Προσοχή, μετά τη μνήμη, υπάρχει σχέδιο να χαθεί και η λογική!!!!!

"Ποιος Έλληνας μπορεί να είναι υπερήφανος, ποια Ελληνίδα μπορεί να είναι υπερήφανη, ποιος σε αυτή την αίθουσα, από τους 300 της Βουλής, μπορεί να είναι υπερήφανος, όταν βλέπει να έρχονται κάθε τρίμηνο οι υπεύθυνοι της τρόικας, να μας ελέγχουν, να μας αξιολογούν αν πράξαμε σωστά, να εισηγούνται αν θα μας δώσουν την επόμενη δόση του δανείου και, μάλιστα, για θέματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, για αλλαγές που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια;"
Γιώργος Παπανδρέου,Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2011
Όμως, γι' αυτή την εξάρτησή μας - στην περίπτωση αυτή, εξάρτηση για κάθε δόση του δανείου - καμία τρόικα δεν φταίει. Δεν έφταιξε η τρόικα που έφτασαν τα χρέη μας στα ύψη, που σχεδόν διπλασιάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια, επί Νέας Δημοκρατίας. Δεν έφταιξε η τρόικα που δεν υπήρχε διαφάνεια πουθενά στη διαχείριση των δημοσίων κονδυλίων, δεν έφταιξε για τις πελατειακές προσλήψεις και τη διόγκωση του Δημοσίου, ή για τα προβλήματά μας στην παιδεία, για τη χαμηλή της ποιότητα και για το κόστος της για τη μέση ελληνική οικογένεια, παρότι έχουμε δήθεν δωρεάν παιδεία.
Δεν έφταιξαν για τις μη ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονταν απλώς να είναι κρατικοδίαιτες, αντί να ψάχνουν και έξω για αγορές. Δεν έφταιξαν, επειδή τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αξιοποιήθηκαν, για να δημιουργήσουμε σύγχρονη γεωργία και κτηνοτροφία. Δεν έφταιξε η τρόικα, που έκαναν πάρτι στην υγεία οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, σε συνέργεια, δυστυχώς, με αρκετούς γιατρούς, σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δεν έφταιξε, που έγιναν χαριστικές ρυθμίσεις σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων, προς όφελος των τραπεζιτών.
Και θα μπορούσα να συνεχίσω κ. Καρατζαφέρη, έναν ολόκληρο κατάλογο, που τον ξέρετε, τον ξέρουμε όλοι, για το τι έφταιξε σε αυτό τον τόπο. Ο τόπος, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αφέθηκε στην ανομία, στη σπατάλη, στην κακοδιαχείριση και την ιδιοποίηση του πλούτου του Ελληνικού λαού, από παράγοντες και ισχυρούς.
Αλλάζουμε τη χώρα, όχι για να ωφεληθούν άλλοι, όχι για να ικανοποιηθούν οι Βρυξέλλες, αλλά για να απελευθερωθεί η Ελλάδα, για να ζήσει με ασφάλεια, για να ανοίξουν προοπτικές για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου