Τρία νέα μέτρα-φωτιά

Τρία νέα μέτρα-φωτιά, που δεν συμπεριλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και αρνιόταν σταθερά μέχρι χθες η κυβέρνηση να συζητήσει, ανακοίνωσε χθες ο Γ. Παπανδρέου υπό το βάρος των πιέσεων των διεθνών αγορών, των Βρυξελλών, αλλά και της άσχημης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Πρόκειται για:

1Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Μέχρι τώρα το μόνο που προωθούσε η κυβέρνηση ήταν η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών με εκείνα των ανδρών, κι αυτό λόγω της υποχρέωσης του κράτους να εφαρμόσει επιταγή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Τώρα η αύξηση γενικεύεται, προκαταλαμβάνοντας και τον διάλογο για το Ασφαλιστικό που είναι σε εξέλιξη.

2Το γενικό πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο.

Πριν από τα Χριστούγεννα το οικονομικό επιτελείο και ο Γ. Παπανδρέου είχαν ανακοινώσει πάγωμα μόνο για μισθούς πάνω από τα 2.000 ευρώ χωρίς τα επιδόματα. Τώρα το πάγωμα γενικεύεται και όλοι οι μισθοί στο Δημόσιο δεν θα πάρουν, παρά μόνο τη λεγόμενη ωρίμανση. Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου είχε δεσμευθεί για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό .

3Αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ 3-2-10

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου