Σε καλώδια της ΔΕΗ χτύπησε το F-16

Επικίνδυνα χαμηλή πτήση, που είχε ως αποτέλεσμα να προσκρούσει σε καλώδια της ΔΕΗ και να πέσει, εκτελούσε το F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε την περασμένη εβδομάδα σε περιοχή των Ιωαννίνων, επιβεβαίωσε αργά χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας.
Αρχικά κατά δήλωση του πιλότου, το μαχητικό είχε προσκρούσει με πουλί το οποίο είναι δυνατόν να καταρρίψει αεροσκάφος. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας protothema.gr, τη δεύτερη μέρα του ατυχήματος κατά τη διάρκεια της διερεύνησης των αιτίων του ατυχήματος, ένας από τους αξιωματικούς της επιτροπής διερεύνησης βρήκε ένα καλώδιο κομμένο.
Ο πιλότος προφανώς βλέποντας ότι επίκειται πρόσκρουση, εγκατέλειψε το αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων αεροσκάφος και ευτυχώς διασώθηκε.
Χθες, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας κάλεσε σε συγκέντρωση όλους τους διοικητές των πολεμικών μοιρών και τους επέστησε την προσοχή ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός ΑΤΑ ζήτησε από τους αξιωματικούς του να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή στη φάση της σχεδίασης και να επιβλέπουν αποτελεσματικότερα τις πτήσεις. Αλλωστε ιδίως τα καλώδια και οι πυλώνες υψηλής τάσης είναι «σημαδεμένα» πάνω στους χάρτες που χρησιμοποιεί η Πολεμική Αεροπορία και τέτοια αβλεψία δείχνει ότι ορισμένοι άσκησαν τα καθήκοντά τους πλημμελώς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φωτογραφία μου
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, MAKEDONIA, Greece
ο "Σύλλογος Μονίμων Δημοσίων Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Μακεδονίας", είναι καταστατικά ενταγμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στην Αμυνα (ΠΟΕ-ΥΕΘΑ) και μέλος στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην πόλη μας (ΕΔΟθ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ) Επικοινωνία,νέα,ειδήσεις στο: dimosofia@gmail.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου