Εως και 10.000 εφάπαξ "γλιτώνουν" το νέο "κούρεμα"

8.000 έως 10.000 περισσότερα εφάπαξ θα καταβάλλει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013, χωρίς δηλ. το νέο "κούρεμα" που αναμένεται να γίνει από 1/1/2014 σε εφαρμογή της ρήτρας του "μηδενικού ελλείμματος", σε δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη, με συνταξιοδοτική πράξη του ΓΛΚ, το 2012. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της "Η", η Διοίκηση του Ταμείου ενημερώθηκε ότι θα λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση από τα αδιάθετα ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που παραμένουν απλήρωτα από άλλους φορείς κυρίως λόγω...χρεών των δικαιούχων (αδυνατούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα, η οποία είναι υποχρεωτική για την είσπραξη χρημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εφάπαξ).
Ετσι, ενώ το ΤΠΔΥ θα πλήρωνε στο επόμενο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου όσους είχαν βγει έως και το Μάιο του '12 στη σύνταξη, ο σχεδιασμός άλλαξε και εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2013 θα έχει "έξτρα" χρηματοδότηση για να εξοφλήσει τα εφάπαξ και σε όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί έως και τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του προηγούμενου χρόνου. Το Ταμείο έχει λάβει χρηματοδότηση από το υπ. Οικονομικών ύψους 1,149 δις ευρώ για να καταβάλει έως το τέλος του 2013 τα εφάπαξ τα οποία χρωστά ενώ έχει διαθέσει, για τον ίδιο σκοπό, και τρέχουσες εισφορές ύψους 145 εκατ ευρώ.
Γ. Γάτος
ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου