Δημοψήφισμα και ψήφος εμπιστοσύνης για το νέο Μνημόνιο

Το "μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι" πρέπει να πουν οι πολίτες στη νέα δανειακή συμφωνία, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας για πρώτη φορά ανοιχτά για δημοψήφισμα και υπογραμμίζοντας ότι "έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες" αφού "είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε"
Ο πρωθυπουργός εκτός από το δημοψήφισμα για τη νέα σύμβαση, έκανε και πρόταση για την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής και αύριο θα κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. "Η κυβέρνηση, διαθέτει την δεδηλωμένη και έχει δύο χρόνια μπροστά της για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της."

Θύμα της κρίσης!!!

Αγελάδα σε εφεδρεία.... "μέχρι νεοτέρας αναστέλλεται η χορήγηση γάλατος"

Αυτή η Δευτέρα δεν θα είναι σαν τις άλλες Δευτέρες

Αυτή η Δευτέρα δεν θα είναι σαν τις άλλες Δευτέρες.
Αυτή τη Δευτέρα δεν θα ξυπνήσω στις 5:00 τα χαράματα, δεν θα μαζέψω τα τάπερ με τα φαγητά της βδομάδας, δεν θα κάνω 100 χιλιόμετρα για να φτάσω στην δουλειά μου. Γιατί δεν έχω πλέον δουλειά.
Η εταιρία μου αποφάσισε πως δεν υπάρχει πλέον θέση για μένα, με αποζημίωσε και με έστειλε στο ταμείο ανεργίας.
Θα περιμένει κανείς από έναν πρόεδρο Σωματείου όπως εγώ να πει πως τίποτα δεν πάει χαμένο, ψηλά το κεφάλι συνάδελφοι, θα βρεθούμε στους δρόμους και πως όλοι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Βγήκαν οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι για εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο

Δημοσιεύθηκαν οι πρώτες 6 εφαρμοστικές εγκύκλιοι για το νέο Μισθολόγιο του Δημοσίου και την εργασιακή εφεδρεία, από το υπουργείο Υποδομών. Με αυτές επιχειρείται να ρυθμιστεί μια σειρά θεμάτων όπως η εξέλιξη στις βαθμίδες των δημοσίων υπαλλήλων και το πως θα εφαρμοστεί ο θεσμός της εφεδρείας σε οργανισμούς που καταργούνται και σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Νομικό Συμβούλιο: Όχι στην εξόφληση της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών χωρίς το τέλος ακινήτων

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων, έκρινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το Ταμείο. Επρόκειτο για έναν από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με αυτόν, ο οφειλέτης θα κατέθετε στο Ταμείο Παρακαταθηκών την αξία του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων και χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

μήνυμα ελήφθη;

Να είμαστε άπιστοι Θωμάδες και να αμυνθούμε στους εμπόρους του φόβου που εφόσον απαξίωσαν με τον πιο χυδαίο τρόπο το δημόσιο για να κερδίσουν τα αφεντικά τους, τώρα δικαιούνται να υπερασπίζονται την αγωνία,τον αγώνα και τα δίκια μας μέσα από τα ίδια δελτία ειδήσεων που μας καθύβριζαν;

Μπροστά στη μεγάλη ανηφόρα


«Η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου». Οι διαπιστώσεις της Αγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της ομιλίας της προς τους γερμανούς βουλευτές στο Βερολίνο και όχι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί στην Αθήνα αποτυπώνουν τη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα μετά το μεγάλο κούρεμα.

Πρωτοφανές "κούρεμα" δημοσίων υπαλλήλων το 2012

Ένα "τσουνάμι" απολύσεων αναμένει τους δημοσίους υπαλλήλους το 2012 με ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες. Ουσιαστικά το ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει σε άνευ προηγουμένου «κούρεμα»  δημοσίων υπαλλήλων, σε φορείς, οργανισμούς, υπουργεία και ανεξάρτητες αρχές, ενώ το χτύπημα της εργασιακής εφεδρείας θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Καταγγελία των εισαγγελικών παραγγελιών κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων

Αθήνα 27.10.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Η Κυβέρνηση προκειμένου να περάσει τις αντιλαϊκές επιλογές της καταφεύγει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό και στην τρομοκράτηση των εργαζομένων. Μετά τη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ και τους τόνους χημικών σε βάρος των διαδηλωτών που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάλυση των τελευταίων απεργιακών συγκεντρώσεων, επιδιώκει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Στα πλαίσια αυτά έχουν κληθεί, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που βρισκόντουσαν ή βρίσκονται ακόμα σε κινητοποιήσεις, σε αστυνομικά τμήματα προκειμένου να διαπιστωθούν «αδικήματα και νομικές παραβάσεις».
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τα νέα αυταρχικά μέτρα. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν πρόκειται να σταματήσουν αλλά αντίθετα θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.



quiz

Σε ποια εφημερίδα δημοσιεύτηκε το παραπάνω σκίτσο...(δεν είναι από ανθελληνική ξένη εφημερίδα). Αν δημοσιεύονταν σε εφημερίδα του εξωτερικού, θα θιγόμασταν , θα αντιδρούσαμε θα στέλναμε στο διάολο!!!!

Νέο μισθολόγιο, αποδοχές τελικό!!!


ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ...

Ρεσπέντζα

Θλίψη και αμηχανία


Το πολιτικό σύστημα κρύβεται, το κράτος αδυνατεί και η κοινωνία παρακολουθεί έκπληκτη ετερόκλητες μειοψηφίες που καταφέρνουν να δώσουν τον τόνο. Μόνο τρεις υπουργοί (Διαμαντοπούλου, Μπεγλίτης, Παπαϊωάννου) εμφανίστηκαν σε εξέδρες επισήμων για την παρέλαση της εθνικής επετείου. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισήγηση προκειμένου να ζητήσει από τους υπουργούς του να εμφανιστούν στις εκδηλώσεις. Δεν είπε τίποτα. Οι κυβερνητικοί κρύφτηκαν, οι της αντιπολίτευσης τους ακολούθησαν ή διάλεξαν την πλάγια οδό και η αστυνομία δεν κατάφερε να ελέγξει τις, αναμενόμενες, αντιδράσεις. Δεν έχει σημασία αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις παρελάσεις. Σημασία έχει ότι το μήνυμα που εκπέμπεται υποδηλώνει την ανεπάρκεια θεσμών και μηχανισμών, αν θέλετε ενός ολόκληρου συστήματος.

εξορκίσαμε τα δεινά μας(;)..έγινε και αυτό!!!

Εισβολή διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη ματαίωσε τη στρατιωτική παρέλαση, αποχώρησε αποδοκιμαζόμενος και ο Παπούλιας


Περίπου 500 άτομα είχαν αρχικά συγκεντρωθεί στο σημείο πραγματοποίησης της παρέλασης, απέναντι από την κερκίδα των επισήμων. Στους διαδηλωτές υπήρχαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της Ανταρσία, πρωτοβάθμια σωματεία, Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης και οπαδοί του Ηρακλή.(http://tvxs.gr)

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Οσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια; Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο. Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική».

Δηλώσεις ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη από τη ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη



«Αισθάνομαι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κυρίως όμως ως Έλληνας πολίτης, ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί βρίσκομαι εδώ στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Βρίσκομαι σε έναν χώρο που εκφράζει μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της προόδου, την Ελλάδα της ελπίδας. Στηριζόμαστε πάνω σε αυτά τα νέα παιδιά, που κάτω από δύσκολες συνθήκες, πασχίζουν να μορφωθούν και να συμβάλλουν στην υπέρβαση της κρίσης, να συμβάλλουν σε μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι. Υπάρχει, όμως, όπως είδατε χθες και ένας εσμός παραστρατιωτικών, παρακρατικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων, οι οποίες δυστυχώς γίνονται ανεκτές από διαφόρους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Θεσσαλονίκης, που τις τελευταίες μέρες μας υβρίζουν συνεχώς. Αυτοί είναι η Ελλάδα της ντροπής.

Προκήρυξη για προϊσταμένους Γενικών Διευθ. Οικονομικών

Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, το σχέδιο απόφασης για την προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων πλήρωσης των θέσεων προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των Υπουργείων.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο απόφασης αναφέρει:
Έχοντας υπόψη:

ΣΣΑΣ,συνάντηση του Κου Μπεγλίτη, με Σωματεία

  Συνάντηση του Κου Μπεγλίτη, με τον Δήμο Χατζηπασχάλη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΥΕΘΑ, Ηλία Σιδηρόπουλο, Πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων ΥΑΘΑ ΓΕΣ Ν. Θεσσαλονίκης και Γιώργο Ατματζίδη , Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στο 308 ΠΕΒ, πραγματοποιήθηκε μετά την ορκωμοσία Ανθλγων στη ΣΣΑΣ.
     Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα με θέματα την εφεδρεία, το ανθυγιεινό και τη λειτουργία μονάδων λόγω έλλειψης κονδυλίων .
    Η υπόσχεση του Κου Υπουργού, για στενή παρακολούθηση των θεμάτων που τέθηκαν και η θέλησή του για συνεχή ενημέρωση, εκτιμήθηκαν θετικά για το πολύπαθο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου μας.
      

ΣΣΑΣ, τελετή ορκωμοσία Ανθλγων παρουσία Κου Μπεγλίτη


Σεβόμενο την ημέρα της ορκωμοσίας των νέων Ανθλγων με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Κου Μπεγλίτη, το Σωματείο μας προέβηκε μόνο στην ανάρτηση 2 πανό με τα αιτήματα μας απέναντι από τις εισόδους της Σχολής. 

Παπανδρέου: Αποφύγαμε τον εθνικό κίνδυνο της χρεοκοπίας


«Φτάσαμε στη θέση ν' αποδεχθούμε την ελάφρυνση της υπερχρέωσης της πατρίδας μας. Χωρίς τη συγκλονιστική προσπάθεια των Ελλήνων, δεν θα είχε γίνει τίποτα, θα είχαμε χρεωκοπήσει από πέρσι τον Μάιο», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για επίτευγμα όλων των Ελλήνων».
«Εχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μ ία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ως μία νέα «καλύτερη» συμφωνία 21ης Ιουλίου. «Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεοινεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της».
www.kathimerini.gr

Μάνα είναι μόνο μία !!


Το τελικό κείμενο με τις τροπολογίες

 για το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία 

1.300 καταγγελίες για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας


Περισσότερες από 1.300 τηλεφωνικές καταγγελίες, έχει δεχτεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και συγκεκριμένα από τις 20 Απριλίου του 2010, ως τις 21 Οκτωβρίου του 2011, η τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 15512, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.


Oι πολίτες (;) αντιδρούν στο πείραμα...


O υπουργός Εθνικής Άμυνας κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του κόσμου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη  είπε τα ακόλουθα:
«Εγώ δεν είμαι πολιτικός που φροντίζω το πολιτικό μου προφίλ. Ούτε με ενδιαφέρει να τσαλακώσω το πολιτικό μου προφίλ. Γνώριζα, ακόμα και όταν βρισκόμουν στην Αθήνα, ότι θα γινόμουν στόχος διαμαρτυριών έξω από τον Άγιο Δημήτριο, τούτη την ημέρα την πολύ σημαντική για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβάνομαι τους συμπολίτες μου σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Θεσσαλονίκη.

Δεύτερο κύμα εφεδρείας

ΣΤΟΧΟΣ, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 10.000 ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ετοιμάζεται με εξαιρετική σπουδή και πρωτόγνωρους για το Δημόσιο ρυθμούς η εφεδρεία νούμερο 2, που θα προκύψει πρώτα απ' όλα από το δραστικό μαχαίρι κατά 30% σε όλες τις οργανικές μονάδες της δημόσιας διοίκησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του νέου χρόνου.

η εγκύκλιος για καταγραφή υπηρεσιακών μονάδων


Κατ΄ εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, προτεραιότητα της οποίας αποτελεί η υλοποίηση μίας μεταρρυθμιστικής και εκσυγχρονιστικής τομής στο σύστημα της οργάνωσης και της λειτουργίας του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει αναλάβει, στο πλαίσιο των επιτελικών και συντονιστικών του αρμοδιοτήτων, την συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων σχετικά με την οργανωτική διάρθρωση των υπηρεσιών του κράτους.

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών την Κυριακή


Σε ισχύ τίθεται από την Κυριακή 30/10 η χειμερινή ώρα. Στις 04.00 το πρωί της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03.00.
Σημειώνεται ότι η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Αντιμέτωποι με έντονες αποδοκιμασίες πολιτών Μπεγλίτης και Μαγκριώτης


Αντιμέτωποι με αποδοκιμασίες για την πολιτική της κυβέρνησης βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας,Πάνος Μπεγλίτης και ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην επίσημη δοξολογία για την 99ή επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο.

έκδοση αναγκαίων εφαρμοστικών και ερμηνευτικών εγκυκλίων.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Με την ολοκλήρωση της ψήφισης του σχεδίου νόμου «συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου», απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής και στο σύνολό του, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εργάζονται πυρετωδώς για την έκδοση των αναγκαίων εφαρμοστικών και ερμηνευτικών εγκυκλίων.
            Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμες:
  • εφαρμοστική εγκύκλιος για το νέο βαθμολόγιο και την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς (άρθ. 4-11 και 28)
  • εγκύκλιος γνωστοποίησης της διάταξης για τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων με κλήρωση (άρθ. 26)

Ποιός φοβάται το κούρεμα

""Τι θα σημάνει ένα μεγάλο κούρεμα για τον πολίτη και την χώρα;" Αυτό το ερώτημα έχει σχεδόν αντικαταστήσει την "καλημέρα". Λογικό είναι: Δυο χρόνια τώρα, μέσες άκρες, πολιτικοί και opinion makers μας λένε ότι η διαγραφή μέρους του ελληνικού δημοσίου χρέους (γιατί αυτό σημαίνει "κούρεμα") θα ήταν εθνική καταστροφή. Τώρα που οι ίδιοι, θέλοντας και μη, συζητούν αυτή την εξέλιξη ως αναπόφευκτη, ο κόσμος φοβάται ότι η καταστροφή τελικά ήρθε.

25/10/2011 - ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:380

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν στη 48ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο λαός μας, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη διαδήλωση, έστειλε περήφανη, εργατική, ταξική απάντηση στην κυβέρνηση, στην Τρόικα, στην πλουτοκρατία.
Ταυτόχρονα, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την οργανωμένη, δολοφονική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ αλλά και της Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο Σύνταγμα από παρακρατικούς μηχανισμούς, που κρύβονται κάτω από την «κουκούλα», που έχουν σχέση με μηχανισμούς της Αστυνομίας και συνυπάρχουν αναρχοφασιστοειδή, ακροδεξιοί, χούλιγκανς από τους συνδέσμους των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Για να μην ξεχνάμε!!!!


«Ο αγώνας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την εθνική μας αναγέννηση, για μια σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, στηρίζεται στην αρχή πως η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας…..Κάθε εξουσία πηγάζει από τον λαό, εκφράζει τον λαό και υπηρετεί τον λαό. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική δομή της δύναμης στη χώρα μας διαρθρώνεται με τρόπο που να αποκλείει την παραβίαση της λαϊκής θέλησης με οποιοδήποτε τρόπο» 
Ιδρυτική διακήρυξη ΠΑΣΟΚ3.9.1974.

Ο Κος Μπεγλίτη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, αναχωρεί σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

χίλιες λέξεις


Η χαμένη τιμή του χλιδόφτωχου. Toυ Κώστα Βαξεβάνη

Χειρότερο απ’ το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ’ τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ’ το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.

Ειδικό Δικαστήριο στο τέλος της διαδρομής...


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Σε λιγότερες από 72 ώρες θα ξέρουμε με ποιονακριβώς τρόπο θα μας ξαποστείλουν στη χρεοκοπία οι ευρω-εταίροι, δανειστές και επιτηρητές της Ελλάδας. Όλοι αυτοί οι τύποι, που έχουν αποδείξει την τελευταία διετία πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε τα ζητήματα του οίκου τους και να σώσουν τα τομάρια τους, είναι έτοιμοι να μας πετάξουν σανσαβούρα από ένα αερόστατο που συνεχώς χάνει ύψος.
Δέσμευση σαφής δεν προκύπτει από όσα ρεπορτάζ είχαν δημοσιευθεί έως χθες το βράδυ από τις Βρυξέλλες για το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Τα ποσοστά απομείωσης επί των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες, του ύψους 50% ή και 60%, παραμένουν ως προτάσεις ή υποθέσεις εργασίας μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης.

Στην πείνα με κάτι μύρια


«Άπόροι» με καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ... Την ίδια ώρα η διαρροή ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό μόνο το 2009είναι πάνω από 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα ευρήματα των δι­ασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που αφορούν τα εισοδήματα φορολογουμένων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την τελευταία διετία.

Μοίρασαν ήδη τα ιμάτια της Ελλάδας



Με έναν φάκελο υπό μάλης επιστρέφει την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης (Task Force) της Κομισιόν κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Μέσα σε αυτόν θα περιέχονται οι οριστικές εντολές των Βρυξελλών και του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες οι μεγάλες χώρες της ευρωζώνης χωρίζουν την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός μακρόπνοου σχεδίου αυστηρότερης επιτήρησης της χώρας μας σε 16 μεγάλα διοικητικά κομμάτια.

Ο τελικός κατάλογος των νέων μέτρων


1. Το βασικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος μειώνεται κατά 58,3% ή κατά 7.000 ευρώ και περιορίζεται από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ. Μόνο για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν φέτος ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ θα ισχύσει αφορολόγητο όριο 9.000 ευρώ.

Συνταξιοδοτικά Θέματα Στρατιωτικών


Σύμφωνα με την παράγραφο 10γ του άρθρου 1 του αρχικού σχεδίου νόμου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο και άλλες Διατάξεις Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», στις εξαιρέσεις από τη μείωση του 40% του τμήματος της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1000€, είχαν συμπεριληφθεί οι απόστρατοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και έχουν αποστρατευτεί αυτεπάγγελτα.

Τι σημαίνει “κούρεμα” 50% για εμάς και την καθημερινότητά μας


Παρά τις έντονες και σωρευτικές αντιθέσεις σε μεγαλύτερο κούρεμα, στο Eurogroup και στο Ecofin συζητήθηκε και συζητείται μεγαλύτερο κούρεμα στα ελληνικά ομόλογα με τη διαδικασία της εθελοντικής ανταλλαγής (PSI) από το 21% που αποφασίσθηκε και έγινε αποδεκτό με την απόφαση της 21ης Ιουλίου.

Το ποσοστό, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα και αναφορές ξένων πρακτορείων ειδήσεων, αλλά και από τις έμμεσες αναφορές Γιούνγκερ, όπως και τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για συζήτηση σχετικά με την απόφαση της 21ης Ιουλίου plus, συζητείται να κυμανθεί μεταξύ 50% και 60%.
Ποιους αφορά;

Εκπαιδεύοντας πυρπολητές βιβλίων


Στη Γερμανία απαγορεύεται να τσαλακώσεις ή να σημειώσεις πάνω στα δωρεάν βιβλία, πληρώνεις πρόστιμο, και στη Γαλλία η χάραξη των θρανίων επιφέρει μέχρι ετήσια αποβολή. Προτεστάντες και καθολικοί, ναζιστές και αποικιοκράτες, θα πείτε, σύμφωνοι, αλλά εμείς είμαστε που τους ζητάμε δανεικά, όχι αυτοί από εμάς.

28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν εθνική συμφωνία


-Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου κλείνει μια δίχρονη περίοδος προσπαθειών για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ρύθμισης των δανειακών αναγκών  και του χρέους της χώρας, προσδοκώντας να έχει θετική έκβαση στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στις 23 Οκτώβρη.
-Παράλληλα η προσπάθεια μιας βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που υπερβαίνει τα όρια αντοχής της κοινωνίας  αμφισβητείται ως άδικη και αναποτελεσματική και οδηγεί αναπόφευκτα σε εκρήξεις εξαιτίας μιας ετεροβαρούς μονόπλευρης κατανομής των βαρών της κρίσης.

Χωρίς σχόλια!!

το ποντίκι

40 απαντήσεις για τη ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών

1. Ποια αλλαγή έχει επέλθει από 21.9.2011 σχετικά με τις μεταβιβάσεις, τις αγοραπωλησίες και γενικά τη σύσταση κάθε εμπράγματου δικαιώματος;


Από 21.09.2011  απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης. Παράλληλα,  ορίζονται κατηγορίες αυθαίρετων κατασκευών που εξαιρούνται αυτής της απαγόρευσης μεταβίβασης,  μεταξύ των οποίων,  αυτές οι οποίες ρυθμίζονται στο πλαίσιο του αναφερόμενου νόμου

Πίνακες με τους νέους μισθούς

πρωτοβουλία αποστράτων για την ίδρυση πολιτικού φορέα


Η Πρωτοβουλία Αποστράτων Αξιωματικών
για Ίδρυση Πολιτικού Φορέα

       Σας καλεί την 23  Οκτωβρίου  2011, ημέρα  Κυριακή  και ώρα 11:00 π.μ στο Ξενοδοχείο CAPSIS στην Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 18,  πλησίον  Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα « ΘΕΟΔΩΡΑ» .

Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ για τις Καταλήψεις Δημοσίων Υπηρεσιών, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής


Η χθεσινή ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου δεν έκαμψε και δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας.
Σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, συνεχίστηκαν οι καταλήψεις Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι με πρωτοβουλία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.

Ενημερωτική επιστολή για την τροπολογία που αφορά το ΜΤΠΥ


Προς α) Υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο
β) Όλα τα κόμματα της Βουλής
γ) τους Βουλευτές των Κομμάτων
Κύριοι,
Σας μεταφέρουμε τις πολλές, δίκαιες και έντονες διαμαρτυρίες όλων των εν ενεργεία και συνταξιούχων του Δημοσίου – μετόχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, για την επιχειρούμενη με την κατάθεση τροπολογίας απόψε στο άρθρο 3 (Θέματα ΜΤΠΥ) του σχεδίου νόμου “Συνταξιοδοτικές  ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο-βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015”μεταφορά της εποπτείας του Μ.Τ.Π.Υ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ριζικές αλλαγές στο στράτευμα


Έως και 20% μείωση του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού σε βάθος δεκαετίας μπορεί να αποφέρει η επικρατούσα πρόταση για την νέα, πιο λιτή, οικονομική και ευέλικτη, δομή δυνάμεων του ελληνικού στρατεύματος που θα παρουσιαστεί για συζήτηση και εξειδίκευση στα αρμόδια όργανα του Πενταγώνου την επόμενη εβδομάδα. 

ΣΣΑΣ, τελετή ορκωμοσία πρωτοετών


Στις 21/10/2011, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Γεώργιου Νακόπουλου, η τελετή ορκωμοσίας 154 πρωτοετών σπουδαστών Υγειονομικού, Οικονομικού και Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων Σώματος.

χίλιες λέξεις


Oι επιστολές Βενιζέλου και Παπανδρέου στη Λαγκάρντ


Επιστολές με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για την τήρηση των δημοσιονομικών της στόχων και την πλήρη εφαρμογή της Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής απέστειλαν προς την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

quiz

Ποιος κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων απήγγειλε (από μνήμης , παρακαλώ) το παρακάτω ποίημα του Καβάφη:
"Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα γινόμενα,
Τα μέλλοντα γνωρίζουν οι θεοί,
πλήρεις και μόνοι κάτοχοι
των φώτων.
Εκ των μελλόντων οι σοφοί
τα προσερχόμενα αντιλαμβάνονται.
Η ακοή αυτών κάποτε εν ώραις
σοβαρών σπουδών ταράττεται.
Η μυστική βοή τους έρχεται
των πλησιαζόντων γεγονότων.
Και την προσέχουν ευλαβείς.
Ενώ εις την οδόν
έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί."

Απάντηση:

quiz

Ποιος διετέλεσε,
18 χρόνια Πρόεδρος σωματείου
9 χρόνια Γενικός Σύμβουλος Ομοσπονδίας
6 χρόνια Γενικός σύμβουλος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ
και στην έναρξη του χαιρετισμού του στην πετυχημένη συγκέντρωση , μπροστά στο Γ! Σώμα Στρατού, είπε:
"για το σημερινό μας χάλι φταίει το συνδικαλιστικό κίνημα!!!!"
Απάντηση:

Ιωάννης Καποδίστριας

»Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της… εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν»

Πέρασε το πολυνομοσχέδιο, διεγράφη η Κατσέλη

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ με την κυβέρνηση να μετράει μια απώλεια, καθώς η Λούκα Κατσέλη έκανε πράξη τα λεγόμενα της και καταψήφισε το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, πήραν μέρος 298 βουλευτές, με 154 να ψηφίζουν "ναι" και 144 "όχι".

Αρνιέμαι - Παπακωνσταντίνου Βασίλης


Ομιλία του Προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Τσικρικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


Εκ μέρους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζω αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και καταγγελίας!!!
Είμαστε όλοι εδώ και συνεχίζουμε τον αγώνα !!!
Ενάντια στην καταιγίδα των μέτρων της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας που πλήττουν τον κόσμο της εργασίας, της παιδείας και του πολιτισμού.
Ενάντια στην πολιτική της Τρόικας και της Κυβέρνησης που οδηγεί στην πτώχευση και στη δυστυχία μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας: τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα, τους έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο!!!

20/10, απεργία, η άμυνα στην επίθεση

Συμβολική παρουσία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων  σωματείων της Άμυνας της Θεσσαλονίκης, στο Γραφείο Ενημέρωσης του κοινού, κατά την διάρκεια της απεργίας 20/10/2011 

η μεγαλύτερη πορεία..



  • Με τη συμμετοχή τους, στην μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση τους στο πολυνομοσχέδιο το οποίο οδηγεί σε:

  • Εξαθλίωση (Μείωση μισθών από 50 έως 250 ευρώ)
  • Ανεργία (Κατάργηση οργανικών θέσεων σε ποσοστό 60%)
  • Περιθωριοποίηση και αφανισμό (Απομάκρυνση του 10% του προσωπικού με το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς)

ανέχεια,θλίψη,οργή μα και δούλεμα; αρκετά!!!!

"Μας κατηγορούν ότι δε διαπραγματευόμαστε... Σοβαρά; Πού τα βρήκαμε τα 110 δισ. για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις; Μας τα χάρισε κανείς αυτά; Δε διεκδικήσαμε; Δεν πετύχαμε; "
Γ. Α. Παπανδρέου (Πρωθυπουργός)
ποιος τον ενημέρωσε πως οι μισθοί και  οι συντάξεις κοστολογούνται τόσο!!

quiz

Ποιος και για ποιον είπε:
"οι τράπεζες δάνεισαν ένα κανάλι που χρωστάει 500 εκατομμύρια ευρώ αλλά όχι τις υγιείς επιχειρήσεις"

Γιατί να συμμετέχω σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας..

α) Η μη συμμετοχή μου σε αυτές μεταφράζεται σε σιωπηρή συναίνεση.
β) Αν δε συμμετέχω συμφωνώ με τους όρους εξαθλιωτικής διαβίωσης που πρόκειται να επιβληθούν από εδώ και στο εξής.
γ) Για να σταματήσω την εξαθλίωση της μεσαίας και εργατικής τάξης
δ) Για ανα αποτρέψω τη διάλυση, και τη συανκόλουθη μεταφορά στα μεγάλα συμφέροντα, της υγείας, της παιδείας κ.λ.π.
ε) Για να προστατέψω το δικαίωμα στην εργασία και να εκφράσω τη θέληση μου για αξιοπρεπή διαβίωση
στ) Για να προστατέψω τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και το δικαίωμά μου να αποφασίζω εγώ για τον τόπο μου και όχι οι εγχώριοι και διεθνείς μεταπράτες.

ζ) Γιατί αν δε συμμετάσχω θα ζω εξαθλιωμένος και πεινασμένος τόσο εγώ όσο και η επόμενη γενιά, τα παιδιά μου.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΤΡΕΠΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ



http://vathiprasino.blogspot.com/

Δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ - Πολιτική επιστράτευση στους Δήμους


Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει το νέο αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε «πολιτική κινητοποίηση» των οδηγών απορριμματοφόρων και των φορτηγών/οχημάτων όλων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, παραχωρώντας ταυτόχρονα την εξουσιοδότηση στον Περιφερειάρχη Αττικής να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών των παραπάνω οδηγών και της χρήσης των απορριμματοφόρων.

19-20/10,48ωρή απεργία


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
           Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατά την 3ωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στην πύλη του Γ΄ Σώματος Στρατού.
         Από νωρίς το πρωί  δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντισταθούν στη βάρβαρη πολιτική επιλογή που εξαθλιώνει τη ζωή μας καρατομώντας   κεκτημένα  εργασιακά δικαιώματα και προχωρά σε  συστηματικό « ΑΔΕΙΑΣΜΑ» του Υπουργείου από πολιτικό προσωπικό, καταργώντας τις κενές οργανικές θέσεις, μειώνοντας κατά 30% τις ήδη υπάρχουσες και στέλνοντας στην εφεδρεία το 10%  των εργαζομένων στο Υπουργείο.

Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ - Η απάντηση των εργαζόμενων στις απειλές και εκβιασμούς της Κυβέρνησης με τρομοκρατία - Νέες καταλήψεις


H προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και η απόπειρα ποινικοποίησης των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων εκ μέρους της Κυβέρνησης, επιστρέφει σαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, οι οποίοι τώρα σαστισμένοι παρακολουθούν την καθολική αποδοκιμασία της πολιτικής τους.
Την απάντηση στην Κυβέρνηση δίνουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο, το οποίο διαλύει με συνοπτικές διαδικασίες μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στο Στενό και στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ – Δ.Υ.

Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία της ΠΑΣΚ Δημοσίων Υπαλλήλων συνεδρίασε σήμερα έκτακτα και αποφάσισε ομόφωνα την ύστατη ώρα να απευθυνθεί στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε όλους μαζί αλλά και στον καθένα χωριστά και να τους ζητήσει να σταματήσουν τον κατήφορο της Κυβέρνησης και να διασώσουν την τιμή και το κύρος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που οραματίστηκε ο μεγάλος ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου και οικοδομήσαμε με αγώνες και θυσίες του λαού μας τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Συντρόφισσες, Σύντροφοι Βουλευτές,

Γ.Σ.Ε.Ε - Α.Δ.Ε.Δ.Υ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η Κυβέρνηση, προσφέροντας «γη και ύδωρ» στους τραπεζίτες, στο παρασιτικό κεφάλαιο, στους δανειστές και στους κερδοσκόπους και με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας, σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί, οδηγεί με βεβαιότητα στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολόκληρη την Κοινωνία: Τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και τα αδύναμα λαϊκά στρώματα.

Βέροια, η άμυνα στην επίθεση


εφεδρεία και μισθολόγιο αποδυναμώνουν την άμυνα

οποία σύμπτωση...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 θα παρακολουθήσει την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων, “BRILLIAΝT LEDGER” με τη συμμετοχή Αξιωματικών συμμαχικών χωρών που υπηρετούν στο NDC-GR.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου