Πρόεδρος ΠΟΕ - ΥΕΘΑ "Το ΥΕΘΑ είναι το μοναδικό υπουργείο Άμυνας στην Ευρώπη που είχε απολύσεις"

Τους φόβους του ότι οι 400 υπάλληλοι από το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα οδηγηθούν στην απόλυση, αλλά και το ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι το μοναδικό υπουργείο Ε.Α. στην Ευρώπη που είχε απολύσεις, εξέφρασε και τόνισε  ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΥΕΘΑ Χρ. Μουστάκας που βρέθηκε στο Βόλο στο πλαίσιο ενημερωτικής εκπαίδευσης συνδικαλιστικών στελεχών στις βασικές αρχές κοινωνικού διαλόγου., που πραγματοποιείται αό την ΑΔΕΔΥ και το Διαβαλκανικό Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης.



Ο κ. Μουστάκας, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή 400 υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι σε διαθεσιμότητα- κινητικότητα που λήγει τον Μάιο, εκφράζοντας φόβους ότι αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια θα απολυθούν. «Πραγματικά είναι αστείο να πιστεύει κάποιος ότι η απομάκρυνση  από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθαριστριών, δικαστικών  επιμελητών ή  εργατών γενικών εργασιών λύνει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Έτσι λοιπόν είναι μια τιμωριτική διαδικασία για τον δημόσιο υπάλληλο, η οποία ακουμπάει και το δικό μας υπουργείο.  Μάλιστα σήμερα είναι το μοναδικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Ευρώπη που είχε απολύσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων.



Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι γίνονται προσπάθειες, όπως αυτή η ενημερωτική εκπαίδευση, προκειμένου το πολιτικό προσωπικό να μπορεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα, καθώς υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε ότι αφορά το πειθαρχικό δίκαιο, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «μπορεί π.χ. ο γείτονας σου εάν το επιθυμεί να κινήσει διαδικασίες και να σε απολύσει. Γι’ αυτό προσπαθούμε να χαλυβδώσουμε τα στελέχη μας μέσα από τη γνώση και από τις διαδικασίες που προσφέρει το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημοσίας Διοίκησης, έτσι ώστε να έχουν γνώσεις και να μπορούν να παρέμβουν χωρίς να κινδυνεύουν και παράλληλα να αποκτήσουν εφόδια τέτοια ώστε να αντιμετωπίσουν αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα».



Όσον αγορά σε φήμες περί ιδιωτικοποίησης, τόνισε ότι υπήρχε από παλιότερα ένα τέτοιο πρόγραμμα, το οποίο ωστόσο όπως είπε «δεν τους βγαίνει πια διότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο και παράλληλα οι δοκιμές που είχαν γίνει, είχαν αποτελέσματα αμφίβολα σε ποιότητα. Θεωρώ ότι το στοίχημα αυτή την στιγμή του κόσμου της εργασίας, είτε λέγεται ιδιωτικός τομέας, είτε δημόσιος τομέας, είναι να μπορέσει να αφυπνιστεί να πάρει την τύχη στα χέρια».

Από την πλευρά του ο  Διευθυντής Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημοσίας Διοίκησης Δημ. Στεφανίδης, ανέφερε ότι στη σημερινή εποχή υπάρχει μια παγκόσμια τάση, όπου όλοι μιλάνε για μια αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα κι όσον αφορά στην ελληνική πραγματικότητα, αποτυπώνεται μέσα από το πλαίσιο των εφαρμοστικών νόμων- που δεν είναι τίποτα άλλο όπως δήλωσε «από μια δανειακή σύμβαση-  επί της ουσίας  αφήνει τον καθένα  να καταλάβει πολύ καλά ότι, το συγκεκριμένο μνημόνιο είναι μια ουσιαστική δημοσιονομική πολιτική. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα καμία λογική μεταρρύθμιση». Μάλιστα ανέφερε ότι αυτή την στιγμή στην Ελλάδα λειτουργεί μια λογική μιας δημοσιονομικής πρόθεσης πολιτικής και δεν έχει καμία σχέση με την μεταρρύθμιση, αλλά πρόκειται για μια ουσιαστική αντιμεταρρύθμιση που  μέρα με την ημέρα διαλύει τις όποιες υφιστάμενες  δομές του κράτους κοινωνικής πρόνοιας.

Αναστασία Φύσσα
http://www.mycitynet.gr/web/index.php

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου