ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΨΟΥΣ 104€

Με την εφαρμογή των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας στις στρατολογικές υπηρεσίες (τίτλος έργου «ΟΠΛΗΣΥΣ») , προσφέρονται υπηρεσίες που ενδεικτικά αναφέρονται σε Υπηρεσίες πληροφόρησης και διάδρασης. Η πλήρης εφαρμογή του Αυτοματοποιημένου Συστήματος Στρατολογίας Ενόπλων Δυνάμεων «ΑΣΥΣΕΔ», συντελέσθηκε την 13-10-2008 , σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ. 008/76/158204/Σ. 1743/8-10-2008 δγή ΓΕΕΘΑ/ΔΣΛ/4. Τα εν λόγω προγράμματα ερείδονται στην ΚΥΑ Φ. 000.4/36/2237/Σ. 645/9.6.2002 ΥΠΕΣΔΔΑ & ΥΠΕΘΑ , που αφορά την έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» (ν. 2880/2001) στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και απαιτούν τη θέσπιση οργανικών θέσε-ων εξειδικευμένου προσωπικού χειρισμού Η/Υ ή τη νόμιμη αναπλήρωσή του από το υπάρχον , κατόπιν ταχύρυθμης και ειδικής εκπαίδευσης.
Η ανωτέρω λειτουργία του συστήματος πλέον εξυπηρετείται από τους ήδη υπηρετούντες μονίμους υπαλλήλους στις στρατολογικές υπηρεσίες , οι οποίοι εντάχθηκαν σε αποκλειστικές θέσεις εργασίας Η/Υ με προσωπική κάρτα πρόσβασης, καθώς δεν θεσπίσθηκαν οργανικές θέσεις χειριστών Η/Υ , οπότε με αυτόν τον τρόπο αναπληρώνουν στα καθήκοντα τις ανωτέρω εξειδικευμένες θέσεις.
Κατά τα παραπάνω και σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα στο άρθρο 8 παρ. 8 του νόμου 3205/2003 (ΦΕΚ Α’ 297) , όλοι οι ανωτέρω υπάλληλοι που υπηρετούν κατ΄αποκλειστική απασχόληση σε θέσεις εργασίας Η/Υ ως χειριστές , δύνανται τουλάχιστον να αιτηθούν του επιδόματος πληροφορικής ύψους 104€, καθώς αναπληρώνουν καθήκοντα σχετικά με το αντικείμενο των ειδικοτήτων στις οποίες το επίδομα αναφέρεται, και δεν έχουν προβλεφθεί σχετικές οργανικές θέσεις.
Δέσποινα Στόλη
Μ. Υπάλληλος
6η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑΣ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)
e-mail stolidesp@yahoo.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου