ο Ρόλος του Πολιτικού Προσωπικού.

άρθρο του Προέδρου του Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων Ναυστάθμου Κρήτης,
Χ. Μαθιουδάκη


"Σαν Έλληνες, βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον της χώρας μας, ονειρευόμαστε ένα ακόμα πιο σύγχρονο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στελεχιακό δυναμικό με υψηλή διαρκή εκπαίδευση και υψηλό φρόνημα.

Ένα σύγχρονο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να είναι αποτελεσματικό, ευέλικτο και τελικά να ολοκληρώνει την παρουσία της Χώρας στη διεθνή σκηνή, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί γνώσεις, τεχνικές και δεξιότητες από το σύνολο των διαθεσίμων του ανθρωπίνου δυναμικού της

Για να δημιουργηθεί αυτή η ποιότητα, μαζί με πολλούς άλλους παράγοντες, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνιμο στελεχιακό δυναμικό, το οποίο να έχει υψηλή επιστημονική και τεχνολογική γνώση, να γνωρίζει τεχνικές και να έχει δεξιότητες που να μπορούν να είναι άμεσα διαθέσιμες και συνεχώς να διευρύνονται, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να συσσωρεύει τεχνογνωσία στους συγκεκριμένους τομείς απασχόλησής του.

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο σύστημα υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ανεκτίμητο και δίνει τη δυνατότητα στα Ένοπλα Τμήματα απερίσπαστα να απασχολούνται με την κύρια αποστολή τους και τη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους.

Ο ρόλος του Στρατιωτικού Προσωπικού θα πρέπει να είναι απόλυτα διακριτός και συγκεκριμένος, τόσο όσο και του Πολιτικού Προσωπικού, που οπωσδήποτε, με θεσμικό τρόπο, θα πρέπει αρμονικά να συνεργάζονται προς όφελος της Άμυνας της Χώρας.

Ασφαλώς, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, μόνο Στρατιωτικό Προσωπικό θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Αλλά για τους Ναύσταθμους, Εργοστάσια, Νοσοκομεία, Υπηρεσίες και Τμήματα που έχουν σχέση με τομείς έρευνας, επισκευαστικό και συντήρησης, αρχειακό ή τομείς που έχουν σχέση με διατήρηση τεχνογνωσίας και υποστήριξης, το πολιτικό προσωπικό θα πρέπει να έχει την ευθύνη, αξιοποιώντας και ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία των ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ κ.λ.π. της χώρας και διασυνδέοντάς τα με τις Αμυντικές ανάγκες της Χώρας, έτσι ώστε να τα καθιστά συνυπεύθυνα και συνλειτουργούντα σε κοινούς στόχους.

Η παρουσία του Πολιτικού Προσωπικού στο Υ.Εθ.Α διαχέει τον προβληματισμό για την Άμυνα στην κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα «ανοίγει» την Άμυνα στην κοινωνία.

Η παρουσία του Πολιτικού Προσωπικού αποτελεί πλούτο σε ανθρώπινο δυναμικό, στην έρευνα, στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στις τεχνικές, στις δεξιότητες, στην αρχειακή πληροφορία, στη διασύνδεση με τη δημόσια διοίκηση, και είναι σημαντική για τη διασύνδεση του Υ.ΕΘ.Α με τις τοπικές κοινωνίες.

Η παρουσία του Πολιτικού Προσωπικού , εν κατακλείδι, είναι θέμα πραγματικής – ουσιαστικής δημοκρατίας, είναι η μεγιστοποίηση των διαθέσιμων ικανοτήτων ενός ΄Εθνους."



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου