Ντροπή!!!

"ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ -ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ- ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.

ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ , ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΕΣ !! "

για την ανάρτηση
Ηλίας Σιδηρόπουλος
Γραμματέας
"Σωματείου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Θεσσαλονίκης"

Πρώτη στις αυξήσεις η Ελλάδα και τον Φεβρουάριο

Δημοσιεύθηκε από katanalotis στο Μαρτίου 23, 2010

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Φεβρουάριο-10, προκύπτει ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά τις πρώτες θέσεις στις αυξήσεις σε πολλά προϊόντα
. Συγκεριμμένα
Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό μέ 2,9% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 0,9%

Η Ελλάδα πρώτη στις επισκευές οικιακών συσκευών με αύξηση 4,2% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 1,7%.

Η Ελλάδα πρώτη στόν σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6% , όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 4,1%.

Η Ελλάδα πρώτη στις οδικές μεταφορές με 20% , όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 2,8%.

Η Ελλάδα πρώτη στις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 9,8% όταν ο ΜΟ της ΕΕ είναι 4,9%

Η Ελλάδα πρώτη στην αύξηση της βενζίνης με 35,9% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 13,2%

Η Ελλάδα δεύτερη στην αύξηση στο κρέας με 1,3% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 0,9%

Η Ελλάδα τρίτη στην αύξηση προϊόντων διατροφής με 2,2% όταν ο Μ.Ο της Ε.Ε είναι 0,1%.

Ο Κασιδόκωστας υπηρετεί την πατρίδα από την… Καραϊβική!




Τέτοια άνεση σε «φανταρικό» η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πάρης Κασιδόκωστας ενώ υπηρετεί τη θητεία του στο Ναυτικό, (προκειμένου ο ίδιος να ξεκουραστεί από τις δύσκολες ώρες που περνάει υπηρετώντας στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΝ, κάτι πρωτοφανές για νεοσύλλεκτο ναύτη που έχει ορκιστεί πριν από έναν μήνα,)έχει πάρει άδεια και κάνει διακοπές στην Καραϊβική!

Για όσους δε γνωρίζουν ένας στρατευμένος λόγω θητείας δεν μπορεί να πραγματοποιεί ταξίδια εκτός συνόρων Ελλάδος…

Παραμένει εν τέλει μυστήριο πώς κατάφερε να εξασφαλίσει μία τέτοια «ιδιαίτερη» άδεια ο κ. Κασιδόκωστας τη στιγμή που κάποια άλλα φανταράκια ιδρώνουν μέχρι να πάρουν μία τριήμερη της προκοπής για να τους δει το σπίτι τους!

Αφήνουμε κι ένα παραθυράκι πάντα, για καμιά μυστική αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού με στόχο κάβουρες- πράκτορες στις παραλίες της Καραϊβικής…!

"καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ...καληνύχτα!!!

το αυγό του φιδιού...ΑΠΟΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!!!

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Θανάσης Μπούσιος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα "ακραία ρατσιστικά συνθήματα" «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». -, που φώναζαν άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αξιωματικό που ήταν επικεφαλής του αγήματος των 36 βατραχανθρώπων.

Οι εθνικιστικές, ρατσιστικές κραυγές προέρχονταν από τα στόματα όχι των ανεγκέφαλων της Χρυσής Αυγής, υπανθρώπων που ευθύνονται για δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και αγωνιστών του κινήματος, αλλά από στρατιωτικούς!!!

Κατά τον υπουργό, "τέτοιες συμπεριφορές δεν...αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους. Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας. Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας. Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους.Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα".

Που κολλά το θέμα σύντροφοι ;

Από τις 17-3-10, υπάρχει η απόφαση της γραμματείας της ΠΑΣΚ/ΔΥ για πρόταση συγκρότησης του Προεδρείου της Ομοσπονδίας που θα υλοποιήσουν τα μέλη της Παράταξης που ανήκουν στην Εκτελεστική Επιτροπή.
Υπενθυμίζουμε, πως η πρόταση ως προς τα ονόματα έλαβε 25 υπέρ, 1 αποχή και 1 κατά, ήτοι καλλίτερη δε θα μπορούσε να ήταν.
Που κολλά το θέμα σύντροφοι ; και μετά την αποδοχή της παραίτησης του Σ. Πόκα δε προχωρά η σύνθεση του Προεδρείου.

χρόνια τώρα....

Υπάρχει μια παρέα , που συμμετέχει στο ίδιο ψηφοδέλτιο (υπάρχουν και άλλα, δεν είναι ενιαίο) στις εκλογές του Σωματείου που ανήκει, αυτή λοιπόν η παρέα, ξαφνικά «σπάει» και κατεβαίνει σε διαφορετικά ψηφοδέλτιο (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ) στις εκλογές στο δευτεροβάθμιο.

Μην ανησυχείτε τα ξαναβρίσκει στη σύνθεση του όποιου οργάνου… χρόνια τώρα.

Έχουμε λοιπόν, ίδια πράματα στο πρωτοβάθμιο, διαφορετικά στο συνέδριο και όμοια στη συγκρότηση των οργάνων!!!


συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην Ολομέλεια του Α.Π θα οδηγηθεί η αίτηση αναίρεσης αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά απόφασης του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε αίτηση ίδρυσης συνδικαλιστικού σωματείου με τίτλο "Ένωση Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων". Μάλιστα η υπόθεση θα έχει τον τίτλο της μείζονος σπουδαιότητας.
Η αίτηση είχε γίνει δεκτή από το Πρωτοδικείο Αθηνών, όχι όμως και από το Εφετείο που δέχθηκε, ότι από το Σύνταγμα και τους νόμους δεν επιτρέπεται ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το Εφετείο δέχθηκε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν αναλογικά οι διατάξεις περί συνδικαλισμού στην ΕΛ.ΑΣ.

Ενισχυμένη η ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ

Με βάση τα αποτελέσματα η ΠΑΣΚΕ παίρνει 230 ψήφους και εξασφαλίζει 22 έδρες στη νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ (είχε 21 έδρες). Στις 11 έδρες -από τις 12 που είχε- περιορίζεται η ΔΑΚΕ, η οποία πήρε ποσοστό 24,69% (από 26,96%).

Στη τρίτη θέση βρίσκεται η ΔΑΣ (ΚΚΕ), που πήρε ποσοστό 20,92% και διατήρησε τις 9 έδρες της. Τέλος, 3 έδρες καταλαμβάνει η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) που πήρε ποσοστό 6,08%. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα συγκροτηθεί η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ και θα εκλεγεί το προεδρείο, με την επανεκλογή του Γιάννη Παναγόπουλου στη θέση του προέδρου να θεωρείται δεδομένη.

Παπανδρέου; ναι, οι θυσίες θα πιάσουν τόπο

"Γνωρίζω, καταλαβαίνω, ειλικρινά, μοιράζομαι μαζί με όλους, τις ανησυχίες και αγωνίες που έχει ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα. Τις αγωνίες κάθε πολίτη, αλλά και κάθε στελέχους, κάθε φίλου, κάθε μέλους του Κινήματός μας. Τις σκέψεις κάθε συμπολίτη μας, που μας έδωσε τη δύναμη και την εντολή να κυβερνάμε σήμερα τη χώρα και που ρωτά: «ο άνεργος αδελφός μου θα βρει επιτέλους τη δουλειά που του αξίζει;», «θα πάρουν τα παιδιά μου σύνταξη;»,
«ο γονιός μου θα έχει νοσοκομείο, που θα μπορεί να τον βοηθήσει όταν το χρειαστεί;»,
«η επιχείρησή μου, θα διασωθεί;», «θα μπορέσω να δανειστώ;», «γιατί δεν λειτουργεί το κράτος για μένα;», «εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα των άλλων;», «τι μέλλον μας περιμένει;», «πότε θα βγούμε επιτέλους από αυτή τη δύσκολη κατάσταση;», «και ναι, να κάνω θυσίες, να δώσω από το υστέρημά μου, αλλά θα πιάσουν τόπο, θα πιάσει τόπο η δική μου συμβολή;».

Και απαντώ και απαντούμε: ναι, οι θυσίες θα πιάσουν τόπο. Αυτό το εγγυόμαστε, ως Κίνημα και ως Κυβέρνηση. Ήδη πιάνουν τόπο, ήδη ανακτά η Ελλάδα και αξιοπιστία, και αξιοπρέπεια."

Γ.Α Παπανδρέου , Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ-Θεσσαλονίκη 20-10-10

Προσοχή νέα ήθη..

Θα μπορούσατε να ζητήσετε οποιαδήποτε θέση επιθυμούσατε, δίχως να λαμβάνατε υπόψη αποφάσεις, συσχετισμούς, προοπτικές και συμμαχίες;

Θα μπορούσατε να ζητήσετε οποιαδήποτε θέση επιθυμούσατε «εσείς ο φίλος σας και η άλλη παράταξη»;

Ρωτήστε συνδικαλιστές που ζητούν ο, τι θέλουν, γιατί διαφορετικά…..

έτσι...απλά!!!

Κατηγορίες μισθών. Βρες σε ποια κατηγορία ανήκει ο δικός σου!

Ο μισθός Κρεμμύδι: Τον βλέπεις, τον πιάνεις και μετά κλαις.

Ο μισθός Σύντροφος: Σου κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά δεν ζεις χωρίς αυτόν

Ο μισθός Δίαιτα: Σε κάνει να τρως κάθε φορά λιγότερο.

Ο Μισθός Ατλαντίδα: Υπάρχουν αμφιβολίες για την ύπαρξη του.

Ο Μαγικός μισθός: Εξαφανίζεται ως δια μαγείας.

Ο μισθός Καταιγίδα: Δεν ξέρεις πότε θα έρθει, και πόσο θα κρατήσει.

Ο μισθός Black Humor: Όταν τον δεις, γελάς για να μην κλάψεις.

Ο μισθός Προφυλακτικό: Σε ενοχλεί. αλλά σε σώζει.

Ο μισθός Ανήμπορος: Σ' αφήνει στα κρύα του λουτρού όταν τον χρειάζεσαι.

Ο μισθός Έβερεστ: Ποτέ δεν πρόκειται να κουνηθεί από τη θέση του...

Ο μισθός Πρόωρη εκσπερμάτιση: Μόλις τον βάλεις μέσα, στην τσέπη σου, τελειώνει!!

Στο σοσιαλισμό θα λακίσουμε; ποτε!!!!

10-9-2009
Πρέπει να συγκρίνετε δύο πολιτικές : Μία που μιλά για πάγωμα των μισθών και μία για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Λεφτά υπάρχουν.

12-9-2009

Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Δέσμευσή μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

13-9-2009
Εγώ δεν θα μιλήσω αύριο με τη Ε.Ε., έχω μιλήσει χθες. Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ, ούτε και τα όρια ηλικίας στις συντάξεις.

27-9-2009
Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμοσθεί ακόμη και με μεγαλύτερο έλλειμμα. Θα γίνει δεκτό από την Ε.Ε., γιατί είναι αξιόπιστο.

4-10-2009
Οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων ήταν η συνήθης μορφή φορολογικής αφαίμαξης που εφάρμοσε η ΝΔ. Εμείς έχομε άλλη πολιτική.

13-12-2009
Πιστεύω ότι έπεισα τους εταίρους μας στην Ε.Ε., πως μπορούμε να αλλάξουμε. Είναι εύκολο να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις για να ικανοποιήσουμε προσωρινώς τις αντιλήψεις της διεθνούς οικονομικής ελίτ. Όμως δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Θα αποδείξουμε στη πράξη πως λεφτά υπάρχουν.

14-1-2010
Δεν είναι ανάγκη να προσφύγουμε στο ΔΝΤ ούτε να φύγουμε από το ευρώ.

2-2-2010
Ζητώ από τους δημοσίους υπαλλήλους να συνεισφέρουν. Για τη φετινή χρονιά δεν θα δοθούν αυξήσεις, πέραν της μισθολογικής ωρίμανσης. Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού περνά μέσα από την αύξηση των ορίων ηλικίας καθώς αυξάνετε το προσδόκιμο ζωής.

κατά καιρούς δηλώσεις Γ.Α. Παπανδρέου.....άτιμε καπιταλισμέ!!!!!!

όλοι καλεσμένοι!!!

Απόφαση ΠΑΣΚ/ΔΥ, για το προεδρείο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

Σε συνεδρίαση της στις 17-3-10, η γραμματεία της ΠΑΣΚ/ΔΥ/ΥΕΘΑ αποφάσισε να προτείνει την παρακάτω σύνθεση, ως Νέου προεδρείου της ΠΟΕ- ΥΕΘΑ.

Πρόεδρος: Χρίστος Μουστάκας
Γραμματέας: Δημήτρης Γλέζος
Αντιπρόεδρος: Θωμάς Γιαννακός
Ταμίας: Τάσος Σαμαρτζής.

προτάσεις στο πόρισμα της Επιτροπής των Ειδικών για το Ασφαλιστικό

  1. Περιορισμός της εισφοροδιαφυγής
  2. Καθιέρωση ενός πάγιου τρόπου ρύθμισης των οφειλών προς τους ασφαλιστικούς φορείς
  3. Ανεύρεση πρόσθετων πόρων για τη διασφάλιση της επαρκούς χρηματοδότησης του συστήματος
  4. Βέλτιστη αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων
  5. Έλεγχος των ιατρικών δαπανών
  6. Προς μια εντατικοποίηση του ελέγχου των φαρμακευτικών δαπανών
  7. Η εκλογίκευση του συστήματος απονομής των αναπηρικών συντάξεων
  8. Μια νέα αρχιτεκτονική του συνταξιοδοτικού συστήματος. Η αποσαφήνιση των ρόλων της ασφάλισης και της αλληλεγγύης
  9. Ο διαχωρισμός του κλάδου υγείας από τη σύνταξη
  10. Περαιτέρω ουσιαστική και διοικητική ενοποίηση των ταμείων
  11. Η αναγκαία βελτίωση της νομοθεσίας για τη διαδοχική ασφάλιση

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ "Είναι ηλίθιοι στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης"

ο Θόδωρος Πάγκαλος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των επτά μελών της Ν.Ε. που ψήφισαν υπέρ της απόφασης, με την οποία ζητείται μεταξύ άλλων να χορηγείται ιθαγένεια μόνον σε όσους έχουν «επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας», αλλά και εφόσον διαθέτουν «έμπρακτη απόδειξη ενδιαφέροντος και φιλοπατρίας για την Ελλάδα!».
«Όσοι ψήφισαν αυτήν την απόφαση είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Είναι τελείως ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο!», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος. Οργισμένος και εκτός εαυτού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέχισε λέγοντας: «Απαιτούν από τους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια να γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία και την ελληνική γλώσσα. Καταλαβαίνετε ότι με βάση μόνο αυτό το κριτήριο περίπου από το μισό ελληνικό λαό πρέπει να αφαιρεθεί η ιθαγένεια. Είναι γελοίο», τόνισε και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη είπε: «Δεν ξέρω μέσα από ποιες διαδικασίες αναδείχθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής στη δεύτερη πόλη της χώρας, αλλά προφανώς, κύριε Σωκράτη, εκεί πρέπει να παρέμβεις». Και εξήγησε: «Κάλεσε μία ολομέλεια της Θεσσαλονίκης και βάλε τους -αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι- δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί να τελειώνουμε».

Τελειωμένα

Μέσα στον φόβο και στες υποψίες,
με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,
λυώνουμε και σχεδιάζουμε το πως να κάμουμε
για ν' αποφύγουμε τον βέβαιο
τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.
Κι όμως λανθάνουμε, δεν είν' αυτός στον δρόμο·
ψεύτικα ήσαν τα μηνύματα
(ή δεν τ' ακούσαμε, ή δεν τα νοιώσαμε καλά).
Άλλη καταστροφή, που δεν την φανταζόμεθαν,
εξαφνική, ραγδαία πέφτει επάνω μας,
και ανέτοιμους -πού πιά καιρός- μας συνεπαίρνει.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Ελληνες ανήσυχοι και θυμωμένοι

Αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των μέτρων παρότι τα θεωρούν άδικα και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, οργίζονται όμως με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ιδίως δε με αυτές του Καραμανλή. Τι αποκαλύπτει γκάλοπ του Εθνους.
14/3/2010

«Πικρό ποτήρι» για τους πολίτες τα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Marc» για το «Εθνος της Κυριακής». Παρ’ ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της λήψης σκληρών αποφάσεων, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι υφίστανται αδικία.

«Θυμός» αλλά και απογοήτευση και ανησυχία είναι οι λέξεις που έρχονται περισσότερο στο στόμα των πολιτών με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις θυσίες που οι ίδιοι καλούνται να κάνουν για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Μέσα από τον θυμό βλέπουν όμως και τους υπεύθυνους της δημοσιονομικής εκτροπής και το 70% κατονομάζει ως τέτοιους τις κυβερνήσεις Καραμανλή, ενώ το 52,5% τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ του 2009 το 56,9% εμφανίζεται θυμωμένο με τον πρώην πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.

Τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι στη σωστή κατεύθυνση και μέσω αυτών η χώρα θα βγει από την κρίση είναι οι απόψεις που επικρατούν μεταξύ των πολιτών.

Την άποψη ότι τα οικονομικά μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση ασπάζεται εκτός από το 68,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 35,3% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το 36,3% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει απαισιοδοξία σχετικά με το αν θα πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών και στην ερώτηση αυτή το 52,6% των ερωτηθέντων απαντούν όχι. Η απάντηση αυτή φαίνεται να συνδέεται υπόγεια με την απογοήτευση των πολιτών για το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.

Ενα άκρως ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι οι πολίτες εμφανίζονται συγκρατημένοι σχετικά με την αντίδραση στα μέτρα, τα οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν άδικα.

Το 40,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα συνδικάτα και οι επαγγελματικές ενώσεις θα πρέπει να επιδιώξουν κοινωνική ειρήνη. Ποσοστό αρκετά μικρότερο από την προηγούμενη έρευνα.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΟΥΤΣΗΣ "¨ΕΘΝΟΣ"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου