το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου

Τώρα ούτε να τρέξεις, ούτε να κρυφτείς δε μπορείς. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ήσυχης αποδοχής σου για όλα τα μέτρα που σου επέβαλλαν. Σού πήραν όλα τα όπλα ενώ τα είχες στα χέρια σου. Τα παρέδωσες εσύ εις το όνομα της ειρήνης και της νοικοκυροσύνης. Να μην τρέξει σταγόνα αίμα αλλά ας χυθούν εκατομμύρια δάκρυα. Τα δάκρυα δεν πονάνε…έτσι νόμιζες. Τώρα ξεκινάει το πανηγύρι, ήσυχε συναδελφέ μου. Οι κακές Κασσάνδρες δεν ήταν για τα γούστα σου γιατί σου χαλούσαν την καθημερινότητά σου, τις κανονισμένες διακοπές σου, τις απλωτές και τις ξαπλωτές σου, το σίγουρο μέλλον σου.

Το επόμενο στάδιο των διεθνών κοτζαμπάσηδων είναι εν δράσει........ Πολλά είναι σε ενέργεια την ώρα που εσύ αγανακτείς με το «μαύρο της ΕΡΤ» ή για την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων που λείαν συντόμως θα γίνουν 450.000, ή για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και οδήγηση χιλιάδων συνανθώπων μας στην ανεργία . Είναι πολλά που έχουν μπει σε λειτουργία και εσύ δεν παίρνεις μυρωδιά. Η φίμωση της δήθεν ελευθερίας και η αγανάκτηση για το χαμένο σίγουρο μεροκάματο πουλάνε. Εγκλωβίζουν το οπτικό σου πεδίο εκεί ακριβώς που θέλουν. Δεν θα πάρεις μυρωδιά για το τι σου έχουν έτοιμο το επόμενο πρωί του τελευταίου σου ήσυχου ύπνου. Είναι πολύ εύκολο πλέον να τελειώνουν με το Πολιτικό Προσωπικό στο ΥΕΘΑ ..αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι τίποτε δεν χάθηκε και τίποτε δεν παραδίδεται αμαχητί...και Πολιτικό Προσωπικό και αμυνα ειναι στενα συνδεδεμένα , γιατί για μας η άμυνα ειναι η ψυχή μας ...

Δεν ήταν η Ελλάδα η πρώτη χώρα που έγινε υποτελής σε δάνεια. Είναι όμως η πρώτη χώρα παγκοσμίως που δεν έχει χάσει απλά την εθνική της κυριαρχία αλλά την ελευθερία σωματική και συναισθηματική των πολιτών της υπό δημοκρατικού καθεστώτος. Έπαιξαν πάρα πολύ έξυπνα οι αντίπαλοι γνωρίζοντας καλά ότι αυτόν τον λαό δεν του κάνεις κατά μέτωπο επίθεση αλλά τον διασπάς χρόνια πριν σε '' συναισθηματικούς αφελείς '' και '' υλιστές λαμόγια'' και του γκρεμίζεις σιγά-σιγά και σταθερά όλα τα γεφύρια. Δημιούργησαν μία τεράστια φάκα στην οποία πέσαμε όλοι ανεξαιρέτως κοιτώντας ο καθένας μας ό,τι θεωρούσε ιερό.
Άλλος τις αξίες και άλλος τον εαυτό του. Συμπολίτευση και «συμπολιτευομένη αντιπολίτευση» ήταν τα όπλα των αιωνίων εχθρών σου..
Γιάννης Ιορδανιδης, μέλος Γενικού Συμβουλιού ΠΟΕ ΥΕΘΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου