Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα

Πάνω από 4 δισ. ευρώ τον χρόνο χάνονται από τις αγκυλώσεις που προκαλούν στην αγορά τα κλειστά επαγγέλματα.Τα «δημοφιλέστερα» επαγγέλματα στα οποία θα επέλθουν αλλαγές είναι:

  • Δικηγόροι. Η πολιτεία ορίζει τις τιμές των δικαστικών παραστάσεων και εγγυάται την προείσπραξη των σχετικών αμοιβών, ενώ δημιουργούνται και συνθήκες τεχνητής ζήτησης με την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρων και την υποχρεωτική οικονομική επιβάρυνση πολλών πράξεων.
  • Συμβολαιογράφοι. Το κράτος είναι αυτό που ορίζει τον αριθμό των θέσεών τους, ελέγχοντας έτσι και την προσφορά, αλλά και τη ζήτηση των υπηρεσιών τους. Επίσης καθορίζει και τις αμοιβές τους.
  • Φαρμακοποιοί. Τα αρμόδια υπουργεία ελέγχουν τις τιμές, αλλά και το περιθώριο κέρδους.
  • Αρτοποιοί - Τεχνικά επαγγέλματα (αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, συγκοινωνιολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρονικοί μηχανικοί κ.λπ.).
  • Ταξί, φορτηγά και υπεραστικά λεωφορεία. Ο αριθμός αδειών είναι περιορισμένος, ενώ παράλληλα τα κόμιστρα καθορίζονται.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου