Συσσίτιο στον Στρατό και για τους χαμηλό-βαθμους


Δωρεάν μεσημεριανό μέσα στο στρατόπεδο θα μπορούν να τρώνε πλέον και όσοι από τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), μόνιμους υπαξιωματικούς και νεαρούς ανθυπολοχαγούς το επιθυμούν. Η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι να το δηλώνουν από την προηγουμένη ή νωρίς το πρωί, ώστε να γίνεται προγραμματισμός για τις μερίδες.
Η κρίση, που ακουμπά ολοένα και περισσότερο τους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς καθώς ως ανύπαντροι οι πιο πολλοί τρώνε σε εστιατόρια, οδήγησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο να εκδώσει οδηγία προς τα Γενικά Επιτελεία να επεκταθεί το ταχύτερο η χορήγηση φαγητού και σε αυτούς. «Με 850-900 ευρώ μηνιάτικο, σε ξένο τόπο, το φαγητό είναι μεγάλο κόστος και θα ανασάνουμε λίγο», λέει στα «ΝΕΑ» 26χρονος επαγγελματίας οπλίτης που υπηρετεί στη Χίο 4 χρόνια, που ελπίζει να έχει μηνιαίο κέρδος 150 ευρώ.
- Ηδη στον Στρατό Ξηράς - που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω όγκου και «πολυδιάσπασής» του στις παραμεθόριες περιοχές - ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς εξειδίκευσε τη διαταγή και τη θέτει σε άμεση εφαρμογή, πιλοτικά για έναν μήνα στην αρχή, ώστε να βγουν συμπεράσματα και να οριστικοποιηθεί, εν συνεχεία, το μέτρο. Επιτελείς εκτιμούν ότι σε αυτήν τη φάση από τους περίπου 28.000 δυνάμει δικαιούχους στον Στρατό περίπου 1.500 θα κάνουν αμέσως χρήση της παροχής.
- Ανάλογη προετοιμασία γίνεται και στο Πολεμικό Ναυτικό - όπου το μέτρο εφαρμοζόταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο με προσέλευση 7%-8%, ενώ ισχύει διαχρονικά όταν τα πλοία είναι εν πλω. Η διαταγή του Αρχηγού αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη φεύγει σήμερα - αύριο.
- Ο αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Αντώνης Τσαντηράκης επεξεργάζεται τη νέα διαταγή, αν και ήδη όσοι χαμηλόβαθμοι έχουν υπηρεσία πέραν του ωραρίου τρώνε από το συσσίτιο.
ta nea

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου