Παρακάμπτει ο Α. Μανιτάκης τις αντιδράσεις για τη διαθεσιμότητα


Με μια γνωστή συνταγή για την κυβέρνηση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης(στηριζόμενος από ΔΗΜΑΡ) παρακάμπτει τις αντιδράσεις των φορέων για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Αφορά σε όλους τους φορείς που αρνούνται να δώσουν καταλόγους.
 
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε σήμερα ο κ. Μανιτάκης προβλέπει ότι  για όσους φορείς και υπηρεσίες δεν στέλνουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων τους, οι λίστες με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα προκύψουν από τη βάση δεδομένων της απογραφής του 2012.
 
Σύμφωνα με το Μνημόνιο 3, πρέπει να τίθενται σε διαθεσιμότητα 6.250 υπάλληλοι κάθε τρίμηνο του 2013 ή 95 την ημέρα, ώστε να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 αποχωρήσεις το 2013.
 
Ήδη από το Νοέμβριο έχει τεθεί σε ισχύ η διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων σε δήμους, πανεπιστήμια και υπουργεία. Στο μέτρο υπάγονται υπάλληλοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας διοικητικού, διοικητικού-λογιστικού, διοικητικού-οικονομικού, διοικητικών γραμματέων και υπάλληλοι με πρόσληψη χωρίς διαγωνισμό και διαδικασίες ΑΣΕΠ.
 
Σημείωση:
 
Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εφαρμόζονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Για παράδειγμα όταν δεν προλαβαίνει να συγκληθεί η Βουλή ή υπάρχουν δυσκολίες, προκειμένου, όπως λένε δικαστές, να αποφευχθούν όλες οι χρονοβόρες διαδικασίες, συντάσσονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και υπογράφονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έχουν όμως μόνο προσωρινή ισχύ. Κι αυτό γιατί πρέπει (πάντοτε) να πάνε προς έγκριση στη Βουλή -μέσα σε διάστημα σαράντα ημερών- και στη συνέχεια να κυρωθούν, το αργότερο μέχρι τρεις μήνες. Αν δεν γίνει μέσα σε αυτό το διάστημα παύουν να ισχύουν.


το ποντίκι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου