όμως...

"Καλές οι διαρθρωτικές αλλαγές, καλή η δημοσιονομική εξυγίανση, ακόμα καλύτερο το ύψους 110 δισ. ευρώ πακέτο στήριξης της Ελλάδας, όμως, το ελληνικό χρέος απέχει πολύ από το να καταστεί βιώσιμο και ως εκ τούτου αποτελεί εστία για μια νέα κρίση στην Ευρώπη, μετά το 2012 (όταν και λήγει η χρηματοδότηση από το εν λόγω πακέτο) και πιθανότατα το 2014.
Αυτό εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της J.P. Morgan Chase, θεωρώντας ότι με τη λήξη του Προγράμματος Σταθερότητας ή και νωρίτερα θα υπάρχουν μόνο δυο επιλογές για την Ελλάδα: ή να προχωρήσει σε μια συντονισμένη και οικειοθελή αναδιάρθρωση του χρέους της ή να λάβει και δεύτερο πακέτο στήριξης προκειμένου να αντιμετωπίσει το δανειακό της πρόβλημα.
Ήδη, το 2012 η Ελλάδα θα χρωστά στην υπόλοιπη Ευρωζώνη ένα ποσό που θα αντιστοιχεί στο 33% του ΑΕΠ της, και αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί κατακόρυφα αν δεν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους αλλά αντίθετα λάβει επιπλέον οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της. "
οικονομικοί αναλυτές της J.P. Morgan Chase
που πάμε ρε, που πάμε*
*ιστορική απορία του Βασίλη Αυλωνίτη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου