Τα προγράμματα STAGE δεν είναι ελληνική εφεύρεση

"Τα προγράμματα STAGE δεν είναι ελληνική εφεύρεση. Εφαρμόζονται σε μεγάλη κλίμακα, σε όλη την Ευρώπη, σε φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ένα χαρακτηριστικό πρόγραμμα είναι το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο !

Στην Ευρώπη οι εργαζόμενοι στα stage αποκαλούνται "trainees" (εκπαιδευόμενοι) ή "interns" (εσωτερικοί) ή απλά stagiaires (ασκούμενοι).

Οι εργαζόμενοι αυτοί, λαμβάνουν πρακτική άσκηση και σε αντάλλαγμα, παρέχουν υπηρεσίες στον εργοδότη, λαμβάνοντας συνήθως πολύ χαμηλότερες, από τις κανονικές αποδοχές.

Η διάρκεια της άσκησης είναι από 3 έως 9 μήνες.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων, είναι η απουσία έντασης, που υπάρχει για το θέμα. Οι Ευρωπαίοι νέοι, που δουλεύουν στα stage, κάνουν πραγματικά πρακτική, αγνοούν τη λέξη "μονιμότητα", φυσικά θέλουν να παραμείνουν στη δουλειά τους, αλλά αφού αποδείξουν ότι αξίζουν.

Στην Ελλάδα, γενιές και γενιές, παγιδεύονται σε ανήθικες συμβάσεις εργασίας, προσδοκώντας, στη "μονιμοποίηση στο δημόσιο", πράγμα που αποτελεί όνειδος στον πολιτισμό μας, γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας και ακόμη μια θλιβερή πρωτοτυπία της Ελλάδας, που πάντα γυρίζει στον ίδιο βούρκο"

taxalia..

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου