35ο Συνέδριο ΑΔΕΔΥ





ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

10:30 – 13:00
Προσέλευση
Νομιμοποίηση Συνέδρων
Χαιρετισμοί Προσκεκλημένων
13:00 – 15:00
Εκλογή Προεδρείου
Παρουσίαση Διοικητικού Απολογισμού – Διεκδικητικού Πλαισίου
Παρουσίαση Οικονομικού Απολογισμού – Προϋπολογισμού
Έκθεση

Ποιοι έχουν δικαίωμα να πάρουν σύνταξη στα 55

Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η απαιτούμενη 25ετία μπορεί να αποτελείται τόσο από τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος στο Δημόσιο όσο και από εκείνον του ιδιωτικού τομέα που έχει διανυθεί σε φορείς ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α.).

Δημόσιο: "Κλείδωσαν" 4.000 απολύσεις και λουκέτο σε οργανισμούς

Την έγκριση της τρόικας πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια σειρά από αιτήματα που είχε θέσει στους εκπροσώπους των δανειστών για το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων στο δημόσιο.

Η τρόικα έδωσε σιωπηρή παράταση μέχρι τον Μάρτιο για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος κινητικότητας, επίσης άναψε το «πράσινο φως» προκειμένου να προσμετρηθούν οι απολύσεις...
όσων απομακρυνθούν από τα ΕΑΣ και όσων εργάζονται στο δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις οι οποίοι φτάνουν περίπου τους 5.000.

Νέα δικαστική δικαίωση για σχολικούς φύλακες: Επιστρέφουν στις θέσεις τους στο Δ. Χανίων

Μέχρι τον Απρίλιο του 2014, οπότε και θα εκδικαστεί η κύρια αγωγή τους θα παραμείνουν στη θέση τους 10 σχολικοί φύλακες του Δήμου Χανίων. Τη σχετική προσωρινή διαταγή εξέδωσε το Πρωτοδικείο Χανίων, ακολουθώντας αντίστοιχες αποφάσεις και άλλων δικαστηρίων της χώρας.
«Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα αποδεικνύει -μαζί με τόσες άλλες υποθέσεις- ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Η επιμονή των σχολικών φυλάκων έκαμψε την κυβερνητική απόφαση να βγουν στη  διαθεσιμότητα. Υποστηρίχθηκαν από δικαστές που κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τον νόμο. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ενάντια στη διαθεσιμότητα, κινητικότητα και στις απολύσεις», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης η πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη.
aftodioikisi.gr

Δημόσιο: Σύνταξη ακόμα και σε 50ρηδες

Μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι, αλλά και όσοι άντρες θεμελίωσαν δικαίωμα τη διετία 2011-2012.
Στο Δημόσιο μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων επιτρέπουν την «έξοδο» στους πενηντάρηδες, αρκεί να συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς.
Τυχεροί είναι όσοι μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1982, καθώς μπορούν να ανοίξουν την πόρτα εξόδου με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Για τους ασφαλισμένους από το 1983 έως και το 1992 απαιτείται η 35ετία, αλλά και το κατά περίπτωση όριο ηλικίας.

Συνέντευξη Τύπου της ΑΔΕΔΥ στις 04.11.13

Η σημερινή Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και τους εργαζόμενους. Η καταιγίδα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα νέα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα που οδηγούν σε αρκετές περιπτώσεις στη δήμευση της κατοικίας, οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και η ολοκληρωτική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, που σε αυτή τη φάση σηματοδοτείται με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, επιτείνουν το κοινωνικό αδιέξοδο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου