Ομοβροντία από την αντιπολίτευση που ζητάει εκλογές


Με μπαράζ σκληρών ανακοινώσεων υποδέχθηκαν την εξαγγελίες του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Βαριές κουβέντες όπως «εκτροπή για τη δημοκρατία» και «καταστροφή για τη χώρα», «μηχανισμός καταναγκασμού του λαού» και «τρικ για παράταση ζωής» υπάρχουν στις ανακοινώσεις του, ενώ από τις πρώτες αντιδράσεις δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο, το ενδεχόμενο (κάποια από τα κόμματα αυτά) να καλέσουν τους ψηφοφόρους τους να απέχουν από το δημοψήφισμα.

Αποχή, από την προγραμματισμένη για την Τρίτη, ενημέρωση της ολομέλειας της Βουλής από τον πρωθυπουργό, αποφάσισε και η Νέα Δημοκρατία. Ο εκπρόσωπος του κόμματος ζήτησε εκλογές, και χαρακτήρισε τη διενέργεια δημοψηφίσματος ως "έμμεσο εθνικό διχασμό".

Για τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης έκανε λόγο ο ΛΑΟΣ την ώρα που ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για τρικ του πρωθυπουργού, ώστε να κερδίσει χρόνο στην εξουσία η κυβέρνηση.
Το χαρτί των εκλογών ζήτησε στο τραπέζι και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αίτημα πουδιατύπωσε και η Δημοκρατική Συμμαχία. Ενώ και οιΟικολόγοι Πράσινοι θεωρούν αναπόφευκτη την προσφυγή στις κάλπες.
Την ίδια ώρα οι πρώτες αντιδράσεις από τις Βρυξέλλεςκάνουν λόγο για αιφνιδιασμό και δυσαρέσκεια των ηγετών της Ε.Ε. από την κίνηση αυτή του πρωθυπουργού.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου