Μανιτάκης: «Εντός Ιουνίου ‘λουκέτα’, 12.500 ‘διαθεσιμότητες’»

Για τις μετακινήσεις στο Δημόσιο και για τα «λουκέτα» σε οργανισμούς μίλησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, τονίζοντας ότι:
-Σε δύο εβδομάδες θα έχει ανακοινωθεί η (πρώτη) λίστα με τους υπό κατάργηση, συγχώνευση οργανισμούς
- Οι 12.5000 υπάλληλοι θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Σε υγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο κ. Μανιτάκης είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη μετακινηθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι» σημειώνοντας ότι «12.500 θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου», ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν κλείσει οργανισμοί, καθώς η (πρώτη) λίστα θα ανακοινωθεί σε 15 ημέρες. Όπως είπε ο υπουργός, εξετάζονται, μέσω μελετών σκοπιμότητας,
  τόσο μικροί όσο και μεγάλοι οργανισμοί. «Στα σχέδιά μας υπήρχε, σχεδιάζεται και αντιμετωπίζεται η κατάργηση οργανισμών που δεν προσφέρουν και δεν χρειάζονται πια, όπως επίσης και η συγχώνευση. Αυτό δεν έχει εγκαταλειφθεί απλώς όλο αυτό το διάστημα κάνουμε μελέτες σκοπιμότητας για κάθε έναν οργανισμό ξεχωριστά. Πιστεύω ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα γίνει ανακοίνωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.
Σε σχέση με το κλείσιμο ενός μεγάλου οργανισμού ο κ. Μανιτάκης είπε: «Δεν είναι του παρόντος να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Η κυβέρνηση ασχολείται με όλα τα ενδεχόμενα για να μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτό που πρέπει να γίνει για τον τόπο. Αυτοί που είναι ακατάλληλοι, ανίκανοι, αυτοί που έχουμε με διάφορους τρόπους δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο».
«Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να μη γίνουν τυφλές απολύσεις» δήλωσε ακόμα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των επιόρκων επισημαίνοντας πως «οι αποχωρήσεις έχουν καθυστερήσει επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια, μετο άλλοθι των ποινικών δικαστηρίων».
aftodioikisi.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου