Αρκετά με την αυτο-υποβάθμιση

Να θυμίσουμε πως τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα πρέπει να δανειστεί περί τα 150 δισ. ευρώ, ώστε να αποπληρώσει υποχρεώσεις που λήγουν στο ίδιο διάστημα. Και φυσικά ούτε λόγος να γίνει για εξόφληση των παλαιών δανείων από πλεόνασμα ή από πώληση πάγιων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Ακόμα και στο «ξεπούλημα» χρειάζονται κατάλληλες διεθνείς συνθήκες που δεν υπάρχουν, ενώ είναι απαραίτητη και οργανωτική προετοιμασία, που πάντοτε μας λείπει.

Αυτά τα 150 δισ. λοιπόν κάποιοι πρέπει να τα εμπιστευτούν στην Ελλάδα με τους σημερινούς όρους του «παιχνιδιού». Οι υπεύθυνοι διαχειριστές των δανειστών ωστόσο, λογοδοτούν για τις επενδυτικές τους αποφάσεις. Και δεν είναι όλοι τους «καρχαρίες», αφού συνήθως εκπροσωπούν ασφαλιστικά ταμεία και άλλους θεσμικούς επενδυτές.

Πώς θα δικαιολογήσουν την απόφασή τους να τοποθετηθούν σε ελληνικές αξίες, όταν η ίδιοι οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι της χώρας, μας έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας για να μην πούμε τίποτε χειρότερο. Αν μη τι άλλο είναι καιρός να πάψουμε να... αυτο-μαστιγωνόμαστε. Δεν έχουμε όλοι υπαρξιακά προβλήματα.

URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1799485

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου