Παγώνουν» προσλήψεις αλλά και διορισμοί επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Οι διορισμοί επιτυχόντων από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αλλά και όλες οι προσλήψεις «παγώνουν» με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών. Ο Γιάννης Ραγκούσης έστειλε σχετική εγκύκλιο την Παρασκευή σε όλους τους φορείς και στα υπουργεία. Στόχος είναι να μην ξεφύγει η αναλογία ένα προς πέντε (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) 
σε κανέναν δημόσιο οργανισμό ή υπουργείο
Οι προσλήψεις «παγώνουν» μέχρι την έκδοση κοινής απόφασης υπουργείου Εσωτερικών με το υπουργείο Οικονομικών -που αναμένεται τις επόμενες ημέρες- η οποία θα καθορίζει τους τομείς προτεραιότητας των προσλήψεων (παιδεία, υγεία, ασφάλεια του πολίτη) και την απορρόφηση των επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ μέχρι και το 2013.
Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», η απόφαση του Γ. Ραγκούση επηρεάζει περισσότερο τους περίπου 1.800 που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (το 2008 και το 2009) και δεν έχουν ακόμα διοριστεί -ανάμεσά τους περίπου 500 υπάλληλοι των ΟΤΑ, 620 εκπαιδευτικοί και 660 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
Η εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών επισημαίνει παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η αναλογία μία προς πέντε προσλήψεις συμπεριλαμβάνει και τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και το Λιμενικό Σώμα.
Επίσης, σημειώνεται ότι η εγκύκλιος κοινοποιήθηκε και στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, η οποία ελέγχει τη νομιμότητα των δοκιμίων, καθώς και στο Εθνικό Τυπογραφείο, με την επισήμανση να μη δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ατομικές πράξεις διορισμού ή πρόσληψης οποιουδήποτε υπαλλήλου. Έτσι, έστω και αν κάποιος υπουργός ή πρόεδρος Οργανισμού στείλει απόφαση διορισμού στο Εθνικό Τυπογραφείο, δεν πρόκειται αυτή η απόφαση να δημοσιευτεί, τουλάχιστον μέχρι να εκδοθούν οι κοινές αποφάσεις των υπουργών Εσωτερικών - Οικονομικών.
Τα αιτήματα για προσλήψεις που έχουν στείλει υπουργεία και φορείς στο υπουργείο Εσωτερικών είναι περίπου 16.000 και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί παραπάνω από το ένα τρίτο αυτών των αιτημάτων, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου