1η Μαΐου


χίλιες λέξεις...


Αύξηση των εκτρώσεων και των αυτοκτονιών στην Ελλάδα του ΔΝΤ


«Όταν τα ‘χουμε όλα χαμένα, όταν δεν έχουμε πια ελπίδα, η ζωή είναι όνειδος και ο θάνατος καθήκον», είχε πει κάποτε ο Βολταίρος. Μία φράση που μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, με τους Έλληνες απ’ότι φαίνεται να μην αντέχουν τα μέτρα λιτότητας, τις συνεχείς περικοπές και την ανεργία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως η κοινωνία δεν αντέχει την κρίση. Η αύξηση των εκτρώσεων και των αυτοκτονιών κατά 25% το τρέχον έτος, επιβεβαιώνουν αυτή τη διαπίστωση.

Πέθανε ο ήρωας Απόστολος Σάντας


Ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σημαίας με τη σβάστικα από την Ακρόπολη και παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας. Ο Λάκης Σάντας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαΐου του 1941, κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

«Φιλέτα» με... χακί έτοιμα προς αξιοποίηση


Το «ξεσκόνισμα» σε φακέλους που πραγματοποίησε το επιτελείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας έφερε στην επιφάνεια εκατοντάδες κληροδοτήματα που παραμένουν αναξιοποίητα
Κατ' αρχάς εξερευνητής και μετά διεθνής σύμβουλος απαιτείται για την αξιοποίηση της ακίνητης «χακί» περιουσίας, καθώς υπάρχουν κληροδοτήματα προς τις Ενοπλες Δυνάμεις που δεν έχουν εντοπιστεί ή παραμένουν αναξιοποίητα επί έναν ολόκληρο αιώνα!

«Κούρεμα» 50% σε μισθούς έφερε η ευέλικτη εργασία



«Κούρεμα» έως και 50% στους μισθούς των εργαζομένων έφεραν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2011 οι μετατροπές των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής και «εκ περιτροπής» εργασίας.
Οπως προκύπτει από την έρευνα που έγινε σε δείγμα 2.351 «ευέλικτων» συμβάσεων (1.743 νέων συμβάσεων και άλλων 608 συμβάσεων οι οποίες μετατράπηκαν) οι μέσες καταβαλλόμενες αποδοχές μειώθηκαν:

Η ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας οδηγεί σε απώλεια κοινωνικής ευημερίας


Η συζήτηση στρέφεται γύρω από τη δυνατότητα εξασφάλισης προσόδων ύψους 50 δισ. ευρώ, την ισχυρή αντίδραση των φίλα προσκείμενων προς την κυβέρνηση συνδικάτων, την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας παραγωγής. Και παρ' όλο που η αρμόδια υπουργός κ. Μπιρμπίλη διατύπωσε την ορθή μεν άποψη, ότι εν μέσω οικονομικής κρίσεως η απόκτηση πλήρους προσόδου από μια ιδιωτικοποίηση είναι σχεδόν απίθανη, αυτό ωστόσο δεν είναι το κεντρικό ζήτημα. Αντίθετα, το κεντρικό θέμα μιας πιθανής ιδιωτικοποίησης θα έπρεπε να είναι ποιος τρόπος παραγωγής, ο ιδιωτικός ή ο δημόσιος, θα είχε αποτέλεσμα την αύξηση ή την απώλεια της κοινωνικής ευημερίας και όχι την απόκτηση πλήρους ή υπολειμματικής προσόδου.

1η Μάη...


ΚΚΕ: «Οι βασιλιάδες να χαίρονται τη σήψη τους και οι λαοί να ξεμπερδεύουν μαζί τους»

«Αηδία και αποστροφή προκαλεί η απίστευτη προβολή στην Ελλάδα, όπου οι λαϊκές οικογένειες δεινοπαθούν από την ανεργία και τη φτώχεια, του γάμου των απομειναριών του μεσαίωνα τον οποίο η ιστορικά ξεπερασμένη αστική τάξη της Βρετανίας και της Ευρώπης τιμά και επιδεικνύει προκλητικά. Αυτοί να χαίρονται τη σήψη τους, οι λαοί όμως έχουν χρέος να ξεμπερδεύουν μαζί τους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.                                                                                         tvxs

Ταρίφα 40 ευρώ για συμμετοχή ανέργων σε τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ

Μπορεί να είναι άνεργοι, δηλαδή και επισήμως άνευ πόρων, ωστόσο το κράτος σκοπεύει να ζητά για κάθε αίτηση σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ακόμα και από αυτή την κατηγορία πολιτών 40 ευρώ, σύμφωνα διάταξη που προστέθηκε στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οδεύει προς ψήφιση από το Κοινοβούλιο.

Πρωτομαγιά 2011. Μήνυμα της Ε.Ε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Η Πρωτομαγιά του 2011, - ένα χρόνο μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ της Κυβέρνησης και την εγκατάσταση στη χώρα μας ενός μηχανισμού επιβολής αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών με την ευθύνη της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ -, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.

απο πούλημα!!!

το ποντίκι

Εργασία στον πάτο


Από το Μαρικάκι
Πόσο πιο κάτω να πέσει η εργασία δηλαδή; Η εκτόξευση της ανεργίας από μόνη της την έχει καταστήσει ιδιαιτέρως φτηνή κι εξευτελιστική. Μπορεί το επίσημο νούμερο να υπολείπεται κατά πολύ του πραγματικού (715.000 έναντι του υπολογιζόμενου ενός εκατ. και πλέον) αλλά και πάλι είναι αυξημένο κατά 113.000 σε σχέση με πέρυσι. Υπολογίζεται ότι κάθε μήνα χάνονται πάνω από 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Προσθέστε και την θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων – βιτρίνα για τις ατομικές συμβάσεις (δηλαδή μισθός ανάλογα με την... έμπνευση της στιγμής). Συν τα διάφορα κόλπα για την απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Προσοχή στις φορολογικές δηλώσεις!!!!


Μεγάλα ποσά αποδείξεων που δεν συνάδουν με το φορολογητέο εισόδημα ή υψηλές επιστροφές φόρου εντάσσουν αυτόματα τους φορολογούμενους σε δείγμα ελέγχου. Το υπουργείο Οικονομικών στέλνει μήνυμα στους περίπου 5,5 εκατ. φορολογούμενους πως η προσκόμιση αποδείξεων για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ μπορεί να οδηγήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο.
Οι «3» ομάδες που κινδυνεύουν να επιλεγούν για έλεγχο είναι όταν:

Βενιζέλος, για στρατόπεδα


"Όλα τα στρατόπεδα τα έχουμε ταξινομήσει σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: αυτά που είναι ενεργά στρατόπεδα και τα χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά που είναι μέσα στον αστικό ιστό και τα ζητούν οι Δήμοι για κοινωνικές, κοινωφελείς ή εμπορικές χρήσεις –και εκεί θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε- και η τρίτη κατηγορία είναι τα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν δύο πολίτες για την απαγόρευση αγορών άνω των 3.000 ευρώ με μετρητά

Δύο Έλληνες πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση αγορών άνω των 3.000 ευρώ με μετρητά είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Σύμφωνα με την προσφυγή τους, οι δύο πολίτες τονίζουν ότι θα υποχρεωθούν να γίνουν κάτοχοι πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, κάτι που προϋποθέτει την αναγκαστική σύναψη τραπεζικής σύμβασης, παρά τη θέλησή τους ενώ υπογραμμίζουν ότι το νέο μέτρο είναι αντίθετο στο συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της οικονομικής ζωής, καθώς υποχρεούνται να συνάπτουν παρά τη θέλησή τους συμβάσεις με τραπεζικά ιδρύματα, μόνο και μόνο για να εξοφλούν τις καταναλωτικές αγορές τους που είναι άνω των 1.500 ευρώ.

enet

Γ. Ραγκούσης: Από Σεπτέμβριο 40ωρο, ενιαίο μισθολόγιο και απογευματινή εργασία στο Δημόσιο

Από το φθινόπωρο θα εφαρμοστεί το 40ωρο, το απογευματινό ωράριο και το ενιαίο μισθολόγιο των Δημόσιων υπηρεσιών, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”.Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η απογευματινή λειτουργία θα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και εξετάζεται συγκεκριμένα να εργάζονται Δευτέρα και Τετάρτη με μείωση του ωραρίου την Παρασκευή που είναι σχετικά “νεκρή” μέρα, για το Δημόσιο πάντα.

Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ / ΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ / ΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 Μοίρασε τις άγιες μέρες του Πάσχα δώρα και τρόφιμα στους γέροντες και στις γερόντισσες του γηροκομείου Κοζάνης . Οι γέροντες και οι γερόντισσες ενθουσιάστηκαν με την ενέργεια των συναδέλφων

Με γραπτές εξετάσεις θα επιλέγονται τα στελέχη στο Δημόσιο


Στα θρανία θα κληθούν να καθίσουν περίπου 60.000 στελέχη της δημόσιας διοίκησης, που θα διαγωνιστούν για τις 25.000 θέσεις των γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων στο Δημόσιο. Η επιλογή των στελεχών θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, προφορική συνέντευξη και μοριοδότηση προσόντων που θεωρούνται εξατομικευμένα και αντικειμενικά, όπως χρόνια προϋπηρεσίας, τίτλοι σπουδών, ατομικά φύλλα αξιολόγησης. Το νέο σύστημα αναμένεται να υλοποιηθεί τους αμέσως επόμενους μήνες.

Το Πάσχα σφάζουν τα αρνιά!!

το ποντικι

Eurostat: Στο 10,5%, αντί για 9,6% το έλλειμμα της Ελλάδας το 2010


Τα 330 δισ. ευρώ πλησιάζει το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.
Στο 10,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2010 (από15,4% το 2009) και το δημόσιο χρέος έφτασε το 142,8% του ΑΕΠ (από 127,1% το 2009), σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων της Εurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Το έλλειμμα φέρνει νέα μέτρα 4,5 δισ. ευρώ

Η αναθεώρηση τoυ ελλείμματος από την Eurostat αλλά και δυο επιπλέον επιβαρυντικοί παράγοντες που σχετίζονται με την ύφεση, εκτινάσσουν στα 4,5 δισ. ευρώ τα πρόσθετα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν από την κυβέρνηση για να μην πέσει έξω ο Προϋπολογισμός του 2011. 

quiz

Ποιος είπε:
"  παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα σήμερα αλλάζει και ξαναγεννιέται"
Απάντηση...

Η οικονομική κρίση προκαλεί κατάθλιψη στους έλληνες

Σε κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές βυθίζει του Έλληνες η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ιατρική Σχολή του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ένας στους πέντε που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες εμφανίζει ψυχοπαθολογικά συμπτώματα.

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Λέγκω Λέγκω Λέγκω...


Και Ανάσταση και ΕΠ(ι γης)Ανάσταση!!!!

του Δήμου Χατζηπασχάλη.
"Οι άπιστοι Θωμάδες" που σαρκάζουν τις νερόβραστες αναλύσεις των τηλε- αστέρων και δεν κουράζονται να αναζητούν και να καταδεικνύουν το μέγεθος τις υποκρισίας, είναι η δύναμη της ελπίδας που μαζί με εκείνο το χαμόγελο που κατατρομάζει τους γεννήτορες του φόβου μπορούν να επαναφέρουν την πολιτική στο προσκήνιο να αναδείξουν το λυτρωτικό λόγο!!!

Χωρίς σχόλια!!


ΤΑΜΠΥ ΥΕΘΑ, έγκριση προϋπολογισμού 2011



Ο διεθνής μπαμπούλας του χρέους

Καλά, πώς και έγινε αυτό στην Αμερική με το δημόσιο χρέος να αγγίζει τα 14,3 τρισ. δολάρια, 100% του ΑΕΠ;

Μήπως και εκεί ήταν υπερτροφικός ο δημόσιος τομέας;
Δεν υποτίθεται ότι η οικονομία λειτουργούσε... ελεύθερα, χωρίς κρατικές παρεμβάσεις;

Σύνταγμα..


Στέλιος Κούλογλου: Μια αναδιάρθρωση που ‘ναι να βγει, ας βγει


ΕΥΤΥΧΩΣ, Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ, οι Γερμανοί και κάποιοι δικοί μας αποφάσισαν να πουν ευθέως αυτό που δεν μπορεί να ομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση: ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλαδή το «κούρεμά» του στην πιθανότερη εκδοχή που θα πάρει η υπό συζήτηση αναδιάρθρωση, είναι αναπόφευκτη. Τον νέο κύκλο ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα Γερμανοί επίσημοι με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, για να πάρουν τη σκυτάλη δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου και στην Ελλάδα κάποιοι παλιοί του ΠΑΣΟΚ, όπως η Β. Παπανδρέου και ο Κ. Σημίτης.

«Το δικό μας Πάσχα δεν έχει Ανάσταση»

ΟΚΤΩ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΕΣ

«Φέτος το Πάσχα στερούμαι τα πάντα. Ούτε λόγος να γίνεται για ρούχα και παπούτσια. Κόπηκαν και τα δώρα των παιδιών». Μιλούν εργαζόμενοι γονείς, περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις γιορτινές μέρες«Με 50-60 ευρώ δώρο, δεν μπορώ να πάω στο νησί μου», λέει η Ελένη, συμβασιούχος της μιας μέρας στον Ιππόδρομο. Και ο Γιάννης, δάσκαλος, θα παραμείνει στην Αθήνα γιατί πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα για ν' αντικαταστήσει τα γυαλιά του. Ομως, για τον Μάκη, εργαζόμενο στον υπό κατάργηση Οργανισμό Σχολικών Βιβλίων, «φέτος το Πάσχα γκρεμίζεται μια ολόκληρη ζωή. Μια πάλη χρόνων για ένα καλύτερο αύριο». Και βέβαια, η άνεργη Μαρία δεν βλέπει καμία δυνατότητα να σχεδιάσει τη ζωή της. Οσο για τους νεότερους; «Ευτυχώς, το μόνο που μένει σταθερό σ' αυτό τον τόπο είναι ο θεσμός της οικογένειας».

Στην Αριστοτέλους που γυρνάς...


«Ιρλανδία και Ελλάδα- Η κολοβή αλεπού της μη διαπραγμάτευσης»


Παρεξήγηση


quiz

Ποιος ανήρ δήλωσε:
«Όσο εγκληματικό είναι αυτό που κάνει ο Πάγκαλος τώρα, αλλά και οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό, άλλο τόσο καταστροφικό ήταν και η απογραφή Αλογοσκούφη…»
Απάντηση:

Οι καρχαρίες με το ...e-mail



Του Θανάση Λυρτσογιάννη
Οταν παρομοιάζουμε τους διεθνείς κερδοσκόπους με καρχαρίες μάλλον αδικούμε τους καρχαρίες. Γιατί μπορεί να ορμούν στη λεία τους όταν οσμίζονται αίμα, αλλά δεν φτάνουν στο σημείο των κερδοσκόπων να προκαλούν πρώτα αιμορραγία για να ορμήσουν στη συνέχεια στο θύμα τους

Το σφαγείο...


Η Συνωμoσία των Συνταγματαρχών 21-4-1967

Ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967 ο ταξίαρχος Στυλιανός Παττακός και οι συνταγματάρχες Γεώργιος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Μακαρέζος καταλύουν το δημοκρατικό πολίτευμα και επιβάλλουν στρατιωτική δικτατορία. Η χώρα βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο με τις εκλογές να έχουν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου. Στην κυβέρνηση μόλις για 20 μέρες βρισκόταν η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο. Καθώς οι εκλογές του Μαΐου 1967 πλησιάζουν, η ΚΥΠ προειδοποιεί ότι η Ένωση Κέντρου και ο Γεώργιος Παπανδρέου θα κερδίσουν τις εκλογές.

παραχώρηση χρήσης Στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΘΑ (που προεδρεύεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στο οποίο συμμετέχει ο Υπουργός Οικονομικών και η στρατιωτική ηγεσία) εκπληρώνεται μία παλιά δέσμευση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης.
Παραχωρείται κατά χρήση στο νέο Δήμο Παύλου Μελά το ομώνυμο Στρατόπεδο Παύλου Μελά που μπορεί να αναδειχθεί σε μητροπολιτικό πάρκο και πνεύμονα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ευρύτερα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Εν ερημίαις


Αιφνιδίως ορισμένοι γίνονται αυτοσχέδιοι δικαστές και αποφασίζουν για την τύχη του καθενός σκορπίζοντας τις ποινές σαν στραγάλια ή σαν το ρύζι στους γάμους. Οι αποφάσεις παίρνονται με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς ν’ ακουστεί ο παρηγορητικός λόγος μιας φωνής υπεράσπισης και, φυσικά, χωρίς την απολογία του κατηγορουμένου. Λίγη ιστορία αν διαβάσει κανείς θα δει ότι τέτοια περιστατικά είναι κόπιες της ελληνικής περιόδου αμέσως μετά την απελευθέρωση.

Σύμβουλοι ΥΠΕΘΑ


Φ.900α/8502/11787/20 Απριλίου 2011
Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τους συμβούλους του ΥΠΕΘΑ, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:
Κατά τα έτη 2008-2009 υπηρετούσαν στα γραφεία του Υπουργού – Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας, έξι (6) ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες και από το έτος 2010 υπηρετούν στα γραφεία του Υπουργού-Αναπληρωτή Υπουργού πέντε (5) ειδικοί συνεργάτες και ένας (1) ειδικός σύμβουλος.
Οι συνολικές αποδοχές των ειδικών συμβούλων-συνεργατών κατά τα έτη 2008 και 2009 ανήλθαν στο ποσό των 103.065,63€ και 69.697,34€ αντίστοιχα. Το έτος 2010 οι συνολικές τους αποδοχές ανέρχονται σε 75.461,12€.

25% η ανεργία στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΔ, στην οδό Δωδεκανήσου, έκαναν χθες το πρωί άνεργοι και μέλη του ΠΑΜΕ. Τη διαμαρτυρία οργάνωσε η νεοσύστατη Επιτροπή Ανέργων από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, του επισιτισμού και του τουρισμού, η οποία δημιουργήθηκε για να συσπειρώσει τους άνεργους σε μια περίοδο που η ανεργία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε το 25%.

Βγήκαν στο σφυρί οι πρώτες 6 ΔΕΚΟ


H ''παρεμβολή'' του ασώτου υιού


Μισθοί: Πισωγύρισμα στο 2003 κι έπονται χειρότερα


Στα επίπεδα του 2003 «υποτιμήθηκαν» οι μισθοί ελέω κρίσης και πλέον το φάσμα της φτώχειας απειλεί όλο και περισσότερους Ελληνες. Είναι δε πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα το γεγονός ότι ο κίνδυνος της φτώχειας μετατοπίζεται από τους ηλικιωμένους στα νεότερα ζευγάρια και στους εργαζομένους. Πέρυσι η μείωση των αποδοχών σε πραγματικές τιμές (μαζί με τον πληθωρισμό) έφτασε το 13,5% για τους δημοσίους υπαλλήλους, το 11,3% για τους συνταξιούχους και ξεπέρασε ακόμη και το 14% στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης, αφενός γιατί οι μέσες αμοιβές θα μειωθούν περαιτέρω κατά 5% με 5,7% και αφετέρου επειδή αναμένεται έξαρση της ανεργίας.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.


χίλιες λέξεις


Η μαφία των αγορών και η φούσκα του χρέους


O Μαρκ Φάμπερ το λέει ακόμα πιο ωμά: Τα πάντα είναι μια τεράστια απάτη. Δίνουν κορυφαία αξιολόγηση σε ομόλογα-σκουπίδια δημιουργώντας μια φούσκα τρισ. χωρίς αντίκρισμα, κι όταν αυτή σπάει, λένε απλώς «συγγνώμη λάθος»
Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Μια από τις πιο εντυπωσιακές ειδήσεις της εβδομάδας ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2010 η JP Morgan Chase. 

θα κριθούν από τον κόσμο.

Δεν θέλω να γίνω προάγγελος κακών, όμως αυτή η ιστορία με τις αντισυγκεντρώσεις αρχίζει να γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη. Το χειρότερο είναι ότι κάποια κόμματα, οργανώσεις, συνδικάτα αλλά και μεμονωμένοι άνθρωποι, δείχνουν να έχουν απωλέσει τη συλλογική εμπειρία που είχε αποκομίσει ο αγωνιζόμενος λαός σε παλιότερες, εξίσου δύσκολες, δεκαετίες.

Αποχαιρετισμός στο Νίκο Παπάζογλου


Εκατοντάδες πολίτες, φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες αποχαιρέτησαν το απόγευμα τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Νίκο Παπάζογλου, που άφησε χθες την τελευταία του πνοή, στα 63 του χρόνια. Η κηδεία τελέστηκε στον Αγιο Θεράποντα της γενέτειράς του Τούμπας, στη ΘεσσαλονίκηΟ Νίκος Παπάζογλου έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη δεκαετία του '60. Τότε έγραψε τα πρώτα του τραγούδια. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 έζησε στη Γερμανία προσπαθώντας να κάνει διεθνή καριέρα.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΕΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ;


Ευχές από ΠΟΕ - ΥΕΘΑ


Το ΔΝΤ και η κυβέρνηση σας εύχεται καλό Πάσχα


Αυξήσεις μόνο μετά από αξιολόγηση


Νέο σύστημα για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων εισάγει η κυβέρνηση. Οι αυξήσεις αποδοχών θα δίνονται μόνο μετά από αξιολόγηση
18/4/2011
Νέο σύστημα αμοιβών και εξέλιξης για τους δημοσίους υπαλλήλους προετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο θα «χτιστεί» πάνω στην αξιολόγηση και την αύξηση της παραγωγικότητας των υπαλλήλων.

Δανειολήπτης... κέρδισε δικαστικά τράπεζα


Αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ για ηθική βλάβη επιδίκασε το Εφετείο Αθηνών σε οφειλέτη - δανειολήπτη, θεωρώντας ότι προσβάλλεται η προσωπικότητά του, επειδή τράπεζα, στην οποία χρωστάει χρήματα, έδωσε τα προσωπικά του δεδομένα σε εταιρία ρύθμισης οφειλών (εισπρακτική εταιρία), χωρίς τη γραπτή έγκρισή του

Τα 24 σημεία-κλειδία στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων




της Μαρίας Βουργάνα
Λίγο πριν από το ραντεβού με την εφορία, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους 24 σημεία:
1. Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων από όλα τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα καθώς και από κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο μη επιτηδευματία, του οποίου όμως η δήλωση υποβάλλεται από εξουσιοδοτημένο λογιστή.

ευχές από ΕΔΟΘ / ΝΤ ΑΔΕΔΥ


Μειώσεις των επικουρικών συντάξεων 5%-6% από το 2012


Από την επόµενη χρονιάθα ισχύουν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες προαναγγέλλονται στο Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα. Ο νόµος για τις επικουρικές συντάξεις θα κατατεθεί τον Σεπτέµβριο και η εφαρµογή του θα γίνει από 1/1/2012. 
Οι µειώσεις που θα επέλθουν στις επικουρικές συντάξεις µετά και τις αναλογιστικές µελέτες που έχουν ξεκινήσει θα ολοκληρωθούν το 2015. 

Νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών


 Από πρώτη Ιουλίου αναμένεται να ισχύσει η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με την εντεκαμελή επιτροπή που συστήθηκε να πρέπει να γνωμοδοτήσει για την υπαγωγή ή εξαίρεση εργασιών, ειδικοτήτων ή χώρων εργασίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Στη νέα λίστα θα περιλαμβάνονται 250.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σύµφωνα µε την οδηγία του επικαιροποιηµένου Μνηµονίου, που ορίζει ότι δεν θα µπορεί να είναι στη λίστα πάνω από το 10% του εργατικού δυναµικού (έναντι 30% σήµερα).

Εποπτευόμενοι φορείς ΥΠΕΘΑ


ΓΕΕΘA
Το ΓΕΕΘΑ εποπτεύει μόνο το Πολεμικό Μουσείο. Για το οικονομικό έτος 2010, οι λειτουργικές δαπάνες του Πολεμικού Μουσείου ανήλθαν σε €660.622,88 (συμπεριλαμβανομένων της μισθοδοσίας προσωπικού, πληρωμών ΔΕΚΟ, πληρωμών κρατήσεων). Για το έτος 2011, το συνολικό ποσό εξόδων αναμένεται να ανέλθει στα €640.750,00.
ΓΕΣ
Τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από το ΥΠΕΘΑ, μέσω του ΓΕΣ, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 2295/95 (ΦΕΚ Α΄35) και το ΠΔ 363/97 (ΦΕΚ Α΄241), είναι:

Σε απάντηση της ερώτησης...


Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το ενδεχόμενο μείωσης των ΕΠ.ΟΠ., σας γνωρίζω τα ακόλουθα:
Κατ’ αρχάς διευκρινίζεται ότι οι πληροφορίες που φέρουν τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να απαιτούν τη μείωση του αριθμού των στελεχών των Ε.Δ. κατά 30% είναι απολύτως ανακριβείς. Η τρόικα δεν ασχολείται με τα θέματα αυτά. Μπορεί να έχουμε περιορισμένη δημοσιονομική κυριαρχία λόγω κρίσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας έχουν εκφύγει από την αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και της Βουλής και έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπή

Ανατροπές στα εξοπλιστικά...


Σύμφωνα με τη “Real News”, όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα που θα περικοπούν, αφορούν σε συντηρήσεις και εκσυγχρονισμούς υπαρχόντων οπλικών συστημάτων και παρότι το ποσοστό του 70% είναι ιδιαίτερα υψηλό, εκτιμάται ότι με τις περικοπές που αποφασίστηκαν θα προσεγγιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Άμυνας, το οποίο συνεδρίασε για το θέμα των εξοπλισμών, αποφάσισε τα εξής:

Αχ Ελλάδα, Νίκος Παπάζογλου


Δικαίωμα στη διεκδίκηση αποδοχών κι έπειτα από χρόνια, με απόφαση του Άρειου Πάγου


Τη δυνατότητα ο εργαζόμενος να διεκδικήσει την καταβολή πρόσθετης απασχόλησης μετά από αρκετά χρόνια, έκρινε ο Άρειος Πάγος, σύμφωνα με σχετική απόφαση με την οποία δικαιώθηκε εργαζόμενη μετά από 13 χρόνια. Πρόκειται για τραγουδίστρια σε πιάνο - μπαρ και εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, η οποια έπειτα από 13 χρόνια διεκδίκησε με αγωγή της την καταβολή αμοιβής, που δεν της είχε δοθεί για απασχόληση κατά τις Κυριακές και αργίες, απασχόληση κατά τη νύκτα καθώς επίσης και την καταβολή επιδόματος μουσικών οργάνων.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.​..

ρεσπεντζα

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου

 Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Νίκος Παπάζογλου. Ήταν 63 ετών.Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1948 στη Θεσσαλονίκη. Έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη δεκαετία του '60. Τότε έγραψε τα πρώτα του τραγούδια. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 έζησε στη Γερμανία προσπαθώντας να κάνει διεθνή καριέρα. Το 1976 επιστρέφει στην Ελλάδα και γνωρίζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο και το Μανώλη Ρασούλη, με αφορμή την παράσταση "Αχαρνής ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια".

Απατηλή η νεοφιλελεύθερη υπόθεση, του Ρούσσου Βρανά


Η ώρα... της αλήθειας πλησιάζει. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαµβάνονται πια πόσο ήταν απατηλή η νεοφιλελεύθερη υπόσχεση πως θα ζούσαν τόσο καλύτερα, όσο περισσότερο φορτώνονταν µε χρέη. Ο εφιάλτης των δανειστών είναι µήπως αυτοί οι άνθρωποι ξυπνήσουν από τον λήθαργό τους και απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους να κάνουν ό,τι ακριβώς έκανε ο λαός της Αργεντινής, όταν είδε πως η λιτότητα του ∆ιεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου κατέστρεψε την οικονοµία της.

Ουγγαρία: Διαδήλωση ενστόλων κατά της λιτότητας

Περίπου 10.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες και τελωνειακοί υπάλληλοι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Βουδαπέστης σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας.
Στα μέτρα που πήρε τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες και να κρατήσει το έλλειμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, περιλαμβάνονται η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, η μείωση του χρόνου παροχής επιδόματος ανεργίας και η αυστηροποίηση όρων για την είσπραξη αναπηρικής σύνταξης.

Αλλάξαμε!!


Παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου πρότεινε το ΠΑΣΟΚ

...ζητάμε να συσταθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, το Ν. 3126/2003 «περί Ποινικής Ευθύνης Υπουργών» και τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Απόστολου-Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου....
ακολουθεί ολόκληρη η πρόταση

Άντε και γ@μηθείτε!!!..μιας και βρήκατε τι φταίει!!!!

Τον περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου κατά 14,3 δισ. ευρώ προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) μέσω της επιβολής μέτρων που κινούνται σε 8 άξονες από το 2012 ως το 2015.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή ως τις 15 Μαΐου μετά από διαβούλευση και με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) που έρχεται στην Αθήνα αρχές Μαΐου. Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει την ψήφιση του ως τις 15 Ιουνίου.

ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Εμείς θα μείνουμε συνεπείς.

Tο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη ΔΕΗ, αυτό με το οποίο απευθυνθήκαμε στο λαό, γράφει ότι: 
«ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51% των μετόχων της ΔΕΗ θα ανήκει στο Δημόσιο».  

Αυτό το «τουλάχιστον» δεν μπήκε έτσι τυχαία. Κρύβει ουσία. Γι’ αυτό και μπήκε.
Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος του Κινήματος που πήγε η ουσία, του «ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51%», που μπήκε και με τη δική του υπογραφή; 


greenpeace


ΕΣΥ και Στρατιωτικά Νοσοκομεία

Η παρ. 3 της υπό στοιχείο 4 του προοιμίου κοινής υπουργικής απόφασης, τροποποιείται ως εξής:
«3. Ο αριθμός των κλινών που διατίθενται καταρ­χάς στο πλαίσιο της συνεργασίας ανακαθορίζεται ως
εξής:
401 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 10 Κλίνες.
ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 10 Κλίνες 251 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 15 κλίνες.
417 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΣΤΡΑΤΟΥ 10 έως 15 κλίνες
424 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥ­ΣΗΣ 15 Κλίνες

Εκπτώσεις..


Ιδιώτες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, οργανισμούς

Την εξοικονόμηση 23 δισεκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε υγιή δημοσιονομική τροχιά θέτει ως στόχο το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2012-2015, που δημοσιοποίησε σήμερα η κυβέρνηση.
Από το σύνολο της δημοσιονομικής προσπάθειας, τα 14 δισ. θα προέλθουν από την πλευρά των δαπανών και τα υπόλοιπα 9 δισ. από την αύξηση των εσόδων.

Πανίκα, για αυτά θα μας λείψεις



quiz

Ποιος είπε την παρακάτω φράση;
"οι πλούσιοι στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα δεν πληρώνουν τους φόρους που θα πλήρωναν σε άλλη χώρα της Ε.Ε.."

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.


Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ , οι εκπαιδευτές και τα παιδιά των εργαστηρίων Δημιουργικής Έκφρασης προσκαλούν όλα τα παιδιά της πόλης στην «Πασχαλινή Γιορτή» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 στις 11.00-13.00.

Σύνταγμα, Άρθρο 120


2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. 


3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος. 


4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. 

Ο Ευρωπαίος μαθητευόμενος μάγος


του Κ. Βεργόπουλου
Η ευρωπαϊκή νομισματοπιστωτική κατάσταση υπερβαίνει τα όρια της ιλαροτραγωδίας, ενώ παράλληλα το κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος αποτιμάται με εκατομμύρια θύματα, που δεν έχουν φταίξει, αλλά και οι θυσίες τους δεν ωφελούν σε τίποτα.
Τα ευρωπαϊκά κράτη αυτοπαγιδεύονται σ' ένα νόμισμα, το ευρώ, του οποίου ενώ παραμένουν εκδότες, εν τούτοις απεμπολούν τη ρυθμιστική χρήση του εκδοτικού προνομίου τους.

Ρεκόρ ανεργίας τον Ιανουάριο με 15,1%


Στο 15,1% αναρριχήθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο, από 14,8% το Δεκέμβριο 2010 και 11,3% τον Ιανουάριο 2010.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιανουάριο 2011 ανήλθε σε 4.267.584 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 756.795 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.302.315 άτομα.

Μείωση 30% των διοδίων ;


Το Υπουργείο Υποδομών, προτείνει τη μείωση της τιμής όλων των διοδίων κατά 25%-30% για τρία χρόνια, αλλά και τη μείωση στα υπό κατασκευή τμήματα κατά 50%.
Η σχετική πρόταση του Υπουργείου έχει ως αποδέκτες τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητοδρόμων.

Δικαίωση των συμβασιούχων


Δεκτή έκανε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου την προσφυγή των υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας που δούλευαν στον ΟΠΑΠ για την μονιμοποίησή τους. Όπως έγινε γνωστό οι 26 δικαστές του Ανώτατου δικαστηρίου ψήφισαν υπέρ της μονιμοποίησης και 20 κατά.

Η απάντηση...


Μείωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 5%

Το Συμβούλιο Άμυνας (ΣΑΜ) αποφάσισε τη μείωση κατά 5% του συνολικού προσωπικού των τριών Κλάδων στο πλαίσιο της νέας Δομής Δυνάμεων 2011-2025 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της έγκρισής της προτού προωθηθεί στο ΚΥΣΕΑ για την επικύρωσή της.

Ευέλικτη εργασία και στο Δημόσιο;

Τη δυνατότητα να παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι άδειες άνευ αποδοχών και να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα αλλά και την εγκαθίδρυση της μερικής απασχόλησης, φέρεται να μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα. Στόχος είναι η συγκράτηση του μισθολογικού κόστους στην περίπτωση που οι αποχωρήσεις από το Δηµόσιο δεν είναι οι επιθυµητές ως προς τον αριθµό.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου