Σύμφωνα με μελέτη του 2007, λοιπόν, που χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ,
- στον τομέα της εστίασης ανέρχεται στο 38% (εκτίμηση που συμφωνεί με τα στοιχεία του
ΙΚΑ για τον κλάδο)
- 50% στα café-bar (αντίστοιχο ποσοστό εκτιμούν και Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας οι
οποίοι ρωτήθηκαν)
- στη νυχτερινή διασκέδαση 55%
- στη φιλοξενία 25%
- 30% στις ταχυμεταφορές
- στις διανομές κατ’ οίκον 60%
- στις υπηρεσίες ασφαλείας πάνω από 25%
- 43% στην καθαριότητα και
- 38% στις κατασκευές και
- στον τομέα της μεταποίησης 26% για τη βιοτεχνία και 14% για τη βιομηχανία.
Μ. Χάλαρη Ειδικός Γραμματέας ΣΕΠΕ