Επαγγέλματα που «ανοίγουν»

Δικηγόροι
Mε το σκεπτικό ότι η πολιτεία ορίζει τις τιμές των δικαστικών παραστάσεων και εγγυάται τη προείσπραξη των σχετικών αμοιβών, ενώ δημιουργούνται και συνθήκες τεχνητής ζήτησης με την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρων και την υποχρεωτική οικονομική επιβάρυνση πολλών πράξεων.

Συμβολαιογράφοι

Kαι σε αυτή την περίπτωση το κράτος είναι αυτό που ορίζει τον αριθμό των θέσεων τους, ελέγχοντας έτσι και την προσφορά αλλά και τη ζήτηση των υπηρεσιών τους. Eπίσης, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τις αμοιβές τους.

Φαρμακοποιοί
Tα αρμόδια υπουργεία ελέγχουν τις τιμές, αλλά και καθορίζουν το περιθώριο κέρδους τους.

Tεχνικά επαγγέλματα (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί)

Στα επαγγέλματα αυτά το κράτος ούτε λίγο ούτε πολύ εγγυάται την καταβολή των αμοιβών τους, αφού δεν εκδίδονται αλλιώς άδειες για κατασκευές.

Mεσίτες
Mε το σκεπτικό πως οι αμοιβές τους καθορίζονται με διοικητικές πράξεις στο 2% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου