«Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων και καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ»

1. Επανακαθορισμός της έκτασης εφαρμογής των διατάξεων του Ν.2190/94 και υπαγωγή των διορισμών του τακτικού προσωπικού του Δημοσίου και των φορέων του στη διαδικασία επιλογής μέσω ΑΣΕΠ καθώς και την άσκηση ελέγχου νομιμότητας για τις προσλήψεις του έκτακτου προσωπικού.
2. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις που απέμειναν αφορούν σε προσωπικό του οποίου η επιλογή διέπεται από διαφανείς, αντικειμενικές και αξιοκρατικές διαδικασίες ή αφορούν σε διορισμό για κοινωνικούς λόγους.
3. Κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% των μονάδων λόγω εμπειρίας.
4. Κατάργηση της διενέργειας της προφορικής συνέντευξης και της βαθμολογίας του κριτηρίου αυτού σε διαδικασία πρόσληψης προσωπικού με σειρά προτεραιότητας.
5. Τροποποίηση διατάξεων που διέπουν την μοριοδότηση υποψηφίων, και κατάργηση της συνάφειας των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών, γραπτού διαγωνισμού και διαγωνισμού με σειρά προτεραιότητας.
6. Για το 50% των προκηρυσσομένων θέσεων ανά φορέα κλάδο και ειδικότητα δεν θα λαμβάνεται εφεξής υπόψη η εμπειρία ως βαθμολογούμενο κριτήριο.
7. Ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν στο τεστ δεξιοτήτων στο οποίο μπορεί να συμμετάσχει υποψήφιος σε διαγωνισμό βάσει κριτηρίων, του ΑΣΕΠ.
8. Λαμβάνεται μέριμνα για την αντιστοίχηση της χρονικής περιόδου απασχόλησης του εποχικού προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών με την χρονική περίοδο λειτουργίας των σταθμών.
9. Αλλαγή στη μοριοδότηση των κριτηρίων για την απασχόληση προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ ανεργίας / εμπειρίας.
10. Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που ισχύει για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου και επιλογή των αναδόχων βάσει κριτηρίων.
11. Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που ισχύει για το διορισμό διακριθέντων αθλητών στο Δημόσιο.
http://www.ypes.gr/el/

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου