Νέος γύρος απολύσεων στο Δημόσιο το 2014


Του Ηλία Μπενέκου
Ακούγοντας κανείς τους επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να περιγράφουν την πορεία του εγχειρήματος της διαθεσιμότητας και της επιχείρησης για δραστική μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στο Δημόσιο, θα υπέθετε ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως απλή διαδικασία και αυτό γιατί αφενός ο αριθμός μειώνεται με τις μαζικές αποχωρήσεις και αφετέρου γιατί όσοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα επανατοποθετούνται σε νέες θέσεις και μάλιστα εντός ενός μηνός. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Οδηγός για μετακινήσεις υπαλλήλων


ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Το θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας που θα ισχύσει στον δημόσιο τομέα περιλαμβάνεται σε δύο αποφάσεις που έχει υπογράψει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκης και αναμένεται να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα.
Το περιεχόμενο των υπουργικών αποφάσεων, που αποκαλύπτει το «Εθνος», περιγράφει βήμα προς βήμα τη διαδικασία μετακίνησης του προσωπικού στον δημόσιο, τομέα η οποία θα ισχύσει στο μέλλον. Στις μετακινήσεις θα προκριθούν οι περίπου 2.000 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ θα υπάρξει βαθμολόγηση των κριτηρίων με τα οποία θα μεταταχθεί το προσωπικό μετά την αξιολόγηση στην οποία θα υποβληθεί από το 2013.

Καλές Γιορτές....


Διευκρινιστική εγκύκλιος για τη διαθεσιμότητα


Διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία καθορίζεται ποιοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη διαδικασία πρόσληψής τους, απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η εγκύκλιος αφορά όσους ανήκουν σε θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ειδικοτήτων Διοικητικού (Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων).
Οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, είναι:

Ανακοίνωση της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ σχετικά με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Α.Κι.Σ.


"Πάγο" στις διαθεσιμότητες υπαλλήλων στο ΥΕΘΑ έβαλε η δικαιοσύνη!


Στον “πάγο” μπαίνει η διαθεσιμότητα στα Γενικά Επιτελεία και στο ΥΕΘΑ. Τρεις υπάλληλοι του ΓΕΑ κέρδισαν την προσφυγή που είχαν κάνει στα διοικητικά δικαστήρια, τα οποία με την απόφασή τους “παγώνουν” την απόφαση διαθεσιμότητάς τους.

Ανάλογη απόφαση αναμένεται σήμερα και για υπάλληλο του ΓΕΣ.

Οι υπάλληλοι του ΥΕΘΑ ήταν οι πρώτοι που άσκησαν προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας και φαίνεται ότι σε πρώτη φάση δικαιώνονται.

πηγή    OnAlert

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Η σημερινή συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια συγκυρία που:

1. Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και τις ασκούμενες πολιτικές, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εξακολουθούν να αναπαράγουν την ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική μνημονική πολιτική.

2. Το Δημόσιο και οι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνητικών πολιτικών και “επιθέσεων”, που προωθούνται σε εφαρμογή του μνημονίου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 304 ΠΕΒ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι η σύνθεση του  Δ.Σ. του Σωματείου που προήλθε  από  τις  εκλογές  της 07/12/2012  είναι  η παρακάτω:
Πρόεδρος                                                 Χολέβας Κων/νος
Αντιπρόεδρος                                         Αγγελής Αθανάσιος
Γεν. Γραμματέας                                     Φωτόπουλος Γεώργιος
Ταμίας                                                       Διαμαντάκος Γεώργιος
Αναπλ. Γραμματέας                               Τζίμας Δημήτριος

                                                             ΜΕΛΗ

·       Δημητρίου Γεώργιος
·       Βογιατζής Γεώργιος
·       Θεοχάρης Αθανάσιος
·       Καρανικόλας Βασίλειος


                                                          Για το Δ.Σ.

                          Ο                                                                                     Ο
                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



                 Χολέβας Κων/νος                                                             Φωτόπουλος Γεώργιος

Οι αδιόριστοι ΔΕ της 6Κ2008


Πόσο μειώνει τους μισθούς του 2013 η παρακράτηση


Ρεπορτάζ: Ελενα Λάσκαρη

Μεγάλες απώλειες θα έχουν στις μηνιαίες αποδοχές τους από τον Ιανουάριο του 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ, αλλά και μισθωτοί με παιδιά που έχουν χαμηλότερες αποδοχές.
Η εφαρμογή της νέας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος με συντελεστές από 22% έως και 42% θα γίνει στα εισοδήματα του 2013 τα οποία θα αποτυπωθούν στις δηλώσεις του 2014, η μηνιαία παρακράτηση φόρου όμως θα αλλάξει από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν κατά την πληρωμή των αποδοχών του Ιανουαρίου μικρές αυξήσεις αποδοχών, έως 28 ευρώ τον μήνα για ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 9.000-10.000 ευρώ.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Καταγγελία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που οδηγεί σε απολύσεις

Αθήνα, 12.12.2012
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 334

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου δια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εμμένει στην ανάλγητη και καταστροφική πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, οδηγώντας έτσι με συνοπτικές διαδικασίες σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να διασπάσει τη συνοχή των εργαζομένων και το κοινό μέτωπο, υλοποιεί την πρωτοφανή διαδικασία ένταξης σε διαθεσιμότητα όλων των ΔΕ ΙΔΑΧ, των καθοριζόμενων από το σχετικό νόμο κλάδων και ειδικοτήτων και «μπλοκάρει» το σύστημα πληρωμής στη μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π), ανεξάρτητα από το αν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου για τη Διαθεσιμότητα ή όχι.

Μισθωτοί - Συνταξιούχοι σηκώνουν τα περισσότερα φορολογικά βάρη


Μισθωτοί και συνταξιούχοι «σηκώνουν» τα περισσότερα φορολογικά βάρη και στηρίζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού όπως προκύπτει από τα στοιχεί που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ειδικότερα, η επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν το 2011 (εισοδήματα 2010) δείχνει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν εισοδήματα ύψους 81,8 δισ. ευρώ και κατέβαλαν φόρους ύψους 5,73 δισ. ευρώ, ήτοι το 55% των συνολικών φορολογικών εσόδων.

ολομέλεια Διοικήσεων Σωματείων της ΠΟΕ ΥΕΘΑ

Στην ημερίδα και την ολομέλεια Διοικήσεων Σωματείων της ΠΟΕ ΥΕΘΑ (13-14/12), από το σύλλογο μας θα συμμετάσχουν:
Δήμος Χατζηπασχάλης
Πρόεδρος "Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας"-
μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΟΕ ΥΕΘΑ
Ηλίας Σιδηρόπουλος :Αντιπρόεδρος Επιτροπής Πιστοποιήσης ΠΟΕ ΥΕΘΑ
Φώτης Δημόπουλος: Γραμματέας "Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας"
Ιωάννα Κουτσογεωργοπούλου: μέλος "Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας"

Οδηγός για τους φόρους- Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν


Της Μαρίας Βουργάνα
Από την επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ στελέχη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι το νομοσχέδιο γίνεται καταρχήν αποδεκτό. Μένει ωστόσο να αποσαφηνιστούν ορισμένα ζητήματα που βρίσκονται ακόμη «ανοικτά» προς διαβούλευση τόσο με την τρόικα όσο και με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως έλεγαν αρμόδιοι παράγοντες.
Σε κάθε περίπτωση το φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει πρόσθετους φόρους για τους περισσότερους φορολογουμένους και ειδικά για τα μεσαία εισοδήματα.
Από τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις και παρά τις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, θίγονται κυρίως οι φορολογούμενοι με παιδιά.

εγκύκλιος Μανιτάκη για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο


Με την επισήμανση ότι «η νόμιμη προθεσμία έχει εκπνεύσει», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης -με διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου- καλεί όλους τους φορείς, που υπάγονται στις διατάξεις της εφεδρείας, να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων και να προβούν στην αποδέσμευση των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ημερίδα ΠΟΕ ΥΕΘΑ-Διαβαλκανικού Ινστιτούτου



17 ολομέλεια διοικήσεων...


ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Από 15% έως 38,14% το «κούρεμα» στα εφάπαξ


Μειωμένα με... τρεις ταχύτητες (κατά 15%, 34,27% και 38,14%, ανάλογα με το χρόνο εξόδου από την υπηρεσία) θα είναι τα εφάπαξ που θα καταβάλλει, σταδιακά μετά την εκταμίευση της δόσης από τις Βρυξέλλες, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων σε όσους δεν έχουν εισπράξει κανένα ποσό. Οπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ταμείου Ν. Καλάκος στην «Η», με βάση τις διαδοχικές μειώσεις που έχουν επιβληθεί από το 2010 έως και τον τελευταίο νόμο 4093, το μέσο εφάπαξ των 45.000 ευρώ για όποιον έχει αποχωρήσει από την 1/1/2010 - 31/7/2010 θα καταβάλλεται μειωμένο κατά 15%, δηλ. θα είναι 38.250 ευρώ (-6.750 ευρώ), για αποχώρηση από την 1/9/2010 - 31/12/2010 θα είναι 29.578,50 ευρώ (-15.421,50 ευρώ, ποσοστό -34,27%) και από την 1/1/2011 και μετά 27.837 ευρώ (-17.163 ευρώ, -ποσοστό -38,14%).

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου για τις πειθαρχικές διώξεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Αθήνα, 4.12.2012

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου

03.12.2012


Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων που επιχειρείται να στηθεί προκειμένου να απολυθούν συνάδελφοι, μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Τόσο οι διατάξεις του Ν. 4093/2012, με την κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, όσο και η ανάσυρση παλαιών ΕΔΕ και η άσκηση νέων πειθαρχικών διώξεων για ζητήματα που άπτονται της ελευθερίας έκφρασης γνώμης, της κοινωνικής δράσης και της συνδικαλιστικής παρέμβασης επιδιώκεται να αξιοποιηθούν, για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Kλιμάκωση αγωνιστικων κινητοποιήσεων

Αθήνα, 5.12.2012
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 325

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου, με μπροστάρη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατ' εντολή των επικυρίαρχων δανειστών - τοκογλύφων οδηγεί σε διάλυση, με συνοπτικές διαδικασίες, τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων

Κατεβάστε εδώ το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης σχετικά με τον καθορισμό της διαδικασίας χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων.

Πολεμική Αεροπορία...ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!!!

τοποθετήσεις προϊσταμένων στην Πολεμική Αεροπορία.....αν ο αγώνας τώρα δικαιώνεται λεβέντες κρίμα για τις επιλογές σας!!!

Παρακάμπτει ο Α. Μανιτάκης τις αντιδράσεις για τη διαθεσιμότητα


Με μια γνωστή συνταγή για την κυβέρνηση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης(στηριζόμενος από ΔΗΜΑΡ) παρακάμπτει τις αντιδράσεις των φορέων για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Αφορά σε όλους τους φορείς που αρνούνται να δώσουν καταλόγους.
 
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε σήμερα ο κ. Μανιτάκης προβλέπει ότι  για όσους φορείς και υπηρεσίες δεν στέλνουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων τους, οι λίστες με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα προκύψουν από τη βάση δεδομένων της απογραφής του 2012.

Κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 6.250 υπάλληλοι


Εξειδικεύονται στο Μνημόνιο τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2013. Επίσης γίνεται αναφορά σε πιθανές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό με την ολοκλήρωση αναλογιστικών μελετών αλλά και στην τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων.
Πιο αναλυτικά, στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρων κινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης των επίορκων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου