Βγήκαν οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι για εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο

Δημοσιεύθηκαν οι πρώτες 6 εφαρμοστικές εγκύκλιοι για το νέο Μισθολόγιο του Δημοσίου και την εργασιακή εφεδρεία, από το υπουργείο Υποδομών. Με αυτές επιχειρείται να ρυθμιστεί μια σειρά θεμάτων όπως η εξέλιξη στις βαθμίδες των δημοσίων υπαλλήλων και το πως θα εφαρμοστεί ο θεσμός της εφεδρείας σε οργανισμούς που καταργούνται και σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.


Η πρώτη εγκύκλιος δίνει οδηγίες για την κατάταξη των υπαλλήλων στους βαθμούς βάσει των μεταβατικών διατάξεων και η δεύτερη ασχολείται με την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων πολιτικού προσωπικού με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου. Η τρίτη εγκύκλιος επιχειρεί να ρυθμίσει την κατάργηση κενών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργασιακής εφεδρείας και η 4η την αυτοδίκαιη απόλυση και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα . Οι δύο τελευτάιες εγκύκλιοι αναφέρονται στην αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών και ανακατανομή οργανικών θέσεων και στην συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το περιεχόμενο όλων των εγκυκλίων, επιλέγοντας το αρχείο από εδώ
http://s.enet.gr/resources/article-files/efarmostikesegkyklioi.pdf

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου