ΟΟΣΑ: «Απελευθερώστε την Ελλάδα από το χρέος της»


Αγωνιώδεις γίνονται πλέον οι εκκλήσεις επιφανών αναλυτών και κορυφαίων οικονομικών παραγόντων προς τους Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να λάβουν μια πραγματικά σημαντική απόφαση για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους!
Παρά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τη θεωρητική διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας μας για το επόμενο  διάστημα και με την γαλλο-γερμανική  πρόταση μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων σε βάθος χρόνου, οι αγορές δεν “πείθονται” πως αυτές οι λύσεις μπορούν να αποτελέσουν πανάκεια για το “ελληνικό πρόβλημα”, ούτε φυσικά αποτρέπουν το ρίσκο μιας μελλοντικής χρεοκοπίας και κατ΄επέκταση ενός ντόμινο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Το απόλυτο ξεπούλημα


Του Δημήτρη Μυ
Καθώς το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο είναι πλέον... ιστορία, επιβάλλεται να χαραχθούν στη συλλογική μνήμη τα ονόματα όσων το ψήφισαν. Πάνω απ’ όλα, όμως, επιβάλλεται να χαραχθεί στην μνήμη μας τι ακριβώς (και ποιοι «κύριοι», οι οποίοι πολύ σύντομα θα εμφανιστούν πάλι μπροστά μας ζητώντας την ψήφο μας) θα ψηφίσουν σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου τον εφαρμοστικό του μεσοπρόθεσμου νόμο.
Ο εφαρμοστικός αυτός νόμος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το πρακτικό αποτέλεσμα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και ονομάζεται: «Σχέδιο Νόμου: Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015».

Χάνουν τις ωριμάνσεις οι δημόσιοι υπάλληλοι!

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι περίμεναν αυξήσεις λόγω… ωρίμανσης να τις ξεχάσουν έως ότου να ψηφιστεί το ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του εφαρμοστικού νομοσχεδίου που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Αναλυτικά ο  κ . Βενιζέλος είπε ότι «από 1.7.2011 και μέχρι την θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου οι ωριμάνσεις αναστέλλονται προκειμένου να τις προσθέσουμε στο σχετικό νομοσχέδιο. Αυτό θα λειτουργήσει και ως πίεση ώστε εντός του καλοκαιριού να το φέρουμε στην Βουλή». 

το πρώτο θέμα online

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ


Υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο…


Με ψήφους 155 υπέρ, 138 κατά, 5 «παρών» και δύο απόντες το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι πλέον νόμος του κράτους.
«Όχι» ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ με το... σκεπτικό ότι τον έπεισε η ομιλία του Πρωθυπουργού και επειδή «αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της ψηφοφορίας» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης είπε τελικά το πολυπόθητο για την κυβέρνηση ναι.
«Παρούσα» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και οι 4 ανεξάρτητοι βουλευτές που τη στηρίζουν, ενώ, χωρίς αιτιολογία, απουσίασε ο ανεξάρτητος Γιώργος Λιάνης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος, με επιστολή του στο προεδρείο δήλωσε προσωπικό κώλυμμα και ότι εάν παρίστατο θα δήλωνε «όχι».

FT: Οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μίας καταστροφής


Σε άρθρο με τίτλο «Ισως οι Ελληνες Βουλευτές να είχαν δίκιο αν έλεγαν Οχι» ο αρθρογράφος των Financial Times Wolfgang Munchau εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και δικαιολογεί τη δυσπιστία των Ελλήνων για την αποτελεσματικότητά του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεδομένων των όσων διακυβεύονται, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα έπρεπε να είχαν βάλει την Ελλάδα σε αυτή την θέση.
Γιατί τώρα οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ενός ψέματος και μίας καταστροφής.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 28 Ιουνίου 2011


                                                                 Ψ Η Φ Ι  Σ Μ Α
                                ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  Ε.Κ.Θ - ΕΔΟΘ,
                                                    28 Ιουνίου 2011
                                                   

          Εμείς οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, από τον ιδιωτικό ευρύτερο δημόσιο και δημόσιο τομέα, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 28 Ιουνίου 2011, μπροστά στο Ε.Κ.Θ, συμμετέχοντας στην 48ωρη Γενική Απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, καταδικάζουμε κατηγορηματικά την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση με το νέο πακέτο μέτρων που κατέθεσε στη Βουλή για να ψηφιστεί.

Συμπαράσταση- αλληλεγγύη


 Τα Σωματεία που υπογράφουν το κείμενο αυτό εκτιμούν πως στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πρώτα απ όλα και πάνω απ όλα δοκιμάζεται η αλληλεγγύη μεταξύ μας.
  Για τον παραπάνω λόγο συμμετέχουν και καλούν όλους τους συναδέλφους στην συλλογή χρημάτων για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος που έχει συνάδελφος εργαζόμενη σε μονάδα της Θεσσαλονίκης.
  Παρακαλούμε για την ενημέρωση των συναδέλφων και την δημιουργία ¨μηχανισμού¨ είσπραξης των εθελοντικών εισφορών που θα καταβάλουν οι συνάδελφοι και γιατί όχι και το στρατιωτικό προσωπικό.
                                                                       

                                                       Τα Δ.Σ των Σωματείων 
                         1   Σωματείο ΥΕΘΑ ΓΕΣ Ν. Θεσσαλονίκης
                         2   Ένωση Πολιτικών Υπαλλήλων Βορείου Ελλάδος και Θεσσαλίας
                         3   Σωματείο εργαζομένων στην Πολεμική Αεροπορία
                                                       Βορειοελλαδικού Χώρου 

48ωρη γενική Απεργία


Χωρίς σχόλια!!

το ποντίκι

Βρετανία: Απεργίες δασκάλων και δημοσίων υπαλλήλων


Απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι στη Βρετανία, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των συνδικάτων με θέμα τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις. Αν οι απεργίες πραγματοποιηθούν θα υπολειτουργήσουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας. Η βρετανική κυβέρνηση καταδίκασε την προγραμματισμένη για την Πέμπτη πανεργατική απεργία, που αφορά πάνω από 750.000 εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα σε παράλυση.

Ευχαριστήρια επιστολή

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υπηρετούν το λειτούργημά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δντη οφθαλμολογικής του 424 ΓΣΝΕ αρχίατρο Νικόλαο Ματίδη για την επέμβαση την οποία υποβλήθηκα και για όλη την μετεγχειρητική φροντίδα που μου προσέφερε. Έυχομαι τέτοια φωτεινά παραδείγματα να τύχουν ανάλογης εκτίμησης απο την Υπηρεσία.
                                                       
                                                                          Μ.Υ Βενέτη Χριστίνα
                                                                          Μέλος επιτροπής πιστοποιήσης ΑΔΕΔΥ
                                                                          Αναπλ. Γραμματέας Σωματείου εργαζ.
                                                                          πολιτ. προσωπικού 424 ΓΣΝΕ                            

Δελτίο Τύπου για τελικό περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου


Η Κυβέρνηση, παρά τη γενικευμένη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται -εδώ κι εβδομάδες- μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και τα πρωτόγνωρα σε μέγεθος και παλμό συλλαλητήρια, σκληραίνει τη στάση της και επιμένει στην ψήφιση και εφαρμογή ενός ακόμη πιο ακραίου σε περιεχόμενο Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και μάλιστα με συνοπτικές, αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες.

ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.​..


Ψωμιάδης & Co. Τρεις άνθρωποι, μια εποχή



Ένα επώνυμο, τρία πρόσωπα. Καμιά φορά η ζωή μας κάνει πλάκα. Τρία εμβληματικά πρόσωπα της εποχής που τελείωσε με ένα επώνυμο σχεδόν σύμβολό της. Ένας άνθρωπος της νύχτας, ένας άνθρωπος της ημέρας, ένας άνθρωπος της τηλεόρασης (νύχτας και μέρας). Ο Μάκης Ψωμιάδης έμοιαζε αδιάβροχος. Με πλούσιο παλμαρέ καταδικών όπως πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων, λαθρεμπόριο χρυσού, προστασία νυχτερινών κέντρων, διακίνηση μαύρου χρήματος, εκβίαση, κυκλοφορούσε ελεύθερος, απειλητικός και θρασύς, ανεμίζοντας μπροστά στον πυκνό καπνό του πούρου του το απαλλακτικό γιατρού λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Η εργασία γίνεται «λάστιχο»


Η μεγάλη ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις

Σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.- από 1η Ιανουαρίου 2012 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μονίμων στο δημόσιο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από "ένα προς πέντε" (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις). Ειδικά για το 2011, θα ισχύει «ένα προς δέκα».-  το τακτικό προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ. και στους Ο.Τ.Α. μπορεί να ζητήσει με αίτησή του τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών του, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε (5) έτη.

Quiz

Ερώτηση
Τι είπε ο Πάγκαλος και τα πήραν στο κρανίο στο "ΒΗΜΑ";
"Ο κ. Πάγκαλος είναι ηθελημένα προσβλητικός προς πάσα κατεύθυνση: προς τη Νέα Δημοκρατία και τους ψηφοφόρους της, προς το σύνολο των «κοπριτών» του δημοσίου, προς τους υποστηρικτές των αριστερών κομμάτων. Μόνο προβλήματα δημιουργεί και δουλειά δεν κάνει. Γιατί άραγε τον κρατά ο πρωθυπουργός σε μια τόσο τιμητική θέση;"

Βασικός Εφαρμοστικός Νόμος

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο βασικός εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ο οποίος περιλαμβάνει τα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου στα οποία αναφέρθηκε εν συντομία και ο υπουργός Οικονομικών σε σχετικές δηλώσεις του την Πέμπτη.

60 δευτερόλεπτα στο Internet


το Internet μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. :
  • 694,445 αναζητήσεις στο Google
  • 6,600+ εικόνες ανεβαίνουν στο Flickr
  • 600 videos ανεβαίνουν στο YouTube, συνολικής διάρκειας περίπου 25 ώρες
  • 695,000 status updates, 79,364 wall posts και 510,040 σχόλια δημοσιεύονται στο Facebook
  • 70 νέα domains κατοχυρώνονται

«Ψαλίδι» στο Δημόσιο


Σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους του Δημοσίου περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Στο Δημόσιο περιορίζονται οι προσλήψεις των υπαλλήλων στην αναλογία 1 προς 5 ως προς τις αποχωρήσεις, ενώ για το 2011 η αναλογία αυξάνει στο 1 προς 10.
Περιορίζονται επίσης κατά 50% οι δυνατότητες απασχόλησηςσυμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή συμβασιούχων έργου.
Περιορίζονται επίσης οι δυνατότητες πληρωμής υπερωριών αφού τίθεται ως όριο οι 20 ώρες μηνιαίως ανά δημόσιο υπάλληλο.

Έχει και συνέχεια!!!


Δεν απέκλεισε νέα μέτρα ο Βενιζέλος

Δεν απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων ο Ε. Βενιζέλος στο πλαίσιο της αρμόδιας επιτροπής της βουλής στην οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή η δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου. Παρόλα αυτά, δε μπορώ να πω ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ νέα πρόσθετα μέτρα. Μπορώ, όμως, να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα», προσθέτοντας πως συμμερίζεται την αγωνία των Ελλήνων πολιτών: «Πρέπει να πω όμως, ότι μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα».


το ποντίκι

Quiz

Ποιος είπε:
..Αν αποφασίζει η Τρόϊκα για την Ελλάδα ας έρθει να μας το πει να τελειώνουμε. Θέλω να μου πούνε πόσα χρωστάω και πως θα το πληρώσω. Αν δώσουμε τώρα τα πάντα μετά θα πληρώνουμε μια ζωή τους τόκους των τόκων. Δε θα ξεπληρώσουμε ποτέ. Εγώ θα πάω στη Βουλή και δε το ψηφίσω και θα πείσω και τους συναδέλφους μου να μη το ψηφίσουν...

Quiz

Ποιος είπε:
"΄Ό,τι και εάν τεθεί αυτο το μεσοπρόθεσμο έτσι όπως έρχεται με τα μέτρα που φέρνει δεν μπορώ να το ψηφίσω ότι και εάν συμβεί. Και εάν μου πουν οτι θα με κρεμάσουν στην πλατεία Συντάγματος, ας με κρεμάσουν δεν μπορώ να το ψηφίσω"

ΕΔΟΘ 48ωρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ στην κοινωνική εξαθλίωση
ΔΕΝ θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 28 &ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Η επίδραση των νέων μέτρων στην τσέπη των μισθωτών

♦ 400 ευρώ πρόσθετος φόρος για όσους έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Εξαιρούνται όσοι είναι έως 30 ετών ή έχουν αναπηρία.
♦Eπιβάρυνση με 40 ευρώ/1.000 λίτρα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου, δηλαδή περίπου 100 ευρώ το χρόνο.
♦Επιβάρυνση κατά 200 ευρώ (μείωση αφορολόγητου) για όσους πλήρωναν μέχρι σήμερα Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και ένταξη στον φόρο ακινήτων, δηλαδή επιβάρυνση από 1 έως 200 ευρώ, για όσους είχαν μέχρι σήμερα ακίνητα αξίας από 200 έως 400.000 ευρώ.

Στις 8.000 ευρώ το αφορολόγητο


Μείωση του αφορολόγητου ορίου, επιβολή ειδικού τέλους στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προβλέπει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της περιόδου 2012-2015 και την κάλυψη της «τρύπας», ύψους τουλάχιστον 5,5 δισ. ευρώ, που άνοιξαν οι αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού. Οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών ήταν εξαιρετικά φειδωλές, όσον αφορά στο σκέλος της περικοπής δαπανών.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 28 &ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011


ΟΧΙ στην κοινωνική εξαθλίωση
ΔΕΝ θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως  μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Επιμένουν και μάλιστα με συνοπτικές, αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες στην ψήφιση του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, στον παραπέρα περιορισμό και  περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και  των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

ΟΗΕ: Απειλή για την παγκόσμια ανάκαμψη η λιτότητα των Ε.Ε. και ΔΝΤ


Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) καθώς στην ετήσια έκθεσή του για την κοινωνική κατάσταση στον κόσμο προειδοποιεί ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε χώρες όπως η Ελλάδα απειλούν την παγκόσμια ανάκαμψη. Παράλληλα, ο ΟΗΕ καλεί τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τις κοινωνικές επιπτώσεις στην χάραξη της πολιτικής τους. 

Υπέρ της μονιμοποίησης συμβασιούχων προ του 2001 ο Άρειος Πάγος


Κατά πλειοψηφία (26 υπέρ έναντι 20 κατά) στην απόφασή τους που δημοσιεύθηκε σήμερα, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι πριν από την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος στις 17.4.2001 δεν απαγορευόταν η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η μετατροπή αυτή των συμβάσεων, σύμφωνα με τους δικαστές, κρίνεται κάθε φορά από τα δικαστήρια, σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (Ν. 2112/1920) σε συνδυασμό με τα άρθρα 281 και 671 του Αστικού Κώδικα και υπό το «πέπλο» του άρθρου 25 του Συντάγματος.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (19.540 µόρια)

Με 20 στα µαθηµατικά κατεύθυνσης -που έκαψαν πολύ κόσµο- και πολύ καλούς βαθµούς στα υπόλοιπα µαθήµατα, η επιλογή της Ιατρικής µόνο τυχαία δεν είναι. Ο πατέρας του είναι µαιευτήρας-γυναικολόγος, η μητέρα του Χρύσα Τσοτσάνη υπάλληλος του ΥΕΘΑ που υπηρετεί στη ΣΣΑΣ και ο αδελφός του σπουδάζει στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης. "Η Ιατρική σού δίνει µεγάλη γκάµα επιλογής ειδικοτήτων και αυτό ήταν ένα κίνητρο για να την επιλέξω" µας λέει.
ΕΘΝΟΣ

ποιοι είναι πίσω από αυτά τα κανάλια...


Οι δημοσκοπήσεις δεν προέρχονται από λαϊκές πρωτοβουλίες. Προέρχονται από ινστιτούτα δημοσκοπήσεων. Διαδίδονται μέσα από. τηλεοπτικά κανάλια και σταθμούς. Και ξέρετε πολύ καλά ποιοι είναι πίσω από αυτά τα κανάλια, πίσω από αυτούς τους σταθμούς. Ξέρετε πολύ καλά ποιες δραστηριότητες ασκούν παράλληλα: Κατά σύμπτωση, κυρίως εργολαβίες και προμήθειες του δημοσίου.

Μην πιστεύετε τους ελληνικούς μύθους

Με τον τίτλο «Μην πιστεύετε τους ελληνικούς μύθους» προσπαθεί να καταρρίψει ο συντάκτης της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον, διάφορες απόψεις που κυκλοφορούν σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.
Αναλυτικά:

Μπενίτσαρος


Νέος χάρτης στη δημόσια διοίκηση


Για τις μεγάλες "διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, που θα την καταστήσουν από μέρος της κρίσης σε εργαλείο για την επίλυσή της", αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δ. Ρέππας.
Αναφερόμενος στο νέο εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου τομέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε:

Κι άλλοι ερωτευτήκαμε, δεν κάναμε έτσι. Νο 3



Σε μια δημοσκόπηση που το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου μόλις 20,1% και το 58,8% της κοινής γνώμης βλέπει αρνητικά τον ανασχηματισμό, το 60,7% βλέπει θετικά την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του Υπ. Οικονομικών:

Πανελλήνιες εξετάσεις,στατιστικά για κάθε μάθημα


  • Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας άριστα, δηλαδή από 18-20, έγραψε φέτος το 1,04% έναντι του 1,65% πέρυσι. Αντίστοιχα περίπου το 61% των υποψηφίων έγραψαν κάτω από τη βάση (28,78% από 5-9,9 και 32,44% από 0-4,9).

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ…

Eπιστροφή στη δραχμή; Γιατί όχι, λένε αρκετοί. Tότε ήμασταν καλύτερα, να τελειώνουμε πλέον με το ευρώ, λένε, αναζητώντας μια… «ανώδυνη» λύση την ώρα που τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, φτάνουν δε φτάνουν, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Πόσο όμως πραγματικά ανώδυνη είναι η λύση της επιστροφής στη δραχμή;

ΣτΕ: Συνταγματικό το Μνημόνιο


Συνταγματικό έκρινε το μνημόνιο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς σύμφωνα με τους δικαστές η δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα τηρεί το γράμμα του νόμου και του Συντάγματος, ενώ υποστηρίζουν πως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δικαιολογούνται δεδομένου της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα οι δικαστές, έκριναν ότι το μνημόνιο δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές αλλά ούτε και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις Διεθνείς Συμβάσεις και δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5 καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση.

Μετωπική Μπεγλίτη με απόστρατους ΑΝΕΑΕΔ: "Επικίνδυνες οι θέσεις της"!


“Πυρ κατά βούληση”, εναντίον της ΑΝΕΑΕΔ, από τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη. Από το βήμα της Βουλής, ο κ.Μπεγλίτης αναφέρθηκε στην επιστολή που έστειλε η ΑΝΕΑΕΔ, στον πρωθυπουργό,στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον ΥΕΘΑ. Χαρακτήρισε επικίνδυνες τις εκκλήσεις προς τα εν ενεργεία στελέχη να είναι σε ετοιμότητα για την προστασία των θεσμών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων που κινδυνεύουν από την κυβερνητική πολιτική.     

Στα μούτρα σας!

Στην φωτογραφία της Μαρίας Μαράκη φαίνεται καθαρά αν και διακριτικά. Ένας άντρας κρατάει στην αγκαλιά του ένα παιδί και του δείχνει πώς να μουντζώνει τη Βουλή. Και ο μπόμπιρας, τι να κάνει, μουντζώνει ο πατέρας του, μουντζώνει και αυτός. Ανάλογες εικόνες είδαμε μετά την πρώτη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων». Μικρά παιδιά στους ώμους των πατεράδων τους να προσπαθούν να φωνάξουν ρυθμικά «κλέφτες - κλέφτες» χειρονομώντας ταυτόχρονα προς το μέρος των τεράτων (δηλαδή της Βουλής).

Τέλος στη μονιμότητα στο δημόσιο?

Hξεις αφίξεις από την κυβέρνηση στο κρίσιμο θέμα της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο, που καίει χιλιάδες υπαλλήλους. 
Άκαιρη χαρακτήρισε την συζήτηση ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Υπενθύμισε μάλιστα ότι υπάρχει η συνταγματική πρόβλεψη που την κατοχυρώνει.Ωστόσο λίγες ώρες νωρίτερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM, o κ. Μόσιαλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.Τόνισε μάλιστα ότι το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο πλαίσιο της γενικής αναθεώρησης του Συντάγματος.Ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστή η σύνθεση της Επιτροπής που θα επεξεργαστεί τις βασικές προτάσεις για το δημοψήφισμα. 

R Thess

ΑΔΕΔΥ ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αποτέλεσμα και των αγωνιστικών παρεμβάσεων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας, δεν πρέπει να δημιουργήσουν καμιά αυταπάτη.
Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα κρίνουν την κάθε κυβέρνηση από την πολιτική της απέναντι στα προβλήματά τους και τα προβλήματα της κοινωνίας.
Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, δεν σημαίνουν αλλαγή πολιτικής αλλά εμμονή στην ίδια αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική.

Πέθανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης

Στην ηλικία των 60 ετών πέθανε αιφνιδίως χθες το βράδυ ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης Άγγελος Τζέκης.
έγινε μέλος του Κόμματος το 1982, ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε στην ΚΥΔΕΠ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες θέσεις. Το 2000 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης. Ως στέλεχος και ως βουλευτής του ΚΚΕ δούλεψε ακούραστα για την ισχυροποίηση του κόμματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών, του λαού της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

Ε.ΤΕ. / ΔΕΗ - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ.


Δήμος Βερύκιος : οδηγίες προς το νέο υπουργό Άμυνας!!!!


...Επίσης για την εξασφάλιση ουσιαστικών πόρων απαιτείται άμεσα:
Κατάργηση των στρατιωτικών πρατηρίων έτσι ώστε να εξοικονομηθεί προσωπικό και αποφυγή καταχρήσεων δημόσιου χρήματος ή κακή διαχείριση από τα στελέχη που τους αναθέτονται καθήκοντα σε διαχειρίσεις στρατιωτικών πρατηρίων. Στον Στρατό λειτουργούν 24 πρατήρια στα οποία απασχολούνται περίπου 720 στελέχη. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώθηκαν ελλείμματα της τάξης των 2 εκατ. ευρω στο πρατήριο της Ρόδου, 250.000 στο Βόλο και περίπου 300.000 στη Θεσσαλονίκη.

Μοντέλο η Νορβηγία!


Του Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου – Αναλυτή
...Επιπλέον το καθεστώς εργασίας των δημοσί­ων υπαλλήλων της Νορβηγίας δεν περιλαμβάνει συμβασιούχους, ωρομίσθιους, συμβάσεις έργου κ.ο.κ., όπως στην Ελλάδα. Το ελληνικό δημόσιο απασχολεί το προσωπικό του με 17 διαφορετικά εργασιακά καθεστώτα. Η Νορβηγία διαθέτει ένα αποκλειστικά καθεστώς εργασίας στο δημόσιο, τη μονιμότητα......

Κι άλλοι ερωτευτήκαμε, δεν κάναμε έτσι. Νο 2

Αν και δήλωσε ότι αποχωρεί από την Πολιτική, με δηλώσεις του στη σημερινή Realnews επιβεβαιώνει ότι...δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα πίσω από την απόφαση του.

Τραπεζικός Μεσολαβητής ,δικαίωσε 7 στους 10 πελάτες τραπεζών


Οι 7 στους 10 που είχαν παράπονα από τις τράπεζες δικαιώθηκαν από τον Τραπεζικό Μεσολαβητή.
Περισσότεροι από 16.000 καταναλωτές ζήτησαν πέρυσι τη βοήθεια του Μεσολαβητή Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών, ώστε να επιλύσουν διαφορές που είχαν με τις τράπεζες.
Και στη συντριπτική τους πλειοψηφία δικαιώθηκαν, καθώς όπως προκύπτει από την έκθεση πεπραγμένων του Μεσολαβητή:

Κι άλλοι ερωτευτήκαμε, δεν κάναμε έτσι.

Ρε έχετε παλαβώσει τελείως στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη; Κι άλλοι ερωτευτήκαμε, δεν κάναμε έτσι. Για τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο μιλάμε, όχι για τον Ελευθέριο. Άκου "τρομοκράτησε τον γερμανικό ηγεμονισμό"...

Πάγκαλος: Κλείνουν 40 οργανισμοί του Δημοσίου Υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας


Το κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της μερικής άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι γράφει βιβλίο με τον τίτλο «Μαζί τα Φάγαμε: Ποιοι, πότε και γιατί».

Χωρίς σχόλια!!

το ποντίκι

Quiz

Ποιος δήλωσε:
«το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο».Η μόνη λύση συνεπώς, όπως υποστήριξε, είναι «να καταγγείλουμε το Μνημόνιο».

Αποψη για τον ανασχηματισμό!!


που τσάροι πια.....


Πραγματικός πόλεμος !!!


"Αποδέχθηκα την ιδιαίτερα τιμητική και "προκλητική" πρόταση του πρωθυπουργού, όχι χωρίς περίσκεψη και δισταγμούς. Το κάνω γιατί αυτό είναι το πατριωτικό μου καθήκον, Φεύγω από την Αμυνα για να πάω στον πραγματικό πόλεμο".

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Στρατιωτικά φαρμακεία....συνταξιούχοι ΥΠΟΜΟΝΗ;

Ν.3978/2011
 Άρθρο 115
1. Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 2
του άρθρου 6 του ν.δ. 107/1969 (Α΄ 28), αντικαθίστανται
ως εξής:
«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται οι κατηγορίες δικαιούχων παροχής υπηρεσιών από τα στρατιωτικά φαρμακεία. Με άλλη κοινή απόφαση τωνΥπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθορίζεται το ποσοστό μείωσης των τιμών των φαρμάκων και των συναφών φαρμακευτικών προϊόντων    που διατίθενται στους παραπάνω δικαιούχους από το Στρατιωτικό Φαρμακείο και τα υποκαταστήματά του.»

Υφυπουργός Άμυνας ο Κώστας Σπηλιόπουλος

Ο Βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος κατάγεται από το Δημοτικό Διαμέρισμα Μελισσίων του Δήμου Αιγίου.
Γεννήθηκε από αγρότες γονείς και είναι το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. Αποφοίτησε ως Πολιτικός Μηχανικός από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1979. Από το 1981 εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός και διατηρούσε Τεχνικό Γραφείο στην πόλη του Αιγίου μέχρι το 2003, οπότε και ίσχυσε το ασυμβίβαστο.
Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ


Το διεκδικητικό πλαίσιο που εγκρίθηκε από το 10ο Συνέδριο είναι :

1. Αναδιοργάνωση Επιτελείων
Για διαφόρους λόγους (οικονομικούς-οργανωτικούς-επιχειρησιακούς κτλ) συγχωνεύονται, μετακινούνται, καταργούνται υπηρεσίες και μονάδες. Στο προσωπικό υπάρχει έντονη ανασφάλεια και ανησυχία επειδή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση με αποτέλεσμα να διαδίδονται φήμες και σενάρια

Θεωρούμε κρίσιμη και απαραίτητη την συμμετοχή των εκπροσώπων των Πολιτικών υπαλλήλων στις αποφάσεις της Στρατιωτικής Ηγεσίας σε Οργανωτικά θέματα (Αναδιοργανώσεις μονάδων, Συγχωνεύσεις ή Κλείσιμο Εργοστασίων κτλ).

Μισθοί: τα νέα κατώτατα όρια


Στον δηµόσιο τοµέα, η πρόσφατη µελέτη γιατις µισθολογικές εξελίξεις έδειξε ότι µεγαλύτερες αµοιβές – απόπλευράς τακτικών προβλεπόµενων αµοιβών, δηλαδή βασικός µισθός, κίνητρο απόδοσης και επιδόµατα – δίδονται στο υπουργείο Οικονοµικών και ακολουθούν τα υπουργεία Εσωτερικών και ∆ικαιοσύνης. Η αµοιβή ενός νεοδιόριστου στο υπουργείο Οικονοµικών βρίσκεται γύρω στο 40% πάνω από τον µέσο όρο των υπουργείων καιγια ένανµε 33 χρόνια υπηρεσίας στο 55%-64% πάνω από τον µέσο όρο.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Μπεγλίτης

 Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Το γεγονός ότι γνωρίζει το Άμυνας, ελπίζουμε να του δώσει την δυνατότητα να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα του πολύπαθου χώρου μας.
 Ακολουθεί η ομιλία του Πάνου Μπεγλίτη ως αναπληρωτή Υπουργού στο 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας  τον Μάρτιο του 2011.

Σπ.Παπασπύρος: «Θέλουν αίμα τα δικαιώματα των εργαζομένων»

«Μονομερή -γι’ αυτό- και άδικα» χαρακτηρίζει τα προωθούμενα οικονομικά μέτρα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθεί ο 14ος μισθός», διότι αυτό «θα σημαίνει ήττα για τους εργαζόμενους». Επιπλέον, μιλώντας στο tvxs.gr, επισημαίνει ως «παθογένεια στο πελατειακό σύστημα» τα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων. 
Ο κ. Παπασπύρος τονίζει ότι το Ταμείο Πρόνοιας βρίσκεται «σε κατάσταση αναστολής πληρωμής» του εφάπαξ ποσού συνταξιοδότησης (17 μήνες καθυστέρηση) και αναδεικνύει ως «μείζον ζήτημα» τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα στην ασφάλιση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «δεν εισάγει διάκριση η (συνταξιοδοτική) παροχή στη γυναίκα».

Νέα μέτρα του υπ. Εργασίας βάζουν στο στόχαστρο τους συνταξιούχους

Με την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις κύριες συντάξεις, μειώσεις στις επικουρικές και το εφάπαξ, αλλά και αναπροσαρμογή των κοινωνικών επιδομάτων, το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να αντιμετωπίσει εγγενή και χρόνια προβλήματα των Ταμείων και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών παροχών.

Χωρίς σχόλια!!

το ποντίκι

Η ατομική ευθύνη του καναπέ


Τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μέσα στο διαδίκτυο, έχει δημιουργηθεί μία ανούσια πόλωση. Ατύπως, η κοινωνία έχει χωριστεί σε «αγανακτισμένους» και «βολεμένους». Ή, για να χρησιμοποιήσω και τις ακόμα πιο κλισέ φράσεις, σε «αυτούς που κατεβαίνουν στις πλατείες» και «αυτούς που κάθονται στους καναπέδες».

Η Ελλάδα στον διεθνή Τύπο


Με πρωτοσέλιδους τίτλους και εκτενείς αναφορές τόσο στην πολιτική και οικονομική κρίση, όσο και στις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, εμφανίζεται στον ευρωπαϊκό Τύπο η Ελλάδα. Στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, κυριαρχούν τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ με συνεχείς ανταποκρίσεις καλύπτονται οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στην οικονομία της Ευρωζώνης.

Παρέμβαση Κάρολου Παπούλια

"Σ'αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας"
Κάρολος Παπούλιας

Συναίνεση...


Αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ


Έπειτα από παρεμβάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του Συνηγόρου του Καταναλωτή, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συμφώνησε να καταβάλλει αποζημιώσεις για τις ηλεκτρικές συσκευές που καίγονται ή χαλάνε από την απότομη άνοδο της τάσης του ρεύματος.
Το ύψος της αποζημίωσης δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με τη ΡΑΕ, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 ευρώ ανά συμβάν και καταναλωτή, ενώ η ΔΕΗ έχει προτείνει 300 ευρώ για τις μονοφασικές και 400 ευρώ για τις τριφασικές παροχές.

Πολύ κακό...για το τίποτα

Η δήλωση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου
Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα την παρούσα πολύμορφη κρίση. Ανέλαβα την ευθύνη της διακυβέρνησης σε μια στιγμή που η χώρα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και της χρεοκοπίας. Πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου