια εξαμήνου οδήγησε την απόδοσή τους κάτω από το 5%, γεγονός που ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» για την Ελλάδα από τις αγορές
11/1/2011
Η σημαντική ζήτηση για τα ελληνικά έντοκα γραμμάτια εξαμήνου που δημοπρατήθηκαν την Τρίτη, οδήγησε την απόδοσή τους κάτω από το 5%, γεγονός που ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» από τις αγορές.

Συγχαρητήρια!!!!!

Επικροτεί την εξαιρετική δουλειά του Θ.Πάγκαλου ο Γ.Πεταλωτής

«Ο κ. Πάγκαλος κάνει μια εξαιρετική δουλειά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ απέρριψε τα περί αναδίπλωσης στην υπόθεση δηλώνοντας ότι ο ρόλος του κ. Πάγκαλου είναι «θεσμικός» ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης και «ασχολείται με σημαντικότατο έργο το οποίο και δημοσιοποιεί».

Επιμένει για περικοπή μισθών «λόγω κρίσης» -κι ας είναι κερδοφόρος

Η γαλακτοβιομηχανία της Δράμας ΝΕΟΓΑΛ, η οποία άνοιξε το χορό των επιχειρησιακών συμβάσεων στη χώρα μας, ανακοίνωσε σήμερα ότι επανεξετάζει το ζήτημα και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε τροποποίησή της. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι θεωρεί μονόδρομο -και δικαίωμα της- την επιβολή επιχειρησιακής σύμβασης

Το ΔΝΤ θέλει λιγότερους ιερείς;

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της 12μελούς Ιεράς Συνόδου ορισμένοι μητροπολίτες εξέφρασαν τον φόβο οτι ο περιορισμός της «μιας πρόσληψης έναντι πέντε αποχωρήσεων απο το δημόσιο» θα ισχύσει και για την Εκκλησία, αφού οι κληρικοί όλων των βαθμίδων αλλά και πολλοί εκκλησιαστικοί υπάλληλοι πληρώνονται απο το δημό

Κοπή Βασιλόπιτας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
   ΥΕΘΑ/ΓΕΣ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΠΗ   ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

         Προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους μας,  στην κοπή της βασιλόπιτας   του Σωματείου μας , που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11.00 το μεσημέρι στη ΛΑΦΘ.

                                                            Το Δ.Σ.

                  Ηλίας Σιδηρόπουλος                             Δέσποινα Στόλη  
                         Πρόεδρος                                          Γραμματέας

Μείωση 15% των αμοιβών στο Δημόσιο!!



Με αιχμή την ολοκλήρωση του ενιαίου μισθολογίου, που θα θεσμοθετηθεί το β' τρίμηνο του έτους, ξεκινούν οι ριζικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που «φέρνει» το επικαιροποιημένο μνημόνιο για το 2011. Ηδη συγκροτήθηκε επιτροπή από στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που θα επεξεργαστεί τα βασικά στοιχεία του νέου μισθολογίου.

Κέρδος 600 εκατ. ευρώ

Klaus Regling,επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου για τη διάσωση των οικονομιών: 

 «Είναι λάθος να λέμε ότι η Γερμανία είναι ο ‘ταμίας’ της ευρωπαϊκής κρίσης. Πρόκειται για εγγυήσεις, όχι για πραγματικές ροές χρήματος. Κανείς δεν στερεί κάτι από το Γερμανό φορολογούμενο. Το αντίθετο. Η Γερμανία κατά πάσα πιθανότητα θα βγει κερδισμένη από τη συμβολή της στη διάσωση. Μόνο από την Ελλάδα θα βγάλει έως και 600 εκατ. ευρώ το χρόνο, γιατί οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τόκους για τα δάνεια της βοήθειας»

Στο 4,7% ο πληθωρισμός του 2010

Με τιμή 4,7% σε μέσα επίπεδα διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός το 2010, ενώ στα επίπεδα του 3,3% βρέθηκε ο δομικός πληθωρισμός τον Δεκέμβριο (εξαιρούνται οι τιμές καυσίμων και τροφίμων) κινούμενος στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου 12μηνου.

Το «θαύμα» με τις τιμές

Οταν το ΙΚΑ «έκοψε» την τιμή των στεντ από 3.000 στα 1.500 ευρώ, κάποιοι μίλησαν στις αρχές του 2010 για μια μικρή επανάσταση. Στον διαγωνισμό αγγειοπλαστικής που προκήρυξε το υπουργείο Υγείας έπειτα από συμφωνία με την τρόικα, μία αμερικανική εταιρεία (και όχι ένας Κινέζος ή Πακιστανός κατασκευαστής) έδωσε τιμή 470 ευρώ το στεντ(!!!). 

χωρίς λόγια!!!

το ποντίκι

Δύο ώρες χωρίς διόδια

Ελεύθερα διόδια για 2 ώρες έχουν ως στόχο οι οργανώσεις κατά των διοδίων, στην πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση σε όλους τους σταθμούς των διοδίων που προγραμματίστηκε για το μεσημέρι της Κυριακής.

Να δεις...που κάποτε...

Πόσο ανίκανοι είναι!!!

Καταστήματα άνω των 400 τ.μ. και καζίνο θα μπορούν να εξαγοράζουν το δικαίωμα του καπνίσματος με το αντίτιμο να πηγαίνει υπέρ των νοσοκομείων ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Πόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση


Πως λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη -πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;
Τι στο καλό αθλιότητα, γκαιμπελισμός , μανία ψεύδους και αισχρης προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων ειναι αυτό που συμβαίνει;Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!
Πόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς
στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;

Πόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση

Τι θα γινόταν άραγε αν αντί για τη φοβερή καθημερινή προπαγάνδα/πλύση εγκεφάλου από υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και πλήθος αδιάβαστων "ειδικών", τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα πραγματικά στοιχεία που απλοί θνητοί,μπλόγκερς η καλοί αριστεροί δημοσιογράφοι βρίσκουν με ευκολία στο CIA Factbook, στα site του ΟΟΣΑ, της ΕΣΥΕ και αλλου;
Πόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση που βασίζεται στον εκβιασμό και τα ψεύτικα στοιχεία, αν μας έλεγαν καθημερινά ποια είναι η πραγματικότητα με την ίδια ένταση που προσπαθούν να την διαστρέψουν;

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου