"Βροχή" αιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων για εφάπαξ


Ο αριθμός των αιτήσεων στις αρχές του Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σύμφωνα με πληροφορίες, στις 47.000.
Η απότομη αύξηση του αριθμού των αιτήσεων, που οφείλεται στις μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω των μισθολογικών αναπροσαρμογών και της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στο ΤΠΔΥ.
Για την καταβολή του εφάπαξ και στους 60.000 συνταξιούχους, απαιτούνται περίπου 2,3 δισ. ευρώ.

Μνημόνιο συνεργασίας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση

«Μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων», χαρακτήρισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας την αναμόρφωση του ελληνικού κράτους. Η μεταρρύθμιση αυτή προωθείται με βάση συγκεκριμένο σχέδιο που παρουσίασε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου με τους Υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη. Παράλληλα, δημοσιοποίησε τόσο το μνημόνιο συνεργασίας με τη γαλλική Κυβέρνηση και την task force, όσο και τον οδικό χάρτη για τα βήματα της μεταρρύθμισης, στον οποίο αναφέρονται συγκεκριμένες δράσεις για την επίτευξη των στόχων με το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα.Ακολουθεί πλήρης απομαγνητοφώνηση της Συνέντευξης Τύπου:http://www.ydmed.gov.gr/?p=1024

Χωρίς σχόλια!!

το ποντίκι

Η κρίση απειλεί το κράτος πρόνοιας


Η κρίση στην ευρωζώνη και τα μέτρα λιτότητας, που ανακοινώνονται από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, θα τσακίσουν τα κοινωνικά μοντέλα που εφαρμόστηκαν μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία θα πρέπει πλέον να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν, υποστηρίζουν ευρωπαίοι οικονομολόγοι. 
«Αυτό το κράτος πρόνοιας που οικοδομήθηκε μετά τον πόλεμο, στο οποίο καλύπτονταν πάρα πολλές ανάγκες, ιδίως όσον αφορά τις ασθένειες, θα εξαφανιστεί» προειδοποιούν και τονίζουν ότι ήδη στις αδύναμες χώρες (όπως η Ελλάδα) «τα συστήματα πρόνοιας έχουν σχεδόν χρεοκοπήσει και οι χώρες προσανατολίζονται σε πιο φιλελεύθερα συστήματα, χωρίς δίχτυ ασφαλείας, όπου φυσικά οι πιο ευπαθείς ομάδες θα κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη».

892.000 οφειλέτες χρωστούν συνολικά 4,1 δισ. ευρώ

Oι οφειλέτες του Δημοσίου και πόσα χρωστούν
42 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο
900.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα οφείλουν στο Δημόσιο.
716.000 οφειλέτες χρωστούν ποσά μέχρι 3.000 ευρώ.
14.700 έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ και συνολικά χρωστούν στο Δημόσιο 37 δισ. ευρώ.
6.500 από τους 14.700 μεγαλο-οφειλέτες είναι φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα.
892.000 οφειλέτες χρωστούν συνολικά 4,1 δισ. ευρώ.

424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο,επίσκεψη Κου Σπηλιόπουλου



Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εορταστικών επισκέψεών του στη Βόρεια Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέφτηκε, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΓΣΝΘ).

Με τη «ψιλή» οι απολαβές στο Δημόσιο

Από 200 έως περίπου 1000 ευρώ χαμηλότερες θα είναι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων τον Ιανουάριο, μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και των αναδρομικών κρατήσεων οι οποίες θα γίνουν σε δύο δόσεις.
Οι μεγαλύτερες περικοπές σημειώνονται σε κλάδους όπως οι εφοριακοί (απεργούν Πέμπτη και Παρασκευή), οι οποίοι φέρονται να έχουν λάβει υψηλά επιδόματα όλο το προηγούμενο διάστημα. Μαζί με τους τελωνειακούς και τους υπόλοιπους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, υπόκεινται σε μειώσεις μισθών από 40% έως και πάνω από 50%.

ευχές...


Η αισιοδοξία της θέλησης


Κύμα απόγνωσης έχει κυριεύσει τη χώρα, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν βρεθεί υπό την επιτήρηση της τρόικας. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 99% των Ελλήνων είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον τους, σε ανάλογα ποσοστά οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι.
Η απαισιοδοξία προκύπτει από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Την εσωτερική και την ευρωπαϊκή. Στην ουσία, επιβεβαιώνεται ότι η κρίση που ζούμε είναι πρωτίστως πολιτική. Είναι χαρακτηριστική η τύχη της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μέσα σε έναν μήνα, παρά την ευρύτατη κοινοβουλευτική στήριξή της, κατρακυλάει στην ανυποληψία. Το πολιτικό σχέδιο, ο “ειδικός σκοπός” που κλήθηκε να εξυπηρετήσει, είναι έκθετο.

σίγουρα πάμε καλά;;

το ποντίκι

10 αναπάντητα ερωτήματα

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς; 


 Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα; 

Δικαστικό στοπ στην εργασιακή εφεδρεία

Του Ηλία Μπενέκου

To «ναυάγιο» της εφεδρείας επιβεβαιώνεται και δικαστικά. Με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών «παγώνει» η υπαγωγή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα εργαζόμενου του Δημοσίου, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για δεκάδες ανάλογους εργαζόμενους να διεκδικήσουν δικαστικά την εξαίρεσή τους από την εφεδρεία.

Καταδίκη δύο ανδρών του Λιμενικού για τα ρατσιστικά συνθήματα σε παρέλαση


Ποινή τριών μηνών και 15 ημερών με αναστολή επιδικάστηκε σε δύο από τους 39 άνδρες του Λιμενικού που κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα. Οι υπόλοιποι απαλλάχθηκαν  λόγω αμφιβολιών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας το δικαστήριο αναγνώρισε ότι τα ρατσιστικά συνθήματα εκφωνήθηκαν από το εν λόγω άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού, ωστόσο, θεώρησε ότι δεν μπορεί να εξειδικεύσει την κατηγορία περί παραβίασης του ρατσιστικού νόμου, παρά μόνο σε δύο άνδρες, οι οποίοι φαίνονται καθαρά στο βίντεο να εκφωνούν τα συνθήματα αυτά.
http://topontiki.gr

Στο internet το «πόθεν έσχες» των βουλευτών


Δείτε αναλυτικά τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών στην παρακάτω διεύθυνση - Link:
Θα πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά γιατί υπάρχει μεγάλος φόρτος με αποτέλεσμα να έχει «πέσει» το web site της Βουλής, από πολίτες που ενδιαφέρονται να δούνε τα περιουσιακά στοιχεία των ελλήνων βουλευτών. 
Για πρώτη φορά πάντως, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών είναι αναρτημένες  μετά το "πράσινο φως" που άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφαρμογή του νόμου 3979 / 2011)

Μαρσάροντας στη λάσπη


Tου Νικου Κωνστανταρα
Περνάει ο καιρός, βυθιζόμαστε όλο και βαθύτερα στη κρίση, και πουθενά δεν διαφαίνεται κανένα φως, καμία ελπίδα ότι το δράμα μας –το εθνικό αλλά και το τόσο προσωπικό– θα έχει τέλος. Γιατί, δύο χρόνια τώρα, παραμένουμε παγιδευμένοι σε ένα κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο, χωρίς να βλέπουμε πώς θα ξεκολλήσουμε; Γιατί δεν έχει υπάρξει κάποια νέα πολιτική πρόταση που θα εμπνεύσει τον κόσμο, που θα μας πείσει ότι μέσα από τις στάχτες και τα συντρίμμια θα βγουν βλαστάρια – κάποια εκ των οποίων θα δώσουν νέα δυναμική και προοπτική στον τόπο;

Θα καταρρεύσει η Κίνα; Αναδύεται ως άλλο ένα επικίνδυνο σημείο στην παγκόσμια οικονομία


Του Πωλ Κρούγκμαν, ΝΕΑ, 20.12.11
Σκεφτείτε την ακόλουθη εικόνα: Η πρόσφατη ανάπτυξη βασίστηκε στην τεράστια άνθηση του τομέα των κατασκευών που προκλήθηκε από την άνοδο στις τιμές των ακινήτων και παρουσίασε όλα τα κλασικά συμπτώματα μιας φούσκας. Υπήρξε ταχεία ανάπτυξη του τομέα των δανείων, με μεγάλο μέρος της ανάπτυξης αυτής να σημειώνεται όχι μέσω του παραδοσιακού τραπεζικού συστήματος αλλά κυρίως μέσω ενός σκιώδους τραπεζικού τομέα χωρίς κανέναν έλεγχο, ο οποίος δεν υπόκειται ούτε στην επιθεώρηση του κράτους ούτε υποστηρίζεται από κυβερνητικές εγγυήσεις. Τώρα η φούσκα σκάει και υπάρχουν πραγματικοί λόγοι να φοβόμαστε δημοσιονομική και οικονομική κρίση.

Ο βουλευτής που αγόρασε το Hollywood

Του Κώστα Γιαννακίδη, 20.12.11
Τα λεφτά αναπαύονται στην Ελβετία και ο δικαιούχος του λογαριασμού είναι ένα διαβατήριο Λιβερίας με κάτοχο που ζει μόνο στα χαρτιά. Σταδιακά οι θρασείς θα εκλείψουν. Οι επίορκοι δεν θα γίνουν έντιμοι. Θα γίνουν πιο προσεκτικο

Οι λογαριασμοί του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, του κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, είναι χορτάτοι με ένα εκατομμύριο ευρώ που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα του ιδίου και της συζύγου του. «Είναι οι κόποι μίας ζωής» λέει. Αυτό επαναλαμβάνουν και άλλοι στενοί συνεργάτες του με χαρούμενους λογαριασμούς.

οι ευχές μας


Ρύθμιση Επιδόματος Προϊστάμενων Υποδιευθύνσεων Διοίκησης

Κατεβάστε εδώ το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (262/Α) με την αντίστοιχη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Δήλωνε «πατέρας 19 παιδιών» για να παίρνει επιδόματα

Ο συνταξιούχος αστυνομικός συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του ΟΑΕΔ τηςΝίκαιας, ενώ περίμενε στην ουρά για να πάρει κάποιο από αυτά τα επιδόματα.
Με πλαστά έγγραφα που έφτιαχνε ο ίδιος, όπως ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, πιστοποιητικά διαφόρων υπηρεσιών, πιστοποιητικά εργοδοτών και πλαστές σφραγίδες παρουσιαζόταν ως πατέρας 19 παιδιών.
Έτσι απέσπασε συνολικά 50.000 ευρώ που δεν δικαιούνταν.

«V- Strom Hellas Club»,«Χαμόγελο του Παιδιού»


Η Ελληνική λέσχη μοτοσικλετιστών «V-Strom Hellas Club» θέλοντας να συλλέξει χρήματα για να βοηθήσει στη βιωσιμότητα της οργάνωσης το «Χαμόγελο του Παιδιού», τύπωσε ένα ημερολόγιο για το 2012, το οποίο θα διαθέσει προς πώληση, στην τιμή των 5 ευρώ.
Χωρίς τη δική σας ενίσχυση, τα περισσότερα από 275 παιδιά-θύματα κακοποίησης που φιλοξενούνται στα 11 σπίτια της οργάνωσης θα βρεθούν χωρίς σπίτι. Με την αγορά του ημερολογίου στηρίζετε έμπρακτα το έργο που πανελλαδικά επιτελεί ώστε να μη χρειαστεί να κόψει τίποτα για τα παιδιά.

έχει αποφασίσει να μας τρελάνει

«Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις.Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δε διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει».
 Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (έχει αποφασίσει να μας τρελάνει.)

χίλιες λέξεις...

<Αν δεν θέλουμε να αφήσουμε τον κόσμο να βουλιάξει στο χάος , πρέπει να λευτερώσουμε την αγάπη που είναι φυλακισμένη στην καρδιά του κάθε ανθρώπου>> Νίκος Καζαντζάκης

Ηλίας Σιδηρόπουλος
Πρόεδρος Σωματείου ΥΕΘΑ ΓΕΣ Ν. Θεσ/νίκης

"Ρετάλια της κοινωνίας"


Μαζί με τα νερά, θα πετάξουν και το μωρό!
Αυτή η γνωστή ατάκα μού ήρθε στον νου, όταν χτες διάβασα πολλά άρθρα, γκάλοπ και ρεπορτάζ ορισμένων εφημερίδων, τα οποία απολύτως συντεταγμένα ζητούν να συνεχιστεί ο βιος της κυβέρνησης Παπαδήμου και πέραν του Μαρτίου.
Πού στηρίζουν όμως τη συλλογιστική τους όσοι θέλουν να συνεχιστεί το πείραμα Παπαδήμου και μας ζητούν να... ξεχάσουμε τις εκλογές;
Μα, στη διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση και βρίσκεται υπό διάλυση.

Ας πληρώσει και κανένας πλούσιος!


Στις περιόδους κρίσης είναι που φαίνονται οι αδυναμίες και, κατά μια λογική, οι αλήθειες - αυτές που καλύπτονται πίσω από την «ευημερία». Μια μεγάλη αλήθεια για την κρίση που περνά η Ευρώπη, είναι η έλλειψη προσωπικοτήτων, πράγμα που για την πολιτική έχει βαρύνουσα σημασία. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι μόνο δεν εμπνέουν, αλλά θα τολμούσε να ισχυριστεί κανείς ότι προκαλούν τον γέλωτα - πολλές φορές πικρό... Κάθε οικονομική κρίση στον καπιταλισμό χρειάζεται την πολιτική διαχείρισή της και, καθώς γινόμαστε μάρτυρες όλων αυτών των ραγδαίων και μάλλον δυσοίωνων εξελίξεων, διαπιστώνουμε ότι τα γεγονότα ξεπερνούν τους πολιτικούς. Αν, δε, προσθέσει κανείς και τις αντικειμενικές παθογένειες αυτής της Ένωσης, τα λάθη και τις παραλείψεις, όπως και τον ανταγωνισμό για την κυριαρχία, η απαραίτητη συνεκτική ύλη, που είναι η στοιχειώδης αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της Ένωσης, μοιάζει σαν να έχει ξεθυμάνει. Τη θέση της αλληλεγγύης κατέχουν οι εσωτερικές συμμαχίες, οι τάσεις, οι αγορές.

Χρόνια Πολλά από την ΑΔΕΔΥ



Χωρίς σχόλια!!

Στάθης

Ραγδαία αύξηση αιτήσεων πτώχευσης από επιχειρήσεις στη Θεσ/νίκη


Δεν «προλαβαίνει» να εκδικάζει τις υποθέσεις το Πολυμελές Πρωτοδικείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς συνολικά 558 αιτήσεις από εταιρείες της Θεσσαλονίκης έχουν προσφύγει για ένταξη στο άρθρο 99.
Από την ημερομηνία ισχύος του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα voria.gr, αιτήσεις για να προστατευτούν από τους πιστωτές τους έχουν υποβάλλει συνολικά 558 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και «παράθυρο» για άρση μονιμότητας


Του Ηλία Μπενέκου

Πέραν πάσης αμφιβολίας επιβεβαίωσε χθες ο Δημήτρης Ρέππας ότι έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε «παράθυρο» για άρση της μονιμότητας μέσω της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης. Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας θα ανταποκριθεί πλήρως στη δέσμευση που έχει αναλάβει για απομάκρυνση 150 χιλιάδων υπαλλήλων ως το 2015, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι από τη διαδικασία αυτή θα εξαιρεθούν οι περίπου 350.000 εκπαιδευτικοί και ένστολοι. Κατά συνέπεια ο «πέλεκυς» αφορά τους υπόλοιπους, από τους περίπου 680 χιλιάδες υπηρετούντες στο στενό δημόσιο, κάτι που πρακτικά συνεπάγεται θα αποχωρήσουν περίπου οι μισοί! Μοναδική προϋπόθεση όπως είπε ο κ. Ρέππας είναι ότι οι απομακρύνσεις θα γίνουν ύστερα από αξιολόγηση.

Στο τέλος δεν θα μείνει όρθιος κανείς.


Του Στέλιου Κούλογλου 
Στην αρχή έκοψαν τις συντάξεις κι αντικατέστησαν τη 13η και 14η σύνταξη μ’ ένα μικρό επίδομα. Μερικοί είπαν ότι το μέτρο δεν ήταν σωστό, γιατί οι συνταξιούχοι πλήρωναν μια ζωή για τη σύνταξή τους. Αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία, γιατί δεν είμαι συνταξιούχος. 
Ύστερα έκοψαν τους μισθούς και τα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων.Κάποιοι σχολίασαν ότι αυτό ήταν άδικο, γιατί μπορεί ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα να πάσχει πολύ και να χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση, αλλά αυτές οι οριζόντιες μειώσεις πλήττουν δικαίους και αδίκους. Αλλά δεν νoιάστηκα ιδιαίτερα, γιατί δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΗΣ 1ης Δεκεμβρίου 2011 ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 3ΩΡΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

      ΠΡΟΣ: Εκτελεστική Επιτροπή ΠΟΕ ΥΕΘΑ
                Γενικό Συμβούλιο
        "Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ομοσπονδία την πραγματοποίηση 3ωρων στάσεων εργασίας, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, με παράλληλες δράσεις που θα έχουν σαν χαρακτήρα την παρουσία μας στον χώρο, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αποφασιστικότητά μας για τη συνέχιση των αγωνιστικών μας παρεμβάσεων."
ακολουθεί ολόκληρό το κείμενο

Εγκύκλιος για τη μετάταξη/μεταφορά προσωπικού


Εφαρμογή διατάξεων του άρθρου 68 παρ. 1 και 2 του Ν. 4002/2011 και του
Ν. 4024 /2011 για τη μετάταξη/μεταφορά προσωπικού με γενικές ή ειδικές διατάξεις :http://www.ydmed.gov.gr/?p=976

Όποιος κατάλαβε....κατάλαβε!!!!


Στο τραπέζι απολύσεις και επέκταση εφεδρείας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων για τα έτη 2012 και 2013 και ύστερα από αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων, άφησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας που δεν απέκλεισε επίσης την πιθανότητα επέκτασης του μέτρου της εφεδρείας και σε άλλους εργαζομένους του Δημοσίου.Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η κυβέρνηση λέει "όχι" σε απευθείας απολύσεις και "ναι" μόνο σε απολύσεις "με σχέδιο, κριτήρια και αξιολόγηση", που θα βοηθούν στη μεταρρύθμιση του κράτους και υπό την προϋπόθεση να έχει προηγηθεί μελέτη για το προσωπικό και τις ειδικότητες, κάτι για το οποίο -όπως παραδέχτηκε- χρειάζεται χρόνος.

Στα σενάρια που πλέον βρίσκονται στο τραπέζι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζεται:

Π. Μπεγλίτης, ένας γνώριμος μας

Από τη Δευτέρα αναλαμβάνει εκπρόσωπος τύπου του ΠαΣοΚ ο πρώην υπουργός Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο «Βήμα», τον κάλεσε την Τετάρτη το πρωί οΓ. Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή και του ζήτησε να αναλάβει εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. 
Ο κ. Μπεγλίτης από τους πλέον στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου είχε χρηματίσει και εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών όταν ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών.

ανάθεση αρμοδιοτήτων


Προαγωγές Μονίμων και ΣΕΙΔ Υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ


ΠΡΟΣ:

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ


ΔΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Πίνακα Αποδεκτών «Β3»
ΥΔΝΣΗ ΔΚΟΥ/2ο


Τηλέφ. 2107762525, 2528
ΚΟΙΝ:

FAX: 2107714235


e-mail: gesdpp@army.gr


Φ.471.6/3/780800


Σ.4291


Αθήνα,  12 Δεκ 11
                                                                            Συν: 2 Διαπιστωτικές Πράξεις
                                           
ΘΕΜΑ:   Προαγωγές Μονίμων και ΣΕΙΔ Υπαλλήλων του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ

 ΣΧΕΤ:   α.   Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄/27-10-11) άρθρο 28
               β.  Εγκύκλιος Αρ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.17/882/οικ.21500/31-10-11/
                    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡ. ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
               γ.  Η από 8-12-11 «Διαπιστωτική Πράξη Κατάταξης Υπαλλήλων στους
                    βαθμούς του Ν.4024/2011»

          1.    Διαβιβάζεται το (γ) σχετικό που συντάχθηκε σε εφαρμογή των (α) και (β) όμοιων και παρακαλούμε όπως κοινοποιηθεί ενυπόγραφα σε όλους τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε σας, ώστε να λάβουν γνώση του βαθμού στον οποίο κατατάσσονται.    

          2.     Σε περίπτωση που υπάρχουν ενστάσεις, παρακαλούμε όπως αποσταλούν το ταχύτερο στο ΓΕΣ/ΔΠΠ με ΠΥΡΣΕΙΑ ή FAX (2107714235-2107715288) ή μέσω της εφαρμογής e-ΠΙΤΕΛΗΣ, προκειμένου να εξεταστούν για διόρθωση.

          3.   Για περαιτέρω διευκρινίσεις οι υπάλληλοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2107762548 (ΜΥ Κατσαρού Ελένη) και 2107762547 (ΜΥ Φερίδου Καλλιόπη).



Αθηνά Μαυρούκα
Ακριβές Αντίγραφο
ΜΥ ΠΕ/Α΄

Αναπληρώτρια Προϊσταμένου

Διεύθυνσης
Παναγιώτης Χρήστου

Μ.Υ. ΠΕ/Α’


Α.Δ.Ε.Δ.Υ Καταγγελία της 9.11.2011 εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών

Αθήνα 14.12.2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 434 
                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

       Οι μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για απολύσεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων μέσω εφεδρείας ή προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, συνεχίζονται και εντείνονται, με  αποτέλεσμα να δοκιμάζεται για μία ακόμα φορά ο σεβασμός και η τήρηση της συνταγματικής και νομοθετικής νομιμότητας.
Τις πρόσφατες εγκύκλιους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίες έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν και να προκαλέσουν πανικό στους εργαζόμενους, ώστε να σπεύσουν να αναγνωρίσουν την όποια εργασιακή προϋπηρεσία διαθέτει ο καθένας, προκειμένου να ενταχθούν άμεσα στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, ακολούθησε, χθες, νέα «εκβιαστική» εγκύκλιος εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών.

Αγρια λιτότητα 10ετίας μετά το καλοκαίρι της αποτυχίας


Ορίζοντα δεκαετίας για να καλυφθεί το χάσμα της ανταγωνιστικότητας, νέες αιματηρές παρεμβάσεις στο εργασιακό, τσουνάμι νέων μέτρων που περιλαμβάνουν περικοπές δαπανών ύψους 7,7 δισ. ευρώ, νέες ανατροπές στα κλειστά επαγγέλματα και απελευθέρωση των οδικών μεταφορών καταγράφει μεταξύ άλλων η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε ο επικεφαλής των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, το ελληνικό πρόγραμμα έχει επανέλθει σε τροχιά, καταγράφεται πρόοδος, αλλά υπήρχαν δυσκολίες στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Που το πάτε κύριοι;;

Που το πάτε κύριοι;; Την πλήρη διάλυση της κοινωνικής συνοχής με υπερβάλλουσα προσπάθεια καταφέρνετε!! 
Έτσι πέρα από το άδικο του Νόμου που θα δικαίωνε δήθεν τους χαμηλόμισθους, συντάσσουμε και μια παράγραφο που το οικονομικό όφελος είναι μηδαμινό και καταφέρνει να διαιρέσει τους υπαλλήλους χάνοντας διαφορετικά ο καθένας, μιλάμε για τον πλεονάζον χρόνο των ενταγμένων στα κλιμάκια ο οποίος  είναι διαφορετικός στον καθένα.. καταργείται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα άλλος να χάσει και τρία χρόνια και άλλος μια μέρα(N,4024/2011 αρθο29 παρ.1 εδαφιο 2)

                                              Ηλίας Σιδηρόπουλος
                                          Πρ Σωματείου ΥΕΘΑ ΓΕΣ Ν. Θεσνίκης

Χωρίς σχόλια!!


Παρακράτηση σύνταξης


γραπτές εξετάσεις για προϊσταμένους

Όχι άλλα Σταυρωμένα Χριστούγεννα


Από το Μαρικάκι
Μετά από μήνες υστερίας για την 6η δόση που διακυβεύεται, τη νέα δανειακή σύμβαση που μένει στον αέρα, την επιβίωση του ευρώ που κρέμεται από το αν θα γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, τις μεταρρυθμίσεις που καθυστερούν (όπου «μεταρρυθμίσεις»: πουλάμε κράτος σε τιμή ευκαιρίας) επιστρέψαμε ξανά στα ίδια.
Μεσολάβησε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, αλλά δε βαριέσαι. Ήταν μηντιακό και είχε άλλη χάρη. Άσε που δεν είχε και αίματα.
Η κατάσταση  λοιπόν... ομαλοποείται στους γνώριμους ρυθμούς «έρχεται η τρόικα», ζητάει νέα μείωση μισθών και συντάξεων, νέους φόρους, νέες θυσίες και γενικώς , το κεφάλι του νεόφτωχου Έλληνα επί πίνακι.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Καταγγελία για τις νέες διαλυτικές παρεμβάσεις στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τις νέες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Αθήνα 13.12.2011
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 432

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



          Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Τρικομματικής Κυβέρνησης και της Τρόικα, για την πορεία του προγράμματος και της συμφωνίας για τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, αποκαλύπτουν, για μια ακόμη φορά, ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και προωθούνται στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής, στοχεύουν στη συνέχιση των απολύσεων στο Δημόσιο και στη διάλυση του όποιου Κοινωνικού Κράτους έχει απομείνει.
          Ειδικότερα, οι αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στο Δημόσιο, χωρίς εναλλακτικό - ορθολογικό μοντέλο στην πράξη και με βάση τους στόχους της Κυβέρνησης και τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, θα οδηγήσουν στην κατάργηση και συγχώνευση πολλών Υπηρεσιών και Οργανικών Μονάδων, στην παραπέρα επιβάρυνση των πολιτών για δημόσια και κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, καθώς και σε επιπλέον απολύσεις προσωπικού.

Επιμένουν, 30.000 εφεδρείες όταν μέτρησαν μόνο 643 (!)


Υπό την απειλή της υλοποίησης άμεσων απολύσεων στο Δημόσιο πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα κι όλα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα μετεξελιχθούν σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ δανειστών και πολιτικής ηγεσίας, με δραματικό υποκείμενο τους 30.000 δημοσίους υπαλλήλους και φόντο το άστρο των Χριστουγέννων...
Στη χθεσινή συνάντηση ο κ. Ρέππας ενημέρωσε τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία, καθώς και προσχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος, που αφορά βαθιές παρεμβάσεις στη δομή και λειτουργία του Δημοσίου, στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Υφεση και Δημοκρατία

Του Πωλ Κρούγκμαν, TO BHMA/ The New York Times
Είναι καιρός να αρχίσουμε να αποκαλούμε την τρέχουσα κατάσταση με το όνομα της: είναι ύφεση. Σύμφωνοι, δεν είναι ένα ολοκληρωμένο ριπλέι της Μεγάλης Ύφεσης, αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά. Η ανεργία τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ευρώπη, παραμένει καταστροφικά υψηλή. Ηγέτες και θεσμοί απαξιώνονται όλο και περισσότερο. Και οι δημοκρατικές αξίες βρίσκονται υπό πολιορκία. Ως προς το τελευταίο σημείο, δεν κινδυνολογώ. Τόσο στο πολιτικό όσο και στο οικονομικό μέτωπο είναι σημαντικό να μην πέσουμε στην παγίδα της σύγκρισης με το Κραχ. Η υψηλή ανεργία δεν είναι «καλή», μόνο και μόνο επειδή δεν έχει φτάσει στα επίπεδα του 1933: και οι δυσοίωνες πολιτικές τάσεις δεν πρέπει να απορρίπτονται, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει εμφανιστεί ακόμη κάποιος Χίτλερ.

σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας


Ενωση τέως βουλευτών: «Δεν διεκδικούμε αναδρομικά»

Αυτές τις δηλώσεις γιατί δεν τις ακούσαμε από κανένα 'αντικειμενικό" δελτίο ειδήσεων που αρέσκεται να επιδίδεται στην αποδόμηση του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του συλλήβδην;; "Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης τέως βουλευτών, «όλος ο θόρυβος έγινε επειδή οι δικαστές πιεζόμενοι από την κυβέρνηση να βγάλουν για τους βουλευτές αντίθετη απόφαση απ’ ό,τι για τους εαυτούς τους, τούς φέρνει σε δύσκολη θέση, γιατί ο Νόμος και το Σύνταγμα λειτουργεί ενιαία για δικαστές και βουλευτές».«Αν βγάλουν αρνητική απόφαση για τους βουλευτές», είπε, «δημιουργείται μείζον κοινωνικό θέμα, γιατί θα πρέπει να δώσουν πίσω όσα έχουν πάρει μέχρι σήμερα» και έκανε λόγο για πιέσεις που ασκούνται στους βουλευτές να αποσύρουν τις αιτήσεις ώστε να μην αναγκαστούν οι δικαστές να βγάλουν αρνητικές αποφάσεις. «Εμείς», ξεκαθάρισε, «ζητουμε και περιμένουμε να βγουν αποφάσεις και επιζητούμε να είναι αρνητικές, αλλά πρέπει να ισχύσει η απόφαση για όλους, δικαστές και βουλευτές»."

«Οι πλάσαντες τα ερείπια»


Θα σας το πω αλλά μην το πείτε. Σήμερα το απόγευμα ο Δήμος της Αθήνας θα στήσει στην Ομόνοια ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δωδεκάμισι μέτρα θα είναι. Και μην αρχίσετε, πού το βρήκε, ποιος το αγόρασε, γιατί στις αποθήκες το είχε. Είναι αυτό που έστηνε κάποτε στο Σύνταγμα. Την Τρίτη το βράδυ, αν όλα πάνε καλά, θα ανάψουν και τα φωτάκια του. Στην ρίζα του θα υπάρχει και μια φάτνη, να πηγαίνουν τα παιδάκια να φωτογραφίζονται. Θα μου πείτε, ποια παιδάκια πάνε πια στην Ομόνοια; Αυτά τέλος πάντων που έχουν τολμηρούς γονείς. Ή μάλλον, φτωχούς - που δεν έχουν πού αλλού να πάνε.

Υπάρχει διέξοδος; του Νίκου Κοτζιά


Συχνά οι αναγνώστες αυτής της στήλης θέτουν σε επιστολές τους το ερώτημα αν υπάρχει διέξοδος για τη χώρα και πόσο ρεαλιστική μπορεί να είναι. Ας μου επιτραπεί, λοιπόν, να επισημάνω ορισμένες ενδεικτικές πλευρές μιας τέτοιας διεξόδου.
Η διέξοδος δυσκολεύτηκε και άλλο
Καταρχάς πρέπει να πω, ότι η διέξοδος αναγέννησης της χώρας δυσκολεύεται όλο και περισσότερο εξαιτίας δύο παραγόντων.
Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του Κόμματος του Μνημονίου (τρόικα, διαπλοκή, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ Λάος και ακόλουθοι) συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα που αποδιοργανώνουν την ελληνική κοινωνία στο μέγιστο πλέον βαθμό. Κατά συνέπεια κάθε μέρα που περνά, με αυτές τις δυνάμεις επικεφαλής της χώρας, δυσκολεύεται η ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας και η αναγέννηση της Ελληνικής Κοινωνίας.

116 βουλευτές ζητούν αναδρομικά!!!!!


Αναδρομικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ συν τους τόκους αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη διεκδικούν με αγωγές που έχουν καταθέσει στα διοικητικά δικαστήρια, 117 πρώην βουλευτές και συνταξιούχοι βουλευτές. Οι 114 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. 
Όπως ισχυρίζονται παράνομα και κατά παράβαση του Συντάγματος δεν πήραν και αυτοί τις αυξήσεις που δόθηκαν με απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 στους δικαστές. Τότε οι μισθοί των προέδρων των 3 Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας-Αρείου Πάγου,Συμβουλίου Της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου-εξομοιώθηκαν με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Με την απόφαση του Μισθοδικείου στους δικαστές δόθηκαν και αναδρομικές διαφορές της πενταετίας 2000-2005. 

Οι εκλογές δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας

Του Kωστη Στεφανοπουλου*
Θα αρχίσω από τα χιλιοειπωμένα και χιλιοσυζητημένα. Οτι βρισκόμεθα δηλαδή προ ενός βαράθρου οικονομικού, και όχι μόνον, έτοιμου να μας δεχθεί και να μας εξαφανίσει ως λαό τουλάχιστον για δέκα και περισσότερα χρόνια. Συνταγές σωτηρίας υποστηρίζονται από διάφορες και διαφορετικές πλευρές, αλλά καμία δεν θέτει ως υπέρτερο στόχο την προβολή του εθνικού συμφέροντος έναντι του κομματικού. Αντιθέτως.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Έρχεται η τρόικα με 7 νέα μέτρα

Του Κώστα Τσαχάκη

Φάκελος… με την ένδειξη «νέα μέτρα για το 2012» περιέχεται στις αποσκευές των επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι καταφθάνουν στην Αθήνα και αρχίζουν από μεθαύριο Δευτέρα διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Σε Κομισιόν και ΔΝΤ εμφανίζονται πλέον πεπεισμένοι πως η φετινή δημοσιονομική προσαρμογή είναι αμελητέα καθώς το έλλειμμα κινείται προς την περιοχή του 10% του ΑΕΠ , πολύ κοντά στο κλείσιμο του 2010 (10,6%) και ως εκ τούτου πιστεύουν ότι αποτελεί μονόδρομο η λήψη πρόσθετων μέτρων για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος εντός του επόμενου έτους.

μήνυμα ελήφθη;

-Θεούλη μου βοήθα τους, να δώσουν "σάρκα και οστά" στις αγορές που πάντα χτυπούν και πάντα κερδίζουν!!! τόσο αόρατος είναι ο εχθρός ή τόσο λίγοι (ποσοτικά και σε ικανότητες) είναι οι μαχητές που μάχονται για το καλό μας...

15 Δεκέμβρη Ημέρα Δράσης - Κήρυξη Στάσης Εργασίας

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Οι τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης φανερώνουν με τον πιο σαφή και απροκάλυπτο τρόπο τα αντιλαϊκά σχέδια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των δανειστών, οι οποίοι με πρόσχημα το Χρέος, επιδιώκουν να αφαιρέσουν από τους εργαζόμενους και τους λαούς κάθε κατάκτηση και δικαίωμα που έχει κερδηθεί με αγώνες τον τελευταίο αιώνα.
Αποκαλύπτεται, πλέον, ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό – παρά τις έντονες ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει στην Ελλάδα εξαιτίας του πελατειακού πολιτικού συστήματος – και δεν οφείλεται στο υποτιθέμενο «τεράστιο» Δημόσιο ή στους δήθεν «τεμπέληδες Έλληνες».

Οι... στρατιές του Πενταγώνου!

Συνωστισμός συνεργατών στα τέσσερα υπουργικά γραφεία του Πενταγώνου. Μέχρι χθες είχαν φτάσει αισίως τους 174! Παρότι ακόμη δεν έχουν φτάσει από το Μέγαρο Μαξίμου οι αρμοδιότητες των δύο αναπληρωτών υπουργών Αμυνας, στα υπουργικά γραφεία έχουν «τρυπώσει»:
101 άτομα στο επιτελείο του Δ. Αβραμόπουλου, 
20 άτομα στον Γ. Ραγκούση, 
13 άτομα στον Γ. Γεωργίου και 
40 άτομα στον Κ. Σπηλιόπουλο. Και να φανταστεί κανείς ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα παίρνουν και υπερωρίες!
http://www.ethnos.gr

Στοιχεία αποχώρησης υπαλλήλων


Στοιχεία αποχώρησης υπαλλήλων από το Δημόσιο, όπως δηλώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες Υπουργείων, Φορέων, ΟΤΑ κ.λπ., μέχρι τα μεσάνυχτα της 7/12/2011 (αρχείο .xls).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου