Εκανε πίσω η Τρόικα - Στο τέλος του έτους τελικά οι απολύσεις από το Δημόσιο


Περίπου 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι βάσει των μνημονοακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, πήραν παράταση μέχρι το τέλος τους έτους. Αν και η κυβέρνηση έχει δεχθεί κίτρινη κάρτα από τους δανειστές για τις καθυστερήσεις στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, συμφώνησαν στη διατήρηση των υπαλλήλων στις θέσεις τους μέχρι το τέλος του έτους.
Οπως αναφέρει και η Καθημερινή βάσει της νέας συμφωνίας η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για «έξοδο» 4.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και συνολικά 15.000 υπαλλήλων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014.
Ωστόσο, πλέον δεν αναφέρεται ως ορόσημο για τις πρώτες 2.000 απολύσεις ο Ιούνιος, ενώ η μόνη επισήμανση είναι ότι σημαντικό μέρος των 4.000 απολύσεων θα γίνει πριν από τη λήξη του έτους. Παράλληλα ισχύει η υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο και άλλων τόσων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ όπως επισημαίνεται η «πρώτη δόση θα αντληθεί από δεξαμενή 19.000 εργαζομένων σε υπηρεσίες υπουργείων.
Ποιες θα είναι οι δεξαμενές των απολύσεων από το Δημόσιο
Οι απολύσεις των υπαλλήλων, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου που έκανε δεκτό η Τρόικα, θα προέλθουν από
  • τους επίορκους
  • τους πλεονάζοντες απο τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Οργανισμών
  • όσους αξιολογηθούν αρνητικά
  • τους υπαλλήλους που μέσω της κινητικότητας θα επιλέξουν εθελούσια έξοδο
  • αυτούς που μετά απο ένα χρόνο διαθεσιμότητας δεν θα καταφέρουν να αξιοποιηθούν


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου