Βενιζέλος:"Όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως αποκτούν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργούν τα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία, το 401, το ΓΝΑ, το Ναυτικό Νοσοκομείο, το ΝΙΜΤΣ και το 424. Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο εξαρτάται φυσικά από την πληρότητα των νοσοκομείων και τη βαρύτητα του περιστατικού, καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο. Θα λαμβάνονται βεβαίως υπόψη κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.
Στους δικαιούχους περίθαλψης των στρατιωτικών νοσοκομείων εντάσσονται με τους ίδιους όρους με το στρατιωτικό προσωπικό τα μέλη του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και όλο το προσωπικό ένστολο και πολιτικό των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας."
Χρ. Καπούτσης: Το θέμα είναι οι στρατιωτικοί γιατροί έχουν απόψεις ίδιες με αυτές που καταθέσατε ή έχουν διαφορετικές απόψεις;
Ευ. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει τέτοιος μηχανισμός συζήτησης με τους στρατιωτικούς γιατρούς, δεν διαπραγματευόμαστε με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκφράζονται μέσω των Διευθύνσεων Υγειονομικού και των Διευθύνσεων των Νοσοκομείων. Και είμαι βέβαιος ότι όλοι οι στρατιωτικοί γιατροί που τους αναλαμβάνει η πολιτεία από 18 χρονών, τους σπουδάζει με τις καλύτερες συνθήκες, τους εκπαιδεύει με τις καλύτερες συνθήκες και κατ’ εξαίρεση, τους εκπαιδεύει ή τους μετεκπαιδεύει στο εξωτερικό και επενδύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θα θελήσουν να ανταποδώσουν προς την κοινωνία και προς την πολιτεία, όλη αυτή τη μεγάλη επένδυση που γίνεται στην γνώση τους και στην ικανότητά τους.