Καταγγελία - Ψήφισμα του Γ.Σ. της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ της 30/07/13

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ψήφισμα Γ.Σ. της 30/07/2013
  1. Είναι φανερό ακόμα και στον πιο δύσπιστο, ότι το οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση, με την εντολή της τρόικα, δεν βγαίνει. Οδηγούμαστε  με μαθηματική ακρίβεια σε νέο μνημόνιο, σε νέα μέτρα κάθε μορφής και είδους, που έχουν κοινό χαρακτήρα την βαρβαρότητα, την κοινωνική αναλγησία, τη φτώχεια, την συντήρηση της ύφεσης, την υπονόμευση οποιασδήποτε ανάκαμψη και ανάπτυξης.
  2. Οι απολύσεις στο δημόσιο εντασσόμενες στην αποτυχημένη οικονομική συνταγή της λιτότητας, δεν οδηγούν στην μεταρρύθμισή του, αντίθετα στην απορρύθμιση του και έχουν τιμωριτικό και μόνο χαρακτήρα, ικανοποιώντας την ιδιοληψία κάποιων.
  3. Οι απολύσεις στο ΥΠ.ΕΘ.Α. σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και της μειωμένης κάλυψης των υφιστάμενων οργανικών θέσεων, δεν οδηγούν στην προώθηση του έργου και της Αποστολής της Άμυνας της χώρας, αντίθετα μετατρέπει το Υπουργείο Άμυνας σε Υπουργείο Στρατιωτικών, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία σύγχρονη Δημοκρατική χώρα.

  • Ούτε μια διαθεσιμότητα, ούτε μία απόλυση
  • Όχι στην αποδυνάμωση της αμυντικής δομής της χώρας
  • Ενίσχυση του πολιτικού προσωπικού με μετατάξεις και προσλήψεις  σταθερής και μόνιμης σχέσης εργασίας.
  • Με κάθε μέσο και τρόπο θα αντισταθούμε σε κάθε απόλυση.
  • Το πολιτικό προσωπικό δεν θα είναι υπεύθυνο για την διατάραξη της εργασιακής ειρήνης στο ΥΠ.ΕΘ.Α.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Το παρόν ψηφίστηκε ομόφωνα


ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΠΟΕ/ΥΕΘΑ

μας αφορά όλους....αρκετά !!!


ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η τρίωρη στάση εργασίας

Με απόφαση της ΠΟΕ ΥΕΘΑ, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ η τρίωρη στάση εργασίας που κηρύχθηκε,  για τους Νομούς πλην Αττικής. Κρατάμε ψηλά το δίκιο μας.Εκτιμήθηκε πως πρέπει να ενισχυθεί η τρίωρη που κήρυξε για αύριο η ΑΔΕΔΥ για την Αττική , εφόσον τι ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα Υπουργεία.

Προοδεύουμε μέχρι τελικής πτώσεως!!

Δημήτρης Μηλάκας

Νομίσατε ότι τελειώσαμε; Ότι ψηφίστηκαν τα τελευταία των τελευταίων μέτρων; Ότι καθαρίσαμε με τα πολυνομοσχέδια, και τη διακυβέρνηση με προεδρικά διατάγματα; Αμ δε…
Η τελευταία έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε χτες το απόγευμα μας αναγνωρίζει μια κάποια …πρόοδο αλλά περιγράφει σαφέστατα τα νέα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, του δανείου του Οκτωβρίου που κι αυτό κατά 98% θα καταλήξει στα σεντούκια αυτών που μας το δανείζουν!. Για σκεφτείτε το λίγο. Μας δανείζουν εντόκως 100 και εισπράττουν άμεσα το 98% απ’ αυτό το ποσό, για εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων, αφήνοντας καβάτζα τους τόκους που τρέχουν και εμείς πληρώνουμε για το 100% του συνολικού ποσού.

Δέκα διευκρινίσεις για την πειθαρχική ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων

Απαντήσεις σε δέκα ερωτήματα για την περαιτέρω ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στον δημόσιο τομέα, έδωσε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να περιοριστούν τα φαινόμενα ατιμωρησίας και να εντοπιστούν οι «κοπανατζήδες».
Παράλληλα, το υπουργείο περνάει «από κόσκινο» τους ατομικούς φακέλους και τα μητρώα των δημοσίων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο δε αυτό, για το υπουργείο αποτελεί προτεραιότητα ο έλεγχος και η διασταύρωση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας σε συνεργασία με τα ξένα ινστιτούτα που λειτουργούν στην Ελλάδα και τα οποία παρέχουν πτυχία ξένων γλωσσών (Βρετανικό Συμβούλιο, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Ινστιτούτο Γκαίτε κλπ).

συνάντηση Ομοσπονδίας με τους Προέδρους των Σωματείων από όλη τη χώρα

Η λίστα με τους υπαλλήλους ανά υπουργείο που πλεονάζουν και θα μπουν σε διαθεσιμότητα

Από όλα υπουργεία θα βρεθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συμπληρωθεί το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, όπως αποφασίστηκε τη Τρίτη στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Θα πρόκειται πρωτίστωςγια υπαλλήλους χαμηλών προσόντων.
Οι περισσότεροι θα είναι οι υπάλληλοι από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σε αυτήν τη φάση, καθώς ο υπουργός Υγείας έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την κινητικότητα 1.342 υπαλλήλων νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και γιατρών, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε άλλες μονάδες.

Στις 614.000 κυμαίνεται συνολικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων


Τους 614.053 φθάνουν οι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, που εργάζονται στον Δημόσιο τομέα με βάση τις λίστες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ, όπως ανακοινώθηκε τα στοιχεία θα αναρτώνται σε μόνιμη βάση στο Διαδίκτυο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκαινίασε τον νέο δικτυακό τόπο της κυβέρνησης http://apografi. yap.gov.gr, όπου καταγράφεται αναλυτικά ανά μήνα ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, πειθαρχικής δίωξης ή έχει αποχωρήσει.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: Πόσοι ποιοι και πως κινδυνεύουν στην Άμυνα - Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΕΘΑ αποκαλύπτει

"Δεν περισσεύει ούτε ένας στο χώρο της Άμυνας", λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΕΘΑ Χρήστος Μουστάκας μιλώντας στο Onalert. Και αναφέρεται όχι μόνο στους πολιτικούς υπαλλήλους τους οποίους εκπροσωπεί, αλλά και για τους στρατιωτικούς για τους οποίους δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθούν -κάποιοι απ΄ αυτούς- στην ίδια περιπέτεια της "διαθεσιμότητας- απόλυσης".

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΕΘΑ επισημαίνει ότι από τους 7500 υπαλλήλους που υπηρετούν σ΄ όλη την Ελλάδα μόλις το 15% είναι διοικητικοί και δεν φθάνουν σε καμία περίπτωση για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες του ΥΠΕΘΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ONALERT:

http://www.onalert.gr/stories/apolyseis-posoi-poioi-kai-pos-kindyneoun-stin-amyna

Με Προεδρικό Διάταγμα οι απολύσεις στο Δημόσιο


Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων (ΠΔ) και χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Βουλής με την τροπολογία που κατέθεσαν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Τα ΠΔ θα πρέπει να λαμβάνουν την γνωμοδότηση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα των περιεχομένων τους.

Η τροπολογία εφεξής δίνει τη δυνατότητα με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ.

τον γνωρίζουμε το δρόμο...


το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου

Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε…έτσι νόμιζες. Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συναδελφέ μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.

Το επόμενο στάδιο των διεθνών κοτζαμπάσηδων είναι εν δράσει........ Πολλά είναι σε ενέργεια την ώρα που εσύ αγανακτείς με το «μαύρο της ΕΡΤ» ή για την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων που λείαν συντόμως θα γίνουν 450.000, ή για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και οδήγηση χιλιάδων συνανθώπων μας στην ανεργία . Είναι πολλά που έχουν μπει σε λειτουργία και εσύ δεν παίρνεις μυρωδιά. Η φίμωση της δήθεν ελευθερίας και η αγανάκτηση για το χαμένο σίγουρο μεροκάματο πουλάνε. Εγκλωβίζουν το οπτικό σου πεδίο εκεί ακριβώς που θέλουν. Δεν θα πάρεις μυρωδιά για το τι σου έχουν έτοιμο το επόμενο πρωί του τελευταίου σου ήσυχου ύπνου. Είναι πολύ εύκολο πλέον να τελειώνουν με το Πολιτικό Προσωπικό στο ΥΕΘΑ ..αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτε δεν χάθηκε και τίποτε δεν παραδίδεται αμαχητί...και Πολιτικό Προσωπικό και αμυνα ειναι στενα συνδεδεμένα , γιατί για μας η άμυνα ειναι η ψυχή μας ...

Δεν ήταν η Ελλάδα η πρώτη χώρα που έγινε υποτελής σε δάνεια. Είναι όμως η πρώτη χώρα παγκοσμίως που δεν έχει χάσει απλά την εθνική της κυριαρχία αλλά την ελευθερία σωματική και συναισθηματική των πολιτών της υπό δημοκρατικού καθεστώτος. Έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα οι αντίπαλοι γνωρίζοντας καλά ότι αυτόν τον λαό δεν του κάνεις κατά μέτωπο επίθεση αλλά τον διασπάς χρόνια πριν σε '' συναισθηματικούς αφελείς '' και '' υλιστές λαμόγια'' και του γκρεμίζεις σιγά-σιγά και σταθερά όλα τα γεφύρια. Δημιούργησαν μία τεράστια φάκα στην οποία πέσαμε όλοι ανεξαιρέτως κοιτώντας ο καθένας μας ό,τι θεωρούσε ιερό.
Άλλος τις αξίες και άλλος τον εαυτό του. Συμπολίτευση και «συμπολιτευομένη αντιπολίτευση» ήταν τα όπλα των αιωνίων εχθρών σου..
Γιάννης Ιορδανιδης, μέλος Γενικού Συμβουλιού ΠΟΕ ΥΕΘΑ

600 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα από το ΥΠΕΘΑ

600 υπάλληλοι από το χώρο της Άμυνας θα τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα. Ο χώρος της Άμυνας, της Υγείας και της Παιδείας είναι αυτοί που θα "ματώσουν" περισσότερο απ΄ όλους . Όπως. συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια
 
Από 4.800 ως και 5.000 είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τον Σεπτέμβριο, ώστε να ολοκληρωθεί ο αριθμός των 12.500 που υποχρεούται η χώρα να “διώξει” από το δημόσιο.

Πρωταθλητής στη διαθεσιμότητα αναδεικνύεται το υπουργείο Παιδείας, ενώ ακολουθεί το υπουργείο υγείας, αλλά και το Άμυνας.

Διοικητικοί υπάλληλοι είναι εκείνοι που θα δουν πρώτοι την έξοδο, όμως δεν θα γλιτώσει από την εφεδρεία και το εξειδικευμένο προσωπικό των υπουργείων.

 
Ουσιαστικά όμως δεν υπάρχει υπουργείο το οποίο να μην έχει δώσει αριθμό υπαλλήλων που θα βγει σε διαθεσιμότητα ώστε να κλείσει ο πρώτος κύκλος μέχρι τον Σεπτέμβριο.
 
Φυσικά μετά έπεται συνέχεια αφού η τρόικα απαιτεί σύνολο 25000 υπαλλήλων.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πάντα έτοιμοι!!!

Για ο,τι ακούγεται και γράφεται περί διαθεσιμότητας στο Άμυνας...αν και άμυνα μπορούμε στην επίθεση και το καλοκαίρι. Πάντα έτοιμοι!!!

Στοπ στις περικοπές το 2014 - Καμία απόλυση στο ΥΠΕΘΑ

"Περικοπές σε εν ενεργεία και απόστρατους δεν θα γίνουν" είπε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ.
Η απόφαση οριστικοποιήθηκε όπως είπε χθες βράδυ σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η τρόϊκα ζητούσε όπως είπε ο Αβραμόπουλος 300 εκατομμύρια από την άμυνα! Τελικά επήλθε συμφωνία με την δέσμευση να κοπούν 100 εκατομμύρια από τους εξοπλισμούς τα οποία όπως είπε έχουν βρεθεί.
Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ.

Κατατέθηκε στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δόσης


Κατατέθηκε στη Βουλή, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της Τρίτης, το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τα 6,8 δισ. ευρώ που ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας το Eurogroup.

Το νομοσχέδιο αποτελείται από 108 άρθρα και, ουσιαστικά, ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις στο Δημόσιο.

Διαβάστε ολόκληρη την Αιτιολογική Εκθεση και το Σχέδιο Νόμου.

Το Πολυνομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των σχολικών φυλάκων (2.000 άτομα), καθώς και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (3.500 άτομα).

Δελτίου Τύπου της ΑΔΕΔΥ - Ανασυγκρότηση ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

Σε συμπλήρωσή της προχώρησε η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την προγραμματισμένη παραίτηση μελών της και προέκυψαν  τα εξής:
Πρόεδρος: Οδυσσέας Ντριβαλάς
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Μπράτης
Αντιπρόεδρος: Αντώνης Αντωνάκος
Γενικός Γραμματέας: Ηλίας Ηλιόπουλος
Οργανωτική Γραμματέας: Τάνια Καραγιάννη
Ταμίας: Αθήνα Σπύρου
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Ρήγας Λεμονής
Μέλη: Αλέκος Αρβανιτίδης, Γρηγόρης Καλομοίρης, Ερμής Κασσές, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, Κώστας Μπέσης, Βέτα Πανουτσάκου, Σπύρος Παπασπύρος, Βασίλης Πολυμερόπουλος και Γιώργος Χαρίσης.

Φόρος-"νοίκι" εφ' όρου ζωής από το 2014 στα ακίνητα

Φόρο-«νοίκι» για την περιουσία τους θα πληρώνουν από το 2014 και εφ' όρου ζωής 5.569.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων βάσει μιας νέας διευρυμένης φορολογικής κλίμακας με 33 ξεχωριστούς συντελεστές, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής, σύμφωνα με την εφημερίδα το "Βήμα της Κυριακής".
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στη διαμόρφωση της κλίμακας έχουν συνυπολογιστεί τόσο το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ όσο και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας που ισχύει τα τελευταία χρόνια με αφορολόγητο ατομικής περιουσίας 200.000 ευρώ, ωστόσο ακόμη εκκρεμεί η αποστολή των εκκαθαιστικών 2011, 2012 και 2013 για να εισπραχθεί

Οικογενειακό επίδομα

Έντυπο Α21 – Οικογενειακά Επιδόματα - Υπηρεσία αιτήσεων οικογενειακών επιδομάτων (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων - ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες).

Διαβάστε περισσότερα: http://www.taxnews.info/epidoma-teknwn/

Αμυντική Στρατιωτική Αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΕΘΑ ΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΝΔΩΡΑΣ 2-2ος ΟΡΟΦΟΣ
ΚΟΖΑΝΗ ΤΚ 50100  
                                          
 Κοζάνη 22 Ιουνίου 2013  
                                                      
 ΠΡΟΣ: ΠΟΕ - ΥΕΘΑ
                                                                                                                                                      
 
                                                

ΘΕΜΑ: Αμυντική Στρατιωτική Αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων

                Πολιτικό Προσωπικό
 
        Σήμερα  η πολυσυζητημένη Αμυντική Στρατιωτική Αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων και η δημιουργία του Νέου Στρατιωτικού Δόγματος μας βρίσκει όλους τους Υπαλλήλους του Α’ΣΣ και της      ΙΙΤΑΞΥΠ σε μία κατάσταση αβεβαιότητας και απόγνωσης.        Παρατηρείται ότι , ενώ όλα έχουν δρομολογηθεί κανείς δεν απαντά στο ερώτημα πού  θα αξιοποιηθεί το Πολιτικό Προσωπικό και ποιό θα είναι το μέλλον του.
      Η απενεργοποίηση επιχειρηματικών Μονάδων στις περιοχές όπου δεν υπάρχει Στρατιωτική απειλή, θα διατηρήσει  Μονάδες Διοικητικής Μέριμνας και Μονάδες επιστρατεύσεως. Οι Μονάδες αυτές  λένε ότι θα εξασφαλίσουν την Στρατιωτική παρουσία στην περιοχή και αφετέρου θα παρέχουν τη δυνατότητα απορρόφησης τοπικά του Πολιτικού Προσωπικού.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου