32,57% ακριβότερη η Θεσσαλονίκη απο το Βερολίνο.


Έρευνα του ΚΕ.Π.ΚΑ. απο­δεικνύει ότι χρειαζόμαστε 32,57% περισσότερα χρή­ματα, για να αγοράσουμε τα ίδια 86 προϊόντα καθημερι­νής χρήσης, από το Βερο­λίνο. Φυσικά, όχι λόγω της τιμής του πετρελαίου, ή του εισαγόμενου πληθωρισμού, γιατί, εκεί, το πετρέλαιο είναι ακριβότερο, από την Ελλάδα. Όσο για τον πλη­θωρισμό, αυτός είναι πολύ χαμηλότερος, στην Ευρώπη, από την Ελλάδα.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. διεξήγαγε έρευνα τιμών, σε μεγάλο Σούπερ Μάρκετ, στο κέντρο του Βερολίνου, σε 86 προϊόντα, καθημερινής χρήσης. Την ίδια έρευνα διεξήγαγε, για τα ίδια είδη, στις ίδιες ποσότητες και στο ίδιο Σούπερ Μάρκετ, στη Θεσσαλονί­κη.
Από τα 86 είδη, που υπήρχαν και στα δυο Σούπερ Μάρκετ, 2 είχαν ίδια τιμή, 14 ήταν φθηνότερα στην Ελλάδα και 70 ήταν ακριβότε­ρα.

Για να αγοράσουμε τα ίδια αγαθά, στη Γερμανία, θα πληρώσουμε 162,71 ευρώ, ενώ, στην Ελλάδα, θα πληρώσουμε 215,70 ευρώ, δηλαδή 32,57% περισσότερο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου