Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου για τις πειθαρχικές διώξεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Αθήνα, 4.12.2012

Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου

03.12.2012


Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων που επιχειρείται να στηθεί προκειμένου να απολυθούν συνάδελφοι, μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Τόσο οι διατάξεις του Ν. 4093/2012, με την κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, όσο και η ανάσυρση παλαιών ΕΔΕ και η άσκηση νέων πειθαρχικών διώξεων για ζητήματα που άπτονται της ελευθερίας έκφρασης γνώμης, της κοινωνικής δράσης και της συνδικαλιστικής παρέμβασης επιδιώκεται να αξιοποιηθούν, για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος.

Η αυθαίρετη ταύτιση ποινικών και πειθαρχικών «αδικημάτων», έχει πρόδηλο στόχο να ποινικοποιήσει την κοινωνική δράση και να εξισώσει πειθαρχικά παραπτώματα του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα με τις πρακτικές θεμιτής αντίδρασης των εργαζόμενων στο Δημόσιο.
Το Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις δράσεις οι οποίες αναπτύσσονται από Ομοσπονδίες και Σωματεία - Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απευθύνει αυστηρή σύσταση σε όλους τους αρμόδιους που προΐστανται αμφίβολης νομιμότητας διαδικασιών και στα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων, να αντιμετωπίσουν με προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα και ευαισθησία τη νέα εργασιακή ανθρωποσφαγή.
§  Υπερασπίζουμε την ελευθερία της γνώμης και στους χώρους δουλειάς.
§  Αντιτασσόμαστε σθεναρά στο βάρβαρο μέτρο των απολύσεων.
§  Καλούμε τα σωματεία να διαγράψουν όσους συμβάλλουν με πράξεις ή παραλήψεις στην καταστρατήγηση συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και στην κατάργηση κάθε έννοιας, κανόνα και ηθικής δικαίου.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου