Χορήγηση βεβαιώσεων ασφάλισης

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αθήνα 30.11.2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:412

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις  παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ο περήφανος ελληνικός λαός και η νεολαία διατράνωσαν το σύγχρονο «ΟΧΙ» στα μνημόνια, στην Τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών.
Η νέα Συγκυβέρνηση λίγες μόλις ημέρες μετά, απήγγειλε κατηγορίες σε 17 πολίτες, από τις χιλιάδες λαού, που κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, υπερασπίστηκαν το σύγχρονο νόημα του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου.
Η Συγκυβέρνηση των μνημονίων συνεχίζει την ίδια πολιτική: Όχι μόνο στερεί από το λαό το ψωμί, καταδικάζοντάς τον στην ανεργία και τη φτώχεια, όχι μόνο υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το δικαίωμά του στην Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, επιπρόσθετα προσπαθεί να του στερήσει και ένα από τα βασικότερα πολιτικά του δικαιώματα­, ποινικοποιώντας το δικαίωμά του να διεκδικεί, να διαδηλώνει και να εκφράζει την αντίθεσή του στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις πολιτών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.
Οι λαϊκοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται.
Η καταστολή δεν θα περάσει.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Είναι κυβερνητικός εταίρος.


Η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία προέβλεπε να συνεχίσουν να πληρώνονται δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι για αρκετά χρόνια, χωρίς να προσέρχονται καν στην υπηρεσία, αλλά παραμένοντας σπίτι τους!
Η θέσπιση αντικειμενικού κριτηρίου που συνδυάζει την ηλικία αφενός και την εγγύτητα στη σύνταξη αφετέρου, ήταν η μόνη ορθή επιλογή για να αποκλειστεί η παραμικρή υποψία κομματισμού και πελατειακής διαχείρισης του κράτους, δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα του μέτρου.

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011

IΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα και κλείνουν τα ανοιχτά - λόγω έλλειψης δουλειάς. Οι θιγόμενοι επαγγελματίες -αντί να κάνουν συλλαλητήρια και πορείες διαμαρτυρίας- αποφασίζουν να προβούν σε μια πρωτότυπη μορφή αντίστασης: οι φαρμακοποιοί αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τα ταξί, οι ταξιτζήδες γίνονται φουρνάρηδες, οι δικηγόροι οδοντοτεχνίτες και οι κομμώτριες γίνονται δικηγόροι. Περιέργως, όλα λειτουργούν όπως πριν - είμαστε λαός με πολλά ταλέντα. Στις εκπτώσεις, οι τιμές φτάνουν σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα αλλά αυτοί που ψωνίζουν είναι ελάχιστοι και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστια ζήτηση στα λίγα μαγαζιά που έχουν απομείνει και οι τιμές να φτάσουν σε αστρονομικά ύψη - σε περίοδο εκπτώσεων, ένα μπλουζάκι στο Zara κοστίζει όσο τρία διαμερίσματα στο Μανχάταν. Χρεοκοπεί η Πορτογαλία.

Οι Atenistas κλιμακώνουν τη δράση τους με μαξιλαροπόλεμο στα Ταμπούρια.

εκταμίευση της 6ης δόσης

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου «άναψαν» χθες το βράδυ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Με καθυστέρηση σχεδόν τριών μηνών η Αθήνα θα λάβει αρχές Δεκέμβρη τα 8 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης, τα οποία θα κατευθύνει στην πληρωμή μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο αλλά και sτην αναχρηματοδότηση τίτλων που λήγουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.Κατά τις πληροφορίες, για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα δώρα των Χριστουγέννων στο Δημόσιο θα απαιτηθούν περί τα 1,2 δισ. ευρώ ενώ 6,3 δισ. ευρώ θα απορροφήσουν οι λήξεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων.


Τα αγοράκια με τα σπίρτα

Διαμαρτύρονται οι αγέρωχοι πολιτικοί μας επειδή οι δανειστές μας τους ζητούν γραπτές εγγυήσεις πριν μας δώσουν τα λεφτά. «Έχουμε μπέσα εμείς» αναφωνούν οι (δεξιοί) αρχηγοί. Μαζί τους διαμαρτύρονται και ορισμένοι αγέρωχοι δημοσιογράφοι οι οποίοι θεωρούν ύποπτη την επιμονή των ευρωπαίων να ζητούν τις υπογραφές των αρχηγών. «Έχουν μπέσα οι Έλληνες» αναφωνούν οι δημοσιογράφοι. Καταρχήν μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Οι σύμμαχοι μας δεν αμφισβητούν τον Έλληνα γενικώς, αμφισβητούν τον Έλληνα πολιτικό και πιο συγκεκριμένα αμφισβητούν τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη. Και έχουν κάθε λόγο να τους αμφισβητούν. Ας τους πάρουμε έναν έναν.

Εγκύκλιος για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4024/27.11.2011 περί εργασιακής εφεδρείας
Σε συνέχεια των εγκυκλίων υπ’ αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.10 Ε.Ε./ 2 /οικ. 22225/8.11.2011 (Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) και Φ.80000/οικ. 28266/1823/23.11.2011 (Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) περί εργασιακής εφεδρείας, τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των καταληκτικών ημερομηνιών για την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων έναρξης της εργασιακής εφεδρείας.

Πρόσκληση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 1.12.2011

Αθήνα 29.11.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η νέα τρικομματική Κυβέρνηση του μνημονίου επιχειρεί να υλοποιήσει τον πλέον αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα Προϋπολογισμό, που θα διευρύνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία, οδηγώντας σε απόγνωση και εξαθλίωση εκατομμύρια ανέργους και εργαζόμενους.
Έναν Προϋπολογισμό που βασίζεται στις βάρβαρες προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου και είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας, παρ' ότι οι ραγδαίες ευρωπαϊκές εξελίξεις με την επέκταση της κρίσης, ακόμα και στο στενό πυρήνα των χωρών της Ευρωζώνης, είναι φανερό ότι καθιστούν σχεδόν ανέφικτη και μη εφαρμόσιμη και τη συγκεκριμένη Απόφαση.

Απόλυτο χάος με την εφεδρεία


Αλαλούμ στην εφαρμογή της εφεδρείας με ενστάσεις και αιτήσεις εξαίρεσης που θα εξεταστούν τον... Ιούνιο, «εφέδρους» που καλούνται να παραδώσουν τις κάρτες και τις σφραγίδες τους χωρίς ακόμα να τους έχουν επιδοθεί οι διαπιστωτικές πράξεις, άλλους που δεν τους αφήνουν να εργαστούν κι ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικα στη διοίκηση, ενώ νευραλγικές υπηρεσίες του Δημοσίου, σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, απορφανίζονται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημόσιους Υπαλλήλους

Αθήνα 28.11.2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφράδα ημέρα για το Δημόσιο και τους Δημοσίους Υπαλλήλους είναι η σημερινή, καθώς η μνημονιακή Συγκυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις  για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους.
Με τις παραπάνω διατάξεις, χωρίς να υπολογίζεται το βαρύ ανθρώπινο κόστος, καταργείται η μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους κι έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα καθιέρωσής της. Ταυτόχρονα, προσβάλλονται η νομιμότητα και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας!!

Η γλώσσα των αληθινών αριθμών, του Νίκου Κοτζιά

Σύμφωνα με την ειδική διεθνή εταιρεία συμβούλων δανειοδοτήσεων TFMA, τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ της επόμενης δόσης, για την οποία μας εκβιάζουν, θα διανεμηθούν ως εξής: 19% θα πάνε στο ελληνικό Δημόσιο, 23% σε έλληνες κατόχους ομολόγων, κύρια ελληνικές τράπεζες, 18% στην ΕΚΤ. 

Τέλος, το υπόλοιπο 40% θα πάει σε αλλοδαπούς επενδυτές, κύρια σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται εκβιαζόμενη για μια δόση δανείων τα οποία κατά το 81% θα επιστραφούν ως τοκοχρεολύσια στους δανειστές, ενώ το ελληνικό Δημόσιο θα λάβει το 19%. Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό: μας εκβιάζουν οι δανειστές μας που θα λάβουν τα 4/5, αντί να τους «εκβιάζουμε» εμείς που θα τους τα δώσουμε μόλις τα λάβουμε! Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν τα δύο τελευταία έτη. Το 2009 και το 2010 το 86,4% των δανείων που έχουμε λάβει χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμή τοκοχρεολυσίων.

Υπολογισμός Μισθοδοσίας Δημοσίων Υπαλλήλων 2012

Κιουρτζίδης Βλαδίμηρος καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19 Υπολογισμός Μισθοδοσίας Δημοσίων Υπαλλήλων 2012 Σ' αυτή τη σελίδα μπορείτε να υπολογίσετε τη νέα κατάταξη στο νέο μισθολόγιο υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων και να υπολογίσετε τις αποδοχές σας σύμφωνα με το νέο σχέδιο...

Πάγκαλος, είπε:


– Δηλαδή θεωρείτε επιτυχημένο το Μνημόνιο;
– Το αντίθετο. Το Μνημόνιο, όμως, απέτυχε γιατί εμείς δεν ολοκληρώσαμε τις μεταρρυθμίσεις που περιέχει και δεν βαδίσαμε με την αποφασιστικότητα που απαιτείτο. Αποτύχαμε στην περικοπή των δαπανών και κυρίως στην αύξηση των εσόδων με τη μείωση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Οι ευθύνες της τηλεόρασης

Ενας από τους βασικούς λόγους της παρακμής της χώρας είναι ο δυσανάλογα μεγάλος ρόλος που διαδραματίζουν στην πολιτική και τον δημόσιο διάλογο οι περίφημες τηλε-προσωπικότητες. Στη νεοελληνική τηλεοπτική δημοκρατία δοξάζονται πάντοτε οι «ειδικοί» χωρίς καμία περγαμηνή, οι παραδοξολόγοι, οι κραυγάζοντες και ενίοτε οι γραφικοί. Αυτούς έχουν αναδείξει τα τηλεοπτικά μας παράθυρα και τους στέλνουν μάλιστα στη Βουλή χάρη στην αναγνωρισιμότητά τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά ένα θέμα και δικαιούνται να έχουν σοβαρή άποψη απουσιάζουν από τον δημόσιο διάλογο. Η, με σπάνιες εξαιρέσεις, τηλεπανήγυρις στην οποία εκτιθέμεθα όλοι καθημερινώς έχει διαμορφώσει στρεβλές αξίες και πεποιθήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Το έχουμε άλλωστε ξαναπεί, πως η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι μόνο οικονομική ή πολιτική και πως ευθύνες γι' αυτήν έχουν και η δημοσιογραφία και πολλοί άλλοι παράγοντες του δημοσίου βίου.

Τα όρια συνταξιοδοτησης που αλλάζουν το 2012

  • Για σύνταξη γυναίκας με 15ετία, χρειάζεται να συμπληρωθεί η ηλικία των 63 ετών (από 61).
  • Για άνδρες και γυναίκες απαιτούνται 37 έτη (από 36 το 2011) και ηλικία 59 ετών (από 58).
  • Γονείς με ανήλικο θεμελιώνουν σύνταξη με 25ετία, αλλά σε ηλικία 55 ετών (από 52).
  • Για ασφαλισμένο με 3 παιδιά χρειάζονται 23 έτη (από 21) και ηλικία 55 ετών (από 52).
  • Για την πρόωρη σύνταξη ασφαλισμένης με 25ετία, η ηλικία αυξάνεται στα 58 έτη (από 56).

Χωρίς λόγια..


Στα κάγκελα 7.000 υπάλληλοι


Στην πιο δύσκολη φάση της επαγγελμα­τικής τους σταδιοδρομίας βρίσκονται οι 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι και με συμβάσεις αορίστου χρόνου, που απασχο­λούνται στους 34 φορείς που συγχωνεύονται και στους 8 που καταργούνται. Οι εργαζόμενοι αυτοί, αν δεν έχουν καταφέρει να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, τότε οδη­γούνται στην εφεδρεία. Βασική προϋπόθεση όμως για τις μεταθέσεις είναι οι υπόλοιποι φορείς του Δημοσίου να τους κάνουν δεκτούς και να έχουν κενές οργανικές θέσεις ανάλο­γης ειδικότητας με τους εργαζόμενους στους υπό συγχώνευση ή καταργούμενους φορείς. Και όλα αυτά μέχρι το τέλος του χρόνου, γι­ατί, αν δεν προλάβουν μέχρι τις 31.12.2011 οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι να μεταταχθούν, τότε όλοι μπαίνουν στο καθεστώς της εφεδρείας.

Ανακοίνωση ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε χθες βράδυ από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), για το προσβλητικό, προκλητικό και απαράδεκτο περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων και έδωσε εντολή να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες άμεσα στις δέουσες ενέργειες.Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές, ότι δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας. Αρχές, επί των οποίων είναι θεμελιωμένη η Ελληνική Δημοκρατία και Κοινωνία.

Μνήμες άλλων εποχών

Μνήμες άλλων εποχών ξύπνησαν την !7 Νοέμβρη στη Σχολή Ευελπίδων όταν ομάδα σπουδαστών καθοδηγούμενη από τον αρχηγό των Ευέλπιδων αμαύρωσε τη μνήμη της μεγάλης εξέργεσης των φοιτητών τον Νοέμβρη του 1973 τραγουδώντας τον ύμνο της χούντας της 21ης Απριλίου. 

 Βήμα της Κυριακής

Το προφίλ των 8.451.733 Ελλήνων φορολογουμένων

Τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι... πενιχρά, αλλά ο ένας στους δύο Ελληνες φορολογούμενους διαθέτει τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο, τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά διαμένουν σε ιδιόκτητη κύρια κατοικία και ένας στους δέκα διαθέτει εξοχικό. Την ίδια ώρα, σχεδόν τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ετήσια εισοδήματα κάτω από το νέο «κουτσουρεμένο» αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, δηλαδή ζουν με 417 ευρώ τον μήνα, ενώ επτά στους δέκα εμφανίζονται με ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 12.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.

quiz

Ποιος είπε:
"Η Δικαιοσύνη βουλιάζει όλο και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών, αφού  βραδυπορεί, αφού οι υποθέσεις παραγράφονται, με ευθύνη πολλών, όπως είναι η πολυνομία, η κακονομία αλλά και τους εφαρμοστές του δικαίου. Συνολικά το δικαιικό μας σύστημα νοσεί βαρύτατα. Τριάντα δύο  καταδίκες από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους τελευταίους έξι μήνες, τα λέει όλα. Και αυτό γιατί; Έχουμε επιβαρύνει την απονομή της Δικαιοσύνης με άχρηστη γραφειοκρατία και τύπους."

Ανακατανομή προσωπικού για εύρυθμη λειτουργία των Δ.Υ.

Ενόψει της εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 33-34 του Ν. 4024 /2011 (ΦΕΚ 226 Α΄/27.10.2011) από 27-11-2011 και εξής, για την αυτοδίκαιη απόλυση, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, θέτουμε υπόψη σας τα εξής και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας:

Ναι «είμαστε το 99%» αλλά οι σούπερ-πλούσιοι είναι μόλις το ένα τοις χιλίοις!

Το «Είμαστε το 99%» είναι ένα εξαιρετικό σύνθημα. Διατυπώνει σωστά το πρόβλημα ως «η μεσαία τάξη εναντίον της ελίτ» (αντίθετα προς το «η μεσαία τάξη εναντίον των φτωχών»). Επίσης πηγαίνει παραπέρα από την ευρέως διαδεδομένη αλλά λανθασμένη άποψη ότι η αυξανόμενη ανισότητα έχει να κάνει κυρίως με το ότι οι πιο μορφωμένοι τα πάνε καλύτερα από τους λιγότερο μορφωμένους. Οι μεγάλοι κερδισμένοι σήμερα είναι μια χούφτα σούπερ-πλούσιων και όχι οι απόφοιτοι πανεπιστημίου γενικώς.Μάλιστα το ποσοστό 99% στοχεύει υπερβολικά χαμηλά. Μεγάλο μέρος των κερδών του 1% πήγε στην πραγματικότητα σε μια ακόμη μικρότερη ομάδα, στο κορυφαίο 0,1% _ το πλουσιότερο ένα τοις χιλίοις του πληθυσμού.

πλαστογραφία και απάτη

Για πλαστογραφία, απάτη κακουργηματικής μορφής και παραχάραξη συνελήφθη 40χρονος αρχιλοχίας Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τις αρχές του 2010 κατάφερε να αποκομίσει συνολικό περιουσιακό όφελος ύψους 68.000 ευρώ, πλαστογραφώντας διάφορα έγγραφα και υπογραφές συναδέλφων του.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!!!!


ΑΔΕΔΥ... ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Ο αγώνας συνεχίζεται
ΟΛΟΙ στην 24ωρη Γενική Απεργία
Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Την Πέµπτη 1η Δεκεµβρίου 2011
  
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι µαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του Οκτώβρη ενάντια στα αντιλαϊκά µέτρα και τη µνηµονιακή πολιτική αποτελούν παρακαταθήκη και εφαλτήριο για τους νέους αγώνες µας.
Οι εµπνευστές της αδιέξοδης µνηµονιακής πολιτικής, προκειµένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήµην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήµερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια µνηµονιακή αντιλαϊκή πολιτική.
Οι «µνηµονιακές» πολιτικές δυνάµεις της χώρας, σε µια απεγνωσµένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήµα, κατ’ εντολή της Τρόικα, προκειµένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την Κοινωνία, έργο τους.
Οι  εργαζόµενοι, η ελληνική Κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν.

Το εθνικό μας ξεβράκωμα


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Χθες, λίγη ώρα αφότου τα ΜΑΤ μπουζούριαζαν καμιά δεκαπενταριά ανθρώπους, κυρίως συνδικαλιστές της ΔΕΗ που είχαν καταλάβει το Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της εταιρείας, η Κομισιόν – ένα από τα τρία μέρη τηςτρόικας! –, διά του Γερμανού επιτρόπου για θέματα Ενέργειας, ερχόταν κυριολεκτικά ναξεβρακώσει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και να αποφανθεί: Δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνδέει φορολογικές υποχρεώσεις με το δικαίωμα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος!
Σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ δεν μάσησε τα λόγια του:

Χωρίς σχόλια!!

το ποντίκι

Πόσο «ευρωπαϊκά» είναι αυτά που συμβαίνουν στη χώρα;..


Του Νίκου Κοτζιά

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι όλο αυτό το μπάχαλο της χώρας αξίζει τον κόπο διότι έτσι «θα γίνουμε επιτέλους ευρωπαίοι». Ότι όσα γίνονται γύρω μας αποτελούν ένα βήμα μακριά από το τέλμα προς έναν ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα έχει ανάγκη μεγάλων τομών, ριζοσπαστικών και δημοκρατικών αλλαγών. Ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μόνο που αυτό είναι αποτέλεσμα εκείνων που κυβερνούν και όχι εκείνων που αντιστέκονται. 
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν και κατά πόσο αυτά που...
 συμβαίνουν στη χώρα αποτελούν στοιχεία που οδηγούν στον παραπέρα εξευρωπαϊσμό της χώρας ή αντιστρατεύονται μια τέτοια πορεία. 

Συνήγορος του Πολίτη: «Επαχθές μέτρο η διακοπή ηλεκτροδότησης»


«Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος συνιστά, σε κάθε περίπτωση, ένα υπέρμετρα επαχθές μέτρο κυρίως για ορισμένες ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας», υπογραμμίζει σε επιστολή της προς τον κ.Ευάγγελο Βενιζέλο η Συνήγορος του Πολίτη κ. Καλλιόπη Σπανού. Η Συνήγορος ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που σχετίζονται με την επιβολή, τον υπολογισμό και την είσπραξη του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων.

Μείωση 35% από τους μισθούς του 2009 στις εισηγμένες ΔΕΚΟ

Στην απότομη προσγείωση των εισοδημάτων χιλιάδων εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς που είναι εισηγμένες στο ΧΑ (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΛΑΡΚΟ) οι περισσότερες εκ των οποίων είναι μάλιστα κερδοφόρες, καθώς και στην ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προχωρά η κυβέρνηση κλέινοντας τον κύκλο μειώσεων των μισθών που ξεκίνησε από το στενό δημόσιο τομέα και τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ. 

«Ας τολμήσουμε λιγότερη δημοκρατία;»

«Και έρχονται τώρα και μας λένε πως ο μόνος δρόμος για να σωθεί η χώρα είναι ο δεκαετής –τουλάχιστον– γύψος του ΔΝΤ.  Το ερώτημα είναι, σώζεις τη χώρα καταστρέφοντας τον κοινωνικό ιστό και θανατώνοντας μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων της; Τι σώζεις τότε; Τα κτίρια; Τις πέτρες; Μια χώρα είναι πάνω απ’ όλα οι άνθρωποί της και όταν θα εκδίδεται αυτό το βιβλίο το 20% του ενεργού πληθυσμού θα είναι στην ανεργία. Τρία εκατομμύρια Έλληνες θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Για ποια σωτηρία μιλάνε;

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Καταγγελία στην παρέμβαση της αστυνομίας στις απεργιακές κινητοποήσεις της ΔΕΗ

Αθήνα 24.11.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η σημερινή βίαιη και βάρβαρη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, κατά των εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, οι οποίοι με απόφαση της Ομοσπονδίας τους αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη και κατάφορα άδικη εντολή της Κυβέρνησης, για την είσπραξη πρόσθετων χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, από τα νοικοκυριά που είναι πλέον σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης, μας γυρίζει σε άλλες εποχές.
Η σκόπιμη και συνειδητή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλούς εργαζόμενους, αποτελεί πρόκληση για την Κοινωνία και τον ελληνικό λαό.

Αλλαγή του τρόπου πληρωμής των Επικουρικών συντάξεων του Τ.Ε.Α.Δ.Υ.

Κατεβάστε εδώ το Δελτίου Τύπου σχετικά με την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των Επικουρικών συντάξεων του Τ.Ε.Α.Δ.Υ..

Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης δημοσίων υπαλλήλων

Σαμαράς, ο χαμένος τσαμπουκάς!!!

"Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε σήμερα την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. 

Η επιστολή αυτή εμπεριέχει τις θέσεις του, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επισυνάπτεται η επιστολή στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.


Η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων


Γνωστοποιήθηκε η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η οποία ισχύει από την 1η Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τη νέα λίστα, στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών υπάγονται πλέον 365.000 περίπου εργαζόμενοι, από 531.000.
Η νέα λίστα θα ισχύσει αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου του 2011, έτσι ώστε οι κρατήσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές Νοεμβρίου να προσαρμοστούν αναλόγως.

ΟΛΑ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ...

ρεσπέντζα

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Κατεβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου για την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σε εφαρμογή του Ν3839/2010 για την επιλογή προϊστάμενων οργανικών μονάδων από το ΑΣΕΠ με γραπτή εξέταση.

Νέες ρυθμίσεις θεμάτων εξυπηρέτησης δανείων

 Της 3421 συνεδρίασης του ∆ιοικητικού  συμβουλίου του Τα μείου Παρ/κων και ∆ανείων της 10ης Νοε βρίου 2011 
Κατεβάστε εδώ τις νέες ρυθμίσεις θεμάτων εξυπηρέτησης δανείων.

μήνυμα ελήφθη;


Κυβερνητικό σχήμα 11 υπουργών και 5 υπουργών άνευ χαρτοφυλακίου επέλεξε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι για να κυβερνήσει την Ιταλία των 60 εκατομμύριων κατοίκων. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξόπλισε τον Λουκά Παπαδήμο με 49 υπουργούς για να κυβερνήσει 11 εκατομμύρια Έλληνες.

νέα εγκύκλιος για την εργασιακή εφεδρεία


Προβλέπει μεταξύ άλλων ότι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) καθώς και το μόνιμο προσωπικό που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, τίθεται σε εργασιακή εφεδρεία, εφόσον, τα έτη ασφάλισης που υπολείπονται για την συμπλήρωση της απαιτούμενης 35ετιας, είναι κατά μέγιστο όριο δύο, μέχρι τις 31/12.2013.
Στην εγκύκλιο σημειώνεται επίσης ότι οι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας, αποχωρούν άμεσα καυώς η σχέση εργασίας τους λύεται αυτοδικαίως

Τέλη Κυκλοφορίας,τι θα πληρώσετε

Για τα επιβατικά Ι.Χ. τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 καθώς και για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησής τους στην Ελλάδα, τα τέλη προσδιορίζονται αποκλειστικά με βάση τον κυλινδρισμό του κινητήρα.
• Έως 300 κυβικά εκατοστά 22 ευρώ

• Από 301 έως 785 κυβικά εκατοστά 55 ευρώ
• Από 786 έως 1.071 κυβικά εκατοστά 120 ευρώ
• Από 1.072 έως 1.357 κυβικά εκατοστά 135 ευρώ
• Από 1.358 έως 1.548 κυβικά εκατοστά 240 ευρώ
• Από 1.549 έως 1.738 κυβικά εκατοστά 265 ευρώ
• Από 1.739 έως 1.928 κυβικά εκατοστά 300 ευρώ
• Από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά 660 ευρώ
• Από 2.358 έως 3.000 κυβικά εκατοστά 880 ευρώ
• Από 3.001 έως 4.000 κυβικά εκατοστά 1.100 ευρώ
• Από 4.001 και άνω κυβικά εκατοστά 1.320 ευρώ

Απεργιακές Κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τον προϋπολογισμό

Αθήνα 22.11.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού της Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου 2011, σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας, την 1η Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.

Η προηγούμενη τρόικα έμεινε 80 χρόνια (1898-1978)


Είναι αλήθεια ότι σε μερικά γεγονότα πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε τις διαστάσεις και τη σημασία τους. Όταν έρχεται η ώρα της γνώσης και της ενημέρωσης, τότε βλέπει κανείς πόσο κοντά μας είναι διάφορα πράγματα αλλά και πόσο ταλαιπωρημένος είναι αυτός ο τόπος.
Ποιος άραγε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η τελευταία τρόικα που υπήρχε στον τόπο έμεινε 80 χρόνια, από το 1898 έως και το 1978, και ότι εγκατέλειψε τα γραφεία στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι ύστερα από νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή και απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Θανάση Κανελλόπουλου. Ηταν ακριβώς τότε που έκλεισε – για να θυμηθούν και λίγο οι παλαιότεροι – το περίφημο «Μονοπώλιο», που είχε υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και πουλούσε το αλάτι, το καθαρό οινόπνευμα, το καθαρό πετρέλαιο, καθώς και τα
Ποιος άραγε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η τελευταία τρόικα που υπήρχε στον τόπο έμεινε 80 χρόνια, από το 1898 έως και το 1978, και ότι εγκατέλειψε τα γραφεία στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι ύστερα από νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή και απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Θανάση Κανελλόπουλου.

μισθολογικές διατάξεις

Κατεβάστε εδώ τις μισθολογικές διατάξεις του Δεύτερου Κεφαλαίου του ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.

Συσσίτιο στον Στρατό και για τους χαμηλό-βαθμους


Δωρεάν μεσημεριανό μέσα στο στρατόπεδο θα μπορούν να τρώνε πλέον και όσοι από τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), μόνιμους υπαξιωματικούς και νεαρούς ανθυπολοχαγούς το επιθυμούν. Η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να το δηλώνουν από την προηγουμένη ή νωρίς το πρωί, ώστε να γίνεται προγραμματισμός για τις μερίδες.

Σαμαράς (όχι ο Τρύφωνας) είπε:


«Ο επόμενος που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα προβλήματα μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που, προσβάλλουν, όχι μόνο τον κάθε Νεοδημοκράτη -αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός- και τον κάθε Έλληνα, ας γνωρίζει ότι θα βρεθεί αυτόματα έξω από το κόμμα. 
Και ας μη θελήσει να με δοκιμάσει!»

μια χαρά..ακολουθούν και άλλοι;

Συνελήφθη στη Βούλα ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Alter κ. Κωνσταντίνος Γιαννίκος για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο ύψους 1.200.000 ευρω. 
Η σύλληψη του κ. Γιαννίκου υπήρξε ύστερα από σχετικές έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής και κατόπιν συνεργασίας του προϊσταμένου του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος εξέδωσε προ ολίγων ωρών σχετική παραγγελία.


Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πλαστικών σωλήνων Πετζετάκις, Γεώργιος Α. Πετζετάκις, στο σπίτι του στη Βούλα. Ο λόγος; Οφειλές 2,09 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο τις οποίες δεν είχε τακτοποιήσει, παρότι έχει εκδοθεί σε βάρος του τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση

Χωρίς σχόλια!!

το ποντίκι

Δεν υπάρχουν απαντήσεις σε λάθος ερωτήσεις


Του Δημήτρη Μυ
Η κρίση στο πολιτικό επίπεδο περιγράφεται στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Στην ουσία της η πολιτική κρίση αποτυπώνει την αδυναμία των κομμάτων να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις - λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και της χώρας. Ο φαύλος κύκλος της πολιτικής κρίσης θα συνεχίζεται και θα βαθαίνει, όσο οι πολιτικές δυνάμεις αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές ερωτήσεις.
Αυτές οι – αναπάντητες από το πολιτικό σύστημα – ερωτήσεις είναι που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή, διαλύουν την οικονομία και εντείνουν τον φαύλο κύκλο στον οποίο περιστρέφεται χωρίς δυνατότητα διεξόδου το μεταπολιτευτικό σύστημα της χώρας.

21 Νοεμβρίου: Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων


Πρώτο κύμα εφεδρείας ...


Σε τρεις φάσεις θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία. Η πρώτη ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα. Θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν 33 χρόνια υπηρεσίας και έχουν διανύσει το 53 έτος της ηλικίας τους.

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι μετακινήσεις του προσωπικού στους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς.

Αναστέλλεται η διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω ανεξόφλητων τελών ακινήτων


Η ΔΕΗ δεν θα εκτελεί προσωρινά εντολές αποκοπής της ηλεκτροδότησης σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει ειδικές ρυθμίσεις επί του θέματος για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Ο «Καλλικράτης» ντύνεται στο χακί

Στις προτεραιότητες του υπουρ­γεί­ου Εθνικής Αμυνας είναι η αναδιάρθρωση του στρατεύματος για την εξασφάλιση πόρων και προσωπικού, καθώς και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του
Η νέα δομή δυνάμεων του ελληνικού στρατεύματος, που θα επιφέρει δραστική μείωση λειτουργικών εξόδων, προσωπικού και μονάδων, είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η τετραμελής πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας καλείται να δράσει άμεσα και να υλοποιήσει όσα δεν τόλμησαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

quiz

Ποιος ήταν ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας όταν έγινε το πλιάτσικο στο Χρηματιστήριο και τα θαλασσοδάνεια;.

6,3 δισ. τα νέα βάρη στις πλάτες μας


Νέα βάρη 6,3 δισ. ευρώ πέφτουν στις πλάτες των φορολογουμένων, οι οποίοι το 2012 καλούνται να πληρώσουν 3,6 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους και να χάσουν 2,7 δισ. ευρώ -κυρίως μέσω της περικοπής των μισθών και των συντάξεων.
Ο προϋπολογισμός του 2012, που προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 9% φέτος και 5,4% ή 11,43 δισ. ευρώ το 2012 (χωρίς PSI 6,7% ή 14,2 δισ. ευρώ), περιλαμβάνει δέσμη «16» μέτρων - μεταξύ των οποίων και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Δε βρέθηκε η Εφαρμογή...


404 - Δεν βρέθηκε η Εφαρμογή
Πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα:
παλαιότερο αγαπημένο μια μηχανή αναζήτησης βασίζεται σε μια παλαιότερη έκδοση αυτού του ιστοτόπου
λάθος διεύθυνση δε σας επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτήν τη σελίδα
Ο πόρος που ζητήθηκε δε βρέθηκε.
Προέκυψε σφάλμα κατά την επεξεργασία του ερωτήματός σας.
Παρακαλώ, δοκιμάστε μια από τις παρακάτω σελίδες:
Εάν συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες, επικοινωνήστε
 με το Διαχειριστή του ιστοτόπου στο 210 659 8100.

Η λιτότητα δεν αγγίζει τους βουλευτές...

Σχεδόν ανέπαφα παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό για το 2012. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.


Παρά ταύτα, ο προϋπολογισμός 2012 είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά, το οποίο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει κυρίως από περικοπές, σε μισθούς υπαλλήλων, μισθωμάτων και εξοπλισμών.

Η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2012

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού

Επιλογή προϊσταμένων από το ΑΣΕΠ με γραπτή εξέταση


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Την απόλυτη διαφάνεια και το αδιάβλητο στη διαδικασία, εξασφαλίζει η Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων από το ΑΣΕΠ με γραπτή εξέταση.
            Η Υπουργική Απόφαση εκδίδεται σε εφαρμογή του Ν3839/2010 (άρθρο 58 του Υπαλληλικού Κώδικα), υιοθετώντας πλήρως την εισήγηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ, η οποία έγινε αποδεκτή με την 9/2011 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.
            Συγκεκριμένα η Υπουργική Απόφαση ορίζει:

μήνυμα ελήφθη;


Μην αυταπατάστε...ο Θεός συγχωρεί οι τραπεζίτες ποτέ!!! Δηλαδή ο "άμισθος σύμβουλός του Παπανδρέου", η συμμετοχή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση και οι εντεταλμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δήλωναν κατά ΓΑΠ θα υλοποιήσουν το κούρεμα κατά 50% (;) που συμφώνησε ο Παπανδρέου ή κατά πολύ λιγότερο;

Κλειδάριθμος Τaxisnet για ηλεκτρονικές δηλώσεις: πώς τον αποκτάτε


Συνωστισμός επικρατεί στις εφορίες καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν να προμηθευτούν τονκλειδάριθμο Taxisnet που είναι απαραίτητος σε αρκετές περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Χιλιάδες φορολογούμενοι σπεύδουν να προμηθευτούν τονκλειδάριθμο Taxisnet [1] που απαιτείται σε αρκετές περιπτώσεις για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο, είναι πολλά τα σημεία που αγνοούν και τα οποία κατέγραψε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να διευκολύνει τους φορολογούμενους κατά τη διαδικασία.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου