Φωτεινή Πιπιλή ...και συμφωνούμε μαζί της!!!!

Προς :
1) τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση
2) τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Θέμα: «Διπλομισθία των αιρετών της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».
κ.κ. Υπουργοί,
Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται το απαράδεκτο φαινόμενο να μετατίθεται από χρόνο σε χρόνο η ισχύς ενός Νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Με τον Νόμο 2738/1999 ορίζεται πως οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των κοινοτήτων, που έχουν και την υπαλληλική ιδιότητα σε δημόσιο φορέα και θα εκλεγούν στις επόμενες Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές, και εφεξής, υποχρεούνται να επιλέξουν τις αποδοχές της θέσης από την οποία προέρχονται ή τα έξοδα παράστασης της θέσης στην οποία υπηρετούν.
Ο Νόμος αυτός ουδέποτε τέθηκε σε ισχύ διότι με άλλους Νόμους και συγκεκριμένα με τον 3146/2003, τον 3242/2004 και τον 3320/2005 μετατίθετο η ισχύς του. Ο Νόμος 3463 του 2006 της κύρωσης του κώδικα δήμων και κοινοτήτων αναφέρει και πάλι την υποχρέωση της επιλογής των αποδοχών. Τελικά με τον Νόμο 3613/2007, αναστέλλεται η υποχρέωση αυτή μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο έως και σήμερα δεν έχει εκδοθεί.
Mε δεδομένη την κατάθεση του προϋπολογισμού και τα αυστηρά μέτρα για περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο,
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί :
1) Θα εκδοθεί άμεσα το σχετικό Π.Δ. που θα τερματίσει επιτέλους την προκλητική διπλή μισθοδοσία των αιρετών της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έχουν την υπαλληλική ιδιότητα σε δημόσιο φορέα ;

Αθήνα 24/11/09
Φωτεινή Πιπιλή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου