ΑΣΕΠ: "Διαβλητός" ο διαγωνισμός στο ΥΠΕΘΑ

Ένα βήμα πριν από την ακύρωση του διαγωνισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με βαση τον οποίο προσελήφθησαν 55 ειδικοί επιστήμονες, οι περισσότεροι στενοί συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, βρίσκεται το ΑΣΕΠ.

Με γραπτό αίτημά τους προς τον πρόεδρο, μέλη του Συμβουλίου τον καλούν να προχωρήσει σε επανάληψη του διαγωνισμού, τον οποίο χαρακτηρίζουν διαβλητό, καθώς διενεργήθηκε με καθ' υπέρβαση του νόμου υπουργική απόφαση των κ. Μεϊμαράκη και Παυλόπουλου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο αίτημά τους, "το ΑΣΕΠ δεν έχει επιλογή άλλη από το να υποδείξει την επανάληψη του διαγωνισμού του υπουργείου Άμυνας, καθώς η διενέργειά του ήταν παράνομη".

Στο σκεπτικό του αιτήματος μελών του ΑΣΕΠ για ακύρωση του διαγωνισμού, σημειώνεται ότι ενώ στη σχετική διάταξη του νόμου για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό δεν γινόταν καμία αναφορά για απόκλιση από τις διατάξεις του νόμου περί προσλήψεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, με την κοινή υπουργική απόφαση ο κ. Μεϊμαράκης καθ' υπέρβαση του νόμου εντέλλετο να διορίσει ο ίδιος -όπως και έγινε- τα μέλη της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, αντί το ΑΣΕΠ.

Της υπόθεσης θα επιληφθεί τις επόμενες ημέρες ειδικό τμήμα του ΑΣΕΠ και θα κληθούν για εξέταση δεκάδες υποψήφιοι που υπέβαλαν ένσταση.

Στις καταγγελίες υποψηφίων γίνεται λόγος για "στημένη" συνέντευξη, ώστε να ευνοηθούν οι "ημέτεροι" του υπουργού, παρότι υπολείπονταν στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

MEGA TV 30-5-09

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου