ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Υ.Ε.Θ.Α
Σωκράτους 51, ΤΚ 105 52 ΑΘΗΝΑ ΤΗ Λ &FAX 210-5225517, ΚίΝ.6974761474


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Υπηρεσία Διακρίβωσης εκτελεί την αποστολή της χάρη στον επαγγελματισμό, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και το φιλότιμο που πολιτικού προσωπικού που επί χρόνια αποτελείτο βασικό δυναμικό της υπηρεσίας αυτής
Γεγονός που από τη σημερινή Διοίκηση όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται αλλά αντίθετα με συμπεριφορές και μεθόδους που ακολουθεί ο Διοικητής προσβάλει την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια του προσωπικού συνολικά αλλά και κάθε υπαλλήλου ξεχωριστά, καταλύοντας κάθε έννοια διαβούλευσης, συνεργασίας και καλής πίστης που πρέπει να διέπει τις σχέσεις της σύγχρονης αλλά και χρηστής διοίκησης.
Οι ενέργειες του χαρακτηρίζονται από επιλεκτική τυπολατρία-κρύβονται πίσω από το γράμμα του νόμου και των κανονισμών - αγνοώντας την ουσία και το πνεύμα θεσμοθετημένων ή μη παροχών και δημιουργούν συνθήκες «ψυχολογικού πολέμου» και τρομοκρατίας στο προσωπικό. Ο Άνθρωπος και οι ανάγκες του αποτελούν στοιχεία διαπραγμάτευσης και όχι χαρακτηριστικά της διοίκησης του.
Σε συγκέντρωση όλου του πολιτικού προσωπικού με συμπεριφορά «αποφασίζουμε και διατάσουμε» -διότι δεν δέχτηκε ούτε καν ερωτήσεις- «εξήγγειλε μήτρα» που αφορούν κυρίως άδειες προσωπικού, πρωτοφανή για την ΠΛ αλλά και για τη Δημόσια Διοίκηση ευρύτερα.
-Κατήργησε τις ολιγόωρες άδειες που χορηγούνται στο προσωπικό για την κάλυψη οικογενειακών και προσωπικών αναγκών (ΟΤΕ-ΔΕΗ-Τράπεζες- Εφορίες-Εξετάσεις Υγείας). Όποιος δε κάνει χρήση αυτής της άδειας υποχρεούται vu εργαστεί τον αντίστοιχο χρόνο μετά τη λήξη του ωραρίου χωρίς αμοιβή !!!!
- θέτει στην κρίση του και όχι στη κρίση του γονιού την ανάγκη για χρήση ή μη γονικής άδειας και της χρονικής διάρκειας αυτής, δεδομένου ότι απαιτεί λεπτομερή αναφορά των λόγων για τους οποίους ο υπάλληλος αιτείται αυτή την άδεια προκειμένου να τους αξιολογήσει και να εγκρίνει την άδεια.
- Αρνείται τη χορήγηση κανονικής άδειας εφόσον αυτή δεν έχει υποβληθεί τρείς ημέρες πριν, (έκτακτα γεγονότα που αναγκάζουν ένα υπάλληλο να κάνει χρήση μιας ημέρας άδειας αποκλείονται), ενώ αμφισβητεί τους προϊσταμένους με των οποίων τη βεβαίωση χορηγείται άδεια υπολογιστή (μία ημέρα το δίμηνο), μίας και απαιτεί η βεβαίωση να συνοδεύεται από λεπτομερή καταγραφή των εργασιών που εκτελέστηκαν και της χρονικής διάρκειας αυτής, κατά παράβαση βεβαίως των νόμο)ν και γραφών, που ωστόσο επικαλείται για την περικοπή των ολιγόωρων αδειών,
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της χωρίς όρια αυταρχικής και αυθαίρετης συμπεριφοράς του αποτελεί η απειλή για Εγκατάσταση καμερών στις τουαλέτες ή το κλείσιμο αυτών εφόσον δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής!!

Ίδια συμπεριφορά επέδειξε και κατά την επίσκεψη του Διοικητικού μας Συμβουλίου ζητώντας από συναδέλφους να μας σερβίρουν «πικρό» καφέ μέχρι να μας δεχτεί, ενώ ενώπιων μας ήταν άκρως προσβλητικός και επιθετικός αναγκάζοντας το Συμβούλιο να αποχωρήσει χωρίς να συζητήσει και να διαβουλευτεί.
Είναι φανερό ότι τέτοιας συμπεριφορές διοίκησης παραπέμπουν σε αντιδημοκρατικές εποχές και δεν έχουν καμιά σχέση μη σύγχρονη και χρηστή διοίκηση. Ο χρόνος δε εφαρμογής αυτής της αντιδημοκρατικής και αντι-υπαλληλικής συμπεριφοράς προβληματίζει για τη σκοπιμότητα και. τα κίνητρα της κάθε καλόπιστο διότι είναι σαφές ότι δυναμιτίζει την επιθυμητή και αναγκαία εργασιακή ειρήνη.
Οι υπάλληλοι της ΥΠΗΔ σήμερα αισθάνονται ότι εργάζονται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ότι δεν συγκαταλέγονται στο σώμα της ΠΑ και της λοιπής Δημόσιας Διοίκησης. Δημιουργείται ένταση και αγανάκτηση στο προσωπικό καθιστώντας έτσι την αναγκαία συνεργασία προβληματική έως αδύνατη
Ζητούμε την άμεση εκδήλωση Ενεργειών της ηγεσίας προκειμένου να γίνει άμεσα αντιληπτό προς όλους ότι τέτοιες συμπεριφορές καταδικάζονται ανεξαιρέτως και ότι δικαιώματα των εργαζομένου δεν ψαλιδίζονται ή ερμηνεύονται κατά το δοκούν της εκάστοτε Διοίκησης.

Δημήτρης Γλέζος Λένα Γκόλφη

Πρόεδρος Γραμματέας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου