Κακοπληρωτής το κράτος

http://news.kathimerini.gr/kathnews/images/dot_clear.gif Καθυστερεί τις πληρωμές προς τους πολίτες ακόμη και 330 ημέρες

Η Ελλάδα είναι το πιο αφερέγγυο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των πολιτών του, καθώς καθυστερεί δραματικά να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της απέναντί τους, διαπιστώνει η Κομισιόν σε έκθεσή της.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Δημόσιο καθυστερεί -κατά μέσον όρο- πάνω από 120 ημέρες να εξοφλήσει τις οφειλές του, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι καθυστερήσεις φτάνουν ακόμα και τις 330 μέρες. Στην πλειονότητα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, οι πληρωμές των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες πραγματοποιούνται κατά μέσον όρο εντός των πρώτων 60 ημερών. Παράγοντες διαφόρων κλάδων εκτιμούν ότι οι οφειλές του Δημοσίου προς επιχειρήσεις ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ, ενώ άγνωστα είναι τα ποσά που οφείλει ακόμη και σε υπαλλήλους του (π.χ. ωρομίσθιοι καθηγητές, εφημερίες γιατρών, υπερωρίες κ.λπ.).

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου