ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ εκτίμησε ότι από τα θέματα που έχουν τεθεί ως προτεραιότητες στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ ορισμένα βρίσκονται σε πορεία επίλυσης.
1) ΦΠ: Θεσμοθετήθηκε η χορήγηση 7ου Φ.Π. από 1/1/09 και συνεχίζεται η διεκδίκησή μας για τη χορήγηση 10 συνολικά ΦΠ εντός του 2009.
2) Αποζημίωση ΦΠ: Επειδή συνεχίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών η απαράδεκτη και άνιση κατάσταση της ημερήσιας αποζημίωσης εκτός έδρας ανά εκπαιδευτική κατηγορία (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ), αποφασίστηκε η Ομοσπονδία να συνεχίσει να επιμένει για την άρση αυτής της ανισότητας με την εκδήλωση κάθε δυνατής ενέργειας προς το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΕΔΥ ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίση μεταχείριση.
3) Οργανισμός: Οι ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί ανά Γενικό Επιτελείο (Ο.Ε.Ε.) με μέριμνα των Δ/νσεων Οργανώσεως και με τη συμμετοχή της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ έχουν προχωρήσει τις εργασίες τους και σύντομα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση.
4) Ανθυγιεινό και κάρτα νοσηλείας: Για τα δύο θέματα αυτά ο Υπουργός δέχθηκε να γίνει νομοθετική ρύθμιση, με κατάθεση τροπολογίας σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.
* Ανθυγιεινό: Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση θα εξουσιοδοτεί τους Υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Με την ΚΥΑ αυτή αίρονται οι ανισότητες και θα αυξάνεται το επίδομα.
* Κάρτα νοσηλείας: Η ρύθμιση θα αφορά σύσταση Ταμείου Αλληλοβοήθειας.
5) Στρατιωτικά Φαρμακεία: Στο ανωτέρω νομοσχέδιο ζητούμε επίσης να υπάρξει τροπολογία προσθήκη στο άρθρο 8 (άρθρο 10 παρ. 7) του Ν. 3257/2004, ώστε να καταστούν δικαιούχοι και οι συνταξιούχοι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου με τις οικογένειές τους.
6) ΒΑΕ: Στο πόρισμα-κατάλογο που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Απασχόλησης για τα ΒΑΕ, προβλέπεται να ισχύσει στο Δημόσιο ότι θα ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα.
Επειδή μεταξύ των πολλών ειδικοτήτων που εξαιρούνται από τον σχετικό κατάλογο βρίσκονται και πολλές ειδικότητες που αφορούν εργαζομένους στο ΥΕΘΑ έχει ζητηθεί συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό και την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου για το θέμα.
7) Οικονομικές ανισότητες: Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις προνομιακές και διακριτικές πολιτικές που εφαρμόζονται μεταξύ των εργαζομένων σε ορισμένες υπηρεσίες σε ότι αφορά τα Φ.Π. και τις υπερωρίες, προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι να έχουν ίση μεταχείριση από την Υπηρεσία.
8) Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Μετά τη νέα απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ζητάμε την άμεση καταβολή των 176 ευρώ (προσωπική διαφορά) σε όλους τους εργαζόμενους στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.
9) 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Συμμετέχουμε στις 25/2/09 στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την υποβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και την υποχρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
10) Αποφασίσθηκε η τροποποίηση του Κανονισμού του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ σύμφωνα με την υποβληθείσα πρόταση – εισήγηση της Ε.Ε. Ο χρόνος εφαρμογής αυτής θα αποφασιστεί μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου και της Ε.Ε..
11) Κοπή πίτας: Σας καλούμε στις 10/2/09 στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΤΑΝΙΑ στην Αθήνα, στις 12π.μ. που θα κοπεί η πίτα της Ομοσπονδίας. Έχει εξασφαλισθεί άδεια από τις 11 π.μ. για όλο το πολιτικό προσωπικό του Λεκανοπεδίου Αττικής και των τριών Γεν. Επιτελείων που θέλει να παραστεί.
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
· Καταδικάζουμε την απάντηση του ΥΕΘΑ στη Βουλή για το ότι οι ΕΠΟΠ θα αντικαταστήσουν τους πολιτικούς υπαλλήλους που συνταξιοδοτούνται.
· Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των αγροτών για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
· Καταδικάζουμε τη δικαστική απαγόρευση της στάσης εργασίας των εργαζομένων στην ΥΠΑ.
· Καταδικάζουμε την επίθεση και τον τραυματισμό της Κούνεβα και καταθέτουμε 500 ευρώ για την αποκατάσταση της υγείας της.
· Καταδικάζουμε τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου