Παπαγαλάκια της eurostar

Θηλιά οι μηνιαίοι λογαριασμοί
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ, το 2007 το 30% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει μια απρόβλεπτη δαπάνη με τη βοήθεια των τακτικών εισοδημάτων του
29/5/2009
Τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη είναι τα ποσοστά των Ελλήνων που δεν μπορούν -και καθυστερούν- να πληρώσουν τους μηνιαίους λογαριασμούς τους (νερό, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, κοινόχρηστα), το νοίκι τους και τις δόσεις για το σπίτι τους διαπιστώνει η κοινοτική στατιστική υπηρεσία, η Γιούροστατ.
Το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζούσε το 2007 σε ένα νοικοκυριό που δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει, με τη βοήθεια των τακτικών εισοδημάτων του, μια απρόβλεπτη δαπάνη (σ.σ.: το ύψος της: στο επίπεδο του ορίου της φτώχειας σε κάθε χώρα-μέλος). Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι της τάξης του 30%, με μέσο κοινοτικό όρο το 34%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η κοινοτική στατιστική υπηρεσία (Γιούροστατ), το 7% του πληθυσμού της κοινότητας ζούσε μέσα σε ένα νοικοκυριό που δεν ήταν σε θέση να πληρώσει εμπρόθεσμα τους τακτικούς μηνιαίους λογαριασμούς του.
Τρίτο υψηλότεροΤο ποσοστό των Ελλήνων που βρίσκεται σε αυτή τη δυσάρεστη θέση ανέρχεται στο 16% και είναι το τρίτο κατά σειρά υψηλότερο μέσα στην Ενωση. Το 7% των Ελλήνων δεν είναι σε θέση να πληρώσει εμπρόθεσμα τις δόσεις του για ένα ενυπόθηκο δάνειο ή το μηνιαίο νοίκι για το σπίτι του.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 27, στην οποία το μέσο ποσοστό αδυναμίας εμπρόθεσμης πληρωμής ενοικίου-δανείου ανέρχεται στο 3%.
Το 2007 πάντα το 81% των Ελλήνων ζούσε σε ένα νοικοκυριό που διέθετε ένα αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 80%), το 9% σε ένα νοικοκυριό που δεν είχε τα οικονομικά μέσα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 9%) και άλλο ένα 9% που για διαφόρους λόγους δεν ήταν σε θέση να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 11%).
Ως προς την ύπαρξη παιδιών, το 91% από αυτά ζούσε στην Ελλάδα σε μια οικογένεια που είχε αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 86%), το 7% σε μια οικογένεια που δεν είχε τα οικονομικά μέσα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 9%) και το 2% σε μια οικογένεια που για διαφόρους άλλους λόγους δεν είχε αυτοκίνητο (κ.μ.ό.: 4%).
Με κομπιούτερΣύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Γιούροστατ για το 2007, το 44% των Ελλήνων ζούσε σε ένα νοικοκυριό που είχε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (κ.μ.ό.: 68%), το 16% των Ελλήνων σε μια οικογένεια που δεν είχε χρήματα να αγοράσει έναν υπολογιστή (κ.μ.ό.: 9%) και το 41% των Ελλήνων σε μια οικογένεια που δεν είχε υπολογιστή για διάφορους άλλους πλην των οικονομικών λόγους (κ.μ.ό.: 23%).
Η Ελλάδα εμφανίζει ένα από τα μικρότερα ποσοστά κατοχής ενός υπολογιστή και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά οικονομικής αδυναμίας για την αγορά ενός υπολογιστή. Αντίθετα, το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που έχει παιδιά και υπολογιστή είναι μεγαλύτερο από τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά και φτάνει στο επίπεδο του 57%.
Ομως, ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος ανεβαίνει κι αυτός στο 81%.
Το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών με παιδιά και υπολογιστή είναι συγκριτικά το χαμηλότερο μεταξύ όλων των λαών της κοινότητας και είναι μεγαλύτερο μόνο από αυτό της... Ρουμανίας (43%).
Γ. Δαράτος 'Εθνος 29-5-09

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου