Ή πληρώνεις ή το σπίτι σου "σκοτώνεις"


Από το Μαρικάκι
Μετά από δύο χρόνια ληστείας μέσω εισοδηματικών περικοπών, φόρων, περαιώσεων, κ.λπ. η κυβέρνηση επιβάλει και το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω ΔΕΗ, μέτρο με ακραίο εκβιασμό, σχεδόν τρομοκρατικό θα έλεγε κανείς. Ως γνωστόν οι φόροι σε μια ευνομούμενη Πολιτεία συλλέγονται από το κράτος για την άσκηση κοινωνικής κι εθνικής πολιτικής. Αλλά σήμερα που μας κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο, προσπαθώντας οι «δάσκαλοι» του γένους να μας συμμορφώσουν και να μας μάθουν να πληρώνουμε τους φόρους εμάς τους άξεστους γραικύλους, αυτό συμβαίνει στη βάση της κατάργησης οποιασδήποτε άσκησης πολιτικής.
Δεν υπάρχει πολιτική που να εγγυάται την επιβίωση και τη συνέχιση της κοινωνίας και της χώρας, υπάρχει μόνο είσπραξη υπέρ των δανειστών. Είσπραξη σε χρήμα και σε είδος. Όλο και πειρσσότεροι το καταλαβαίνουν αυτό, υπάρχουν βέβαια και πολλοί σε φάση άρνησης, ιδανικοί για ιδεολογικοί εμπροσθοφύλακες (μαζί με κάτι πιο ξύπνιους «σιτιζόμενους» κονδυλοφόρους) του γελοίου εισπρακτικού μηχανισμού που λέγεται κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και Σία.
Έτσι από τους «λελογισμένους» φόρους με χρόνιο αίτημα (και μόνιμη υπόσχεση) την διαμόρφωση δίκαιης φορολόγησης, περάσαμε στα ασσύληπτα τρομοκρατικά χαράτσια κάθε τρεις και λίγο γιατί του Βενιζέλου (του Παπακωνσταντίνου πιο πριν) του βάλανε το μαχαίρι στο λαιμό οι πολιτισμένοι εξ Ευρώπης και Αμερικής.
Και για να πάμε στο τέλος της ακίνητης περιουσίας, αυτό επιβάλλεται με την απειλή όχι μόνο διακοπής του ρεύματος, αλλά και με την απειλή κατάσχεσης:
Αντιγράφω από την σημερινή «Ελευθεροτυπία»:
« Οποιος δεν πληρώσει το τέλος αντιμετωπίζει άμεσα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του ακινήτου του. Και το ρεύμα δεν θα επαναχορηγηθεί μέχρι να εξοφληθεί το τέλος».
«Αν δεν ζητηθεί επαναχορήγηση του ρεύματος, η εταιρεία παροχής του διαγράφει το συνδρομητή και ενημερώνει το ελληνικό Δημόσιο, ώστε να μεριμνήσει αυτό για την είσπραξή του».
«Αν ο ιδιοκτήτης δεν το πληρώσει και δεν ζητήσει επαναχορήγηση του ρεύματος, η εφορία θα καταστήσει ληξιπρόθεσμο το χρέος. Και στην περίπτωση αυτή, όποιος αρνείται την πληρωμή του θα βρεθεί αντιμέτωπος με αναγκαστικά μέτρα, κατάσχεση και πλειστηριασμό».
Αυτό το τελευταίο το υπουργείο στην ανακοίνωσή του το αναφέρει κομψά ως εξής:  «είσπραξη του οφειλόμενου τέλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα για την Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)».
Στο μεταξύ,σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος δεν επιτρέπεται αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως το ειδικό τέλος»!
Μιλάμε για πραγματική παγίδευση κι εγκλωβισμό του φορολογούμενου ο οποίος γνωρίζει ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πέρα για πέρα άδικο χαράτσι το οποίο αν δεν το πληρώσει κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο!
Εκατό φορές έχει πάει περίπατο η διάταξη του άρθρου του Συντάγματος, που κατοχυρώνει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, ότι
  1. «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου από τελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
  2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης καθώς και της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών».
Γιατί ούτε δίκαια είναι τα μέτρα που εξαθλιώνουν, περιθωριοποιούν και καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, ούτε ειρήνη εξασφαλίζουν στο εσωτερικό της κοινωνίας.
Μια Πολιτεία που δια των νόμων της δεν σέβεται το Σύνταγμα και τους πολίτες της αλλά τους αντιμετωπίζει ως ποντίκια που πρέπει να πιαστούν στη φάκα, μάλλον έχει στεγνώσει από κάθε πρόσχημα και ετοιμάζεται για το επόμενο χαρτί εμπνευσμένο από τις πιο σκοτεινές περιόδους του 20ου αιώνα, εμπλουτισμένο με τις μεθόδους του 21ου...
το ποντίκι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου