ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΠΟΕ/ΥΕΘΑ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ ΤΗΣ 27-06-2008
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ στη σημερινή του συνεδρίαση, μετά τη συνάντηση που είχε το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης που αξιολογήθηκε από αυτό, κατ΄ αρχή θετική, εκτίμησε την κατάσταση και αποφάσισε τα παρακάτω:
ΦΠ: Ζητάμε τη χορήγηση δύο επιπλέον Φύλλων Πορείας από 1/1/2008 και την αναπροσαρμογή της ημερήσιας αποζημίωσης για όλες τις κατηγορίες του προσωπικού (ΥΕ, ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ) ενιαία στα 70 ευρώ, όπως αναπροσαρμόσθηκε για τους ΠΕ Μηχανικούς με την εισοδηματική πολιτική έτους 2008.
Ανθυγιεινό: Ζητάμε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας νομοθετική ρύθμιση που να εξουσιοδοτείται ο ΥΕΘΑ και ο Υπουργός Οικονομικών για την υπογραφή Κ.Υ.Α. για ρύθμιση του Ανθυγιεινού ( Ειδικών Συνθηκών) επιδόματος στο ΥΕΘΑ.
Οργανισμός: Μετά την εφαρμογή του Οργανισμού (Π.Δ. 290/2002), έχουν γίνει πολλές Διοικητικές και Οργανωτικές αλλαγές στο Υπουργείο και πρέπει να αναπροσαρμοστεί το Π.Δ. στα νέα δεδομένα, πράγμα που συμφώνησε και απεδέχθη ο κ. Υπουργός να γίνουν Ομάδες Εργασίας στα τρία Επιτελεία με συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας για τη ρύθμιση του θέματος. Καλούμε τα Σωματεία να καταθέσουν στην Ομοσπονδία σε σύντομο χρονικό διάστημα προτάσεις για τις θέσεις οι οποίες θα επεξεργαστούν σε επιτροπή υπό τον Ειδικό Γραμματέα.
Ασφάλιση Υγείας: Ζητάμε τη συμπληρωματική κάλυψη δαπανών νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης μέσω ασφαλιστικής εταιρείας.
Αλκοτέστ: Μετά την απόφαση του 9ου Συνεδρίου για την άμεση ανάκληση της Π.Δ. 7-14/08 του ΓΕΣ και 10-2/07 του ΓΕΑ, σχετικά με τον έλεγχο Εθιστικών Ψυχοτρόπων ουσιών, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη συμμετέχουν στον έλεγχο αυτό έως ότου ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους Αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΑ και ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Προσλήψεις: Ζητάμε την άμεση πρόσληψη πολιτικού προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων πραγματικών αναγκών των μονάδων-υπηρεσιών ΥΕΘΑ. Οι 330 θέσεις που έχουν προκυρηχθεί καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος των υφιστάμενων αναγκών και δεν επαρκούν.
Μόνιμοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ: Ζητάμε την ρύθμιση του θέματος των Μονίμων Υπαλλήλων με ασφάλιση ΙΚΑ καθώς αυτοί δεν δικαιούνται εφάπαξ ή άλλης αποζημίωσης με την συνταξιοδότησή τους. Προς τούτο θα υποβάλλουμε σχετική πρόταση για νομοθετική ρύθμιση στον κ. ΥΕΘΑ και στην ΑΔΕΔΥ.
Σωματείο Πάτρας: Να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις εναντίον των μελών του Προεδρείου του Σωματείου του ΚΕΤΧ.
Πρόγραμμα δράσης: Μετά την τελική γνωστοποίηση των θέσεων του κ. ΥΕΘΑ για τα θέματα που έχει δεσμευτεί, (ΦΠ, Ανθυγιεινό, κλπ), καθώς και για τα λοιπά τρέχοντα, εξουσιοδοτείται η Ε.Ε. για μορφές κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις μέσα στον Ιούλιο.
Αγωγή της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων: Επειδή η ποιο πάνω αγωγή δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα στην Ομοσπονδία και αδυναμία νομιμοποίησης από την Τράπεζα, αποφασίζουμε να ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο ώστε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας.
Ταμείο Αλληλοβοήθειας: Εκλέχθηκε νέα πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας με τριετή θητεία αποτελούμενη από τους: Αϊβάζογλου Χριστόφορο, Βαζούρα Χρήστο, Καράμπελα Παναγιώτη, Σταματίου Κωνσταντίνο και Σωτηροπούλου Παναγιώτας.
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου