Αμυντική Στρατιωτική Αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΕΘΑ ΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΑΝΔΩΡΑΣ 2-2ος ΟΡΟΦΟΣ
ΚΟΖΑΝΗ ΤΚ 50100  
                                          
 Κοζάνη 22 Ιουνίου 2013  
                                                      
 ΠΡΟΣ: ΠΟΕ - ΥΕΘΑ
                                                                                                                                                      
 
                                                

ΘΕΜΑ: Αμυντική Στρατιωτική Αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων

                Πολιτικό Προσωπικό
 
        Σήμερα  η πολυσυζητημένη Αμυντική Στρατιωτική Αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων και η δημιουργία του Νέου Στρατιωτικού Δόγματος μας βρίσκει όλους τους Υπαλλήλους του Α’ΣΣ και της      ΙΙΤΑΞΥΠ σε μία κατάσταση αβεβαιότητας και απόγνωσης.        Παρατηρείται ότι , ενώ όλα έχουν δρομολογηθεί κανείς δεν απαντά στο ερώτημα πού  θα αξιοποιηθεί το Πολιτικό Προσωπικό και ποιό θα είναι το μέλλον του.
      Η απενεργοποίηση επιχειρηματικών Μονάδων στις περιοχές όπου δεν υπάρχει Στρατιωτική απειλή, θα διατηρήσει  Μονάδες Διοικητικής Μέριμνας και Μονάδες επιστρατεύσεως. Οι Μονάδες αυτές  λένε ότι θα εξασφαλίσουν την Στρατιωτική παρουσία στην περιοχή και αφετέρου θα παρέχουν τη δυνατότητα απορρόφησης τοπικά του Πολιτικού Προσωπικού.
 
      Εδώ λοιπόν τίθενται  τα ερωτήματα : 
1) Αφού δεν θα υπάρχουν το Α΄ΣΣ και η ΙΙ ΤΑΞΥΠ τί θα απογίνουν οι μονάδες που υπάγονται σε αυτούς τους σχηματισμούς ;
2) Οι μονάδες που θα μετακινηθούν μπορούν να απορροφήσουν και να αξιοποιήσουν όλο το  υπάρχον πολιτικό προσωπικό ;
3)Τί θα συμβεί με την μεταφορά της 9η ΤΑΞΠΖ και του 9ου ΤΥΠ ;
4) Πόσες μονάδες θα παραμείνουν εδώ και πού θα υπάγονται και αφού θα είναι μονάδες μακράς ετοιμότητας και όχι αντίδρασης ποιο θα είναι το αντικείμενο της εργασίας των υπαλλήλων ;
5) Δεν πρέπει να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις,  ώστε όταν  μία μονάδα κλείνει οι συνάδελφοι να μεταφέρονται στην νέα που δημιουργείται ;
6) Τί θα γίνει με τους μηχανικούς της 733 ΔΣΕ , τους τεχνικούς του 309 ΣΠΤΧ , τους διοικητικούς του Α΄ΕΛΔΑΠ ;
   
 
       Τα μέλη του Συλλόγου μας στη Δυτική Μακεδονία είναι 103 και τα περισσότερα είναι σε μονάδες του Α΄ΣΣ και της ΙΙ ΤΑΞΥΠ και δει στους νομούς της Κοζάνης και της Φλώρινας ,σε περιοχές δηλαδή που επηρεάζονται δραματικά από την αναδιοργάνωση.
        Εδώ λοιπόν στην ακριτική περιοχή της Πατρίδας μας … εδώ που για μας αρχίζει η Ελλάδα …. εδώ που η ανεργία και η φτώχια εμφανίζει τον μεγαλύτερο δείκτη στην Ευρώπη …..Κάνουμε την κραυγή μας λάβαρο , κάνουμε την οργή μας σημαία και στέλνουμε μηνύματα ακόμη και στην ΄΄ μακρινή ΄΄  Αθήνα γιατί  η αναδιοργάνωση παρατηρούμε ότι αγγίζει μόνο εμάς ……..
        Εμείς οι εργαζόμενοι Πολιτικοί Υπάλληλοι στη Δυτική Μακεδονία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο ΓΕΣ  ανησυχούμε μήπως μια μέρα το ΄΄ μαύρο ΄΄ που  είδαμε στις οθόνες των τηλεοράσεων μας εμφανιστεί ως μαύρο πέπλο στην ζωή μας….. ανησυχούμε και βροντοφωνάζουμε ότι όλοι πλέον πρέπει να πάρουν αποφάσεις και να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις , και συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που μας ταλανίζουν ……
    Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης που μέσα σ΄αυτό το κλίμα , σ΄αυτές τις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση των εργαζομένων.
     Καταγγέλλουμε την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού ,που αγγίζει τα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού..και απομακρύνει τον έναν από τον άλλον ..και ζητάμε με ενότητα και αποφασιστικότητα  να αντισταθούμε στην άγρια κυβερνητική βαρβαρότητα ,μια πολιτική που μας στέλνει στην απόλυση και την ανεργία , μια πολιτική που καταστρέφει την ζωή μας , καταστρέφει το μέλλον των παιδιών μας…..
 
 
 
 
   
 
                                 Για       Το  Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
 
 
             -Ο-                                                                            -Ο-
 
      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      ΓΕΝ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
  Ιορδανίδης Ιωάννης                                                                Τσιάμης Νικόλαος

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου