ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ ΤΗΣ 24-10-08

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ
ΤΗΣ 24-10-08
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ μετά τη σύγκλιση της 15ηςΟλομέλειας Διοι-κήσεων για τη χάραξη του διεκδικητικού πλαισίου της επόμενης συνδικαλιστικής χρονιάς αποφάσισε τα παρακάτω:
Α) Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την επίλυση όλων των αιτημάτων του Διεκδι-κητικού Πλαισίου όπως διαμορφώθηκε στο 9οΣυνέδριο.
Β)Για το επόμενο 6μηνο προτάσσουμε άμεσα τα παρακάτω:
1) ΦΠ: Τη χορήγηση δύο(2) επιπλέον ΦΠ (έξοδα κίνησης). Την αναπροσαρμογή της
ημερήσιας αποζημίωσης για όλες τις κατηγορίες του προσωπικού και την αύξηση των ημερών εκτός έδρας από 120 σε 180 κατ΄έτος για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
2) Οργανισμός: Η απόφαση του 9Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ για αναθεώρηση του Οργανισμού μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας άρχισε να υλοποιείται με σύσταση ομάδων εργασίας και συμμετοχή της ΠΟΕ -ΥΕΘΑ. Διεκδικούμε ένα νέο Οργανισμό σύμφωνο με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα.
3) Ανθυγιεινό: Άμεση ρύθμιση του Ανθυγιεινού, με προώθηση εξουσιοδοτικής νο-μοθετικής διάταξης στη Βουλή για υπογραφή κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη ρύθμιση του Ανθυγιεινού επιδόματος στο ΥΕΘΑ.
Αναπροσαρμογή του επιδόματος σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας καθώς και την άρση των ανισοτήτων στη χορήγηση μεταξύ των υπαλλήλων του ιδίου κλάδου στους ίδιους χώρους εργασίας.
4) Κάρτα νοσηλείας: Επέκταση της Νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περί-θαλψης.
5) ΒΑΕ: Άμεση επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και στο Δημόσιο.
6) Αλκοτέστ: Κατάργηση κάθε ελέγχου που προσβάλει την αξιοπρέπεια των εργαζο-μένων.
7) Προσλήψεις: Ζητάμε την άμεση πρόσληψη πολιτικού προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων πραγματικών αναγκών των μονάδων -υπηρεσιών ΥΕΘΑ.
8) Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Επι-κρατείας για την καταβολή των 176 ευρώ(προσωπική διαφορά)και στους εργαζόμε-νους στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία .
9) Οργάνωση ημερίδας: Οργάνωση ημερίδας για τα Στρατιωτικά Εργοστάσιαστη Θεσσαλία .
Εάν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τα ποιο πάνω εξουσιοδοτούμε την Εκτελε-στική Επιτροπή να προβεί στις αναγκαίες κινητοποιήσεις.
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου