Νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών


 Από πρώτη Ιουλίου αναμένεται να ισχύσει η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με την εντεκαμελή επιτροπή που συστήθηκε να πρέπει να γνωμοδοτήσει για την υπαγωγή ή εξαίρεση εργασιών, ειδικοτήτων ή χώρων εργασίας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Στη νέα λίστα θα περιλαμβάνονται 250.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σύµφωνα µε την οδηγία του επικαιροποιηµένου Μνηµονίου, που ορίζει ότι δεν θα µπορεί να είναι στη λίστα πάνω από το 10% του εργατικού δυναµικού (έναντι 30% σήµερα).

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι όσοι απασχολούνται σε επαγγέλµατα που θα εξαιρεθούν, θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά εφόσον συµπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης µέχρι τις 31/12/2015 (δεν θίγονται όσοι έχουν συµπληρώσει τις ελάχιστες προϋποθέσεις, δηλαδή 4.500 ένσηµα εκ των οποίων τα 3.600 βαρέα και ανθυγιεινά).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου